Tymczasy u horacy7. Długowłosy Lord na wydaniu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon mar 07, 2011 11:52 Re: Zosia - jest DT - pilnie transport Szczytno/Olsztyn - Gdańsk

Kasiu tyko teraz nie wiem jak zareaguje na inne koty na moje warczy i unika ich , cały czas jest w innym pokoju niz moje sama tak wybrała ,to teraz zupełnie inna kotka niz przed tą nieudana adopcją.Zastanawiam się czy nie lepiej by pojechał np.Alicja.Żeby jej oszczędzić zmian ,ale pomyślmy jeszcze razem nad tym.U Was na pewno ma większą szansę na dom i konsultacje u wetów.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pon mar 07, 2011 17:20 Re: Zosia - szylkretka, która szuka swoich Dużych

horacy 7 pisze:Tak dokładnie to nie wiem, jak była u mnie, byłam z nią u weterynarza i pani doktor stwierdziła jedynie pozostałości po KK..Miała wprawdzie zmieniony głos tzn.skrzeczała a nie miauczała,pani doktor powiedziała ,że to pozostałość po kocim katarze być może obrzęk strun ,przerost.Umówiłyśmy się ,że jak pojawią się jakieś objawy katar lub inne mam z nią pojechać jeszcze raz.Jak państwo zadzwonili powiedziałam im o tym głosie i ,że być może wyjdą jeszcze różne niespodzianki bo Zosia dopiero od tygodnia była poza schroniskiem.Zaczynała mieć katar ,naprawdę uprzedzałam państwa ,że może chorować lecz państwo twierdzili ,ze maja doświadczenie i świetną lecznicę i sobie poradzą.Po dwóch tygodniach poinformowali ,ze kotka jest bez problemowa lecz jednak wymaga długiego leczenia zastrzykami pewnie KK i ma tasiemca i muszą ją oddać bo spędzają dużo czasu poza domem i nie maja czasu jeździć z nią na zastrzyki i zapewnić jej odpowiednich warunków.Niestety w niedzielę zabrałam następne chore kotki jest ich teraz dużo ,leczone są antybiotykiem i lekami p/zapalnymi ,otrzymały tez leki na robale i tasiemca.Zosia pewnie potrzebuje tego samego leczenia.Czekam na nią. :ok: Będziemy leczyć, tylko Zosi żal to taka cudowna dziewczynka.A ha pani tak zależało by ją zabrać bo miała urlop.

proponuje im kupić sobie pluszowego kota,taki nigdy nie zachoruje :x
Obrazek Asia 1.02.2010 (*)- śpij malutka:( Zawsze będziemy o Tobie pamiętać.
Obrazek Gosiek i Szarcia.Obrazek ZAPRASZAMY

anusia27

Od: Pt kwi 02, 2010 10:35

Post » Pon mar 07, 2011 19:57 Re: Zosia - jest DT - pilnie transport Szczytno/Olsztyn - Gdańsk

Najgorsze jest to ,że im uwierzyłam ,że mieli koty, mają doświadczenie i Zosia będzie miała dobrze.Skoro doświadczeni kociarze to co za problem przeleczyć jeszcze raz od robali innym preparatem.Jak ją oddawali pani z obrzydzeniem wręcz powiedziała ,że kot ma robaki i jest chory i nie chcą jej.Nie interesowało ich co czuje Zosia,mi zaś nie chciało się nawet z nimi rozmawiać w moich normach takie zachowanie się nie mieści.Zosia znajdzie jeszcze cudowny dom ,tylko troszkę się wyciszy. :oops:

horacy 7

Post » Pon mar 07, 2011 21:14 Re: Zosia - jest DT - pilnie transport Szczytno/Olsztyn - Gdańsk

Marea pisze:Dziewczyny, napisałam do Magdy z Olsztyna ktora adoptowala moja Oliwke - w sprawie transportu, jej TZ jedzie z Olsztyna do Gda w ten czwartek (pociagiem) i chetnie zabierze kicie ;) tylko trza by ja bylo od niego z dworca przejac, no ale to juz mysle najmniejszy problem, bo Seja ma do pociagu kilka kroków ;)
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Wto mar 08, 2011 10:54 Re: Zosia - jest DT - pilnie transport Szczytno/Olsztyn - Gdańsk

To dogrywamy wszystko dzięki wielkie za pomoc Marea. :ok:

horacy 7

Post » Wto mar 08, 2011 12:41 Re: Zosia - jest DT - pilnie transport Szczytno/Olsztyn - Gdańsk

Do Seja jedzie Zosia ,teraz tylko jutro musimy ją dostarczyć do Olsztyna i w czwartek rusza do Gdańska.Marea prześlij nr. tel.Magdy na pw to będziemy się na jutro umawiać my lub Wat.

horacy 7

Post » Wto mar 08, 2011 21:41 Re: Zosia - jest DT - pilnie transport Szczytno/Olsztyn - Gdańsk

Kopiuję wypowiedź Horacy7 z wątku Alicji i Pinki dotyczącą Zosi i wyjazdu do dt:

