Adoptujemy persa

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lut 08, 2013 20:11 Re: Adoptujemy persa

Gorąco polecam adopcję persa, sama posiadam w liczbie: 1 kocur :D :D świetna rasa, jednak po obserwacji wielu kotów tej rasy zauważyłam, że nie są to pieszczochy :cry: lubią spać z ludźmi, są kotami baardzo towarzyskimi, nigdy nie zabraknie ich tam, gdzie coś się dzieje, zawsze z zadartym ogonkiem biegną witać gości :wink: dla dzieci są w sam raz, oczywiście, każdy kot jak człowiek ma własny charakter, niektóre nie lubią dzieci, najlepiej zabrać pociechy ze sobą podczas wyboru kotka, zobaczymy wtedy jego nastawienie do nich. Mój kiciuś to wielki pluszak :D są chętne do zabawy, jednak pamiętajmy, że nie wolno ich do niej zmuszać, ponieważ persy to straszne leniwce i śpiochy, same wybierają porę na zabawę. Mają delikatne żołądki, wszelkie zmiany pokarmu powodują u nich perturbacje żołądkowe, dlatego karmy mokrej nie nalezy zmieniać często, tak jest przynajmniej w wypadku mojego kota. Dodatkowo u małych persów często występuje rozwolnienie, kotka wtedy trzeba podmywać, zupełnie jak małe dziecko :wink: PERSÓW NIE KĄPIEMY! są to domatory, ja mojego kąpałam raz i zrezygnowałam z tego, zbyt wielki stres dla kota, a nic to nie daje. Jeżeli chciałabyś porozmawiać o persach to pisz na priv :) może jeszcze pomogę :)
"Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty"

BonnieJo

Od: Wto sty 29, 2013 14:34

Post » Pt lut 08, 2013 20:53 Re: Adoptujemy persa

OT - od angielskiego Off Topic - czyli post nie na temat. Znaczy wiążący się gdzieś tam z tematem, ale bardzo luźno.
A TŻ (inny popularny skrót) to towarzysz życiowy (mąż/narzeczony/chłopak/partner). :D
Jakby co pytaj - odpowiemy :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob lut 09, 2013 20:06 Re: Adoptujemy persa

Szlachetny JoKot przybył i złapał Persię. Obecnie Persia czeka na DT u mamy DT. DT zaraz dojedzie i zabierze do siebie i do swoich persów, też znajduchów.
Profesjonaliści z JoKota naprawili moją walniętą klatkę/łapkę.

Będą zdjęcia. Przy okazji upolowałam czarnulkę roczną w rui!!!
I to wszystko z gorączką !!!
:ryk:
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Od: Pt paź 08, 2010 13:07

Post » Pon lut 11, 2013 20:35 Re: Adoptujemy persa

Skoro mowa o kotach i dzieciach....

U nas w domu koty byly od zawsze, byly tez psy. Obecnie sa dwa psy ras uznawanych za agresywne. One byly najpierw. Potem pojawilo sie dziecko. Nie mielismy wyjascia, musielismy dziecko uczyc obcowania ze zwierzetami od pierwszych chwil zycia, oto co z tego wyniklo :
Obrazek

nazira

Od: Śro gru 21, 2005 9:22

Post » Pon lut 11, 2013 20:53 Re: Adoptujemy persa

nazira pisze:
Obrazek

nazira :1luvu:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon lut 11, 2013 22:39 Re: Adoptujemy persa

BonnieJo pisze:Gorąco polecam adopcję persa, sama posiadam w liczbie: 1 kocur :D :D świetna rasa, jednak po obserwacji wielu kotów tej rasy zauważyłam, że nie są to pieszczochy :cry: lubią spać z ludźmi, są kotami baardzo towarzyskimi, nigdy nie zabraknie ich tam, gdzie coś się dzieje, zawsze z zadartym ogonkiem biegną witać gości :wink: dla dzieci są w sam raz, oczywiście, każdy kot jak człowiek ma własny charakter, niektóre nie lubią dzieci, najlepiej zabrać pociechy ze sobą podczas wyboru kotka, zobaczymy wtedy jego nastawienie do nich. Mój kiciuś to wielki pluszak :D są chętne do zabawy, jednak pamiętajmy, że nie wolno ich do niej zmuszać, ponieważ persy to straszne leniwce i śpiochy, same wybierają porę na zabawę. Mają delikatne żołądki, wszelkie zmiany pokarmu powodują u nich perturbacje żołądkowe, dlatego karmy mokrej nie nalezy zmieniać często, tak jest przynajmniej w wypadku mojego kota. Dodatkowo u małych persów często występuje rozwolnienie, kotka wtedy trzeba podmywać, zupełnie jak małe dziecko :wink: PERSÓW NIE KĄPIEMY! są to domatory, ja mojego kąpałam raz i zrezygnowałam z tego, zbyt wielki stres dla kota, a nic to nie daje. Jeżeli chciałabyś porozmawiać o persach to pisz na priv :) może jeszcze pomogę :)

