4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro kwi 25, 2012 12:43 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

A mają dużo ogłoszeń?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Śro kwi 25, 2012 18:32 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

Mieli dużo, ale chyba muszę znów zamówić u Catangel :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Śro kwi 25, 2012 19:54 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

olafen pisze:Mieli dużo, ale chyba muszę znów zamówić u Catangel :)

Ludzie, ludzie czytajcie Oli ogłoszenia, bo kotki bardzo chcą nowego już na stałe domku. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Czw kwi 26, 2012 16:47 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

Oruś znów wymiotował dziś. A po pół godziny zjadł jeszcze raz i już bez wymiotów :?: :?: :?: :?:

Sara jest wulkanem energii. Budzi się o 3-4 rano i robi wszystkim pobudkę. Już nawet Oruś i Citka mają jej dość. A ona jakby nigdy nic wylizuje Orusia a potem mnie :)
Nie wiem , skąd ona bierze tyle energii ?

olafen

Post » Czw kwi 26, 2012 18:04 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

Trochę zdjęć :)
Kochana Saruchna :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

A teraz Oruś :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

A teraz oboje. Trochę mi nie wyszło, bo Oruś się ruszał, ale kiedyś tam zmienię na lepsze :)

Obrazek

olafen

Post » Czw kwi 26, 2012 18:36 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

słodziaki :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw kwi 26, 2012 20:03 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

Śliczne zdjęcia a jak pozują, jakby wiedziały że tak trzeba :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Czw kwi 26, 2012 20:03 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

Słodkie te kotki :1luvu: a Saruchna taka sama jak Burasia Maja więc chyba też taka sama szelma :ryk:

beateczka

Od: Nie lut 07, 2010 21:30

Post » Czw kwi 26, 2012 20:18 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

Oj straszna z niej szelma, ale też taka kochana. Sama słodycz :)
Gorzej jednak o 3-4 rano - toż to jeszcze głęboka noc - :conf: :conf: :conf: :conf:

olafen

Post » Sob kwi 28, 2012 9:32 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

Wczoraj o 1.30 była w nocy straszna awantura z dwupakiem, dostały po klapsie w pupę i dziś do 5 spałam spokojnie.
Wczoraj wróciłam do domku około 19 i normalnie zasnęłam się na fotelu a obudziłam się o 23 na kanapie 8O chyba lunatykuję.
Koty w tym czasie śmigały równo, więc o 23.30 poszły spokojnie spać a wstały o 5 bo ja zwykle o 5 wstaję :lol:
Oczywiście już 5 rano było jedno wielkie mizianie, a potem mogłam dalej spać.
One są na prawdę bardzo mądre. Nawet zaryzykuję, i napiszę, ze mądrzejsze od Felusia i Fifki, bo te dwa liczą się ze mną a Feluś to uparciuch straszny.

Ktoś będzie miał z nich kiedyś pociechę.
W tej chwili ja piszę na komputerze a Oruś śpi obok :)
Sara już odebrała swoją upragnioną porcję głasków :)

Oruś już nie wymiotował :?:

olafen

Post » Sob kwi 28, 2012 9:48 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

Też tak mam że jak jestem bardzo zmęczona to zasypiam na fotelu a budzę się rano normalnie w łóżku i nie pamiętam faktu ewakuacji z fotela do łóżka :mrgreen:

To dobrze że Oruś nie wymiotował - widocznie się odkłaczył :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Sob kwi 28, 2012 10:17 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

Oruś i Sara maja ciągle wydarzenie na fb.

http://www.facebook.com/events/246406825434496/

olafen

Post » Sob kwi 28, 2012 11:29 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

olafen pisze:Po 1. I. 2012 nie, bo nie mamy obecnie do tego głowy

Czy w ogóle jest w gminie jakiś program zapobiegania bezdomności? Mogę napisać wzór pisma do urzędu, tylko muszę znać sytuację. Pomoc by się kotom przydała...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob kwi 28, 2012 11:41 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

XAgaX, w gminie Pajęczno nikogo z urzędników nie interesują zwierzęta.
Mama moja pisała wiele pism, i dowiedziała się, ze gmina wpłaca jakieś tam pieniądze na schronisko w Łodzi i nic więcej nie są w stanie zrobić, bo ponoć brak im pieniędzy na dzieci biedne.

Stosunek ludzi do zwierząt też nie jest za ciekawy. Owszem , trafiają się osoby, które coś tam robią, ale to co robią, to tylko od czasu do czasu jedzenie, natomiast leczenie, sterylizacja - to już za drogo dla nich.
My z moją mama robiłyśmy, co tylko się da, aby powstrzymać namnażanie się kotów, ale ludzie zaczęli mamie podrzucać młode kociaki, a ja jestem już tak spłukana, ze zastanawiam się, czy będę miała z czego wkrótce żyć.

Nikt nie zrobił żadnej bezpłatnej sterylki. Wet w Pajęcznie bierze od nas 100, ale jeśli pomnożysz sam ten rok od września razy 6 kotów, to jest 600, przy czym dwa w Szczecinie - 500 zł, a Sara i Oruś z powikłaniami - leczenie razem około 500 zł.

Przypominam o Punieczce. Leczenie - około 2000.
Do tego karma i żwirek - u mamy 7 kotów a u mnie 3 - razem 10. To koszta nie są małe.

Nie mamy klatki łapki i nie stać mnie na to. Z drugiej strony nie jesteśmy w stanie wysterylizować wszystkich zwierząt. Urząd Miejski ma to centralnie w nosie, czy zwierzęta żyją czy nie, czy się rozmnażają, czy nie . Dają pieniądze na schronisko i to ich zdaniem zdejmuje z ich barków obowiązek robienia czegokolwiek więcej.
Ostatnio edytowano Sob kwi 28, 2012 13:11 przez olafen, łącznie edytowano 1 raz

olafen

Post » Sob kwi 28, 2012 11:44 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

olafen pisze:Agnieszka, w gminie Pajęczno nikogo z urzędników nie interesują zwierzęta.
Mama moja pisała wiele pism, i dowiedziała się, ze gmina wpłaca jakieś tam pieniądze na schronisko w Łodzi i nic więcej nie są w stanie zrobić, bo ponoć brak im pieniędzy na dzieci biedne.

a skargę do nadzoru i kontroli w urzędzie wojewódzkim pisałyście? zaraz by się za nich wzięli.

Nikt nie zrobił żadnej bezpłatnej sterylki. Wet w Pajęcznie bierze od nas 100

ale też nie pisałyście, że potrzebujecie pomocy.

Nie mamy klatki łapki i nie stać mnie na to. Z drugiej strony nie jesteśmy w stanie wysterylizować wszystkich zwierząt. Urząd Miejski ma to centralnie w nosie, czy zwierzęta żyją czy nie, czy się rozmnażają, czy nie . Dają pieniądze na schronisko i to ich zdaniem zdejmuje z ich barków obowiązek robienia czegokolwiek więcej.

Zamówić Wam? Jak będziecie działać, nie widzę problemu. Widzę, że to Wam coraz bardziej nie zależy, i tu jest problem. I to nie tylko moje zdanie.

Mogę pomóc finansowo w kastracjach, mogę powalczyć z urzędem w czym jestem skuteczna, ale jak Wam nie zależy, to nic nie zmieni.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

[poprzednia][następna]