Szagaj ma przyjaciół!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 19, 2013 15:55 Re: Szagaj już nie jest niewidzialny. Ma DT. Szukamy DS.

JolaJ pisze:żeby tylko przez to okienko nie uciekł...

Już uciekł.
Okienko jest między łazienką a kuchnią i w nocy Szagaj postanowił troszkę sobie pozwiedzać kuchnię.
Wprawdzie rezydentka dzielnie zniosła zajęcie swojej miejscówki na okienku, ale panoszenie się po domu już ją nieco zirytowało, dlatego okienko zostało przymknięte, aby kawaler nie zapędzał się za bardzo w swoim wędrówkach.
Na razie Szagaj mieszka w łazience na okienku albo na półeczce nad kaloryferem :mrgreen: . Nie ma żadnego kulenia się - elegancko sobie leży i prezentuje swoje wdzięki. I wszystko obserwuje z góry.
Ma apetyt i jest dobrze wychowany - idealnie korzysta z krytej kuwety.
Jest chwalony przez Opiekunkę, że taki piękny i mądry :kotek: . I niesamowicie skoczny :lol: .

MałgosiaZ pisze:Szagaju kochany !!!
Jestem okropną ciocią , gdyż bardzo się cieszę że Cię już więcej nie zobaczę :wink: ............na Paluchu oczywiście :mrgreen:

A ja się ogromnie cieszę, że go zobaczę, ale już nie w schronie :D .
Ostatnio edytowano Wto lis 19, 2013 16:50 przez Revontulet, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Wto lis 19, 2013 15:56 Re: Szagaj już nie jest niewidzialny. Ma DT. Szukamy DS.

Zdublowało się :twisted:
Obrazek

Revontulet

Post » Wto lis 19, 2013 20:33 Re: Szagaj już nie jest niewidzialny. Ma DT. Szukamy DS.

Revontulet pisze:Jolu, dzisiaj rano rozmawiałyśmy :)

Ale tak raz dziennie możesz dzwonić, czy to też za dużo? :P ;)
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Wto lis 19, 2013 21:08 Re: Szagaj już nie jest niewidzialny. Ma DT. Szukamy DS.

Jak na razie rozmawiamy raz dziennie :oops: .
Obrazek

Revontulet

Post » Wto lis 19, 2013 21:36 Re: Szagaj już nie jest niewidzialny. Ma DT. Szukamy DS.

Revontulet pisze:Jak na razie rozmawiamy raz dziennie :oops: .

A ja nie zauważyłam, że podałaś już dalsze wieści; to była forma zapytania, co dziś u niego słychać :) Już przeczytałam i jestem o niego spokojna, za to dyskusja na temat Cindy robi się nadzwyczaj emocjonująca.
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Wto lis 19, 2013 22:01 Re: Szagaj już nie jest niewidzialny. Ma DT. Szukamy DS.

Dyskusja jest smutna :( .
I smutne jest, że nie wiemy do jakiego domku trafiła Cindy :( . Szkoda, że nikogo z nas nie było przy adopcji...
Mam nadzieję, że malutka ma odpowiedzialnych i pełnych miłości opiekunów :ok: .
Obrazek

Revontulet

Post » Wto lis 19, 2013 22:11 Re: Szagaj już nie jest niewidzialny. Ma DT. Szukamy DS.

Powiem Wam i może to będzie nienormalne, ale zawsze jak widzę maluchy do adopcji to przypomina mi się że zwyrodnialcy karmią nimi węże.
Nie powinnam nawet tak myśleć, ale faktycznie w przypadku adopcji w schronisku los każdego kota jest nieznany.

Może nie pisać na przyszłość w wydarzeniach fb gdzie znajduje się kot?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Wto lis 19, 2013 22:28 Re: Szagaj już nie jest niewidzialny. Ma DT. Szukamy DS.

JolaJ pisze:Nie powinnam nawet tak myśleć, ale faktycznie w przypadku adopcji w schronisku los każdego kota jest nieznany.

Niestety, masz rację :( . Zawsze mamy nadzieję, że kot dobrze trafił. Ale nie wiemy jak jest naprawdę :( .
W przypadku Szagaja przerażała mnie świadomość, że może wziąć go każdy i że któregoś dnia nie zobaczę go w schronisku.
A to nie jest kot dla każdego - większość osób by sobie z nim nie poradziła.

Kocięta na Paluchu szybko znajdują domy. Zwłaszcza te kolorowe.
Wierzę, że Cindy została adoptowana przez kogoś, kto ją pokochał.
Obrazek

Revontulet

Post » Wto lis 19, 2013 22:40 Re: Szagaj już nie jest niewidzialny. Ma DT. Szukamy DS.

Ja też mam taką nadzieję i bardzo chciałabym aby trochę odtajnić tego adoptującego, chociaż wiem ze to trudne.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Wto lis 19, 2013 22:48 Re: Szagaj już nie jest niewidzialny. Ma DT. Szukamy DS.

Jolu, wolontariusze nie mają prawa wglądu do danych adoptujących!
Gdy jesteśmy na miejscu przy adopcji - dajemy telefon/maila do siebie.
Czasem prosimy o telefon osoby adoptującej. Jeśli ma ochotę, to nam go daje. Ale może nam odmówić i nic na to nie poradzimy :( .
Obrazek

Revontulet

Post » Wto lis 19, 2013 22:58 Re: Szagaj już nie jest niewidzialny. Ma DT. Szukamy DS.

Revontulet pisze:Jolu, wolontariusze nie mają prawa wglądu do danych adoptujących!
Gdy jesteśmy na miejscu przy adopcji - dajemy telefon/maila do siebie.
Czasem prosimy o telefon osoby adoptującej. Jeśli ma ochotę, to nam go daje. Ale może nam odmówić i nic na to nie poradzimy :( .

Co kraj, to obyczaj ( choć pewnie należałoby powiedzieć, że co schronisko, to inna umowa adopcyjna ). U nas wolontariusze robią wizyty poadopcyjne.
Bywało, że dziewczyny odbierały zwierzaka.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Wto lis 19, 2013 23:00 Re: Szagaj już nie jest niewidzialny. Ma DT. Szukamy DS.

Zazdroszczę, że możecie.
Nam pozostaje niepewność.
Obrazek

Revontulet

Post » Śro lis 20, 2013 7:57 Re: Szagaj już nie jest niewidzialny. Ma DT. Szukamy DS.

Bywam i się cieszę :D za Szagajka!
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro lis 20, 2013 20:09 Re: Szagaj już nie jest niewidzialny. Ma DT. Szukamy DS.

Mulesia pisze:U nas wolontariusze robią wizyty poadopcyjne.
Bywało, że dziewczyny odbierały zwierzaka.

My nie możemy brać udziału w "procesie przetwarzania danych osobowych".
Wiele firm boi się GIODO i trzeba to uszanować (...)
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Czw lis 21, 2013 13:24 Re: Szagaj już nie jest niewidzialny. Ma DT. Szukamy DS.

Czy jesteście ciekawi co u Szagaja słychać? :P
Obrazek

Revontulet

[poprzednia][następna]