Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie kwi 03, 2011 9:39 Re: Szczytno-bezradność-brak adopcji.. Bryś białaczka :( DT ???

Marzenia11 pisze:to ja się tu zamleduję - jestem przerazona ilością stron do przeczytania :strach: :strach: :strach: Gibutku czy możesz mi strescic wątek na pw? Poważnie pytam.

Done :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie kwi 03, 2011 9:54 Re: Szczytno-bezradność-brak adopcji.. Bryś białaczka :( DT ???

Gibutkowa pisze:
Marzenia11 pisze:to ja się tu zamleduję - jestem przerazona ilością stron do przeczytania :strach: :strach: :strach: Gibutku czy możesz mi strescic wątek na pw? Poważnie pytam.

Done :ok:

I tajk będę czytać... :roll:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie kwi 03, 2011 9:55 Re: Szczytno-bezradność-brak adopcji.. Bryś białaczka :( DT ???

Czy koty z pierwszego postu to są wszystkie koty w tym schronie? Czy dobrze policzyłam, ze jest ich 29? Które są dorosłe, a które kociaki?
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie kwi 03, 2011 9:59 Re: Szczytno-bezradność-brak adopcji.. Bryś białaczka :( DT ???

Tam chyba nie wszystkie są podpisane też, ja się za bardzo nie orientuję, który jest który :oops: :roll:
Dziś chyba miała być ekipa z Olsztyna z wypasionym aparatem, pewnie będą nowe zdjęcia.
Takie informacje by się zdały też jak płeć, zbliżony wiek, ew. czy kuwetkowy, zdrowy/chory, szczepienie (tak wiem... :oops: marzenie ściętej głowy), czy do ludzi lgnie czy raczej wycofany.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie kwi 03, 2011 10:05 Re: Szczytno-bezradność-brak adopcji.. Bryś białaczka :( DT ???

Z tego co sie orientuje podczytujac watek, to nie sa to wszystkie koty, szczepien chyba nie ma a informacje o zwierzakach sa bardzo nikle - dziewczyny wiedza to, co zobacza, a wiecej jesli same wezma kiciaki do weta.
Koty (a przynajmniej czesc) ma mozliwosc wyjscia na dwor, wiec z tym kuwetkowaniem chyba moze byc roznie...
Oby dzisiaj ekipa aparatowa zrobila duuzo fotek.

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Nie kwi 03, 2011 10:15 Re: Szczytno-bezradność-brak adopcji.. Bryś białaczka :( DT ???

sebow pisze:A Mrówka obawiam się, że w przyszłości to raczej nie będzie szukać domu, ale na razie cicho sza :D

Widziałam 8)
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Nie kwi 03, 2011 10:49 Re: Szczytno-bezradność-brak adopcji.. Bryś białaczka :( DT ???

koty maja tam wybieg, jak pisala Acha 13 jest ich ok 30, teraz nie ma tam kociąt, chyba najmłodsza była Mrówka, którą wyciągneliśmy ze schronu i nadal walczymy z kk. Część kotów jest proludzka inne niekoniecznie,a dziewczyny wiedzą tyle ile same zobaczą i się podpytają

sebow

Od: Pon kwi 26, 2010 12:35

Post » Nie kwi 03, 2011 10:58 Re: Szczytno-bezradność-brak adopcji.. Bryś białaczka :( DT ???

Właśnie wróciłam ze schronu i mam złe wieści idę zabrać Brysia do piwnicy bo załatwił się na dywan,niestety boję się ,że w piwnicy gdzie będzie samotny jak będzie się załatwiał i będzie zapach nie będę mogła go trzymać bo przyczepi się administracja.Nie wiem co mam,m z nim zrobić?Czyli macie odpowiedź na" kuwetkowy"trzeba nad tym pracować lecz kto da mu szanse.Myślę ,że to jego złośliwość bo był wychodzący i chce na podwórko.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Nie kwi 03, 2011 10:59 Re: Szczytno-bezradność-brak adopcji.. Bryś białaczka :( DT ???

30 szt. to jest ilość "do przerobienia", póki nie pojawią się kociaki.
Koty dzikawe (choć ich nie skreślamy oczywiście) zostawiłabym "na potem".
Druga grupa to koty zdrowe miziaki, które mogą być wyadoptowane bezpośrednio ze schroniska.
Trzecia grupa to koty lekko chore (do obróbki domowej, bez wielkiego doświadczenia - koty szukające DS "na szybko" i DT "w drugiej kolejności".
Czwarta grupa to koty mocniej chore - do DT na leczenie.

Grupa pierwsza - "na potem" ew. do oswajaczy.
Grupa druga - zdjęcia, ogłoszenia DS.
Grupa trzecia - zdjęcia, ogłoszenia DS, miau/FB DT
Grupa czwarta - zdjęcia, miau DT

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie kwi 03, 2011 11:03 Re: Szczytno-bezradność-brak adopcji.. Bryś białaczka :( DT ???

horacy 7 pisze:Właśnie wróciłam ze schronu i mam złe wieści idę zabrać Brysia do piwnicy bo załatwił się na dywan,niestety boję się ,że w piwnicy gdzie będzie samotny jak będzie się załatwiał i będzie zapach nie będę mogła go trzymać bo przyczepi się administracja.Nie wiem co mam,m z nim zrobić?Czyli macie odpowiedź na" kuwetkowy"trzeba nad tym pracować lecz kto da mu szanse.Myślę ,że to jego złośliwość bo był wychodzący i chce na podwórko.

