Balkonowy Misio - jest DT, potrzebne wsparcie finansowe

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 08, 2011 19:03 Re: Balkonowy Misio - nie ma się gdzie podziać na zimę :(

Penny pisze:
aniaposz pisze:Budki dla kotów to dobry pomysł, ale niestety też się obawiam, że długo by nie postały. :? Głupota niektórych mieszkańców jest porażająca. Przekonałam się ostatnio, że lepiej (zarówno dla opiekunów kotów, jak i dla samych kotów) po prostu robić po cichu swoje. Jak tylko karmicielka zwróciła się do administracji o przydział w piwnicy pomieszczenia dla kotów, żeby łatwiej je było kontrolować, karmić itd., zaraz rozpętała się afera, a jeden przedsiębiorczy sąsiad zaczął chodzić ze społeczną listą, zbierając podpisy przeciw inicjatywie. Nie pomogło tłumaczenie, że koty i tak są w piwnicy, a takie pomieszczenie wszystkim wyjdzie na dobre, bo koty będą w jednym miejscu, zamiast łazić po wszystkich boksach. Nie dociera. Gdyby postawić na trawniku domki, obawiam się, że ci, którzy kotów nie lubią, ale nie zwracają na nie szczególnej uwagi póki co, nagle by się uaktywnili, tak jak przy okazji tamtej afery. Ręce opadają.

Ja zanoszę jedzenie kotom w nocy żeby nikt nie widział. Domek też postawię w nocy. Mam nadzieję, że przetrzyma zimę - chodzi mi nie tylko o śnieg, ale też o ludzi, czy go nie zniszczą.

Smutne, ale niestety prawdziwe :(

Misiu :1luvu:

A Miś to w ogóle sypia pod jakimś zadaszeniem, czy tak pod chmurką :( ?
Kita, Tytus i Tola zapraszają http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=148874

Obrazek Obrazek

zwierzak08

Od: Pt lut 18, 2011 16:51

Post » Wto lis 08, 2011 20:43 Re: Balkonowy Misio - nie ma się gdzie podziać na zimę :(

aniaposz pisze:(...)Głupota niektórych mieszkańców jest porażająca. Przekonałam się ostatnio, że lepiej (zarówno dla opiekunów kotów, jak i dla samych kotów) po prostu robić po cichu swoje. Jak tylko karmicielka zwróciła się do administracji o przydział w piwnicy pomieszczenia dla kotów, żeby łatwiej je było kontrolować, karmić itd., zaraz rozpętała się afera, a jeden przedsiębiorczy sąsiad zaczął chodzić ze społeczną listą, zbierając podpisy przeciw inicjatywie. Nie pomogło tłumaczenie, że koty i tak są w piwnicy, a takie pomieszczenie wszystkim wyjdzie na dobre, bo koty będą w jednym miejscu, zamiast łazić po wszystkich boksach.(...)

ja zeszłej zimy walczyłam z lokatorami o otwarte okno w piwnicy. jest tylko jedno, pozostałe trzy zamurowane. więc codziennie wieczorem lub nocą latałam do piwnicy i okno otwierałam i codziennie ktoś to okno zamykał. w końcu ktoś wezwał dozorcę i nawet to okno zabili dechami. potem latałam do piwnicy i nasłuchiwałam, czy jakaś bida przypadkiem nie weszła do piwnicy, a ci idioci nie uniemożliwili jej wyjścia. usiąść i płakać nad głupotą ludzką...

też jedzenie wynoszę nocą, bo jak za dnia to ludziska mają widowisko lub jak odejdę i zostawię jedzonko, to wyrzucają

Misiu wygląda jak młodszy braciszek mojego Białaska po odkarmieniu i podleczeniu. Takiego słodziaka nie można nie pokochać. :ok:

putto

Od: Pt cze 17, 2011 18:21

Post » Wto lis 08, 2011 21:00 Re: Balkonowy Misio - nie ma się gdzie podziać na zimę :(

za misia :piwa: Oby się udało :ok:

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Wto lis 08, 2011 21:56 Re: Balkonowy Misio - nie ma się gdzie podziać na zimę :(

zwierzak08 pisze:
A Miś to w ogóle sypia pod jakimś zadaszeniem, czy tak pod chmurką :( ?

Nad balkonem, na którym przebywa, znajduje się wyższy balkon, czyli zadaszenie jest. Przynajmniej tyle.

aniaposz

Od: Pt maja 25, 2007 8:41

Post » Śro lis 09, 2011 4:59 Re: Balkonowy Misio - nie ma się gdzie podziać na zimę :(

Zaznaczam! Może zrobić Misiowi Fb?
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta." G.B.Shaw
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Od: Sob lut 05, 2011 16:55

Post » Śro lis 09, 2011 11:23 Re: Balkonowy Misio - nie ma się gdzie podziać na zimę :(

Pewnie, że trzeba zrobić i może więcej ogłoszeń. Ja nie znam się na FB, ale jak Kituni potrafisz to zrób. :ok: :kotek:

golla

Post » Śro lis 09, 2011 14:15 Re: Balkonowy Misio - nie ma się gdzie podziać na zimę :(

Oczywiście FB można zrobić, jak najbardziej. Im więcej osób dowie się o Misiu, tym lepiej. Dziękuję!

aniaposz

Post » Śro lis 09, 2011 15:57 Re: Balkonowy Misio - nie ma się gdzie podziać na zimę :(

Ok, jak wrócę w nocy z pracy to utworzę wydarzenie na Fb. Trzymajcie kciuki za powodzenie akcji na Fb:)
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Post » Śro lis 09, 2011 16:33 Re: Balkonowy Misio - nie ma się gdzie podziać na zimę :(

Kituni pisze:Ok, jak wrócę w nocy z pracy to utworzę wydarzenie na Fb. Trzymajcie kciuki za powodzenie akcji na Fb:)

:ok: :kotek:

golla

Post » Śro lis 09, 2011 16:37 Re: Balkonowy Misio - nie ma się gdzie podziać na zimę :(

Misiu, trzymam nieustająco :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

pamir

Od: Pon lip 28, 2008 16:59
Lokalizacja: fizycznie Warszawa, mentalnie Kraina Wierzby Rosochatej

Post » Śro lis 09, 2011 20:12 Re: Balkonowy Misio - nie ma się gdzie podziać na zimę :(

:piwa:

golla

Post » Czw lis 10, 2011 6:47 Re: Balkonowy Misio - nie ma się gdzie podziać na zimę :(

Kochani, Misio ma już FB - http://www.facebook.com/event.php?eid=3 ... ext=create

Bardzo proszę o dane kontaktowe osoby, do której mogę kierować zainteresowanych losem Misia!

W razie czego podaję swój mail: paula84f@gmail.com

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Post » Czw lis 10, 2011 8:56 Re: Balkonowy Misio - nie ma się gdzie podziać na zimę :(

Kituni, wysłałam PW.

aniaposz

Post » Czw lis 10, 2011 12:20 Re: Balkonowy Misio - nie ma się gdzie podziać na zimę :(

Misiu, może niedługo będzie własny domek :kotek:
Przez weekend będę odcięta od internetu, ale cały czas trzymam kciuki :ok:

pamir

Od: Pon lip 28, 2008 16:59
Lokalizacja: fizycznie Warszawa, mentalnie Kraina Wierzby Rosochatej

Post » Czw lis 10, 2011 12:36 Re: Balkonowy Misio - nie ma się gdzie podziać na zimę :(

Kciuki za misia :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

[poprzednia][następna]