Piękna Tri - potrzebna finanse na operację !

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob wrz 10, 2011 21:49 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

ulvhedinn pisze:Zostały już tylko dwa maluszki i nic im dobrze nie wróży. Jestem zdołowana. One nie mają żadnych specyficznych objawów- biegunki, wymiotów, kataru... Są najedzone, matka je karmi (ma mleko), ja je dokarmiam, nawet próbowały już same dziubać babycata. Mają czyste umyte futerka. I po prostu odchodzą...... :cry:

Może to matka je czymś zaraża :roll: Albo genetycznie coś nie tak :(

Przypomnij się jutro Ewelinie że ma dla Ciebie w torebce schowany conv na odwodnienie dla tri.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob wrz 10, 2011 21:55 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

Do bani to wszystko ..... :cry:
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Sob wrz 10, 2011 22:42 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

Ulv zrób mamuśce test na białaczkę :roll: mam dziwne przeczucie, oby się nie sprawdziło... :roll:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie wrz 11, 2011 14:04 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

Wygląda na to, że to jakaś infekcja bakteryjna, która u malców nie dawała wyraźnych objawów.... Niestety mimo ratowania ostał się juz tylko jeden, na dodatek rozwinęło się paskudne zapalenie stawu - wielka gula pełna ropy. W ciagu kilku godzin dosłownie......... stąd podejrzenie, że to jakieś bakterie, byc może doszło do drobnego urazu i miały okazje dodatkowo się zagnieździć.
Gula została dziabnięta i wyciśnięta, trysnęło tak, że weterynarz musiał się umyć i zmienić koszulkę. Malec dostał kombinację antybiotyków.....

ulvhedinn

Post » Wto wrz 13, 2011 0:23 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

Maluch żyje, ma apetyt i humor. Łapka niestety wygląda fatalnie, rokowania co do niej pół na pół.... na pewno ma nieco uszkodzony staw i uszkodzoną nasadę dalszą kości łokciowej. Jeśli infekcja nie ustapi, a zmiany będą się pogarszać, konieczna będzie amputacja :(

Mama się dziś rozłozyła na całego. Miała ponad 40 stopni i w wynikach- 35 tys leukocytów.... jest na lekach i kroplówkach, wyraźnie czuje sie już lepiej, przed chwilą powitał mnie wrzask- "jeeeść!!!!!".

ulvhedinn

Post » Wto wrz 13, 2011 7:53 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

Kurcze ciekawe co to za paskudztwo :evil: Oby malcowi i mamusi się udało.

A jak ogonek Tri? Bo wczoraj zapomniałam sie spytać? Goi się?
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro wrz 14, 2011 3:05 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

Niestety nie bardzo się goi....

ulvhedinn

Post » Śro wrz 14, 2011 7:19 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

ulvhedinn pisze:Niestety nie bardzo się goi....

:(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro wrz 14, 2011 7:44 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

Ulvhedinn, wysłałam Gibutkowej olejek z dziurawca.
Wczoraj albo najpóźniej dzisiaj powinna go dostać. Napiszę do Niej by się z Tobą nim podzieliła (dostała 45 ml, a on jest bardzo wydajny).
To bardzo dobry lek na trudno gojące się rany. Jest płynny, więc łatwiejszy w smarowaniu i mniej boli taki zabieg.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Śro wrz 14, 2011 10:16 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

Amika6 pisze:
Wczoraj albo najpóźniej dzisiaj powinna go dostać. Napiszę do Niej by się z Tobą nim podzieliła (dostała 45 ml, a on jest bardzo wydajny).
To bardzo dobry lek na trudno gojące się rany. Jest płynny, więc łatwiejszy w smarowaniu i mniej boli taki zabieg.

Jeszcze nie doszedł, może dziś będzie.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro wrz 14, 2011 10:33 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

Gibutkowa pisze:
Amika6 pisze:

Czekałam na odzew ulvhedinn, ale widzę, że już nie musze pisać.

Gibutkowa, poszło priorytetem poleconym rano w poniedziałek i już wczoraj powinien być.
Jeśli nikogo nie było w domu, to pewnie masz awizo w skrzynce i czeka Cię wyprawa na pocztę
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Śro wrz 14, 2011 10:48 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

Amika6 pisze:
Gibutkowa pisze:
Amika6 pisze:

Czekałam na odzew ulvhedinn, ale widzę, że już nie musze pisać.

