SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob mar 05, 2011 9:02 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

kropkaXL pisze:Asia-facet pisze,że nie jest w stanie leczyć,ze względu na brak kasy,ale skoro znalazł sie DT,który oferuje kotu kastrację i leczenie,a on się nie odzywa-to o co tu do diabła chodzi????

rozumiem,ze on po wyleczeniu by wziął tak? Czy źle zrozumiałam?
Nie wiem czy J.D.nie ma racji. Kotu w beznadziejnej sytuacji nalezy jak najszybciej pomóc i skorzystac z oferowanej pomocy. DT potem zdecyduje co z kotem zrobi. A tu chyba jakas niejasna sprawa wyłazi. Jesli celem jest wyleczenie i kastarcja kota za cudzesy i zabranie go to DT ma prawo prześwietlic ew chetnego zg z obowiązującymi normami i wydac za umową adopcyjną. A jesli to tego pana kot to za zwrotem kosztów leczenia i kastracji. Po zwrocie ew dostanie kota.

edit DS to DS.jak go wyleczy nie musi oddawać.Dt jak go wyleczy też nie musi oddawać.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob mar 05, 2011 9:05 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

trudno szkoda kota po prostu...:/ mialby cudowny dom u mojej znajomej...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

mj_liberian_girl

Od: Wto gru 28, 2010 22:04

Post » Sob mar 05, 2011 9:06 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

mj_liberian_girl pisze:trudno szkoda kota po prostu...:/ mialby cudowny dom u mojej znajomej...

tu chyba chodzi o szukanie frajera.
Obrazek

ASK@

Post » Sob mar 05, 2011 9:08 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

Asiu-dobrze zrozumiałaś!!!!
Dokładnie o to chodzi!
I tez przypuszczam,że to własnie jego kot!!!
Poza tym facet bywa na forum,a nic nie pisze,za to łaskawie od czasu do czasu pisze PW
Może dlatego,że nie wie co napisać,bo czego innego oczekiwał?-może oczekiwał,że zjawi sie rzesza ludzi z Moraga i będzie sobie kota wyrywała?
No bo skoro nie odpowiada ani DS,ani DT,które sie oferowały,skoro nagle zapada decyzja o tym,że jednak kota weźmie,ale jak ktoś go wyleczy i wykastruje,a wczesniej mowy o tym nie było,to o co tu innego chodzi???
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Sob mar 05, 2011 10:33 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

Haldeman7, jesteś na forum, może wyjaśnisz, o co chodzi.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob mar 05, 2011 10:52 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

Dziwna sprawa, nawet bardzo dziwna, bo każdy szuka domu stałego a nie odwrotnie. Coś tu nie gra, albo jak piszecie Haldeman chce żeby ktoś mu wykastrował i wyleczył kotka. :roll: To jakiś absurd. Zależy ile ma kotów w swoim domu, lepiej żeby kotek poszedł na stałe do niezakoconego domu. Leczyć można i w bardzo zakoconym, ale warunki na stałe są lepsze jak w domu nie jest więcej niż 4 koty. Mj_liberian_girl proponuje dom stały dla kotka, nie rozomiem gościa. My w Toruniu mamy 2 rudzielce do wydania na stronach adopcji i byśmy się bardzo cieszyły gdyby ktoś zechciał wziąść choćby jednego do prawdziwego domu. Ja mam od dwóch dni rudego kocurka, wczoraj był kastrowany, bardzo, bardzo miły. W Fundacji Kot jest jeszcze jeden rudzielec, który źle znosi warunki w super zakoconym towarzystwie. Jeśli by nie wypaliło z rudym kotkiem z Morąga, a naprawdę bardzo mu życzę, żeby mu się udało, bo jest super biedny, to jeśli spodoba się Twojej znajomej którykolwiek z naszych toruńskich Rudzielców to daj znać. Transport jest do załatwienia.
Co za bezsens z tym kotkiem z Morąga, jak ma mieć dobry dom to i ja mogłabym go wyleczyć, ale coś czuję, że w tej bajce coś śmierdzi. :?

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Sob mar 05, 2011 10:58 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

Haldeman jest na forum, napisałam przed chwilą do niego pw, bo przecież wszyscy chcemy się dowiedzieć o losach Rudaska.

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Sob mar 05, 2011 11:17 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

Jezu, jak czytam niektóre posty to mi włosy dęba stają!!! Ależ ludzie jesteście podejrzliwi!!!! I chyba nie czytają dokładnie tego co piszę!!! Że chcę komuś wcisnąć kota, że to jest niby mój kot, że szukam frajera??? To czyste brednie!!! Kropka XL, ubliża mi, i oczernia, po prostu. Mieszka w tym samym mieście co ja i odmówiła mi pomocy, nawet w dokarmianiu. Nawet nie zainteresowała się tym, gdzie ten kociak jest!!!
Pisałem wyraźnie, że mam dwa koty, psa i w chwili obecnej kiepską sytuację i rodzinną, i finansową. Szukam dla tego biedaka domu u dobrych ludzi,którzy kochają koty bez względu na barwę, płeć czy wielkość. Choć najlepiej byłoby, wg. co niektórych, żeby kot był wykastrowany, odrobaczony, zaczepiony, z czerwoną kokardką na szyi i dożywotnim zapasem karmy!
Pisałem wyraźnie, że szukam dla tego biedaka domu,nie dla wyleczenia, wykastrowania, ale domu, sam bym go wziął, ale mam kiepską sytuację. Jak leczysz i dokarmiasz kota, psa czy inne zwierzę, rodzi się specyficzna więź. Jak stanę na nogi, mogę go odebrać, zwrócić koszty, jeśli Kropka XL tak oszczerczo to ujmuje, że szukam frajera! A jeśli znalazłby dom u kochających ludzi to byłoby dla niego jak najlepiej!
Ludziska, myślcie.... a nie dopatrujcie się we wszystkim obłudy czy wyrachowania!
Kot dochodzi do siebie, zdrowieje, nabiera ciałka i nadal szuka domu!!!
Dałem znać też do Ostródy, Alarmowego Funduszu Nadziei na Życie. Czytałem o nich w gazecie, kobiety mają tam dobrą rękę.
Pozdrawiam

