Biały Marley - we własnym DS :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt paź 22, 2010 11:13 Re: Biały Marley - pomocy, pilnie wizyta przedadopcyjna - Wawa

Jus87 pisze:Dostałam wiadomość, dziękuję. Zadzwonię do Pani jak tylko wyjdę z pracy. Rozumiem, że Pani jest świadoma, że ktoś do niej zadzwoni w sprawie wizyty przedadopcyjnej?? :)

Tak pani jest świadoma, pytałam jej wczoraj czy mogę podać jej numer telefonu osobie ,która będzie przeprowadzać wizytę.Wyraziła zgodę.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pt paź 22, 2010 20:42 Re: Biały Marley - pomocy, pilnie wizyta przedadopcyjna - Wawa

Jakie tutaj dobre wieści :lol:

Jus87 - tak jak już napisano. Po prostu trzeba z Panią porozmawiać. Myślę, że od razu wyczujesz czy to dobry dom. Ja miałam okazję robić taką weryfikację tylko przez telefon, ale intuicja też mnie nigdy nie zawiodła :D Rozmawiałam z pewną parą chętną na mojego ówczesnego rudego Mariana przez telefon, Państwo przyjechali po kocura do Gdańska aż z Wrocławia. I to był dobry wybór.

Trzymam kciuki :ok:
po_prostu_kaska

Post » Sob paź 23, 2010 14:48 Re: Biały Marley - pomocy, pilnie wizyta przedadopcyjna - Wawa

I jak tam, coś wiadomo ?
po_prostu_kaska

Post » Sob paź 23, 2010 17:26 Re: Biały Marley - pomocy, pilnie wizyta przedadopcyjna - Wawa

Właśnie nic nie wiem ,a mówiłam tej pani ,że wlałabym teraz w weekend wszystko załatwić ponieważ w czwartek idę do szpitala.Miałam za to jeszcze dwa telefon z Bydgoszczy o syjama ale powiedziałam pani o Marleyu i się spodobał i kilka minut temu ze Szczytna obydwa domki wydaja się ok ,umówiłam się na telefony jutro.Pani ze Szczytna chciała Marleya jutro już zabrać jednak dowiedziałam się ,że tydzień temu wzięła dwa kociaczki z naszego schroniska niestety jeden odszedł za TM i postanowiłam żeby jednak poczekała kilka dni i obserwowała drugą koteczkę aby to nie był wirus.Boję się by Marley się nie zaraził.Będziemy wtedy zadawać więcej pytań i decydować.

horacy 7

Post » Sob paź 23, 2010 18:24 Re: Biały Marley - pomocy, pilnie wizyta przedadopcyjna - Wawa

Dziewczyny... ja Was bardzo przepraszam, że się nie odzywałam od wczoraj ale zalatana. Oczywiście do pani dzwoniłam. Jestem z nią umówiona na jutro na godz 12:00. Życzcie powodzenia!! Wszystko się waliło, w nocy wylądowałam na ostrym dyżurze z zapaleniem ucha środkowego, nic nie słyszę ale do pani jutro jadę, nie można zmarnować takiej okazji. A dzisiaj było odbijanie Bąbla ze schronu!
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Sob paź 23, 2010 19:20 Re: Biały Marley - pomocy, pilnie wizyta przedadopcyjna - Wawa

:ok: :ok: :ok: :ok:
Za wszystkie wizyty i spotkania.

Marley :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Sob paź 23, 2010 20:34 Re: Biały Marley - pomocy, pilnie wizyta przedadopcyjna - Wawa

No i wszystko się wyjaśniło,jak to dziwnie jest najpierw była cisza a teraz jest kilka chętnych osób by dać dom Marleyowi.

horacy 7

Post » Sob paź 23, 2010 21:23 Re: Biały Marley - pomocy, pilnie wizyta przedadopcyjna - Wawa

Przeogromne :ok: za wizytę, za telefony. Oby któryś był TYM domem. :ok:
po_prostu_kaska

Post » Sob paź 23, 2010 22:05 Re: Biały Marley - pomocy, pilnie wizyta przedadopcyjna - Wawa

Jus87 pisze:Dziewczyny... ja Was bardzo przepraszam, że się nie odzywałam od wczoraj ale zalatana. Oczywiście do pani dzwoniłam. Jestem z nią umówiona na jutro na godz 12:00. Życzcie powodzenia!! Wszystko się waliło, w nocy wylądowałam na ostrym dyżurze z zapaleniem ucha środkowego, nic nie słyszę ale do pani jutro jadę, nie można zmarnować takiej okazji. A dzisiaj było odbijanie Bąbla ze schronu!