,,Dziewczyny ja jestem już zmęczona za dużo jest nieścisłości i nie daję rady.Przeczytałam więc sobie jeszcze raz wątek ,żeby sprawdzić czy dobrze zrozumiałam.Seja zaproponowała DT w miarę zdrowej kotce zgadzającej się z jej stadem,adopcyjną i wysterylizowaną bo ma trzy niekastrowane kocury.Transport z przesiadką właściwie był już załatwiony tylko jeszcze nie wiedziałam jak z transporterem.Marea napisała zaś by napisać coś o koteczce by przewożący nie miał problemu w podróży i jej zdrowiu bo musi przenocować u nich a tam jest inny kot.W pierwszej wersji brałam pod uwagę ,że pojedzie Zosia bo miała wrócić z adopcji.Okazało się ,że Zosia teraz jest nieufna ,siedzi samotnie na szafie trudno ja w ogóle zdjąć dzisiaj godzinę trwało łapanie jej do lecznicy ,w lecznicy szalała,że nawet pani doktor zaszczepiła ją od wścieklizny.Syczy na stado ,a więc nie zgadza się już z kotami i nie wiem jak zachowa się w podróży.Dlatego zdecydowałam ,że nie pojedzie ,Alicja odpadła bo nie jest wysterylizowana.Koty ze schroniska są niewysterylizowane.Jak zatelefonowałam do Magdy to wyszło ,że jej TZ poradziłby sobie z każdym kotem w podróży.Seja zaś też Zosię by przyjęła bo liczy na to ,że się uspokoi.Właściwie niewysterylizowana koteczka też by mogła być bo są teraz tańsze sterylki w Gdańsku.Magda powiedziała ,ze jeździ średnio co dwa tygodnie do Gdańska i może kota przewieść.Określcie tylko w końcu czy właściwie każdy kot może być, bo tak teraz wyszło.Nie chcę by później ktoś miał pretensje ,ze oczekiwał kota zgadzającego się z kotami a kot syczy i gryzie inne koty,że kotka dostała np.rujki.Pewne informacje piszmy na wątkach ,a inne na PW i trochę to sprzeczne jest.Miałyśmy już problemy na dogo z sunią która oddałyśmy do DT ,dlatego chcę żeby wszystko było jasne.,,

ACHA13

Od: Pon maja 31, 2010 11:23

Post » Śro mar 09, 2011 10:54 Re: Zosia - jest DT - pilnie transport Szczytno/Olsztyn - Gdańsk

Wszystko już wyjaśnione i na spokojnie któraś dziewczynka pojedzie do Gdańska. :ok:

horacy 7

Post » Śro mar 09, 2011 20:04 Re: Zosia - jest DT - pilnie transport Szczytno/Olsztyn - Gdańsk

:ok: :ok: :ok:

horacy 7

Post » Pt mar 11, 2011 20:33 Re: Zosia - jest DT - pilnie transport Szczytno/Olsztyn - Gdańsk

A jak się Zosia miewa?

Czy dobrze rozumiem, że za 2 tygodnie Zosia pojedzie do Seji do Gdańska?
po_prostu_kaska

Post » Pt mar 11, 2011 20:36 Re: Zosia - jest DT - pilnie transport Szczytno/Olsztyn - Gdańsk

Zosia zeszła z szafy i teraz tłucze moje koty.Do ludzi podchodzi z dystansem,rozmawiałam o niej w schronisku i była to tam najfajniejsza koteczka.Gdy wcześniej była u mnie też cudowna ,a teraz ma problemy ,liczę na to ,że uspokoi się w końcu.

horacy 7

Post » Pt mar 11, 2011 21:14 Re: Zosia - jest DT - pilnie transport Szczytno/Olsztyn - Gdańsk

po_prostu_kaska pisze:A jak się Zosia miewa?

Czy dobrze rozumiem, że za 2 tygodnie Zosia pojedzie do Seji do Gdańska?

Kasiu sama nie wiem czy wyjazd Zosi jest dobrym pomysłem obserwując zmiany jakie zaszły u niej po zmianie domu czyli powrocie z adopcji.Już jej się mocno poprzestawiało czy kolejna zmiana miejsca jeszcze tego nie pogorszy?Tym bardziej ,że bije koty ,mój Niuniek jest bardzo zdominowany ,a i innym ciągle się obrywa.Ja może i chętnie bym się jej pozbyła ,ale tu chodzi o jej dobro nie moje.Nie Zosia, to inna pojedzie tak ustaliłam z Seją.

horacy 7

Post » Sob mar 12, 2011 21:12 Re: Zosia - jest DT - pilnie transport Szczytno/Olsztyn - Gdańsk

Zosia już nieco śmielsza dzisiaj przyszła do mnie spać i dawała się głaskać. :ok: :ok: :ok:

horacy 7

Post » Sob mar 12, 2011 23:48 Re: Zosia - jest DT - pilnie transport Szczytno/Olsztyn - Gdańsk

horacy 7 pisze:Zosia już nieco śmielsza dzisiaj przyszła do mnie spać i dawała się głaskać. :ok: :ok: :ok:

Kochana... czyli ona tak bardzo przeżyła te zmiany...
po_prostu_kaska

Post » Nie mar 13, 2011 15:56 Re: Zosia - jest DT - pilnie transport Szczytno/Olsztyn - Gdańsk

Myślę ,że w nowym domu była jedynym kotem i to też jej się spodobało bo tłucze moje towarzystwo ,najbardziej żal mi Niuńka bo to bardzo wrażliwy kot.Zosia zaczyna być zazdrosna chce człowieka dla siebie. :ok:

horacy 7

[poprzednia][następna]