Śliczne kociaki z Poznania już mają swoje domy :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon paź 11, 2010 6:59 Re: Śliczne kociaki z Poznania szukają domu

super zdjęcia :1luvu: Nico i Majka nawet kolorystycznie fajnie się komponują :) widzę, że Nico wykorzystywała ostatnie słoneczne dni na balkonie :D
bardzo się cieszę, że nie ma żadnego problemu dogadywaniem się.

nie odzywałam się bo od tygodnia miałam remont i nie miałam dostępu to internetu, ale jutro nadrobię zaległości :)
Lexus i Solanka nadal szukają domu. Myślę, że niedługo wybierzemy się do weterynarza z Lexusem żeby zobaczyć czy nie można go już wykastrować.

Ania_A

Od: Śro kwi 18, 2007 10:15

Post » Pon paź 11, 2010 7:13 Re: Śliczne kociaki z Poznania szukają domu

Jakie piękne fotki - Nico z Majeczką prezentują prawdziwą miłość :love: Rozczulające :D :D :D

Solanka i Lexus zjawiskowo słodkie :love: Cały czas zaciskam kciuki za najlepsze domki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon paź 11, 2010 13:49 Re: Śliczne kociaki z Poznania szukają domu

jakiś odzew na ogłoszenia? Trzymam kciuki za wspaniałe domki!
LaraAnn a może wątek dziewczynom założysz? Grono podczytywaczy już masz zapewnione :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Wto paź 12, 2010 9:05 Re: Śliczne kociaki z Poznania szukają domu

rybcie pisze:LaraAnn a może wątek dziewczynom założysz?

Jakoś nie mam weny :roll: Może kiedyś...

LaraAnn

Od: Wto wrz 01, 2009 19:02

Post » Pon paź 18, 2010 19:06 Re: Śliczne kociaki z Poznania szukają domu

Udało mi się zrobić kilka zdjęć kociaków, które korzystają z ostatnich słonecznych dni i wylegują się przed oknem. Niestety niedługo zima, a kociaki ciągle nie mają domów. Pokój, w którym przebywają kociaki wymaga remontu, który o ile mogę to odkładam bo nie mam co z nimi zrobić. Jednak bez remontu w pokoju jest zimno więc nie wyobrażam sobie jak będzie zimą.
Kociaki czują się dobrze, coraz bardziej broją i pokazują jak bardzo są pomysłowe :)
Ostatnio znalazłam ich zdjęcia z lipca i dopiero wtedy zauważyłam jak bardzo wyrosły. Solanka przez ten czas zrobiła ogromne postępy. Na początku bała się najbardziej z całej trójki teraz jeżeli przyzwyczai się do kogoś to sama nastawia się do głaskania.
W przypadku Lexusa nie jest aż tak dobrze... widocznie potrzebuje więcej czasu. Jeszcze zostało mi troszkę wiary w to, że trafię na kogoś kto się w nich zakocha i zdecyduję się pokazać im, że ludzie mogą być dobrzy i nie zrobią im krzywdy. Jak czytam kocie historie to wiem, że ciągle są ludzie, którzy postanawiają zaadaptować kota pomimo, że nie jest idealny i potrzebuje dużo cierpliwości.

No i oczywiście kilka zdjęć rozbójników:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ania_A

Post » Pon paź 18, 2010 20:04 Re: Śliczne kociaki z Poznania szukają domu

Do domu futra! :twisted:

LaraAnn

Post » Czw lis 04, 2010 9:55 Re: Śliczne kociaki z Poznania szukają domu

Aniu, co u Lexusa i Solano? Nadal u Was?

LaraAnn

Post » Czw lis 11, 2010 20:00 Re: Śliczne kociaki z Poznania szukają domu

Lexus i Solano są ciągle u nas...
Kociaki ogólnie mają się dobrze. Lexus wczoraj miał zabieg kastracji i usunięcia przepukliny więc dzisiaj mamy trudny dzień. Strasznie mi go żal bo biedactwo chodzi w tym kubraczku i ogólnie jeszcze słabo się czuje.
Solano od kiedy przywieźliśmy Lexusa od weterynarza unika go szerokim łukiem i tym samym na dobre zadomowiła się w łóżku swojej opiekunki :)
Od momentu kiedy nie ma Rebelki Solano strasznie się zmieniła. To zdecydowanie nie jest spokojna kotka (długo się ukrywała :wink: ). Biega jak szalona, wszędzie musi wskoczyć i zajrzeć.
W sobotę wstawię nowe zdjęcia, mam nadzieje, że Lexus już troszkę lepiej się poczuje.

