Bohun,dymny długowłosy.Transport St.Wola- Kraków potrzebny!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto maja 15, 2012 19:52 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak,syberyjczyk? Ma 8 m

Wiem, ale moje mieszkanie nieco większe niż klatka :wink: , pewno nie chce mu się szukać kuwety.Bohun mało chodzi, w sumie prawie cały czas leży, co mnie martwi, bo przecież powinien ćwiczyć mięśnie. Nie wszystko jednak na raz, prawda?
Bohun mnie lubi, okazuje to.Wczoraj cały czas barankował, przytulał się i mruczał.To takie miłe.Po południu leżał na kanapie, ale główkę musiał mieć opartą na mojej nodze.Tak chciał i już.Patrzył na zabawy moich kotów, ale nie dołączył do nich.Jest jeszcze dość słaby, tak myślę i trochę przestraszony.Szkoda, że jest tak zimno, Bohunowi przydałoby się poleżeć na słonku, na świeżym powietrzu.Moje koty przesiadują na balkonie, ale o Bohuna się jeszcze boję.Jest chory, nie chcę, aby się przeziębił.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto maja 15, 2012 20:44 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak,syberyjczyk? Ma 8 m

Słaby jeszcze biedaczek :( i nowe miejsce.A na zimno włączyłam grzejnik :mrgreen: nie mogę przeziębić kotów :piwa: I do kuwety się nauczy-najlepiej gdyby mógł obserwować Twoje koty w nocy,ale jak :!: :( Moja Kasia siusiała po dywanie jak do mnie przyszła parę tygodni-jak złapalam na gorącym uczynku wkładałam do kuwety i drapałam jej łapkami-dłudo to trwało-ale nauczyłam :ok:

jaga666

Od: Wto mar 06, 2012 17:55

Post » Śro maja 16, 2012 6:19 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak,syberyjczyk? Ma 8 m

Bohun skorzystał w nocy z kuwety, ale było tylko siusiu.Kupki jeszcze nie było.Miseczka z suchą karmą pusta , żałuję, ze nie zostawiłam na noc więcej.Wody też ubyło.Teraz mam cel, zmusić jakoś Bohuna, aby trochę chodził, pobiegał.Drzwi łazienki otwarte, kot z domku obserwuje moje koty jak przechodzą. Czaruś też do niego podchodzi, widzę, że Bohun ma ogromną ochotę wyjść, ale jeszcze się boi.Na noc nie zostanie z moim kotami nigdy, nie może się zarazić.
W domu zimno, czekam na słońce, na to, aby Bohun mógł pobyć na balkonie.W domku jest mu ciepło, ale na balkonie jest fajnie.Mam leżaczki, posłanka, koty mogą obserwować ulicę, to dla nich taka TV trochę.

ewar

Post » Śro maja 16, 2012 9:50 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak,syberyjczyk? Ma 8 m

Bohun znowu przybrał na wadze kolejne 5 dkg.Nadal jest chudziutki, ale je, a więc nie jest źle.W lecznicy mruczał, rozglądał się i wetka mówiła, że ma już inne oczy, zniknęła trzecia powieka, którą miał.Długa droga przed nami, ale ważne, że jest postęp. W pyszczku się goi, stąd łatwiej mu jeść.Nie zauważyłam, żeby się mył, ale to kwestia czasu, jak sądzę.

ewar

Post » Śro maja 16, 2012 19:15 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak,syberyjczyk? Ma 8 m

Miałam Bohunka na rękach :D jest taki cudowny :D mięciutki :D lubi drapanie pod bródką i mruczał :piwa: ,pobiegł póżniej szybko do swojego azylu :( Uważam że będą z niego ludzie :D ale pracy przy tym jeszcze dużo :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

jaga666

Post » Śro maja 16, 2012 20:32 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak,syberyjczyk? Ma 8 m

