ZAADOPTUJE KOTA

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie cze 26, 2011 15:16 Re: ZAADOPTUJE KOTA

poldek890 pisze:Pozostały jeszcze tylko 24 godziny a stanę się szczęśliwym posiadaczem kotka, może nie tego co sobie pierwotnie upatrzyłem ale również fajnego prawdopodobnie trzymiesięcznego według wstępnych opisów właścicielki. :D

szczepiony 8) :?:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie cze 26, 2011 15:22 Re: ZAADOPTUJE KOTA

Prawdopodobnie nie ale przechodził jakieś podstawowe badania weterynaryjne :?: Według właścicieli, na pewno był odrobaczony. O najważniejsze szczegóły wypytam się jutro na miejscu, po za tym i tak planuję od razu po odebraniu kotka iść z nim do weterynarza na jego profesjonalne oględziny. Zabieram ze sobą nawet kolegę wieloletniego właściciela kota, aby w razie czego podpowiedział mi co i jak.

poldek890

Od: Śro cze 22, 2011 17:11

Post » Nie cze 26, 2011 15:23 Re: ZAADOPTUJE KOTA

poldek890 pisze:Prawdopodobnie nie ale przechodził jakieś podstawowe badania weterynaryjne :?: Według właścicieli, na pewno był odrobaczony. O najważniejsze szczegóły wypytam się jutro na miejscu, po za tym i tak planuję od razu po odebraniu kotka iść z nim do weterynarza na jego profesjonalne oględziny. Zabieram ze sobą nawet kolegę wieloletniego właściciela kota, aby w razie czego podpowiedział mi co i jak.

no to czekamy na fotki :ok:

kotx2

Post » Nie cze 26, 2011 15:29 Re: ZAADOPTUJE KOTA

Jak uda mi to może uchwycę pierwsze kroki kotka w domku. W sumie to dla niego i dla wszystkich domowników największe przeżycie więc warte uwiecznienia.

Jestem ciekaw jak kotek sobie poradzi we wchodzeniu do kuwety z drzwiczkami. Jak poczytał to niektóre dorosłe koty mają z tym problemy a co dopiero taki mały.
Ostatnio edytowano Nie cze 26, 2011 15:31 przez poldek890, łącznie edytowano 1 raz

poldek890

Post » Nie cze 26, 2011 15:30 Re: ZAADOPTUJE KOTA

poldek890 pisze:Jak uda mi to może uchwycę pierwsze kroki kotka w domku. W sumie to dla niego i dla wszystkich domowników największe przeżycie więc warte uwiecznienia.

zyczę więc powodzenia,w razie pytan i wątpliwosci pisz na forum :ok:

kotx2

Post » Nie cze 26, 2011 15:38 Re: ZAADOPTUJE KOTA

Nie-omieszkam w razie czego pytać się o rady itp. sprawy. Koty potrafią być zwierzętami dość żywiołowymi i wiele rzeczy wokół nich się dzieje.

poldek890

Post » Nie cze 26, 2011 15:42 Re: ZAADOPTUJE KOTA

zabezpiecz okna i balkon siatką.przynajmniej jedno okno-by kot nie wypadł z okna podaczas wietrzenia.
okna uchylne także są niebezpieczne.

zanim kociak przyjdzie do Ciebie,poszukaj dobrego weterynarza.
czy weterynarz jest dobry,będziesz wiedział po jednym pytaniu-czy jak przyjdziesz z kotkiem,to odrobaczy go i zaszczepi tego samego dnia.jeśli weterynarz mówi,że tak,tego samego-nie jest dobrym fachowcem.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Nie cze 26, 2011 16:10 Re: ZAADOPTUJE KOTA

Koszmaria pisze:zabezpiecz okna i balkon siatką.przynajmniej jedno okno-by kot nie wypadł z okna podaczas wietrzenia.
okna uchylne także są niebezpieczne.

zanim kociak przyjdzie do Ciebie,poszukaj dobrego weterynarza.
czy weterynarz jest dobry,będziesz wiedział po jednym pytaniu-czy jak przyjdziesz z kotkiem,to odrobaczy go i zaszczepi tego samego dnia.jeśli weterynarz mówi,że tak,tego samego-nie jest dobrym fachowcem.

