Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
BonnieJo pisze:Gorąco polecam adopcję persa, sama posiadam w liczbie: 1 kocur![]()
świetna rasa, jednak po obserwacji wielu kotów tej rasy zauważyłam, że nie są to pieszczochy
lubią spać z ludźmi, są kotami baardzo towarzyskimi, nigdy nie zabraknie ich tam, gdzie coś się dzieje, zawsze z zadartym ogonkiem biegną witać gości
dla dzieci są w sam raz, oczywiście, każdy kot jak człowiek ma własny charakter, niektóre nie lubią dzieci, najlepiej zabrać pociechy ze sobą podczas wyboru kotka, zobaczymy wtedy jego nastawienie do nich. Mój kiciuś to wielki pluszak
są chętne do zabawy, jednak pamiętajmy, że nie wolno ich do niej zmuszać, ponieważ persy to straszne leniwce i śpiochy, same wybierają porę na zabawę. Mają delikatne żołądki, wszelkie zmiany pokarmu powodują u nich perturbacje żołądkowe, dlatego karmy mokrej nie nalezy zmieniać często, tak jest przynajmniej w wypadku mojego kota. Dodatkowo u małych persów często występuje rozwolnienie, kotka wtedy trzeba podmywać, zupełnie jak małe dziecko
PERSÓW NIE KĄPIEMY! są to domatory, ja mojego kąpałam raz i zrezygnowałam z tego, zbyt wielki stres dla kota, a nic to nie daje. Jeżeli chciałabyś porozmawiać o persach to pisz na priv
może jeszcze pomogę
Użytkownicy przeglądający ten dział: IrenaIka2 i 11 gości