Rodzinka z Mazur w DT,szukamy DS-Wawa i okolice!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon wrz 17, 2012 21:32 Re: Mazurska rodzinka już w TDT-dzis sterylka Mamci-kciuki!!

No właśnie tutaj nieśmiała prośba do mimbli o napisanie chociaż króciutko co u pozostałej czwórki ... :oops: :oops:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Wto wrz 18, 2012 11:33 Re: Mazurska rodzinka już w TDT-dzis sterylka Mamci-kciuki!!

Z kotkami wszystko w porządku.
Maluchy dobrze jedzą i są wesołe.
Wszystkie mają świerzb, więc do uszu dostają oridermyl.
Mała czarnulka ma infekcję oka. Zakraplamy gentamycynę.
Bury kocurek waży 1670, bura koteczka 1370, a czarnula 1330.
Bura koteczka rzeczywiście początkowo budziła moje obawy, bo nie dojadała posiłków.
Okazało się, że potrzebuje więcej czasu na zjedzenie.
Trzeba przypilnować, żeby jej rodzeństwo nie wyjadało.
A czarnula to wołoduch jest. Wciąga swoją porcję najszybciej i od razu zabiera się do wyjadania burej.
Kociaki są od wczoraj odrobaczane.
Mam nadzieję, że w miarę szybko uda się je zaszczepić.

Czarna mamusia, czyli Bonuska na razie na antybiotyku.
Dostaje synolux w zastrzyku.
I zdecydowanie już tak nie gluci, jak na początku.
Do oczu ma gentamycynę.
A do uszu oridermyl.
Sterylka jest umawiana wstępnie na poniedziałek.
Ta koteczka jest prześliczna.
Ma okrągłą mordkę, trochę brytkowatą i intensywnie żółte oczy.
Waży 2 kilogramy.

Wszystkie koty bardzo lgną do człowieka.
Wystarczy do nich mówić, żeby zaczynały mruczeć.
Są zdecydowanie narączkowe i nakolankowe.
Tak mi się zdaje, że były tam przez wakacje rozpieszczane przez ludzi.

O burej mamusi nic na razie nie wiem.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Wto wrz 18, 2012 13:44 Re: Mazurska rodzinka już w TDT-dzis sterylka Mamci-kciuki!!

Dziękujemy za informacje o kociakach :) też myślę, że one przychodziły na tą posesję gdzie byliśmy bo letnicy je dokarmiali i głaskali. Będą z nich super domowe kotki :) i sprawią komuś dużo radości pieszczochy :) dobrze ze tam nie zostały bo w zimę byłoby z nimi cienko, a szkoda takich słodziaków. Rozmawiałam z Renatą i mam dzwonić do niej w sprawie kotki o 19tej, bo będzie wówczas na miejscu w szpitalu i będzie wiedziała co z Mamuśką, dam Wam wtedy napewno na wątku znać.
Obrazek

Goyka

Post » Wto wrz 18, 2012 14:05 Re: Mazurska rodzinka już w TDT-dzis sterylka Mamci-kciuki!!

Czekamy na dobre wieści :!:
Śmierć nie jest wystarczającym powodem,żeby przestać Kogoś kochać (Krystyna Janda)...

Ladyś [*] TM:30.11.2015r. - Kochanie, tak bardzo mi Ciebie brak ...
Kropeczka [*] TM:8.09.2012r.

Aga&Iskierka&Lady

Od: Pt lip 04, 2008 21:59

Post » Wto wrz 18, 2012 14:23 Re: Mazurska rodzinka już w TDT-dzis sterylka Mamci-kciuki!!

Postanowiłam też pokazać Wam jeszcze jakie 2 cuda musieliśmy zostawić na wsi z uwagi na brak możliwości transportowych i domu tymczasowego. Nie wiem czy to kocury czy kotki, ale bardzo proludzkie i domagające się pieszczot.

Pingwinek- napewno spokrewniony z Burą Mamcią z uwagi na ogromne podobieństwo pyszczka

Obrazek

Obrazek

Krówek zwany przez nas roboczo noskiem ze względu na czarną plamkę na nosku podobny bardzo do Kropeczki (*) która była na DT u Agi

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Krówek bardzo się lubił z Burą Mamusią- na tym zdjęciu widać, jak bardzo zaawansowana była juz ciąża Mamci :(

Obrazek

Jakby się znalazł DT dla tej dwójki to możnaby podjechać i je wyłapać bo są mega słodkie
Obrazek

Goyka

Post » Wto wrz 18, 2012 14:28 Re: Mazurska rodzinka już w TDT-dzis sterylka Mamci-kciuki!!

Tę dwójkę, niezależnie od płci, trzeba by ciachnąć.
O DT będzie trudno :(, wszystkie domy zapchane.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Wto wrz 18, 2012 14:33 Re: Mazurska rodzinka już w TDT-dzis sterylka Mamci-kciuki!!

