Pń: działkowe ... - mamuśka i dojrzały kocurek szukają DS!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Śro sie 21, 2013 14:49 Re: Pń:maluszki na działkach - cudny Jaś i rudy MC szukają D

Dzięki!

Dzisiaj Marchewa wrócił do altany, do kumpli. Puściłam na żywioł z Jasiem - ale było szaleństwo :lol: MC gonił, Jas uciekał! Zagryzanie, przewalanki, skoki, biegi :lol: Czyli normalne życie kociaków 8)
Jutro Jaś przeprowadza sie do nowego domku - boję się o niego, o to jak sobie domek poradzi z pierwszym kotem ... Instrukcje obsługi kota na 5 stron wysłałam, może skorzystają.
Widziałam dziś, ze świetnie sobie radził w zakamarkach altany, nawet kominek zwiedził w pędzie ;)
Pojedzie ze swoim kojcem, zeby było wszystkim łatwiej z aklimatyzacją.

Marchewa nadal szuka domu!
Jest świetny - odważny, wesoły, bez zahamowań :D
On sobie poradzi w każdym domu - i z psem, i z kotem, i z dziećmi :lol:

Rodzeństwa Jasia nie widuję :( Ani kotki, ani maluchów :(
A jeszcze są na tyle małe, że dałoby się je zsocjalizować ... chciałam też wyciąć mamuśkę, ale będzie musiała poczekać aż będę znów na chodzie po szpitalu. Mam nadzieję, ze nie zaciąży do tego czasu :(
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro sie 21, 2013 16:12 Re: Pń:maluszki na działkach - cudny Jaś i rudy MC szukają D

Iza kciuki za :ok:

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Śro sie 21, 2013 17:37 Re: Pń:maluszki na działkach - cudny Jaś i rudy MC szukają D

Zdrówka :ok:
U nas kociaki ok.
Trzymają mięciutkie łapunie za Ciebie. :1luvu:
Obrazek

Jola Wela

Od: Sob sie 06, 2011 8:15

Post » Śro sie 21, 2013 18:47 Re: Pń:maluszki na działkach - cudny Jaś i rudy MC szukają D

Oj ktoś tu utuczył kociaka :lol:
Chyba muszę dopisać punkt w umowie adopcyjnej na temat tuczenia kota ;)

Dziękuję Ulko-Nelko za zaciśnięte łapki!
Obrazek

Avian

Post » Pt sie 23, 2013 14:09 Re: Pń:maluszki na działkach - cudny Jaś i rudy MC szukają D

Jaś od wczoraj w nowym domku :D
Wieści poranne głoszą, ze kolacja i śniadanko ładnie zjedzone, były już pierwsze próby zabawy :D
Pojechał z kojcem i był to dobry pomysł - psiak choć grzeczny, to jednak koniecznie chciał sie bardzo blisko zapoznać z kociakiem. Niech sie zapoznają przez siatkę, bezpieczniej dla obu stron :kotek:

Pożegnalne fotki :
Obrazek

Obrazek

Reszta fotek z sesji "bidetowej" w galerii Jasia : http://www.galeria.gagatki.com/index.php?/category/131
Obrazek

Avian

Post » Pt sie 23, 2013 14:41 Re: Pń:maluszki na działkach - Jaś w DS, rudy Marchew czeka!

Jakie Ty piekne foty robisz :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt sie 23, 2013 14:55 Re: Pń:maluszki na działkach - Jaś w DS, rudy Marchew czeka!

Dziękuję! :D

... i pożegnalna fotka szalonego dueciku ;)

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Sob sie 24, 2013 8:06 Re: Pń:maluszki na działkach - Jaś w DS, rudy Marchew czeka!

Właśnie znalazłam na progu domu kociaka :(
Może mieć z 5-6 tygodni, jest chory, własciwie nie ma oczu :crying:
Bardzo wychłodzony ...
Na razie przemyłam oczka ile się dało, jedno lekko krwawi. Nakarmiłam ciepłym conva, wypił prawie 15ml i nawet się lekko ożywił.
To chłopiec, niech będzie Joy, na przekór losowi ;)
Obskoczę moje stada i podjadę do weta ...