Persy kąpiemy.Czeszemy, pudrujemy i koniecznie kąpiemy- z dobrym szamponem i stosowną do koloru włosa odżywką.Kąpiemy co kilka miesięcy (nie mówię o wystawowych kotach...to inna bajka).Bo człowiek tak stworzył persa,że żadną miarą nie dotrze on swoim jęzorem do skóry i dlatego trzeba mu pomóc w utrymaniu futra.Takie je stworzyliśmy, więc KĄPIEMY persy..
Persy zwykle nie sprawdzają się w parze z dziećmi.Aczkolwiek wszystko zależy od rodziców.Są dzieci które stanowczo NIE POWINNY mieć innych zwierząt niż pluszowe.A są i takie, które i z tygrysem by się polubiły...
Myślę,że lepiej jest przemyśleć i poobserować dziecko np. podczas wizyty u zanjomych z kotem, niż podglądać przez pięć minut podczas wyboru kota (w hodowli?), bo to absolutnie nie daje poglądu na sprawę.Dzieci jak wiadomo nie kierują się przesłankami racjonalnymi.A rodzice i przyszli właściciele kota-tak.

Wiedzę o persach możesz uzyskać BonnieJo czytając Planetę Persję- to forum persiarzy, tam jest tylko o tym jak persy pielegnowac, kąpać, żywić...ocean wiedzy.
Gorąco polecam Ci tę lekturę, bo "PERSÓW NIE KĄPIEMY" jest nieco...noo...hmm...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pon lut 11, 2013 22:41 Re: Adoptujemy persa

Nazira a TO Twoje wszystko?:) :D

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto lut 12, 2013 20:38 Re: Adoptujemy persa

To moj malutki kochany Cezar, ktory biega wlasnie za TM, corka i Sonia, pies odratowany przed wyrokiem.Kilku czlonkow rodziny brakuje

nazira

Od: Śro gru 21, 2005 9:22

Post » Nie lut 17, 2013 22:02 Re: Adoptujemy persa

Chcemy przywieźć kociaka w piątek po 17.00. Pasuje?
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Pon lut 18, 2013 8:56 Re: Adoptujemy persa

Już jesteśmy w domu po zimowym szaleństwie i przypominamy o sobie. Czekamy na Puszka.
Popołudniami biegam na zajęcia z dzieckiem, bardziej pasowałoby mi rano.Od poniedziałku do piątku rano jestem w domku. Czy rano Pani pasuje?

anna.dudzik

Od: Pt sty 04, 2013 11:00

Post » Pon lut 18, 2013 16:23 Re: Adoptujemy persa

To nie takie proste... mój transport pracuje... ale zapytam.
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Pon lut 18, 2013 20:59 Re: Adoptujemy persa

Bardzo prosimy :cry:
Nie możemy się już doczekać :(
Syna nie było na zajęciach cały zeszły tydzień więc teraz muszę już z nim chodzić :(

anna.dudzik

Post » Śro lut 20, 2013 1:20 Re: Adoptujemy persa

Piątek przed południem... mam nadzieję, że pasuje
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Śro lut 20, 2013 7:56 Re: Adoptujemy persa

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
PASUJE PASUJE
Będziemy czekać :D :D :D :D :D :D :D :ok: :ok: :ok: :ok:

anna.dudzik

Post » Śro lut 20, 2013 8:01 Re: Adoptujemy persa

A Puszek bardziej lubi wołowinkę czy kurczaczka?
Mam puszkę z wołowiną i suchą karmę z kurczakiem.

anna.dudzik

[poprzednia][następna]