Ania_A

Post » Pt lis 12, 2010 10:16 Re: Śliczne kociaki z Poznania szukają domu

Trzymamy kciuki i czekamy na nowe zdjęcia cudnego rodzeństwa :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Nie lis 14, 2010 20:48 Re: Śliczne kociaki z Poznania szukają domu

obiecane zdjęcia

na początek nowe zdjęcia rozrabiaki Solano :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

znalazłam też dwa zdjęcia Lexusa zrobione tydzień temu. Wczoraj nie chciałam go męczyć zdjęciami bo jeszcze słabo się czuje.

Obrazek

Obrazek

Jutro jedziemy na kontrolę z Lexusem mam nadzieje, że będzie wszystko w porządku. Lexus jest wzorowym pacjentem, bez problemu zjada wszystkie leki i nawet bardzo nie denerwuje się z powodu kubraczka chociaż widać, że mu niewygodnie.
Solano już nie omija Lexusa chociaż "ubranko", które brat ma na sobie widać, że nie wzbudza jej zaufania :wink:

Ania_A

Post » Pon lis 15, 2010 10:32 Re: Śliczne kociaki z Poznania szukają domu

Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę u weta :ok: Fajnie że Lexus ma to już za sobą. Niedługo pewnie przyjdzie czas na Solankę i Nico.
Solano jest tak piękna, że nie mogę się na nią napatrzeć :1luvu:

LaraAnn

Post » Wto lis 16, 2010 7:41 Re: Śliczne kociaki z Poznania szukają domu

jesteśmy po już po wizycie u weterynarza i na szczęście wszystko dobrze się goi. Teraz tylko w piątek zdjęcie szwów i kaftanika :)

Ania_A

Post » Wto lis 16, 2010 12:14 Re: Śliczne kociaki z Poznania szukają domu

Ania_A pisze:jesteśmy po już po wizycie u weterynarza i na szczęście wszystko dobrze się goi. Teraz tylko w piątek zdjęcie szwów i kaftanika :)

Uff, jak dobrze, już wszystko dobrze :D :D :D

Jakie piękne koteczki z tych maluszków wyrosły!!! Naprawdę cudne :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

LaraAnn, a może Solanę nam pokarzesz :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Wto lis 16, 2010 12:41 Re: Śliczne kociaki z Poznania szukają domu

jerzykowka pisze:LaraAnn, a może Solanę nam pokarzesz :oops:

Ale ja mam Nico u siebie, a nie Solankę :lol: Co nie zmienia faktu, że siostrzyczka naszej słodkiej Nikulki jest równie piękna i budzi mój zachwyt kiedy widzę ją na zdjęciach :wink:

Fotki Nico wrzucę dziś wieczorem albo jutro, bo będę dziś późno w domu. Kicia ma się świetnie, byliśmy na zapoznawczej wizycie u naszej pani weterynarz i potwierdziła, że Nico jest w super formie :D
Nabiera gracji i zwinności, uwielbia wskakiwać na suszarkę na pranie i tam spać, zwłaszcza jak suszymy jakiś miły sweterek :wink: Rzadko wychodzi na balkon, zazwyczaj czeka na progu aż Maja wróci (i wcale się nie dziwię w taką pogodę), ale jak już się wybierze to wiem, że zaraz będę ją ściągała z wiszącej na balustradzie doniczki, diabła jednego :evil: Nim to odkryłam to się dziwiłam czemu mam takie spłaszczone wrzosy :roll: :ryk:
Straszna z niej przylepa, lubi spać z nami albo kłaść się na kolanach TŻ kiedy ten siedzi przed komputerem :1luvu: Kiedy ma potrzebę pieszczot to nie odpuszcza dopóki ich nie dostanie :lol:
Zauważyłam że mała boi się być zamknięta w jakimś pomieszczeniu, np. jak zamknę drzwi do łazienki kiedy jest tam ze mną, to zaraz szuka miejsca żeby się schować. To samo jest w kuchni, a jak przymknę drzwi na balkon kiedy tam jest, to wręcz wpada w panikę :?
Uwielbia Maję i chyba traktuje ją jak swoje guru :mrgreen:

Kochane z niej dziecko :cat3:

LaraAnn

Post » Wto lis 16, 2010 12:56 Re: Śliczne kociaki z Poznania szukają domu

Ależ mi się pomyłka zdarzyła :oops: Niechaj ta okropna, niżowa pogoda mnie usprawiedliwi :oops: :twisted:

Jak miło czytać takie fantastyczne wieści :D :D :D Nico zakochana w Dużych i Majeczce :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Czekamy na fotorelację 8)
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

[poprzednia][następna]