OTW8-Żuk[*]...Dzień jak co dzień...f.92!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon gru 24, 2012 13:59 Re: OTW8-Żuk[*]Nowe f.s.4.Spokojnych i pogodnych Świąt :)

Pogodnych, zdrowych i szczęśliwych Świąt dla Ask@ i jej wszystkich podopiecznych życzą Alienor z ferajną.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon gru 24, 2012 14:00 Re: OTW8-Żuk[*]Nowe f.s.4.Spokojnych i pogodnych Świąt :)

Uśmiechu mimo przeciwności, spokoju, samych zdrowych i szczęśliwych kotów oraz szczęsliwych i życzliwych ludzi życzy nasza gromadka.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pon gru 24, 2012 14:01 Re: OTW8-Żuk[*]Nowe f.s.4.Spokojnych i pogodnych Świąt :)

Obrazek

Zdrowych, spokojnych i rodzinnychŚwiąt :P
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon gru 24, 2012 14:07 Re: OTW8-Żuk[*]Nowe f.s.4.Spokojnych i pogodnych Świąt :)

Dla Asi i wszystkich obecnych na tym wątku życzę Wesołych Świąt :)

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pon gru 24, 2012 14:09 Re: OTW8-Żuk[*]Nowe f.s.4.Spokojnych i pogodnych Świąt :)

Pięknie dziękujemy za życzenia.

Nieustannie składamy Wszystkim wszystkiego co najlepsze. :s3: :s4: :s5:

Wróciliśmy z Szycha od weta. Tradycyjnie wigilia to obowiązkowa wizyta w lecznicy.Nie pamiętam kiedy inaczej było.Albo wet ludzki bo córka chora albo wet zwierzakowy ...
Szyszce nadal nie dało rady w oko spojrzeć.Rano lepiej było.Powinnam zapuścić jej krople godzinę przed pójściem to może coś by się dało zerknąć.Źle to wygląda.Choć mała szaleje i ma apetyt.Co pociesza.

Sernik upichcony.Mięska popieczone. Choinki nie zaryzykowaliśmy postawić bo normalnie strach w oczach mamy.Już zaocznie i wirtualnie. Ze -32 lata temu już w pierwszy dzień rozbieraliśmy drzewko.A raczej zgarnialiśmy co zostało.Kolejne skończyły się na marzeniach. Janusz stroik zaproponował.Spotkało się to z wielkim moim oburzeniem.Co będzie jak nażrą się igieł,wstążek czy innego badziewia. Wzrok TZ bezcenny.

Dzień jak co dzień mimo całego zapędu tzw świątecznego.

No mamy pierwszy cud.Dzikawa cholera Bianka u TZ na kolanach się ułożyła. 8O Strach ją głaskać.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon gru 24, 2012 14:49 Re: OTW8-Żuk[*]Nowe f.s.4.Spokojnych i pogodnych Świąt :)

ASK@ pisze:Pięknie dziękujemy za życzenia.

Nieustannie składamy Wszystkim wszystkiego co najlepsze. :s3: :s4: :s5:

Wróciliśmy z Szycha od weta. Tradycyjnie wigilia to obowiązkowa wizyta w lecznicy.Nie pamiętam kiedy inaczej było.Albo wet ludzki bo córka chora albo wet zwierzakowy ...
Szyszce nadal nie dało rady w oko spojrzeć.Rano lepiej było.Powinnam zapuścić jej krople godzinę przed pójściem to może coś by się dało zerknąć.Źle to wygląda.Choć mała szaleje i ma apetyt.Co pociesza.

Sernik upichcony.Mięska popieczone. Choinki nie zaryzykowaliśmy postawić bo normalnie strach w oczach mamy.Już zaocznie i wirtualnie. Ze -32 lata temu już w pierwszy dzień rozbieraliśmy drzewko.A raczej zgarnialiśmy co zostało.Kolejne skończyły się na marzeniach. Janusz stroik zaproponował.Spotkało się to z wielkim moim oburzeniem.Co będzie jak nażrą się igieł,wstążek czy innego badziewia. Wzrok TZ bezcenny.

Dzień jak co dzień mimo całego zapędu tzw świątecznego.

No mamy pierwszy cud.Dzikawa cholera Bianka u TZ na kolanach się ułożyła. 8O Strach ją głaskać.

