Vanillko, wszystkiego dobrego
Fajnie, ze sa juz wiesci z nowego domku

To ja tez pare slowek napisze o naszej niuni - Chilli zmienila imie na Freya, co zachwycilo mojego szwagra, bo to jego ulubiona bogini
Kicia to straszny żarłok!! Najchetniej by od miski nie odchodzila. Zastanawiamy sie czy nie ma jakiegos tasiemca, bo generalnie jest chudziutka, a sporo je, ale to w kupce przewaznie widac, a u niej czysciutko. Daje sie glaskac, wtedy kiedy jedzenie jest w poblizu, tak samo z czesaniem, no i w sobote bylo mizianko w lazience (niunia chciala sie przytulac do naszej Zoreczki, a Zora nie chciala, wiec Madzia byla pod reką, to do mnie sie potulila...

)
Jest płochliwa i na razie jeszcze sie nas boi - szczegolnie jak chcemy ja poglaskac gdzies poza kuchnią lub tam gdzie sie schowa - trzesie sie i cala jest spieta jak sie ja dotyka.

Wykazujemy duzo cierpliwosci, staramy sie jej nie straszyc, nie gonimy jej, chodzimy troche na paluszkach

ale tez nawiązujemy kontakt z kićką przy kazdej nadarzającej sie okazji. Kicia troche ma sklerozke, bo po chwili miziania w kuchni, zaraz potem zwiewa przed nami jakbysmy jej robili najgorsza krzywde, ale dostanie tyle czasu ile potrzebuje na oswojenie sie ze swoja nowa rodzina, czyli z nami. Zorka i Ruby juz na nią nie syczą (dwa dni bawily sie w węża

), ale tez wielkiej milosci z ich strony nie ma, one po prostu maja inne podejscie do kotow niz ich nowa mala siostrzyczka

(nie potrzebuja z ich strony az tyle czulosci) . Freya chodzi za nimi krok w krok, wdzieczy sie do nich, jak gdzies sie poloza, to tam wskakuje i wtula sie w ich futerko, a one ja ustawiają gryząc po uszach (choc chyba nie bolesnie, bo mala znosi to dzielnie i nawet nie pisnie), troszke sie nawet czasem wylizują nawzajem

No ale najlepsze sa wieczorne i poranne gonitwy i szalenstwa - po co spac, jak mozna ogladac kocia telewizje

Jest fascynujaca
No i nie napisalam jeszcze jednego... Freya ma przecudownie glosny motorek, slicznie wypina dupencje jak sie ja glaszcze, no i tak fajnie ugniata łapkami jak jest jej przyjemnie