rudaski w ds! rudas Antek do pilnej adopcji! KAN foty s.13:)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Nie cze 19, 2011 8:28 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

RudyiSrebrnyKot - :ok: .
Też miałam pieska, umarł w lutym i kicia łaziła jak głupia- sunia było od jej początku - 8 lat. Przyjechał do mnie nowy kotek, ale jeszcze sie nie dogadały :? .
Szimi = Szi-mi = po tybetańsku 'kot'. :D

Wizyty przedadopcyjnej może 'dokonać' ktoś forumowy mieszkający najbliżej, ale i tak to zależy od kogoś kto Ci kotka przekazuje, więc się pewnie dogadacie :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie cze 19, 2011 9:48 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

Rozmawiałam z panią Angeliką telefonicznie i ona nic o wizycie nie wspominała, więc generalnie nie wiem, jak to będzie rozwiązane.

A co do dwóch kotów - no chciałabym, ale że to będzie mój pierwszy kot, to trochę się boję, chłop jest na nie, córka też raczej za jednym - ale zdanie 5-latki jest w tej kwestii dla mnie mniej istotne - to nie ma być zabawka dla dziecka, a domownik. Tak więc zostajemy przy jednym kocie, a gdy dojdziemy do wniosku, ze jeden to mało, to będziemy adoptować.

Aga H

Od: Wto cze 14, 2011 19:16

Post » Nie cze 19, 2011 13:21 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

Katipe - to do mnie pisalas na goldenline.
widze ze Ola jest zarezerwowana - w takim razie rezerwuje Tole ;)

Kicia bedzie miala dom we Wroclawiu - jak wyglada sprawa transportu?

dziubowa

Od: Sob kwi 09, 2011 13:22

Post » Nie cze 19, 2011 14:11 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

świat jest mały :mrgreen:
Obrazek

katipe

Od: Pt sty 07, 2011 19:35

Post » Nie cze 19, 2011 14:29 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

cholera ludzie sa pokrzywieni :/
wlasnie dostalam informacje, ze sasiadka (bo to dla niej kot) jednak chce cala ruda, i bialo-ruda nie wchodzi w gre :/

dziubowa

Od: Sob kwi 09, 2011 13:22

Post » Nie cze 19, 2011 15:30 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

morelowa pisze:RudyiSrebrnyKot - :ok: .
Też miałam pieska, umarł w lutym i kicia łaziła jak głupia- sunia było od jej początku - 8 lat. Przyjechał do mnie nowy kotek, ale jeszcze sie nie dogadały :? .
Szimi = Szi-mi = po tybetańsku 'kot'. :D

Wizyty przedadopcyjnej może 'dokonać' ktoś forumowy mieszkający najbliżej, ale i tak to zależy od kogoś kto Ci kotka przekazuje, więc się pewnie dogadacie :D

Chyba żartujesz z tym Szi-mi - Kotem? Ja się wiele razy z niej śmiałam czule, że jest taka kocia... :).
Trzymam kciuki za tego nowego kotka i starszego... Żeby się pokochały :) :kotek:

No i nieustająca za rudaski i ich rodziców...:)
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Nie cze 19, 2011 16:13 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

Czy któryś z kotków szuka jeszcze domu?
Chcę adoptować kotka na "dokocenie" - mamy już z narzeczonym 2-letnią kotkę, ale chcemy, żeby miała towarzystwo.

Widzę, że jednak Tola nie znalazła domku (miała jechać do Wrocławia). Tola jest prześliczna - moja wymarzona... Jeżeli jeszcze nie znalazła domku - chciałabym, żeby dołączyła do naszej "rodziny" :)

Jesteśmy z Wrocławia - oboje pracujemy, mieszkamy w spokojnej okolicy, mamy również do dyspozycji ogrodzony, zielony teren dla mieszkańców naszej klatki (z altaną, miejscem do grillowania). Mieszkanie jest spore (ok. 55m2), kotka ma swój kącik - drapak, posłanie, kuweta, który jest tylko dla niej :) Nasza kicia zawsze szaleje (pozytywnie), jak widzi inne koty - jest szczególnie gadatliwa w stosunku do kocura, którego widzi z okna... Decyzja o "dokoceniu" jest przemyślana, kotce na pewno niczego nie zabraknie :)