Biance gratulujemy cudu :D U nas też - po 3 latach w schronie pies ma dom, oby tylko został tam na zawsze :1luvu:

U mnie choinka jest, jedynie w dziwnych okolicznościach giną kolejne cukierki z dołu :mrgreen:

Za oko Szyszuni :ok:

_ogonek_

Post » Pon gru 24, 2012 17:50 Re: OTW8-Żuk[*]Nowe f.s.4.Spokojnych i pogodnych Świąt :)

Bianeczka :love: :love: :love: :love:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Wto gru 25, 2012 7:00 Re: OTW8-Żuk[*]Nowe f.s.4.Spokojnych i pogodnych Świąt :)

Nie ma to tamto.Święta nie święta a trzeba rano wyjść i koty nakarmić. Ślizgawica wielka dzisiaj.Towarzystwo Dziwnych Kroków to pikuś przy dzisiejszej mnie. Były i przytupy i poślizgi, tańce i wygibasy.Akustycznie też było choć czasem mało cenzuralnie. Ludzi mniej, świecących okien mniej...święta.
Pod samochodem w drodze do posesjowej jakiś nowy kot siedział co to chyba na spóźnioną wieczerzę przydreptał.Dostał jeść.Nie wdawałam się w nim w dyskusję bo jeszcze pokaże na co go stać.Wracając zabrałam miskę wylizaną do czysta.

Burej posesjowej nie widać. Czyżby ją Piotruś wymerdał ze stanowiska? Co prawda w tamtą zimę też jej nie było po 2 tygodnie. Szylunia również nie przychodzi. Mam nadzieję,że mają co jeść i gdzie się skryć.

Pomedytowałam dłużej pod swoją Figurką zapalając w duszy i sercu światełko wspomnienia o każdym bliskim mi kocie i ludziu.Pamiętałam o tych co są z nami i zmagają się ze swoimi demonami. Marysiu, Basiu o Wasze zdrowie mocno prosiłam. Lista smutku i próśb była długa. A mówią,że to radosne święta.

Twardziele nie płaczą więc nie płakałam. To tylko łzy bólu z otartej nogi były.Ciepłych skarpet mi się zachciało.Wracałam troszku kulejąca i troszku skrzywiona. Nie można za ciepło się ubierać jak widać.

Święta nie święta samochwała i Sikunowy Detektyw musieli już popracować. Drużyna Sikawkowych działa.Nawet prężniej niż ostatnio. Mozolne ciągnięcie się na kolanach ze szmatą w dłoni to moje przeznaczenie. Księżniczką to ja w innym wcieleniu na pewno nie byłam.Za dobrze mi ta robota idzie.Może byłam Babcią Klozetową albo coś w tym stylu, tylko bardziej zaszczytnym.Pirmidy sprzątałam ...może.

Szynia dalej z oczkiem byle jakim chodzi.Walczymy mocno. Miś troszkę ożywił się nieśmiało prosząc o głaskanie. Rankiem dzisiejszym przyszedł do mnie i pierwszy raz położył przy szyi wtulając boczek w policzek. Tak Żuniek spał co noc. Tak wtulał się czy to był zadowolony czy bolejący. Obaj są w tym samym wieku.
Obrazek

ASK@

Post » Wto gru 25, 2012 10:02 Re: OTW8-Żuk[*]Nowe f.s.4.Spokojnych i pogodnych Świąt :)

Wiem, Asiu, że nie wszystkie przychodzą zimą. A powinny, bo czekam na nie :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto gru 25, 2012 10:21 Re: OTW8-Żuk[*]Nowe f.s.4.Spokojnych i pogodnych Świąt :)

Asiu, wszystkiego najlepszego i spokoju w Święta :D

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto gru 25, 2012 11:27 Re: OTW8-Żuk[*]Nowe f.s.4.Spokojnych i pogodnych Świąt :)

Asiu,

radosnych, spokojnych świąt, dużo zdrowia!
Pozdrowienia od Mruczusia :kotek:

aseret

Od: Pt mar 23, 2012 0:16

Post » Wto gru 25, 2012 15:50 Re: OTW8-Żuk[*]Nowe f.s.4.Spokojnych i pogodnych Świąt :)

Bezdomniaków i dzikunów szkoda najbardziej :(

_ogonek_

Post » Wto gru 25, 2012 16:23 Re: OTW8-Żuk[*]Nowe f.s.4.Spokojnych i pogodnych Świąt :)

Asiu, spokojnych, pięknych Świąt!
Wszystkiego naj...!
Zresztą Ty wiesz... :1luvu:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto gru 25, 2012 16:53 Re: OTW8-Żuk[*]Nowe f.s.4.Spokojnych i pogodnych Świąt :)

Asiu spokoju, zdrówka i czego tam tylko sobie zażyczysz :1luvu:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Wto gru 25, 2012 20:27 Re: OTW8-Żuk[*]Nowe f.s.4.Spokojnych i pogodnych Świąt :)

Dzięki za piękne życzenia. :1luvu:

Tak sobie policzyłam ile dni wolnego i ile czasu mam na wypoczynek.Spać sobie przyrzekłam.I tyle tego było.Jutro ostatni nasz dzień i praca się zaczyna.A ja nadal padnięta jestem.Szyszunia nadal bele jak z oczkiem.Nie wiem co za franca w nim siedzi.Całe święta w około jej gałek się kręcą. :roll: Albo na szukaniu sikunowych plam. Rozbestwiły się pod tym względem koty bo nie nawykłe do naszego tak długiego dulczenia w domu.Wyraźnie im przeszkadzamy.
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]