BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długowłosa

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sie 21, 2012 20:45 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

O rany, biedna Pomponia z pomponem 8). W sumie, co się dziwić srajtkowi, że gryzie, aż kusi, by tak zrobić. Wszak pompony (ogonie!) służą do zabawy :twisted:

maneki

Od: Pon wrz 19, 2011 12:40

Post » Wto sie 21, 2012 20:57 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

A jak Pomponia zareagowała na polowanie na jej osobisty ogon? Spuściła manto napastnikowi?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto sie 21, 2012 22:41 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

koteczekanusi pisze:
A co do zniechęcania - flejtuch z niej - ma wiecznie brodę upapraną w miniresztkach suchej karmy chyba (takie ciemne odrobinki). Pytałam się kiedyś o to u weta w związku z małą, ale w końcu mi nie powiedział, co to jest. Tylko że mała ma mało i mogę spokojnie wydrapać paznokciem w ramach pieszczotek, a duża dużo. Czy to się jakoś myje?

Moja kotka maine coon miała coś takiego i to był koci trądzik, łatwo się dało wyleczyć.

A w ogóle bardzo fajna kicia :ok:
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Śro sie 22, 2012 17:35 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

A co to takiego? Jak to rozpoznać i jak się leczy? Bo jakoś dużo się tego zrobiło, usiłowałam umyć i po namoczeniu sierści okazało się, że sprawa jest poważniejsza niż mi się wydawało, bo albo jej się odparzyło, albo podrapała sobie, ale ma tam uszkodzoną skórę. Nic więc dziwnego, że nie za bardzo pozwalała mi się tą brodą zająć, pewnie boli.

Nie, Pompon nie przyłożył maluchowi - spojrzała zdziwiona i się przesiadła. Starszy gnojek w pewnej chwili upatrzył ją sobie za wzór i postanowił naśladować, głównie idąc metodą bliźniaka syjamskiego. No ale pers syjamem nie jest, więc kot pomysłu nie zaaprobował i malucha spławił - jak dama, ale zdecydowanie.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Śro sie 22, 2012 17:41 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

http://www.forum.agiliscattus.pl/viewtopic.php?t=1551

Mój Teosiek ma - nic groźnego, tyle, że upierdliwe i brzydko wygląda (a Teosiek ma wyglądać pięknie, wiadomo :D )

asher@amber

Od: Pon maja 02, 2011 18:28

Post » Śro sie 22, 2012 19:02 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

U Pompona wygląda to dużo gorzej. Jest tego znacznie więcej i widać ranki na brodzie. Wcześniej ich nie widziałam, bo futro zasłaniało, wydawało mi się po prostu, że to brudne. Umówiłam nas na sobotę do weta, zobaczymy, co powie. A ten łupież jest zaraźliwy?

koteczekanusi

Post » Czw sie 23, 2012 9:47 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Nie wiem, więc zacytuję mądrzejszych od siebie, znaczy Panią Agnieszkę (cytat z jednej wypowiedzi z tamtego wątku):

"Jeśli dojdzie do nadkażenia takich zmian, to tymi wtórnymi, bakteryjnymi nadkażeniami koty mogą się już między sobą zarażać, jeśli należą do miłujących się bardzo i myjących się nawzajem. Ale do takiego nadkażenia dojdzie tylko wtedy, gdy ten drugi kot też akurat bęzie miał w jakiś sposób uszkodzoną bądź osłabioną skórę, dlatego trądzik jako taki nie jest określany jako zaraźliwy, i w stadzie często tylko jeden kot ma uporczywe nawroty, a pozostałe są od tej przypadłości wolne".

asher@amber

Post » Pt sie 24, 2012 22:40 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

I co u Pomponii słychać? Bródka się leczy? Małe ją zaczepiają? Czy też chwilowo trwa cisza i spokój?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob sie 25, 2012 7:17 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Idziemy nad przedadopcyjną, ale jak się ktoś ucieszy............to w dziób
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Sob sie 25, 2012 8:06 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

A kto by się tam odważył.... :roll:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Sob sie 25, 2012 8:27 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Ojojoj... przykro mi... :roll:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Nie sie 26, 2012 10:26 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Broda okazała się rzeczywiście kocim trądzikiem i to w bardzo niefajnym stanie. To chyba moja wina, bo mogło wyniknąć z mojej próby umycia brody. W każdym razie między środą a sobotą broda sama pewnie z ewidentną pomocą kota, który sobie podrapał, tak się urządziła. Ale dostaliśmy antybiotyk, płyn odkażający i kroplomaść i przez 7 dni łykamy i się smarujemy. No i krople do ucha, bo kot ma drożdżaki. Ucieszyło mnie bardzo, że to nie jest zaraźliwe, bo leczyć po kolei 5 kotów to już niefajnie.
Beżowa znosi zabiegi z właściwym sobie stoicyzmem, na szczęście. I nawet nie usiłowała umyć sobie brody po smarowaniu. Jednak czasem persowe oderwanie od rzeczywistości bywa całkiem pozytywne.

koteczekanusi

Post » Nie sie 26, 2012 10:32 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

piszecie o ranach ....moge tylko polecic masc cudotworcza:) moj kot mial odlezyny na calej łapie w ciagu 3 ni do szlo do zaschniecia obecnie sa juz po 5 dniach calkowicie wyleczone....masc jest robiona a sklad zna tylko dr kostrzewski z katowic ul. józefowska ....moze na prosbe sprzedałby nawet przez wysylke ????telefon 32 259 68 91 do lecznicy pytajcie:)
agula76

Post » Nie sie 26, 2012 10:36 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Neigh pisze:Idziemy nad przedadopcyjną, ale jak się ktoś ucieszy............to w dziób

A kiedy ta wizyta? (Jeśli oczywiście można wiedzieć :oops: )...

asher@amber

Post » Nie sie 26, 2012 10:44 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

asher@amber pisze:
Neigh pisze:Idziemy nad przedadopcyjną, ale jak się ktoś ucieszy............to w dziób

A kiedy ta wizyta? (Jeśli oczywiście można wiedzieć :oops: )...

A czemu byś miała nie móc:-) Ja się TYLKO cieszyć nie pozwalam na wyrost, bo to przynosi pecha. Dziś o 18.00 - mieszkają niedaleko mnie :twisted:
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

[poprzednia][następna]