ŚLIWKA- niebieska persiczka / bryt. długowł.-w swoim domu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt kwi 23, 2010 23:39 Re: ŚLIWKA- niebieska persiczka / bryt. długowł. (?)

A więc.. Długo szukałam nadchnienia :) Nie lubie imion "na siłe" ( nie wiem czy wiesz co mam na mysli ;) )
Szukałam. Czytałam imiona różne. Szukałam nadchnienia wśród róznych stron w necie, filmów, ksiązek i tym podobnych :D
No i nic mi nie "podeszło".. takie rzeczy sie poprostu czuje ;)

No i pewnego razu wpadł mi do głowy pewien pomysł - poszukałam w necie jak w innych językach brzmi ŚLIWKA :D
W wiekszosci niestety bliskoznacznie z angielskim PLUM ( co średnio pasuje :lol: ) ale jak zobaczyłam FIŃSKA nazwe śliwki czyli LUUMA odrazu mnie nadchnęło :D Luuma, lumka, luśka, luunia , luunieczka, lulka i mozna wymieniac :D
No i jak grom z niebios patrzac na nia, wspominajac ja jak ja zobaczylismy, mysle , że Lumka jak najbardziej pasuje :)

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Sob kwi 24, 2010 0:15 Re: ŚLIWKA- niebieska persiczka / bryt. długowł. (?)

PLUM, PLUM :ok: :ok:
Jasmina

Post » Sob kwi 24, 2010 1:45 Re: ŚLIWKA- niebieska persiczka / bryt. długowł. (?)

Super :D
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Sob kwi 24, 2010 16:20 Re: ŚLIWKA- niebieska persiczka / bryt. długowł. (?)

Jakby nie patrzeć Lumpka - Plumka tez pasuje :lol:

Jak sie czuje ślicznotka?

Angel_

Post » Sob kwi 24, 2010 18:01 Re: ŚLIWKA- niebieska persiczka / bryt. długowł. (?)

Jak ją poznasz "na żywo"- to pewnie dopiero się okaże, czy to Lumpka, czy Plumka, czy np. Hermenegilda :mrgreen:
Przynajmniej ja mam takie doświadczenia, że moje koty jakoś mi swoje imiona NARZUCIŁY (mentalnie) :1luvu:
Jasmina

Post » Sob kwi 24, 2010 18:27 Re: ŚLIWKA- niebieska persiczka / bryt. długowł. (?)

Jasmina pisze:Jak ją poznasz "na żywo"- to pewnie dopiero się okaże, czy to Lumpka, czy Plumka, czy np. Hermenegilda :mrgreen:
Przynajmniej ja mam takie doświadczenia, że moje koty jakoś mi swoje imiona NARZUCIŁY (mentalnie) :1luvu:

Miałam to szczescie juz ja poznac na zywo :love:
Pewnie, ze koncowa wersja wyjdzie w praniu :D

Angel_

Post » Sob kwi 24, 2010 21:28 Re: ŚLIWKA- niebieska persiczka / bryt. długowł. (?)

ach jakie cudo! a u mnie tyle metrów do zakocenia.... chyba wymienię Tż-ta :twisted:
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch
wyprzedaż szafy, zapraszam :)

gosikbaum

Od: Pt sty 30, 2009 21:43

Post » Nie kwi 25, 2010 8:26 Re: ŚLIWKA- niebieska persiczka / bryt. długowł. (?)

Gosia, oddaj TŻeta do adopcji albo chociaż na tymczas :twisted:
pozdrawiam, Agnieszka&Pati

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Od: Pt mar 20, 2009 15:55

Post » Nie kwi 25, 2010 10:57 Re: ŚLIWKA- niebieska persiczka / bryt. długowł. (?)

Mogę wziąć, ale pod warunkiem, że nie znaczy terenu :roll: :mrgreen:
Jasmina

Post » Nie kwi 25, 2010 19:23 Re: ŚLIWKA- niebieska persiczka / bryt. długowł. (?)

nie znaczy :D kłaków nie gubi, mebli nie drapie, trafia do kuwety i dokładnie zasypuje, trochę chrapie, ale na upartego można to brać za mruczenie..... ;)
jak masz zaległe sprawy "komputerowe" to sie przyda, bo informatyk jest, jak sie ładnie postara to i ugotuje, posprząta i najnowszy odcinek Hausa zgra z netu 8) 8) 8)

to jak??
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch

gosikbaum

Post » Nie kwi 25, 2010 19:59 Re: ŚLIWKA- niebieska persiczka / bryt. długowł. (?)

e tam, ŻARTOWAŁAM - też wolę kociaste niż ludziaste :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: nawet jak gubią, drapią, nie trafiają i etc.
No wiesz - przy takim UNIWERSALNYM WIELOFUNKCYJNYM modelu TŻ-ta jeszcze wybrzydzać - :roll: :roll: :roll:, to już są fanaberie :roll:
:ok: :ok: :ok:
Jasmina

Post » Pon kwi 26, 2010 7:09 Re: ŚLIWKA- niebieska persiczka / bryt. długowł. (?)

chętnie wymienię mu jedną z tych uniwersalnych funkcji na funkcję entuzjastycznego podejścia do kolejnego kota :D
Obrazek Obrazek Obrazek

gosikbaum

Post » Pon kwi 26, 2010 9:44 Re: ŚLIWKA- niebieska persiczka / bryt. długowł. (?)

Witam , jak tam Śliweczkowa-Luumcia :D się miewa ?

mięta

Od: Pt sty 09, 2009 23:20

Post » Pon kwi 26, 2010 11:31 Re: ŚLIWKA- niebieska persiczka / bryt. długowł. (?)

Jednej rzeczy Śliwka nie cierpi najbardziej na świecie- prysznica.

Kiedy się kąpię, ona nie zważa na to nawet,z e za drzwiami stoi 10 kotów- drapie, i robi podkop, żeby tylko uciec.
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Pon kwi 26, 2010 11:59 Re: ŚLIWKA- niebieska persiczka / bryt. długowł. (?)

Wpólny wróg jednoczy :D
U mnie Baki i Kesha na poczatku baaardzo sie nie lubiły, a jak włączyłam odkurzac , po sprzataniu znalazłam je razem w łózku obok siebie :ryk:

Dobra, to ja mimowszystko poprosze o jakąś nowa fotke Luśki :oops: :1luvu:

Angel_

[poprzednia][następna]