Joachimek po kopnięciu lub potrąceniu,duży,spokojny MA DOM

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie paź 31, 2010 11:45 Re: Starszy,zwykły, z chorym okiem-do usunięcia? wsparcie :(

Achimek bardzo prosi o wsparcie finansowe na leczenie...

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Nie paź 31, 2010 16:30 Re: Starszy,zwykły, z chorym okiem-do usunięcia? wsparcie :(

Podnosze.........

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Nie paź 31, 2010 16:59 Re: Starszy,zwykły, z chorym okiem-do usunięcia? wsparcie :(

Faktycznie wygląda na to, że ktoś go kopnął.
Przy następnej wizycie poprosimy o dokładne badania. Rtg może? Zauważyłam, że on ma problem z wskakiwaniem, czasem też potyka się o przeszkody. Nie wiem, czy to wynik tego, że nie widzi zbyt dobrze, czy jeszcze jakiś uraz? Może miał wypadek kiedyś? Trzeba go obserwować.
Bardzo z niego gruchający kotek, gadułek taki, ale mam przed nim autentyczny respekt - z wieczorną tabletką będzie trzeba jakoś pokombinować... Ten uraz powoduje, że on się boi zabiegów wokół pysia. Muszę być ostrożna.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Nie paź 31, 2010 20:43 Re: Starszy,zwykły, z chorym okiem-do usunięcia? wsparcie :(

smarti pisze:
Liwia_ pisze:Smarti - dziękuję za ofertę, ale z niej nie skorzystamy. Tak sobie myślę, że Twoja oferta dt byłaby chyba najlepsza dla kotów jakiejś fundacji, która może wspierać swoich podopiecznych - większość fundacji spełniłaby Twoje warunki, których my spełnić nie możemy.
Oko zostało obejrzane i podobno jest do uratowania (w schronisku jedyne, co mogłoby być zrobione to jego usunięcie...).

Może ktoś jeszcze zdecyduje się wspomóc finansowo kotka? Oczko jest do leczenia, potrzebna będzie kastracja.

Rozumiem :) nie ma sprawy-mam nadzieję ze kocio będzie miał jak najlepszą opiekę,bedzie zył dlugo i szczęśliwie :kotek: :1luvu:
Wspaniale ze znalazł cudowne osoby które chcą mu pomóc :) .

Liwia,co Ty piszesz???? nie nakręcaj się tak-to nie potrzebne negatywne emocje.

Przecież wyrażnie tu na pisałam że "rozumiem i nie ma sprawy"

i jeszcze że cieszę się że kotek znalazł pomoc.

Pomoc u kogoś innego,nie u mnie,a więc czy można dobitniej stwierdzić ze
temat DT u mnie dla tego kicia staje się tym samym nieaktualny?

gdzie Ty tu widzisz namawianie kogokolwiek do czegokolwiek??

wszystko co napisałam potem,czyli zarówno zdania które napisałam w cytowanym poście potem ,jak i następny post,napisałam "dla porządku"-czyli mówiąc inaczej gwoli wyjaśnienia,co zreszta zaznaczyłam.
Czytaj ze zrozumieniem,pliz..

I ten post też nie jest :!: namawianiem ani udowadnianiem że cokolwiek powinnaś a tylko wyjaśniem że jesteś w błedzie interpretując moje słowa tak jak zinterpretowalaś.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie paź 31, 2010 21:00 Re: Starszy,zwykły, z chorym okiem-do usunięcia? wsparcie :(

Kto wspomoże Achimka ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Nie paź 31, 2010 21:05 Re: Starszy,zwykły, z chorym okiem-do usunięcia? wsparcie :(

smarti - ok, po prostu jak dla mnie cała wymiana zdań w tym wątku o ew. dt u Ciebie powinna się była zakończyć na 2 postach ;)

Kotek jest już bezpieczny, leczony... Bardzo proszę o wsparcie dla (najprawdopodobniej) skopanego kocurka...
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pon lis 01, 2010 2:51 Re: Starszy,zwykły, z chorym okiem-do usunięcia? wsparcie :(

Poproszę o nr konta na PW.

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Pon lis 01, 2010 21:07 Re: Starszy,zwykły, z chorym okiem-do usunięcia? wsparcie :(

kasia_5000 pisze:Poproszę o nr konta na PW.

Napisałam pw, dziękuję... :1luvu:

Wszelkie wpłaty i wydatki będę podawać Justynie, żeby wklejała do 1 postu.

Jeśli ktoś ma ochotę wspomóc kotka, to będę wdzięczna.
W planie jest rtg, porządek w paszczce, kastracja i leczenie oczka oraz badania krwi (on podejrzanie dużo sika).

Jest bardzo kochany. Zjada antybiotyk w jedzonku. Leży na kocyku i ugniata jak przychodzę.
Mruczy i grucha.
I chyba ktoś go bardzo skrzywdził... Ale to chyba tylko rtg może pokazać.
Żal mi go strasznie.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Pon lis 01, 2010 22:43 Re: Starszy,zwykły, z chorym okiem-do usunięcia? wsparcie :(

Ehhh :( Ciekawe, co wyjdzie na rtg, ale pewnie jakieś bydlę go skrzywdziło :( Biedny kocurek :(

Może ktoś jeszcze mógłby wesprzeć Achimka finansowo? Każda złotówka bardzo się przyda.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pon lis 01, 2010 23:52 Re: Starszy,zwykły, z chorym okiem-do usunięcia? wsparcie :(

Oby wszystko było dobrze , człowiek ja to dumnie brzmi a ile zła potrafi wyrządzić :evil:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Wto lis 02, 2010 8:29 Re: Starszy,zwykły, z chorym okiem-do usunięcia? wsparcie :(

może komuś ładowarka do baterii sie przyda - dla tego kota - patrz link w moim podpisie
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto lis 02, 2010 8:36 Re: Starszy,zwykły, z chorym okiem-do usunięcia? wsparcie :(

Joachimku, masz najlepszy DT ! Będzie Ci dobrze, zaufaj.
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Wto lis 02, 2010 9:31 Re: Starszy,zwykły, z chorym okiem-do usunięcia? wsparcie :(

Bardzo dziękuję Dagmarze, Bazyliszkowej i Ani G za piękne bazarki dla Achimka. :1luvu:

Kocio sobie wymyślił, że będzie jadł jak go głaszczę. I daje buziaki! Taki z niego kocur czuły.

Martwi mnie paradoksalnie, że jego siki nie śmierdzą. A przecież nie jest kastrowany.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Wto lis 02, 2010 10:31 Re: Starszy,zwykły, z chorym okiem-do usunięcia? wsparcie :(

Joachimku, chwytasz za serce
mocno

kibicuje ci z calych sil :ok:
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

Post » Wto lis 02, 2010 11:39 Re: Starszy,zwykły, z chorym okiem-do usunięcia? wsparcie :(

Joachim pozuje

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

anita5

[poprzednia][następna]