Muchomorek ['] walczyliśmy 9 m-cy, na próżno

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro paź 10, 2012 19:16 Re: Kocięta.Nadia w ds,Orest czeka na dom,a Stasio się leczy

Inga - zabrałas Stasiulka? :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
proszę Cię - bez dyskusji - o złożenie w dniu jutrzejszym na mojego maila zamówienia przynajmniej na mokrą karmę dla kociąt dostępną na zooplus
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Śro paź 10, 2012 19:41 Re: Kocięta.Nadia w ds,Orest czeka na dom,a Stasio się leczy

Magija pisze:Inga - zabrałas Stasiulka? :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
proszę Cię - bez dyskusji - o złożenie w dniu jutrzejszym na mojego maila zamówienia przynajmniej na mokrą karmę dla kociąt dostępną na zooplus

no a co było robić, jak Marta już planowała umieścić go u swojej Mamy i codziennie po pracy jechać po małego do Mamy, z nim do lecznicy na leki i kroplówkę, odwozić do Mamy i dopiero jechać do domu? przecież to absurd, Mgska nie jest niezniszczalna i z przysiadami i w podskokach nie będzie pracować zawodowo, jeździć do schroniska, robić ogłoszenia, pracować w Bunkrze i zajmować się swoim domem i swoimi zwierzętami. A może czasem - nie mówię, że często - ale chciałaby się przespać? albo obejrzeć film w telewizji? ewentualnie chłop chciałby, żeby go w ogóle zauważyła?
Ja mam ułatwione zadanie, wszystkie zabiegi lecznicze przy Stasiu zrobię sama w domu. Wiesiek pomoże dokarmiać. Tak więc przynajmniej odpadnie nam jeżdżenie do weta i z powrotem. No chyba, żeby - tfu, tfu - coś się działo, to wiadomo. Ale nie przewiduję :evil:
Mgska zaopatrzyła nas na drogę w tacki Baby Pate i dwie saszetki Conva :love: Animondę jedną otworzyłam, Staś skubie. Jak będzie ładnie jadł to może bez Conva się obejdzie - saszetki oddam.

Leje deszcz. Stasio nie przeżyłby dzisiejszej nocy, mowy nie ma. Teraz śpi w posłanku :)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro paź 10, 2012 19:42 Re: Kocięta.Nadia w ds,Orest czeka na dom,a Stasio się leczy

O matko, Inga, to Staś już bezpieczny u Was :1luvu:
Ech, Ty to jednak tylko chłopy, babę szybciutko wysłałaś na swoje i kolejnego chłopa pod dach sprowadziłaś :wink:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro paź 10, 2012 19:54 Re: Kocięta.Nadia w ds,Orest czeka na dom,a Stasio się leczy

gosiaa pisze:O matko, Inga, to Staś już bezpieczny u Was :1luvu:
Ech, Ty to jednak tylko chłopy, babę szybciutko wysłałaś na swoje i kolejnego chłopa pod dach sprowadziłaś :wink:

a wiesz, że ja na słowo uwierzyłam, że to Staś a nie Stasia? 8O naocznie nie stwierdziłam, jutro, jak się obudzi to mu zajrzę pod ogonek :P

Chłopaki są mniej więcej tego samego "wzrostu", tyle, że Staś jest o połowę chudszy i starszy od Oresta. Tak przynajmniej wynika z braku dolnych przednich ząbków. Ale cholera wie, może z niedożywienia mu wypadły za wcześnie? zobaczymy jak się odpasie i zaczną rosnąć nowe zębiszcza.

Georg-inia

Post » Śro paź 10, 2012 20:00 Re: Kocięta.Nadia w ds,Orest czeka na dom,a Stasio się leczy

Inga :1luvu: :ok: :mrgreen:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Śro paź 10, 2012 20:09 Re: Kocięta.Nadia w ds,Orest czeka na dom,a Stasio się leczy

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Inga brak słów :piwa:
Obrazek
Lara [*] 28.03.2012 Fibi [*] 19.11.2012 Basia [*] 03.02.2013 TRUSIA [*] 24.07.2013 Miłek [*] 01.08.2013 Romisia [*] 24.04.2014 Lidzia [*] 06.05.2015 Gniewko [*] 03.09.2015r. Agat [*] 30.11.2015 Feliks [*] 27.03.2017r. RUDA ['] 07.03.2018r. Kocia ['] 11.07.2019r. LOLA ['] 24.03.2020r. MILKA ['] 03.04.2020r. za dużo Was tu

dilah

Od: Wto maja 10, 2011 7:39

Post » Śro paź 10, 2012 20:19 Re: Kocięta.Nadia w ds,Orest czeka na dom,a Stasio się leczy

proszę mi tu nie "serduszkować", bo się narażę na forum :evil: ;) tylko wąta podnosić i w ogóle się starać o jak najszybsze zmniejszenie kotostanu u nas :D

Georg-inia

Post » Śro paź 10, 2012 20:37 Re: Kocięta.Nadia w ds,Orest czeka na dom,a Stasio się leczy

mały się obudził i znów skubie z miseczki :ok: Wiesiek już oczywiście zapiał radośnie: "Jedz, Stefanku, jedz" :roll: :lol:

jutro będą wyniki krwi Stasia, Ania mu pobrała dziś przy zakładaniu wenflonu. Mam nadzieję, że oprócz standardowych chorób i stanów, które już wymieniłam - reszta jest w porządku i trzeba będzie małego tylko monitorować, no i odkarmić.

