5m.tri obcięli ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1,3i10

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lut 03, 2011 14:43 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

joanina pisze:Biedulek. Robale wychodzą tylko z wymiotami czy tez tyłem? Może to zatrucie rozkładajacymi sie glistami? Ogromne kciuki.

robale szły z wymiotami, po podaniu strongholda też z tyłu. pamiętaj, że środek na robale nie zabija ich tylko paralizuje, nie mogą się ruszać więc są wydalane.

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Czw lut 03, 2011 15:56 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

"Strronghold jest preparatem przeciwpasożytniczym o szerokim spektrum działania. Substancja czynna, selamektyna, należy do grupy półsyntetycznych pochodnych awermektyny. Podobnie jak inne związki tej grupy wykazuje aktywność przeciwko wielu gatunkom pasożytującym u zwierząt stawonogów i nicieni. Mechanizm jego działania polega na zmianie przepuszczalności kanałów chlorkowych, co prowadzi do zabużeń prawidłowego przewodzenia bodĽców, a w efekcie do całkowitego zahamowania aktywności elektrycznej komóre nerwowych u stawonogów i komórek mięśniowych u nicieni. Rezultatem kontaktu z preparatem jest porażenie i/lub śmierć pasożytów. W dawkach terapeutycznych Stronghold jest preparatem bezpiecznym, może być stosowany u karmiących i ciężarnych samic, a także u szczeniąt i kociąt powyżej szóstego tygodnia życia."

http://www.veterynaria.pl/leki.php?cmd=edytuj&id=1091

Edit: jeśli byłoby to tak proste jak napisałaś, nie widzilibyśmy tyle przypadków kotó, które odchodza po odrobaczeniu.

joanina

Od: Nie paź 25, 2009 8:26

Post » Czw lut 03, 2011 16:24 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

myślę, że powinniście jak najszybciej zrobić jednak badania krwi i testy...

kciuki za kiciunię :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Czw lut 03, 2011 16:44 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

Alex405 pisze:myślę, że powinniście jak najszybciej zrobić jednak badania krwi i testy...

kciuki za kiciunię :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dzięki za rady, Yoko jest pod dobrą opieką, wet nie zaniedba tu niczego, ja też nie, nie będe jej bez potrzeby narażała na stres związany z pobieraniem krwi. Jak lekarz to zaordynuje to to zrobię. Kotka nie ma temperatury, nie ma biegunki ani luźnego stolca, był luźny przez jeden dzień, wymioty silne przez noc jedną, ostatni raz zwacała we wtorek wieczorem z robalem, wczoraj zjadła płaska łyżeczkę saszetki intestinala, dzis rano nie chciała nic, ale jak byłam w domu koło 14tej to widać minimalny ubytek w karmie suchej taste of the wild, no intestinala suchego nie rusza, namoczonego też nie, saszetka wyschła, jedyny ślad aktywności jedzeniowej w miseczce z wildem... Wet zapewnia, że to nie zaraza wirusowa, a leki dostaje od wtorku więc dopiero dwa dni, dziś nawodnimy znów podskórnie, a może jak wrócę z pracy to będzie widać ubytek w miseczce z wodą?! oby... Z tego jakie miała dotąd życie mozna przypuszczać że nerki czy/ i wątroba są nadszarpnięte, oby nie, to będziemy sprawdzali w dalszej kolejnosci, mam nadzieję, że poczuje się lepiej... Z "nerkowymi" kotami mam doczynienia i w domu i wśród moich wolnobytujących, jeśli będzie trzeba powalczyć kroplówkami a potem do końca świata karmić dietą nerkową to też ma Yoczka zapewnione... nie znacie mnie, wiem, możecie sobie myśleć cokolwiek, ale ja nie odpuszczam, nie kieruję się swoim komfortem tylko sensem życia zwierzaka. jeszcze raz dzięki za kciuki, proszę o ciąg dalszy! :kotek:

Mamrot

Post » Czw lut 03, 2011 16:45 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

Yoko, kiciuniu, zdrowiej :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Czw lut 03, 2011 16:50 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

alata pisze:Yoko, kiciuniu, zdrowiej :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

o właśnie! o to chodzi! o wasze ciepłe myśli i wsparcie duchowe!
dzięki.