Moja kicia:
ObrazekObrazek
Pozdrawiam,
Justyna
Ostatnio edytowano Nie cze 19, 2011 16:44 przez justynaG, łącznie edytowano 1 raz

justynaG

Od: Nie cze 19, 2011 16:01

Post » Nie cze 19, 2011 16:44 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

:ok: za Tolę tym razem :D , moją faworytkę [w tym wątku bo poza tym.. ho, ho..]... ten biały kolor czyni ją taką słodziutką :1luvu:

RudyiSrebrnyKot - nie żartuję :lol:
Myślałam, że się uda wybrać imię dla Nowego-Młodego i też brałam Szi-mi pod uwagę, ale czekałam aż przyjedzie i oczywiscie jest inaczej - Migdał oficjalnie = Miguś od migania . Poza tym Młody, Mały, Kotek itp
Inne opcje z ulubionych moich języków [nie, nie znam ich dokładnie] to:
मार्जार maardźaara [czystoch :mrgreen: ] w sanskrycie,czyli zgodnie z obserwacją typowego zachowania :mrgreen:

विडाल vidaala = kot, kotek = vidalaka
stąd:
बिल्ली billi w hindi

Szi-mi w tybetańskim
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Nie cze 19, 2011 17:04 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

A jeszcze przy okazji - jakby ktoś szukał kremowego, słodkiego kotka malutkiego... jakbyście wiedziały - spójrzcie na banerek w moim podpisie ten po lewej , na ostatnie strony wątku, to zdanie obok do nich sie odnosi :(

Obrazek

morelowa

Post » Nie cze 19, 2011 17:13 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

Czy chodzi o te kotki?
Obrazek
W jakim mieście teraz są?

justynaG

Post » Nie cze 19, 2011 17:32 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

Czy nie są piękne? To wątek Cypiska ze Świnoujścia, wszystko tam jest.. 8O Tak mi ich szkoda :cry:

Ale mój Migduś przyjechał z ... Gdańska dwa tygodnie temu - myrzapl przewiozła samolotem do Warszawy, potem Ania - anave - przywiozła samochodem do Opola jadąc do Wrocławia.. :mrgreen: - więc jak sie nie dogada z Morelą to sie zastrzelę :ryk:

Obrazek

morelowa

Post » Nie cze 19, 2011 17:37 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

Śliczne... Ale Świnoujście jednak daleko od Wrocławia. Gdyby można było zorganizować jakiś transport - to chętnie zaopiekowałbym się takim maluszkiem... :(

justynaG

Post » Nie cze 19, 2011 17:46 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

widzę, że pojawia się szansa na domek dla kolejnego rudaska - super.

Ja czekam na poniedziałkowe wieści odnośnie transportu i już się Oli nie mogę doczekać.

Byłam po krytą kuwetę w realu, jak ktoś radził, ale nie było, a w zoologu najtańsza 65zł - muszę pooglądać na allegro, bo kuweta jest na samym początku listy - transporter tak jak pisałam najchętniej razem z kotem i zapłacę przy odbiorze - byle tani, plis...

Aga H

Od: Wto cze 14, 2011 19:16

Post » Nie cze 19, 2011 17:51 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

Jeżeli byłaby szansa na transport (mogę dojechać do 200km), to przygarnęłabym malucha. Najlepiej dopiero 29go czerwca, bo w tą środę wyjeżdżam za granicę na tydzień. A chciałabym być przy poznaniu się mojej kotki z maluchem - wezmę kilka dni wolnego w pracy.

Czekam na dalsze info o kotkach - wyprawkę już szykuję (wiadomo - musi mieć swoje miseczki itd., żeby starsza nie była zazdrosna ;) )...

justynaG

Post » Nie cze 19, 2011 17:57 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

JustynaG - najlepiej kontaktuj się bezpośrednio z osobą opiekująca się kociakami, polecającą je, przez pw, telefon itd.

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]