Dobry weterynarz to podstawa. Nie można przecież pozwolić nikomu cierpieć niepotrzebnie. Wiem coś trochę o niekompetencji ludzkiej szczególnie kiedy sam byłem leczony u lekarza, które można odważnie nazwać konowałem to co przez niego przeżyłem nie jest miłym wspomnieniem. Zwierzęciu na pewno nie pozwolę posiadać ani jednego takiego wspomnienia.

poldek890

Post » Nie cze 26, 2011 16:35 Re: ZAADOPTUJE KOTA

:)
poszukaj.

i pomyśl o zabezpieczeniach,w przyszłości mogą naprawdę oszczędzić i Tobie i kotu wielu cierpień.
mam siatki,mimo że mieszkam na parterze i wiele ludzi mi mówi,że przecież powinnam puszczać koty.a kij,ja tam nie mam ochoty zeskrobywać przyjaciół z drogi,mam kilka ruchliwych ulic w okolicy.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Nie cze 26, 2011 17:19 Re: ZAADOPTUJE KOTA

Poldek, lepiej zdemontuj drzwiczki w kuwecie początkowo, maluch może nie ogarnąć, w pierwszych dniach nierzadko wyczynem jest by w ogóle trafiał do kuwetki, zanim nawyknie i się przyzwyczai, także nie dodawaj dodatkowych utrudnień ;) aha i zwiedzanie domku zacznij od kuwety, wsadź go do niej żeby wiedział gdzie jest ;)
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Nie cze 26, 2011 17:22 Re: ZAADOPTUJE KOTA

no własnie zdemontuj drzwiczki i co jakis czas wsadzaj go do kuwety

Czekmay na fotki
poszukuje roślinek i grzałki do akwarium.

ysmay

Od: Nie wrz 12, 2010 10:32

Post » Nie cze 26, 2011 17:49 Re: ZAADOPTUJE KOTA

Kuweta to podstawa bez niej ani rusz no chyba, że ma się dużo wolnego czasu na sprzątanie domu 8)
Ale tak serio to je usunę i nasypię odpowiednią warstwę żwirku aby kotek miał w czym kopać.

Czasem się zastanawiam zapominając, że koty to jednak trochę skoczne zwierzęta jak taki maluch wejdzie do takiego kolosa ale nawet to w razie czego będzie się mu pomagać aż nauczy się do niej wchodzić samodzielnie.

poldek890

Post » Nie cze 26, 2011 20:05 Re: ZAADOPTUJE KOTA

maluchom mogą się zdarzyć małe wpadki przez pierwsze kilka dni, bo zapomni gdzie kuwetka, bo nie zdarzył, jak widzisz że się kręci i popiskuje to wsadzaj do kuwety, zaskoczy szybko ;)
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Nie cze 26, 2011 23:16 Re: ZAADOPTUJE KOTA

Hehe aby tylko się nie nauczył, że oprócz dawania mu jedzenia i zabaw oraz znając mój charakter poświęcania większości czasu będzie mnie uważał za donosiciela do kuwety bo w tedy to juz byłaby całkowita wygoda. Doprowadziłoby to do tego, że chciałbym zająć jego miejsce :twisted:

poldek890

Post » Pon cze 27, 2011 6:53 Re: ZAADOPTUJE KOTA

Koszmaria pisze:czy weterynarz jest dobry,będziesz wiedział po jednym pytaniu-czy jak przyjdziesz z kotkiem,to odrobaczy go i zaszczepi tego samego dnia.jeśli weterynarz mówi,że tak,tego samego-nie jest dobrym fachowcem.

nie wydaje mi się żeby był to właściwy wyznacznik tego czy weterynarz jest dobry czy nie ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

[poprzednia][następna]