16dniowa Tomcia dostała szansę na życie. znów traci dom :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro wrz 14, 2011 19:49 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry.

Krew jest nadal, już o wiele mniej, ale jeszcze. Na chwilę obecną najbardziej doskwiera mu pupka. Maść którą mieliśmy nie działa, więc kupiłam mu dziś Dexapolcort. On ma pupkę większą niż mój największy dorosły tymczas. Generalnie mały jest w bardzo dobrej kondycji, mleko z butelki pije tylko w nocy, w dzień już z miseczki + małe kąski saszetki. Bawi się, lata po mieszkaniu, dzielnie się stawia na większe koty. Postaram się Wam wkleić zdjęcia jutro, póki co sama się przeziębiłam i siedzę w łóżku każdą wolną chwilę.

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Śro wrz 14, 2011 20:39 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry.

Biedulek maleńki. Może olejek z dziurawca spróbować? Mam nadzieję, że wróci szybciutko do normy. :ok: za zdrówko
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Czw wrz 15, 2011 6:48 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry.

w górę maluszku i trzymaj się dzielnie
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Czw wrz 15, 2011 8:29 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry.

Kochany, dzielny maluszek! :ok: :kotek:
U mnie długo biegunkę miał mały Ptyś, na szczęście bez krwi.
Podawałam mu lakcid przez dłuższy czas - może dodaj do diety?
To probiotyk, nie zaszkodzi.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw wrz 15, 2011 12:17 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry.

Dziś krewki nie było, mam nadzieję już nie będzie. Mały ładnie zjadł saszetkowe jedzonko, teraz śpi. Pupka o wiele lepsza :) Mam nadzieję, że uda mi się wkleić Wam zdjęcia wieczorkiem :)

OlaLola

Post » Czw wrz 15, 2011 13:33 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry.

No i tam ma już być - czyli tylko dobre wieści :ok:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Post » Czw wrz 15, 2011 20:18 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry.

Krew jest nadal. Jutro popołudniu jedziemy do innego weta, zobaczymy co powie. Nigdy u niego nie byłam, ale nie mam po co jechać do mojego. Nic nie wymyśli, a jak tak dalej będzie to Tommy wpadnie w anemię. Może ten coś doradzi. Ma dobrą opinię. Zobaczymy co będzie. Nie lubię zmieniać wetów, ale nic lepszego nie przychodzi mi do głowy.

OlaLola

Post » Czw wrz 15, 2011 20:52 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry.

Kurcze co to może być 8O zawsze się cholera coś przyplącze, nie może być spokoju :mrgreen: Znalazlam cos na ten temat , stare wpisy ale może się przydadzą viewtopic.php?f=1&t=15134&start=0 i jeszcze jeden dobry poradnik dr. Orła z Krakowa, bardzo dobry wet z krakwetu http://www.krakvet.pl/forum/viewforum.php?f=13 poczytałam trochę i może odstaw na chwilę mleko bo często to jest powodem - Orzeł też tak zaleca - ja karmiłam zupkami z gerbera ryż z kurczakiem trochę powinno zachamować biegunkę.
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Pt wrz 16, 2011 6:10 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry.

Tommy kochany maluszku trzymaj się zdrowo.
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pt wrz 16, 2011 7:36 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry.

Zdrówka Tomciu :ok: :kotek: :1luvu:
Kilka złotych poszło.

Erin

Post » Pt wrz 16, 2011 11:55 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry.

Erin a gdzie wpłaciłaś bo ja też chciałabym parę groszy Tomiemu wysłać
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Pt wrz 16, 2011 15:29 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry.

Erin dziękujemy bardzo :1luvu:
Ewan masz PW :) Dzięki za linki, przestudiowałam.

Pan weterynarz bardzo miły. Lamblie to na pewno nie są, biegunka jest zbyt duża jak na lamblię. Mały dostał 3 zastrzyki ( napisałabym Wam jakie, ale się nie umiem doczytać). dostaliśmy też tabletkę na biegunkę. Mleko mamy odstawić zupełnie.
generalnie powody mogą być różne. Najlepiej gdyby mały był potem na Metronidazolu, ale on jest za malutki na takie silne leki, które ciężko się dawkuje i można przedobrzyć. Dziś zapłaciliśmy 22zł. Jak się trochę podleczę to powklejam skany.
Zastrzyki były bardzo bolące, Tommy strasznie płakał... Potem długo się ślinił ze stresu i był na mnie bardzo zły...

OlaLola

Post » Pt wrz 16, 2011 15:45 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry.

Oszzs matko jakie maleństwo! Mam nadzieję, że przejdzie mu szybko choróbsko. Taki maluszek może się szybko odwodnić :/ bidulek. Cioteczka trzyma kciukasy! :ok:
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Pt wrz 16, 2011 16:53 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry.

Biedny Tommy :( Mam nadzieję, że te bolesne zastrzyki pomogą :ok:
To co teraz maleństwo ma jeść? Lekarz polecił jakąś karmę?
Za zdrówko Tomcia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Pt wrz 16, 2011 17:00 Re: 16dniowy Tommy dostał szansę na życie Tarn Góry.

Hmm, może to kokcydia? Bo to dość popularne wśród kociastych.
Albo po prostu maluch nie toleruje jakiegoś jedzonka, np. mleka właśnie.
Albo i po lekach może tak być - Ptysiek miał tę dwutygodniową biegunkę właśnie po lekach na KK.
Tylko on był starszy, miał 3,5 miesiąca. Też miał apetyt, latał jak nakręcony. Ale zupa się z niego lała.

Zapytajcie weta o podawanie lakcidu i/lub zaparzonego zmielonego siemienia lnianego.
To działa osłonowo na żoładek i jelita chyba też. Można kupić za kilka złotych w aptece.
Po zaparzeniu ma konsystencję ciągnącej się kaszy manny, można podawać przez małą strzykawkę.
I siemię ma ten plus, że jest bardzo odżywcze i nie jest lekiem, więc nie zaszkodzi.
Tylko nie wiem, czy takiemu maleństwu już można podawać, więc to skonsultujcie.

Erin

[poprzednia][następna]