Dzielna dziewczyna;)
To jutro będziemy czekać na info.

ACHA13

Od: Pon maja 31, 2010 11:23

Post » Nie paź 24, 2010 18:27 Re: Biały Marley - pomocy, pilnie wizyta przedadopcyjna - Wawa

Jakby co, nowiutkie krakowskie gumtree:
http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z238026012

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Nie paź 24, 2010 19:20 Re: Biały Marley - pomocy, pilnie wizyta przedadopcyjna - Wawa

Wizyta się odbyła za co serdecznie dziękuję,opinia o domku pozytywna .Poprosiłam aby Jus87 napisała wrażenia z wizyty na wątku.Jedyny mały problem to to ,że kicia pani jeszcze nie wysterylizowana ,a Marley jeszcze też jajeczny.Teraz tylko musimy się zdzwonić.

horacy 7

Post » Nie paź 24, 2010 20:19 Re: Biały Marley - pomocy, pilnie wizyta przedadopcyjna - Wawa

Hej,

byłam u Pani. Mieszka na 4 piętrze, kotek niewychodzący (nawet nie ma jak). Okna zabezpieczone. Mieszkanko małe ale przytulne Co do spotkań z innymi kotami to faktycznie tylko na klatce. Pani mieszka w takim dlugim, zamkniętym korytarzu i sąsiadka ma kotkę, z którą mała się dogaduje więc robią sobie schadzki. Widać, że kicia szczęśliwa i ma w domku dobrze.
Co do sterylizacji... kicia jeszcze niewysterylizowana, nie miała jeszcze pierwszej rui. Co do kastracji to do dogadania, który kiciak pierwszy do ciachania.

Ja oceniam domek super!
Pani jest zdecydowana - prosi o kontakt. Powiedziała, że może udałoby się Marleya wziąć jeszcze we wtorek. Pani zaproponowała, że do czasu kastracji jej kicia moglaby zostać u jej siostry ( z którą też jest zżyta bo często do niej jeżdżą).

Tyle z mojej strony.

Pozdrawiam
Obrazek

Jus87

Post » Nie paź 24, 2010 20:26 Re: Biały Marley - pomocy, pilnie wizyta przedadopcyjna - Wawa

Jus87, ale to chyba nie jest dobry pomysł - wyprowadzać rezydenta, pierwszego kota z domu i wprowadzać z powrotem, gdy tam już będzie inny kot.
?

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Nie paź 24, 2010 20:30 Re: Biały Marley - pomocy, pilnie wizyta przedadopcyjna - Wawa

mrr pisze:Jus87, ale to chyba nie jest dobry pomysł - wyprowadzać rezydenta, pierwszego kota z domu i wprowadzać z powrotem, gdy tam już będzie inny kot.
?

Ja nie oceniam czy to jest dobry pomysł, czy zły pomysł. Opowiedziałam jedynie jak wygląda sytuacja i jak ja oceniam dom i świadomość właścicielki. Pani również nie chciałaby mieć małych ( o to również pytałam) więc myślę, że jak tylko byłaby deczja, że tam trafi to któreś pierwsze jak najszybciej by ciachnęła bo tak też powiedziała. Myślę, że ta kwestia jest do dogadania.
Obrazek

Jus87

Post » Pon paź 25, 2010 15:50 Re: Biały Marley - pomocy, pilnie wizyta przedadopcyjna - Wawa

Jak tam domek dla Marleya?
Obrazek

lalka999

Od: Pon paź 25, 2010 1:02

[poprzednia][następna]