Tego nie robi się kotu... Dżamira potrzebuje domu!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie mar 17, 2013 20:59 Re: Tego nie robi się kotu... Mamy DT!

koko_ pisze:Kicia wczoraj napędziła stracha "cioci" bo się zaszyła zestresowana w kątku i szukano jej kilka godzin, ale dzisiaj już podobno oglądała skoki w tv... Rany, jak dobrze, że nie przyjęli jej do schronu. Nie dało się, niestety niczego nowego dowiedzieć o niej, ani w której lecznicy może mieć kartę, ani czy szczepiona itd. Nie zapytałam tylko o imię, może choć tyle będzie wiadomo. Jutro znowu będzie wieziona w pudle :cry:

W pudle czy nie, ale trafi do DT, a nie do schronu czy "na wolność" :ok:
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Nie mar 17, 2013 22:22 Re: Tego nie robi się kotu... Mamy DT!

Gem pisze: W pudle czy nie, ale trafi do DT, a nie do schronu czy "na wolność" :ok:

Święta prawda!
Obrazek

joanna521

Od: Wto wrz 22, 2009 11:00

Post » Pon mar 18, 2013 18:20 Re: Tego nie robi się kotu... Mamy DT!

Kotka jest już w DT!

Więcej zapewne chciałaby napisać koko_, więc nie będę jej odbierać tej przyjemności ;)
Obrazek

Gem

Post » Pon mar 18, 2013 18:45 Re: Tego nie robi się kotu... Mamy DT!

Super!
Obrazek

joanna521

Od: Wto wrz 22, 2009 11:00

Post » Pon mar 18, 2013 19:30 Re: Tego nie robi się kotu... Mamy DT!

Gem pisze:Kotka jest już w DT!

Więcej zapewne chciałaby napisać koko_, więc nie będę jej odbierać tej przyjemności ;)

Wspaniale wiesci :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Pon mar 18, 2013 20:43 Re: Tego nie robi się kotu... Mamy DT!

Gem pisze:Kotka jest już w DT!

Eeeeee, spokojnie, dobrych wieści wystarczy na dwie opowieści :mrgreen: Po kolei więc:
Razem z Gemem odebraliśmy kotkę i zawieźliśmy do dt. Po długiej walce z metrami taśmy klejącej, wreszcie ją zobaczyliśmy... Była wystraszona, ale bardzo spokojna, na parapecie poczuła się jak w domu chyba - zaczęła wyglądać przez okno, położyła się spokojnie na legowisku. Po chwili sprawiała wrażenie nie tyle zestresowanej, ile bardzo zaciekawionej wszystkim wokół. Jest cudna, ma takie rude refleksy na futerku, wielkie oczy, okrągły pyszczek i biały żabot. Futerko lśniące i kawał z niej dziewczyny jest. Naprawdę piękny zadbany kot. Na inne kotki reagowała zaciekawieniem, ale to był krótki kontakt. Gem podjął się zaopatrzenia kici w karmę i żwirek, ustaliliśmy też, że za kilka dni kotka pojedzie do weta. No.
Następnie nie słyszam telefonu, jak jechałam busem i później się zastanawiałam, kto dzwonił.. :) Ale on zadzwonił jeszcze raz i okazało się, że to znajoma znajomej z wiadomością o domku stałym dla kici :!: :!: :!: :!: Z tego, co usłyszałam, wygląda bardzo dobrze, ale zostanie jeszcze sprawdzony przez Panią, u której teraz jest kotka. Więc:
Wieeelkie UFFFFFF i wielki kciuki...
I wielki dzięki dla Gema i wszystkich, którzy są z nami i pomagają kici :1luvu: :1luvu: :1luvu:

koko_

Od: Pt gru 19, 2008 16:15

Post » Pon mar 18, 2013 20:49 Re: Tego nie robi się kotu... Mamy DT!

koko_ pisze:Następnie nie słyszam telefonu, jak jechałam busem i później się zastanawiałam, kto dzwonił.. :) Ale on zadzwonił jeszcze raz i okazało się, że to znajoma znajomej z wiadomością o domku stałym dla kici :!: :!: :!: :!: Z tego, co usłyszałam, wygląda bardzo dobrze, ale zostanie jeszcze sprawdzony przez Panią, u której teraz jest kotka. Więc:
Wieeelkie UFFFFFF i wielki kciuki...