Haldeman7

Od: Sob lut 26, 2011 11:22

Post » Sob mar 05, 2011 11:24 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

Chwileczkę, przecież jest oferta domu dla kota.Dlaczego nie chcesz z niej skorzystać?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob mar 05, 2011 11:25 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

ewar pisze:Chwileczkę, przecież jest oferta domu dla kota.Dlaczego nie chcesz z niej skorzystać?

no własnie?
Jest dom, po co szukasz dalej?
Mozesz zrobić wizytę przed adopcyjną, zadac interesujące ciebie pytania ,podpisac umowe adopcyjną... Bedziesz wiedział co z kotem sie dzieje.

fakt,podejrzliwośc to specjalnośc kociarza :mrgreen: . Zgarnia koty wyrzucone na ulicę ,leczy i kastruje,kocha i uczy ufac człowiekowi a potem szuka im domu. A niejeden dom próbuje przechytrzyć kociarza gadając co innego a oferując co innego. Żeby znaleźć dobry dom niejedną mało fajna rozmowę nalezy odbyć.
Obrazek

ASK@

Post » Sob mar 05, 2011 11:33 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

Wszystkie moje koty i psy to znajduchy, ofiary ludzkiego bestialstwa.
Były koty porzucone, z rakiem, mocznicą, połamane, chore, albo zwyczajnie bezdomne. Ostatnio mam kota, który leżał w kartonie i dogorywał, a drugiego jakieś debile chciały dla zabawy utopić. Psiaki bezdomne dokarmiam. I jak czytam posty, podejrzliwe, oszczercze....cóż,bywa.

Haldeman7

Post » Sob mar 05, 2011 11:36 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

Dla Liberian...
Jestem na gg, sprawdź pocztę.

Haldeman7

Post » Sob mar 05, 2011 12:01 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

J.D. pisze:a ja odnoszę wrażenie,że ten kot jest ogłoszeniodawcy,któremu nie chce się leczy zwierzaka i takim głupim i bezsensownym sposobem chce sobie załatwić darmochę :evil: Jeśli ja nie mogę przyjąć kota a chcę mu pomóc to piszę-weżcie a ja będę płacić -a nie,że póżniej mogę zabrać.

podczytuje watek od kilku dni i tez odnioslam podobne wrazenie. Mozemy sie mylic, ale to musi byc udowodnione.
Haldeman7 spojrz na to z punktu widzenia kropki i innych osob, a zapewniam cie, ze na ich miejscu i z ich doswiadczeniem tez bylbys podejrzliwy. Nie bierz tego do siebie w sensie takim, ze z gory cie skreslaja i pakuja do szuflady z napisem: "oszust".
ale jak napisala
ASK@ pisze:niejeden dom próbuje przechytrzyć kociarza gadając co innego a oferując co innego.
taka sytuacja niestety nieraz sie zdarza.

Wybacz, ale uwazam, ze twoja propozycja, ze jak ktos kota wyleczy to mozesz zabrac go spowrotem i zwrocic koszty jest delikatnie mowiac nietaktowna. Mozna znalezc na to inne rozwiazanie: jesli znajdzie sie osoba chetna wspomoc finansowo leczenie i utrzymanie kota-to taka opcja jest bardziej.... hmmm... jakby to powiedziec... kulturalna? Poza tym sa rozne stowarzyszenia, fundacje, ktore moga ci w ten sposob pomoc. Nie jestes pierwsza ani ostatnia osoba w takiej sytuacji, nie musisz sie krepowac prosic o pomoc. Ale nie pisz prosze, ze w razie czego wezmiesz potem kota do siebie, bo to naprawde ma prawo zostac odebrane jak proba oszustwa, szukanie naiwnego.
Jest tu na forum taki dzial jak koci bazarek. Mozna wystawic tu na aukcje jakies rzeczy ktore ma sie na zbyciu a srodki uzyskane ze sprzedazy przeznaczyc na leczenie i utrzymanie kotka.

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob mar 05, 2011 12:03 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

Haldeman7 pisze:Kropka XL mieszka w tym samym mieście co ja i odmówiła mi pomocy, nawet w dokarmianiu. Nawet nie zainteresowała się tym, gdzie ten kociak jest!!!

:?: :?: :?:

Kociara82

Post » Sob mar 05, 2011 12:06 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

ASK@ pisze:
fakt,podejrzliwośc to specjalnośc kociarza :mrgreen:

:ryk: :ryk: :ryk:
czasem niestety to prawda, ale coz... dla dobra kota...

Kociara82

[poprzednia][następna]