Dobre wieści ! Bohun ma apetyt, dzisiaj zjadł bardzo dużo surowej wołowiny.Chciał jeszcze, ale bałam się,że mu zaszkodzi po dość długim przecież poście.Ma suchą karmę w misce, w nocy sobie znowu podje.Wymył sobie sam okolice ogonka, to już jest coś :lol: Brzydki zapaszek powoli znika.
Bohun leżał sobie dzisiaj na kanapie całe popołudnie.Starałam się siedzieć obok niego, wtedy Czaruś pakował się na kolana. Bohun natychmiast zainteresowany rudzielcem, przytulał się do niego, obejmował łapką, widać było, że bardzo chce być obok Czarusia.Ten z kolei próbował lizać Bohuna po główce, ale na to nie pozwoliłam.
Teraz Bohun zdecydował, że pójdzie do swojego domku, drzwi łazienki otwarte, ale nie ma ochoty wyjść.W domku ma cieplutko, czuje się bardzo bezpieczny.Zaglądam do niego, głaszczę, a on mruczy.Troszkę już zaczyna się bawić wędką z piórkami.Jest coraz lepiej i oby tak nadal było :ok: :ok: :ok:

ewar

Post » Czw maja 17, 2012 9:22 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak,syberyjczyk? Ma 8 m

Jutro ostatni zastrzyk, pyszczek już prawie zagojony, kot je samodzielnie i to dużo.Nadal czekam na kupkę, tej jeszcze nie było.Bohun w nocy łaził po łazience, ale to i tak mało ruchu.Wciąż się boi i nie chce sam opuszczać domku, muszę go wyciągać.Na kanapie lubi leżeć, rozgląda się po pokoju.Powolutku to jednak idzie.

ewar

Post » Czw maja 17, 2012 10:06 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak,syberyjczyk? Ma 8 m

Dałam Bohunowi sztucznego kota, aby miał się do czego przytulić, ale chyba mu się nie podobał ten pomysł.
Obrazek Obrazek

ewar

Post » Czw maja 17, 2012 10:10 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak,syberyjczyk? Ma 8 m

On ma taką smutną mordkę :( biedaczek
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Czw maja 17, 2012 10:15 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak,syberyjczyk? Ma 8 m

Boi się bardzo, ale mnie naprawdę już lubi, barankuje i mruczy.To kocie dziecko jeszcze, bardzo skrzywdzone, wyrzucone z domu na obcy teren.Z ludźmi nie miał kontaktu, tyle, że ktoś przyniósł jedzenie.

ewar

Post » Czw maja 17, 2012 17:50 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak,syberyjczyk? Ma 8 m

A dzisiaj z Bohunem gorzej, nie chce w ogóle wychodzić z domku, nie chce siedzieć koło mnie na kanapie.Nie wiem, co się stało :cry:

ewar

Post » Czw maja 17, 2012 18:50 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak,syberyjczyk? Ma 8 m

Bohun to jest naprawdę materiał do ciężkiej pracy. Może się czegoś wystraszył? Może któregoś z kotów albo jakiegoś hałasu? Myślę, że skoro już było lepiej, to będzie znowu...idzie ładna pogoda i słoneczko na balkonie :)
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Czw maja 17, 2012 20:18 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak,syberyjczyk? Ma 8 m

Ewuś mnie się wydaje że on za czymś tęskni :( może za mamą :( a może za wolnością :!: Mój Filipek też był złapany jako dzikie dziecko,tak samo nie jadł-a póżniej stał na parapecie,patrzył w okno,nie chciał jeść :( w końcu odszedł za TM.Co tu dalej robić :?: Jak mu pomóc- :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Za Bohunka :ok:

jaga666

Post » Czw maja 17, 2012 20:41 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak,syberyjczyk? Ma 8 m

:( :( a może skorzystać z propozycji Draugii i wysłać Bohunka do DT gdzie nie będzie musial byc izolowany? a jak nie to może przez jakis czas krotki skorzystac z lekow na deprechę?
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Czw maja 17, 2012 21:29 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak,syberyjczyk? Ma 8 m

a może on potrzebuje towarzystwa kotów...ale towarzystwa ciągłego. Może potrzebuje się przytulić do innego kota?

Już sama nie wiem...

Może jest w Polsce jakiś specjalista od kociej psychiki? Są leki na kocią depresję?
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

[poprzednia][następna]