8O O tym nie wiedziałem.
:ok: Oby to był TEN domek!
Obrazek

Gem

Post » Pon mar 18, 2013 20:58 Re: Tego nie robi się kotu... Mamy DT!

Oby :ok: Kotka, po tym co przeszła, mogłaby już spokojnie dochodzić do siebie w swoim domku.
Gem, no pozachwycaj się trochę kicią... Może o czymś zapomniałam? :)
Mam zdjęcia w telefonie, ale oczywiście nie umiem ich przerzucić do komputera... :oops:

koko_

Post » Pon mar 18, 2013 21:06 Re: Tego nie robi się kotu... Mamy DT!

Kicia (to prawdopodobnie jej imię) jest naprawdę prześliczną buraską. Ma błyszczące, pręgowane futerko, przetykane czarną i chyba rudą sierścią. Jeśli chodzi o charakter, to wydaje się bardzo zrównoważoną kotką. Nie wpadła w panikę, nie dostała szału - w jej zachowaniu widziałem raczej zaciekawienie oraz oczywiście pewną ostrożność. Świetna jest :)

Co do zdjęć, to prześlij mi kilka najlepszych mms-em. Może jakoś sobie poradzę ze wstawieniem ;)
Obrazek

Gem

Post » Pon mar 18, 2013 21:46 Re: Tego nie robi się kotu... Mamy DT!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zdjęcia pod światło, ale i tak widać, że śliczna jest :)
Obrazek

Gem

Post » Pon mar 18, 2013 21:55 Re: Tego nie robi się kotu... Mamy DT!

Grzbiecik to Ona ma taki szylkretowaty (drugie zdjęcie) 8O Przepiękna jest!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

I tak nieśmiało potrzymam kciuki, żeby domek okazał się tym właściwym :ok: :ok: :ok:

koko_ pisze:(...) Po długiej walce z metrami taśmy klejącej (...)
Brzmi intrygująco 8) Kicia była na budowie? :wink:

EDIT: literówki
Ostatnio edytowano Pon mar 18, 2013 22:21 przez Alyaa, łącznie edytowano 1 raz

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Pon mar 18, 2013 22:14 Re: Tego nie robi się kotu... Mamy DT!

Witam wszystkich,
Jest to mój pierwszy post. Zarejestrowałam się, bo muszę coś napisać po przeczytaniu tego wątku. Najpierw musiałam się ogarnąć, bo tak się zryczałam jak to wszystko czytałam, że żaden melodramat nie doprowadził mnie do takiego stanu jak ten wątek. Ludzie... Wy jesteście po prostu niesamowici... Jak wy mieścicie wasze anielskie skrzydła jak przechodzicie przez drzwi?
Obrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los" Oscar Wilde

Yasmin0444

Od: Pon mar 18, 2013 19:02

Post » Pon mar 18, 2013 22:20 Re: Tego nie robi się kotu... Mamy DT!

Cieszę się, że kicia już bezpieczna :ok:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pon mar 18, 2013 22:21 Re: Tego nie robi się kotu... Mamy DT!

Alyaa pisze:Grzbiecik to On ma taki szylkretowaty (drugie zdjęcie) 8O Przepiękna jest!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

I tak nieśmiało potrzymam kciuki, żeby domek okazał się tym właściwym :ok: :ok: :ok:

Brzmi intrygująco 8) Kicia była na budowie?

Kicia była przywieziona w kartonowym pudełku pooklejanym taśmą. Na budowie, to nie wiemy czy była, ale Gem twierdzi, że na pewno w domu, gdzie ktoś palił strasznie dużo "okropnych papierochów" :)

koko_

Post » Pon mar 18, 2013 22:23 Re: Tego nie robi się kotu... Mamy DT!

koko_ pisze:
Alyaa pisze:Grzbiecik to On ma taki szylkretowaty (drugie zdjęcie) 8O Przepiękna jest!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Brzmi intrygująco 8) Kicia była na budowie?

Kicia była przywieziona w kartonowym pudełku pooklejanym taśmą. Na budowie, to nie wiemy czy była, ale Gem twierdzi, że na pewno w domu, gdzie ktoś palił strasznie dużo "okropnych papierochów" :)

Kota chyba nie oklejono...?

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

[poprzednia][następna]