No właśnie tyle że to takie zadupie że hej :/ jest jakaś fundacja w okolicach Giżycka?
Obrazek

Goyka

Post » Wto wrz 18, 2012 16:24 Re: Mazurska rodzinka już w TDT-dzis sterylka Mamci-kciuki!!

Mazurska rodzinko, trzymam kciuki. :ok: :ok: :ok:
Czekam na wiadomości o Zosieńce i za nią też ogromne :ok: :ok: :ok:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Wto wrz 18, 2012 16:50 Re: Mazurska rodzinka już w TDT-dzis sterylka Mamci-kciuki!!

Serce mi pękło znów na milion kawałków...
Kropeczka była u siebie-miała u mnie DS ...
A Nosek BARDZO do Niej podobny...
Śmierć nie jest wystarczającym powodem,żeby przestać Kogoś kochać (Krystyna Janda)...

Aga&Iskierka&Lady

Post » Wto wrz 18, 2012 17:21 Re: Mazurska rodzinka już w TDT-dzis sterylka Mamci-kciuki!!

One tam zostały :cry:
Może ktoś zechce Noska? :roll:
Obrazek

Pingwinka? :roll:
Obrazek

Aga- wiem, że boli :cry: Trzymaj się!

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Wto wrz 18, 2012 18:02 Re: Mazurska rodzinka już w TDT-dzis sterylka Mamci-kciuki!!

Boli...
Tym bardziej ze świadomością,że został tam bez opieki...

Aga&Iskierka&Lady

Post » Wto wrz 18, 2012 21:51 Re: Mazurska rodzinka już w TDT-dzis sterylka Mamci-kciuki!!

Aguś daj spokój ze smutkami, robisz kawał dobrej roboty!!

Ja natomiast jestem bardzo rozgoryczona sprawą sterylki Zosieńki :( chciałam dobrze, przez kontakt z Fundacją z której adoptowałam Leosia uruchomiłam sprawę darmowej sterylki dla Zosi i Boni i okazuje się chyba że w Polsce nie ma nic za darmo, a jak już jest to trzeba swoje odczekać :( Zosieńka jest od piątku zamknięta zapewnie pierwszy raz w życiu, a na dodatek od niedzieli zamknięta w klatce oczekując na sterylkę :( to dla niej napewno mega stres z wolności do klatki :? tak strasznie mi przykro. Rozmawiałam z Renatą z fundacji, ponoć w szpitaliku mają problem z chirurgami bo są na urlopach i kotka siedzi i czeka :( Renata miała dzwonić dziś do szefa szpitalika i załatwić żeby jeszcze dziś przeprowadzili zabieg :( mam nadzieję, ze tak sie stanie!! Chcę żeby Zosieńka jak najszybciej opuściła szpital bo jeszcze w jakąś depresję wpadnie :cry:
Obrazek

Goyka

Post » Wto wrz 18, 2012 22:03 Re: Mazurska rodzinka już w TDT-dzis sterylka Mamci-kciuki!!

na razie cała robota, to dzieło Mimbli, u której jest cała Rodzinka ...
a moje smutki - nic na to nie poradzę ... niektórzy ze śmiercią swoich zwierzaków nigdy się nie godzą ... moje rany są jeszcze świeże, a Nosek bardzo Kropkę przypomina - nawet na zdjęciach, gdzie siedzi i idzie - jakbym Ją widziała...
wczoraj zaczęłam serię szczepień p/wściekliźnie... decyzja,żeby nie oddawać Kropki do badań, tylko się zaszczepić była najlepsza jaką mogłam podjąć ... przynajmniej mogę Ją odwiedzić :cry:

czy KTOŚ MOŻE DAĆ CHOĆBY TDT dla Noska i Pingwinka :cry: żeby je zabrać z pustkowia ?
u mnie - choć bardzo bym chciała- już naprawdę się nie zmieszczą ...

Aga&Iskierka&Lady

Post » Śro wrz 19, 2012 8:00 Re: Mazurska rodzinka już w TDT-dzis sterylka Mamci-kciuki!!

Około 12ej mam dzwonić do Renaty w sprawie Zosi, trzymajcie kciukasy! Dziś Boni idzie też na kontrolę do weta ,również kciuki :ok: :ok:
Obrazek

Goyka

Post » Śro wrz 19, 2012 11:16 Re: Mazurska rodzinka już w TDT-dzis sterylka Mamci-kciuki!!

Właśnie rozmawiałam z Renatą, Zosiunia już wysterylizowana ,obeszło się bez komplikacji :piwa: dziś Małgosia (mimbla) odbiera ją ze szpitalika yuppppppppppppi dziękujemy za kciuki :ok: :ok:
Obrazek

Goyka

[poprzednia][następna]