Gibutkowa, poszło priorytetem poleconym rano w poniedziałek i już wczoraj powinien być.
Jeśli nikogo nie było w domu, to pewnie masz awizo w skrzynce i czeka Cię wyprawa na pocztę

Codziennie sprawdzam skrzynkę - nie było. Pewnie dziś będzie. Priorytety nie mają "max terminu" doręczenia tak bajdełej ;)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro wrz 14, 2011 11:36 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

A dzieki wielkie, olejek z dziurawca fajna sprawa :)

Wczoraj miałam dzień z cyklu "k..... co ja tu robię".
Rano zaspałam, więc lecę galopem na operację z Manim, Żubr zwiał na schodzy, mówię czort, idziesz z nami. Dobra, Maniek na stole, Żubr się socjalizuje (przy okazji go zważyłam: 2,4 kg, upasłam go prawie pół kilo.....).
Wracamy do domu, Maniek został na operacji. Na środeczku skrzyżowania pod moim domem radośnie bzykają się dwa psy. Rzuciłam ciężkim słowem, poleciałam do domu, cap za smycze, Żubi zostaje, lecę łapać. Oczywiście auta trąbią, mijając zajęte sobą psy o centymetry, pół ulicy ryczy ze śmiechu, pół udaje, ze nie widzi. Przy pomocy jakiejś dziewczyny złapałam towarzystwo. Rozdzieliły się.
Dobra, pannę do łazienki, chłopaka do schronu (miał nakładkę, że chipowany).
Włażę do schro, załatwiamy formalności, pies okazuje się sąsiedzki
Do biura wchodzi kobita z czymś na rękach. Coś ma rozmiary chomika i wyje w niebogłosy....... no tak, matka porzuciła na działkach, czarne diablę, coś ze dwa tygodnie może, oczy jeszcze niebieskie, głodne. W schronie, to wiadomo do uśpienia, bo co zrobisz. Dzwonię do Bianki. Bianka po wyklęciu mnie w czorty mówi "przyjeżdżaj'.
Dobra, a co z suką? Elzamilicz się zgadza na przerzymanie kilka dni, zrobimy sterylkę, poszukamy właściciela (ja tą suke chyba trochę kojarzę i nie ma opcji oddania bez ciachnięcia). Kot wyje.

W międzyczasie dzwoni doktor, że Mani do odbioru Kot wyje.
Jadę po Mańka, zabieram pocerowanego zaćpańca, wsadzam w kenelik, niech odsypia.

Jadę do Milicza. Z suką w transporterze. Kot wyje.

Z Milicza do Żmigrodu, a raczej kawał za Żmigród. Kot wyje.
Wpadam do Bianki, dostaję butle w rękę, kotu do dzioba wtykam, uff, cisza, pije

Wracam do Wrocka, po drodze ładując się w roboty drogowe i w tym momencie uświadamiam sobie że muszę odebrać leki dla kotów...... szybki telefon do lecznicy, wpadam 10 po dziewiątej, leki w łapkę, idę koty kłuć, karmić etc.

Ok 22 dochodzę do wniosku, że mam kompletnie pustą lodówkę, więc udaję się na zakupy do marketu....

Godzina 23.30 Obiad

Tym sposobem u Bianki jest "mój" mikrokot, czarny. Podobno dalej radośnie wyje. Za 2-3 tygodnie będzie do adopcji.
Jakby ktos miał ochote dorzucic do paliwa jakie pożarła akcja ratunkowa, będę wdzięczna.

ulvhedinn

Post » Śro wrz 14, 2011 11:47 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

Dzień bez przygód, dniem straconym ;)

A.... może mi się Twój łom przydać i mina osiedlowego szaleńca, jakby co dam znać ;)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro wrz 14, 2011 12:08 Re: Piękna Tri w TDT ! Połamana miednica, nie je, chory ogon !

No to ładny dzionek jednym słowem :mrgreen:
Gibutkowa Yoda pije to mleko czy w ogóle bo jak to to podrzucimy do Ulv co? Bo nam na co a szkoda żeby się zmarnowało.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

[poprzednia][następna]