Horacy nie ma czegoś takiego jak "złośliwość" kota. To jest kot, nie człowiek, koty nie potrafią być złośliwe choćby chciały - nie ten poziom wyrażania i dostępu do emocji. To jest reakcja - albo fizyczna albo psychiczna.

Bryś jest chory, może mieć już lekko uszkodzone nerki, może być podziębiony, może mieć zapalenie pęcherza, może najzwyczajniej w świecie nie zdążył do kuwety albo jeszcze nie przywykł. No nie wiem... kot teraz nie wie co się dzieje i nie wie za co został "ukarany". To mu mocno namiesza w głowie :| Szkoda... Kota można wyprowadzić z zsikania tylko trzeba cierpliwości i zrozumienia problemu. To mi się tak kojarzy z karaniem dziecka które ma problemy emocjonalne za sikanie w nocy do łóżka, bo to na tej samej zasadzie działa i takie same efekty przynosi :(
Ostatnio edytowano Nie kwi 03, 2011 11:07 przez Gibutkowa, łącznie edytowano 1 raz

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie kwi 03, 2011 11:06 Re: Szczytno-bezradność-brak adopcji.. Bryś białaczka :( DT ???

Gibutkowa pisze:30 szt. to jest ilość "do przerobienia", póki nie pojawią się kociaki.
Koty dzikawe (choć ich nie skreślamy oczywiście) zostawiłabym "na potem".
Druga grupa to koty zdrowe miziaki, które mogą być wyadoptowane bezpośrednio ze schroniska.
Trzecia grupa to koty lekko chore (do obróbki domowej, bez wielkiego doświadczenia - koty szukające DS "na szybko" i DT "w drugiej kolejności".
Czwarta grupa to koty mocniej chore - do DT na leczenie.

Grupa pierwsza - "na potem" ew. do oswajaczy.
Grupa druga - zdjęcia, ogłoszenia DS.
Grupa trzecia - zdjęcia, ogłoszenia DS, miau/FB DT
Grupa czwarta - zdjęcia, miau DT

jesteś niesamowita i widać, że wiesz jak "ugryźć" sprawę.

z tego co wiem, to Dziewczyny tak właśnie działają, wyciągają najpierw te koty, które rokują na szybkie znalezienie domów. Niedawno Basia znalazła domy dla Pinki i Alicji, które były u niej DT, pomogła a adopcji miziastej kotki do Ciechanowa, niebawem do DS ma jechać whiskaska.
No i koty które są w wawie, a przede wszystkim gwiazda Mela, której foto poruszyło tyle osób i chyba trochę pomogło rozgłosić temat schroniska w szczytnie

sebow

Od: Pon kwi 26, 2010 12:35

Post » Nie kwi 03, 2011 11:10 Re: Szczytno-bezradność-brak adopcji.. Bryś białaczka :( DT ???

To ja poproszę o info o kotach ktore mogą być wyadoptowane od razu i o tych wymagających lekkeigo podleczenia, Chodzi mi o orientacyjny wiek, kolor, płeć. I jeśli są foty to foty też poproszę.

Marzenia11

Post » Nie kwi 03, 2011 11:13 Re: Szczytno-bezradność-brak adopcji.. Bryś białaczka :( DT ???

A czy Bryś przez jakiś czas nie może być w DT trzymany w łazience? W mniejszym pomieszczeniu kot szybciej uczy się korzystać z kuwety, a w łazience raczej się dywanów nie trzyma, zawsze można wytrzeć, umyć podłogę wodą z octem i cytryną i kot zapachu nie wyczuje (zimną wodą!). W piwnicy kot się zmarnuje, to jest chory kot i na pewno stres przenosin nie będzie dla niego dobry. Lepsza łazienka niż piwnica :roll:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie kwi 03, 2011 11:14 Re: Szczytno-bezradność-brak adopcji.. Bryś białaczka :( DT ???

Ale mam stron do przeczytania :lol:

Dziewczyny, myślicie, że coś zmienić w pierwszym poście? Mało czytelny?

Podzieliłam koty na te:
które w schronie,
te które są w DT,
te których losu już nie znamy (najprawdopodobniej za TM)
i te które znalazły dom

To nie są zdjęcia wszystkich kotów ze schronu. Wstawiam, te które otrzymuję od dziewczyn. Tak jak już napisano, niewiele o nich wiadomo więc duża część zdjęć nie ma opisów.
po_prostu_kaska

Post » Nie kwi 03, 2011 11:15 Re: Szczytno-bezradność-brak adopcji.. Bryś białaczka :( DT ???

Wczesniej ktos pisal, ze nie kazdego kota jest w stanie odroznic od siebie.
Moze jakas liste numerowana zrobic ?

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

[poprzednia][następna]