Prześliczna, dzielna Edytka zamieszkała w Krakowie z Ktosiem

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Nie lip 03, 2011 13:00 Re: Maleńka, prześliczna, dzielna Edytka szuka ds!

Nie za bardzo ten trening chrupkowy nam wychodzi... Edytka pluje chrupkami. Wybiera je z jedzenia i wypluwa :roll:

Poza tym ma coraz mniej czasu :wink: Ma tyle spraw na głowie, że ciągle się spieszy :) I dlatego zdjęcia wychodzą mi głównie takie :lol: :

Obrazek

Ciocia Sonia przygląda się małej i choć nie próbuje się bawić, to jednak jest pod wrażeniem :wink:

Obrazek Obrazek

Bardzo interesująca okazała się fontanna kocia: Obrazek

Najbardziej lubimy się bawić i szaleć :wink:

Obrazek Obrazek

Ale czasem, zwłaszcza przy pochmurnej i deszczowej pogodzie, trzeba też wypocząć :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ale to krótkie chwile :twisted:

Tu jest widoczne biało oszronione uszko Edytki: Obrazek

Może by się udało położyć blisko cioci Zuzi?

Obrazek

Może nie będzie zła?

Obrazek

Najwyraźniej nie jest :wink:

Obrazek

A nawet.... http://www.youtube.com/watch?v=AUwS8Ij7SLw :1luvu:

Tu jeszcze trochę zabawy:
http://www.youtube.com/watch?v=raPexs2ARZE
http://www.youtube.com/watch?v=XA_hCRjqnec

Tylko kupy mamy coś rzadsze niż normalnie :| Może to moja wina, bo dałam wczoraj Edytce takiego mleczka dla kotów ale ona chyba niezbyt dobrze to przyswoiła. No nic, zobaczymy. Gdyby nie przechodziło do jutra to pójdziemy do weta.

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Nie lip 03, 2011 13:39 Re: Maleńka, prześliczna, dzielna Edytka szuka ds!

fajny z niej koteczek :1luvu: a jaka zaczepna :mrgreen: Panna z charakterkiem, mysle ze ustawilaby sobie moje Miska w minute :mrgreen:
ObrazekObrazek

katebush

Od: Nie cze 17, 2007 17:25

Post » Nie lip 03, 2011 14:33 Re: Maleńka, prześliczna, dzielna Edytka szuka ds!

Zuzia taka opiekuńcza, no no... :D
A zabawa z Czesterem przez okienko - super!
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Nie lip 03, 2011 19:06 Re: Maleńka, prześliczna, dzielna Edytka szuka ds!

Filmik jest rozczulający :1luvu: Fajnie, że koty przekonują się trochę do szkraba, może i Henio się przekona...?
Nawet na zdjęciach widać, że Edytka rośnie :) Bardzo bym chciała, by dom znalazł się szybko i mógł też nacieszyć się edytkowym dzieciństwem...
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pon lip 04, 2011 10:42 Re: Maleńka, prześliczna, dzielna Edytka szuka ds!

katebush pisze:fajny z niej koteczek :1luvu: a jaka zaczepna :mrgreen: Panna z charakterkiem, mysle ze ustawilaby sobie moje Miska w minute :mrgreen:

Bardzo możliwe, bo to naprawdę rezolutna panienka :) :wink:

Henio trochę już się uspokoił. Czasem tylko - jak jest głodny i za długo jeść nie dają :roll: lub kiedy Edytka go zaskoczy swoim nagłym pojawieniem się :wink: (a w tym jest świetna 8) ) - wtedy się trochę denerwuje i zasyczy.
Za to z Zuzią urządzały wczoraj gonitwy :lol:

Wczoraj dorosłe koty miały ciężki poranek - po śniadaniu zaległy w swoich ulubionych miejscach i z uwagi na pogodę :roll: chciały jeszcze pospać w ciepełku. Ale nie, nie ma takiej możliwości :wink: Edytka dzielnie zabrała się za budzenie :mrgreen:
Czestera zachęcała do zabawy w berka - podbiegała, pacała go łapką i uciekała. A on taki półśpiący z przymkniętymi oczami nie miał siły ani ochoty, żeby się ruszyć.
W końcu poddał się - opuścił ciepłą, ulubioną miejscówkę w nogach łóżka i uciekł gdzieś, gdzie nie mogła go dopaść :twisted:

Kupy już dzisiaj lepsze - to mleczko musiało jej trochę rozregulować trawienie. Niby napisane jest, że można podawać kociętom od 6 tygodnia życia ale jednak nie wszystkim najwyraźniej :|

mahob

Post » Wto lip 05, 2011 11:38 Re: Maleńka, prześliczna, dzielna Edytka szuka ds!