Mamrot

Post » Czw lut 03, 2011 17:00 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

Ja też trzymam kciuki za ślicznotkę ;)
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Ktoś mądry kiedyś powiedział, że jeżeli udało się nam uratować w życiu chociaż jedno żywe istnienie, to naprawdę warto było się urodzić.

KatjaGda

Od: Sob lis 13, 2010 10:11

Post » Czw lut 03, 2011 18:03 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

Jaki ten świat okrutny a raczej ludzie :cry:
Trzymam kciuki :ok: :ok: :ok: oby szybciutko znalazła swój własny domek pelen milosci na jaki zasluguje i duzo zdrówka życzę!

inuś76

Od: Czw paź 22, 2009 8:57

Post » Pt lut 04, 2011 12:22 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

Yoko czuje się troche lepiej, wczoraj późnym wieczorem i dziś rano samodzielnie zjadła odrobinę, wodę piła, mam nadzieję, że dziś u weta "odpuszczą" nawadnianie podskórne, mała strasznie przeżywa przytrzymywanie... Jest lepiej... proszę o dalsze trzymanie kciuków bo do zdrowia jeszcze daleko...

Mamrot

Post » Pt lut 04, 2011 12:26 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Niech już te wredne robale zostawią śliczną Yoko w spokoju!
Biedna maleńka, tyle musi wycierpieć... :( A jak ogonek? Goi się bez problemu?
Za zdrówko i powrót apetytu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138

alata

Post » Pt lut 04, 2011 13:46 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

alata pisze::ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Niech już te wredne robale zostawią śliczną Yoko w spokoju!
Biedna maleńka, tyle musi wycierpieć... :( A jak ogonek? Goi się bez problemu?
Za zdrówko i powrót apetytu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

ogonek super, uszko jeszcze strupy idą, odpadają ale tworzą sie nowe, ogólnie nieźle, dziś nawet drapaczkę lekko trąciła... na dotyk reaguje trochę gorzej, boi się nieco, łapką lekko pacnęła, ale tak ostrożnie, bez pazurków.

Mamrot

Post » Pt lut 04, 2011 15:07 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

Trudno się dziwić, że tak reaguje na dotyk... Pewnie jest ciągle obolała... :(
Mam nadzieję, że teraz będzie już coraz lepiej :kotek: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

alata

Post » Pt lut 04, 2011 15:16 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

Moje koty miały jeść intestinala.Żadna nie ruszyła, musiałam się poddać.Powolutku, będzie dobrze.Już jest postęp, coś tam skubnęła, jest nawadniana, to ważne.W przypadku moich kotów dobrze zadziałał convalescence nawet dawany na siłę strzykawką i gotowany indyk.
Mocne kciuki za zdrówko kici :ok: :ok: :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob lut 05, 2011 0:51 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

:(

hishpanbp

Od: Czw sty 27, 2011 20:44

Post » Sob lut 05, 2011 7:53 Re: 5m.tri obcięli jej ucho,ogonek,wąsy-jest dt szuka DS,f.s.1i3

Kochani, jest odrobinkę lepiej. Yoko wczoraj u weta dostała tylko antybiotyk, bo zaczęła sama odrobinę jeść i pić - czyli ruszyła. Ciężko trafić teraz w jej gust. Małgosia już chyba wszystkie karmy przetestowała, wczoraj też próbowała ją namówić na gotowane ....niestety bez sukcesu, choć co dziwne jak przygotowywała dla innego kota Zulu jedzenie to Yoko ze skóry wychodziła a kiedy jej podsunęła to pod nos to liznęła i stwierdziła, że jednak beee...Trzeba też wrócić do kropienia oczu. Ciągle kciuki potrzebne.
Dziękujemy też wszystkim, którzy wsparli nasz bazarek :1luvu: Będziemy wstawiać kolejny, bo Yokusię czeka jeszcze leczenie.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

[poprzednia][następna]