Sytuacja jest dramatyczna ... nie wiem, czy mama poradzi sobie z opieką nad tak małym i chorym kociakiem, ja od poniedziałku w szpitalu, na pewno przez 3 tygodnie nie bedę w stanie zająć sie maluszkiem :crying:
Co robić :cry:
Obrazek

Avian

Post » Sob sie 24, 2013 8:34 Re: Pń:maluchy z działek - rudy MC czeka, kolejny bez oczek

Boże ty mój ... :cry:

Sobotni poranek na progu domu Izy ...
Sam przyszedł, czy możliwe, że ktoś go podrzucił ?

Jasiu i Wisienka w swoich domach, to los zadbał,żeby Iza znowu miała się czym martwić i to w takiej sytuacji ... :cry:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Sob sie 24, 2013 8:40 Re: Pń:maluchy z działek - rudy MC czeka, kolejny bez oczek

Nie sądzę, zeby ktoś podrzucił. Nie po nocy, na zamkniętym osiedlu. Każdy z sąsiadów gdyby znalazł, nie podrzucałby, tylko przyszedł i zadzwonił.

Myslę, ze przyszedł sam ... resztkami sił, na oślep, kierowany przez jakąś opatrzność akurat pod moje drzwi ...
To taki wiek, ze szczególnie kocurki zaczynają eksplorować świat.
Obrazek

Avian

Post » Sob sie 24, 2013 11:21 Re: Pń:maluchy z działek - rudy MC czeka, kolejny bez oczek

Mały Joy juz po wizycie u weta, oczka jednak są, choć bardzo spuchniete. Reagują jednak dobrze, więc kociak raczej widzi.
Za to mamy inny problem, neurologiczny ... Chodzi jakby w kółko w jedną stronę. I odjeżdża mu na bok tylna łapka :( Na razie głównie na ten problem dostał leki, do tego antybiotyk.
Osłuchowo czysto w środku, tylko oczka zajęte.

Mały waży 700 gramów ...
Obrazek

Avian

Post » Sob sie 24, 2013 13:25 Re: Pń:maluchy z działek - rudy MC czeka, kolejny bez oczek

Jak sobie poradzisz, nie wiem. To znaczy, czy Mama sobie poradzi. Dobrze, że oczka są.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob sie 24, 2013 15:16 Re: Pń:maluchy z działek - rudy MC czeka, kolejny bez oczek

Oto Joy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nie wiem, jakie ma szanse na przeżycie, na razie trudno ocenić po paru godzinach.
Sam zjadł pasztecik, dałam kolejną porcje conva. Temperatury nie miał przeogromnej - 39 stopni to nieźle.
Siedzi jednak taki biedny - półleży w takim zawieszeniu. Kiepsko reaguje, jakby go nic nie obchodziło, albo jakby nie słyszał.
Bardzo się wyrywa, kiedy go chwytam i podnoszę - to chyba bardzo słaby, ale dziki kociak. Do karmienia i czyszczenia oczek muszę go zawijać w recznik, bo się wyrywa.
Musimy poczekać na działanie leków ... i jedzonka.
Obrazek

Avian

Post » Sob sie 24, 2013 17:09 Re: Pń:maluchy z działek - rudy MC czeka, kolejny bez oczek

Wiedział pod czyj dom przyjść, one zawsze wiedzą .... :cry:

Wygląda naprawdę mizernie, ale jedzonko i leki mam nadzieję, postawią go na łapki.

Joy, zdrowiej czarnuszku :ok:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Sob sie 24, 2013 18:11 Re: Pń:maluchy z działek - rudy MC czeka, kolejny bez oczek

Obrazek
Jezu, jaka bida malutka :(
Jaś przy nim taki cudny, wypasiony :)
Cholerna ta kumulacja kocich znajd u Ciebie, Iza :(
Niech Ci się wreszcie skończą te niespodzianki, bo żal mi serce ściska, że nie mam Ci jak konkretnie pomóc :(
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

[poprzednia][następna]