Dzisiaj rano Edytka wreszcie złapała się za chrupki :)
Była taka głodna po nocy, że już nie mogła wytrzymać. Wchodziła mi na głowę, mruczała, krzyczała chwilami, strzelała straszliwe barany :wink: Aż w końcu wstałam i dałam glodomorowi jeść ale...nasypałam chrupek. Trochę było zaskoczenie ale zaczęła jeść. Nie zjadła wiele ale już jakiś krok do przodu w tym temacie :ok:
Potem w nagrodę dostała ulubione mokre :wink:

mahob

Post » Wto lip 05, 2011 19:51 Re: Maleńka, prześliczna, dzielna Edytka szuka ds!

Brawo dla supermądrej (i superżertej ;)) Edytki :) Oby maleńka dała się bardziej przekonać do chrupek :ok:

Liwia_

Post » Śro lip 06, 2011 7:41 Re: Maleńka, prześliczna, dzielna Edytka szuka ds!

Na razie dała się przekonać do psa :wink: Wczoraj robiła ósemki między psimi łapami :lol: Fart spoglądał na nią z góry nieco zaskoczony :wink:

A dzisiaj rano wydawało mi się, że Henio się z nią bawi 8O Ale to jeszcze niepotwierdzone wieści. Nie bardzo miałam czas rano, żeby śledzić uważnie ich poczynania. Ale jakieś gonitwy bez syczenia i warczenia były :)

Natomiast przy jedzeniu z Edytki robi się prawdziwy tygrys - odważnie broni swojej miseczki 8)
Wczoraj dzielnie stawiała czoło całej zgrai wygłodniałych Kocińskich i nie dała sobie odebrać jedzenia :piwa:

Natomiast niestety kupki nadal ma niezbyt ładne. Nie wiem czy to mleczko tak mogło zaszkodzić czy jednak coś innego. Chyba jednak bez weta się nie obejdzie.
Ale ma dobry nastrój i broi jak zawsze; nie ma też gorączki, więc staram się bardzo nie martwić :wink: Inna sprawa jak mi to niemartwienie się wychodzi... :roll:

Edit: Właśnie wyczytałam, że młode koy mają często takie luźne kupy po mokrym jedzeniu - bardzo często po animondzie - a ja własnie jej to daję...
I że najlepszym sposobem w takim przypadku jest podawać tylko suchą karmę. Tia... :|

mahob

Post » Śro lip 06, 2011 9:41 Re: Maleńka, prześliczna, dzielna Edytka szuka ds!

Mahob, ona jest cudowna ! I króweńka. Rany :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Śro lip 06, 2011 9:59 Re: Maleńka, prześliczna, dzielna Edytka szuka ds!

Podoba Ci się ciociu Carmello króweczka? :D Jest z niej uroczy maluszek, to prawda :)

mahob

Post » Śro lip 06, 2011 10:41 Re: Maleńka, prześliczna, dzielna Edytka szuka ds!

czy to zwykłe pytanie, czy jakiegoś podtekstu mam się doszukiwać? :twisted:
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Śro lip 06, 2011 11:02 Re: Maleńka, prześliczna, dzielna Edytka szuka ds!

Zwykłe, zwykłe :lol:
Ty masz już swoją króweczkę :wink:

mahob

Post » Śro lip 06, 2011 14:16 Re: Maleńka, prześliczna, dzielna Edytka szuka ds!

Wydaje mi się, że luźna kupka to raczej efekt rozregulowania po mleczku, bo u mnie Edytka też jadła mokrą karmę i kupy były wzorcowe cały czas.
Fajnie, że Henio przestał się tak burzyć na maluszka :)
Martwi mnie tylko bardzo, że oprócz tego pierwszego maila nie mam pytań w sprawie Edytki. Może wybrałam złe zdjęcie na miniaturkę, może ogłoszeń jest za mało, nie wiem... A przecież jest taka cudna, przymilna - kociak idealny :(

Liwia_

Post » Śro lip 06, 2011 17:10 Re: Maleńka, prześliczna, dzielna Edytka szuka ds!

Faktycznie , kotunia jest przecudna!
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Czw lip 07, 2011 7:08 Re: Maleńka, prześliczna, dzielna Edytka szuka ds!

Mnie też martwi, że nikt o Edytkę nie pyta. Przecież to urocza koteczka.
Śpi z nami w nocy w łóżku, jest bardzo kontaktowa, wesoła :)
Nad ranem trochę męczy, bo chce się bawić i krzyczy, że jest głodna :wink: No ale tak to jest z takimi kocimi dziećmi. Poza tym jest bardzo grzeczna - pięknie bawi się zabawkami, nie niszczy niczego w domu.
Zaskakujące jest dla mnie też to, że nie miała ani jednej wpadki kuwetowej - 100% trafień :wink: Jak na takiego małego kotka to duże osiągnięcie :)

Byłyśmy wczoraj u wetki i mamy wdrożone leczenie tych rzadkich kupek - bo to jednak nie jest tylko rozstrój po karmie czy mleczku. Ale mam nadzieję, że z pomocą wetki szybko pokonamy ten problem :) :ok:

mahob

[poprzednia][następna]