Magija pisze:proszę Cię - bez dyskusji - o złożenie w dniu jutrzejszym na mojego maila zamówienia przynajmniej na mokrą karmę dla kociąt dostępną na zooplus

nie odpowiedziałam Ci wcześniej, ale na razie daję radę, Madzia. Mam jeszcze puszeczki Smilli, wysoko "zwierzęce", a nie ma sensacji jelitowych jak po Animondzie Carny, oprócz tego trochę RC Babycat, z gosiaa zamówiłam też dziś Wahre Liebe dla dzieci, bo w promocji w zooplusie. Nie będziemy teraz składać kolejnego zamówienia z kosztami przesyłki przecież.

Georg-inia

Post » Śro paź 10, 2012 20:49 Re: Kocięta.Nadia w ds,Orest czeka na dom,a Stasio się leczy

Georg-inia pisze:mały się obudził i znów skubie z miseczki :ok: Wiesiek już oczywiście zapiał radośnie: "Jedz, Stefanku, jedz" :roll: :lol:

jutro będą wyniki krwi Stasia, Ania mu pobrała dziś przy zakładaniu wenflonu. Mam nadzieję, że oprócz standardowych chorób i stanów, które już wymieniłam - reszta jest w porządku i trzeba będzie małego tylko monitorować, no i odkarmić.

Magija pisze:proszę Cię - bez dyskusji - o złożenie w dniu jutrzejszym na mojego maila zamówienia przynajmniej na mokrą karmę dla kociąt dostępną na zooplus

nie odpowiedziałam Ci wcześniej, ale na razie daję radę, Madzia. Mam jeszcze puszeczki Smilli, wysoko "zwierzęce", a nie ma sensacji jelitowych jak po Animondzie Carny, oprócz tego trochę RC Babycat, z gosiaa zamówiłam też dziś Wahre Liebe dla dzieci, bo w promocji w zooplusie. Nie będziemy teraz składać kolejnego zamówienia z kosztami przesyłki przecież.

Inga ja Cie proszę nie dyskutuj z chorym człowiekiem
Masz 2 kociaki z Fundacji
Już ja się będe martwiła innymi sprawami Ty masz zlozyć zamówienie
zostanie ono połączone z lecznicowym
Obrazek

Magija

Post » Śro paź 10, 2012 21:16 Re: Kocięta.Nadia w ds,Orest czeka na dom,a Stasio się leczy

Magija pisze:Inga ja Cie proszę nie dyskutuj z chorym człowiekiem

szantaż! emocjonalny! okropność! :evil: masz pw, ale jak się okaże, że w mojej nieobecności moje własne koty dostaną śniadanie z fundacyjnego żarcia, to będzie Twoja wina :mrgreen:

Georg-inia

Post » Czw paź 11, 2012 6:42 Re: Kocięta.Nadia w ds,Orest czeka na dom,a Stasio się leczy

Georg-inia pisze:proszę mi tu nie "serduszkować", bo się narażę na forum :evil: ;)

To koronę chociaż mogę...?
...
Inga :king:
Wiesiek :king:

:mrgreen:

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Czw paź 11, 2012 6:46 Re: Kocięta.Nadia w ds,Orest czeka na dom,a Stasio się leczy

Georg-inia pisze:
Magija pisze:Inga ja Cie proszę nie dyskutuj z chorym człowiekiem

szantaż! emocjonalny! okropność! :evil: masz pw, ale jak się okaże, że w mojej nieobecności moje własne koty dostaną śniadanie z fundacyjnego żarcia, to będzie Twoja wina :mrgreen:

uwielbiam szantaż
a teraz bezwzględnie jeszcze wykorzystałam swoją chorobę i się udało
uparta kobieto
jesli Twoje koty skorzystają z Fundacyjnego żarcia to maluchy skorzystają z żarcia Twoich kotów
i korzystają przecież od zawsze bo Ty zawsze jesteś uparta jak osioł
ale teraz to ja przypilnuje tych upartych - zwłaszcza jeśli Ci uparci aktywnie na rzecz Fundacji działają
:twisted:
Obrazek

Magija

Post » Czw paź 11, 2012 6:53 Re: Kocięta.Nadia w ds,Orest czeka na dom,a Stasio się leczy

i wreszcie Orest znów ma towarzystwo Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw paź 11, 2012 7:09 Re: Kocięta.Nadia w ds,Orest czeka na dom,a Stasio się leczy

no, no 8)
wykrztusiłam z siebie
:mrgreen:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Czw paź 11, 2012 8:06 Re: Kocięta.Nadia w ds,Orest czeka na dom,a Stasio się leczy

dzieńdoberek! Stasio grzecznie spał całą noc. Chyba. Nawet jakby miauczał to i tak bym nie usłyszała, bo mu głosik odebrało. Gardło chyba gorzej, stres mu odpuścił zdaje się i teraz dopiero zaczyna kociaka rozkładać :(
Mało je :( od wczoraj ledwo pół tacki i odrobinkę Smilli, dodałam bo ona intensywnie pachnie. Zgrzyta ząbkami okropnie, ale zaraz po pracy podłączymy kroplówkę i trochę nawodnimy. Musiałam ciut poluzować bandażyk, Ciocia za mocno wenflon opatuliła i łapka zaczęła puchnąć. Ale już rano było w porządku. Siusiu było - oczywiście w kuwetce, kupki jeszcze nie, ale Wiesiek w domu to będzie obserwował.

Staś jak widzi człowieka to wisi na kratach i niemo miauczy w cały świat. Orest mu zagląda do klatki, włazi na klatkę, podskakuje przed klatką - jednym słowem popisuje się jak głupek :D już czuję przez skórę co będzie, jak wypuścimy Stasia z "więźnia" :roll:

jak wychodziłam to się Stasiulek skulił i zakopał w kocyk, chudzieńki jest i pewnie mu zimno. Wywlekłam podusię elektryczną, ale już nie zdążyłam podłączyć, Misiek mu zainstaluje.

Georg-inia

[poprzednia][następna]