50kotów Darłowo- czas sterylek. Zapraszam do III wątku ! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Nie cze 19, 2011 18:29 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

Nie, skądże nie wygłupiajmy sie - on wracając do Warszawy wstąpiłby do Darłowa po kociaki - tylko kwestia dogrania terminów (tzn. on musiałby się dopytać kiedy musi jechać, bo to wyjazd służbowy to pewnie dużego manewru z terminami nie mógłby dokonać).
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Nie cze 19, 2011 18:38 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

meksykanka pisze:Nie, skądże nie wygłupiajmy sie - on wracając do Warszawy wstąpiłby do Darłowa po kociaki - tylko kwestia dogrania terminów (tzn. on musiałby się dopytać kiedy musi jechać, bo to wyjazd służbowy to pewnie dużego manewru z terminami nie mógłby dokonać).

Kurcze, to byłoby idealnie ! :D Tylko właśnie- kiedy ? :) Poproś TŻ'a aby się dowiedział i daj mi znać :) Bo im szybciej maluchy pojadą, tym lepiej ! :) :kotek:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Nie cze 19, 2011 18:44 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

Ja też tak myślę, dlatego się odzywamy. Dziś oczywiście takiej odpowiedzi nie podam, ale jak najszybciej dogramy terminy :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Nie cze 19, 2011 18:50 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

meksykanka pisze:Ja też tak myślę, dlatego się odzywamy. Dziś oczywiście takiej odpowiedzi nie podam, ale jak najszybciej dogramy terminy :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:

Okej :)

Na Poznań nie musimy jednak mieć transportu od razu tego samego dnia, kiedy kociaki dojadą do Warszawy. Bo jeśli do czasu transportu nie znajdzie się na miejscu żaden dom dla któregoś z maluchów, to na tymczas do Uli pojedzie 5 brzdąców, one zostają w Warszawie. A na Poznań ma jechać tylko jeden kociak, ten szósty, do DS :) I Ula zgodziła się go przechować do czasu znalezienia transportu na Poznań :) Mam nadzieję, że zrozumiałaś coś z tego :mrgreen:
Obrazek

kinia098

Post » Nie cze 19, 2011 18:54 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

O, dlaczegóżbym miała nie zrozumieć - 5 do Wa-wy, jeden do Poznania, ale poznański także może zostać do czasu znalezienia transportu na DT u Uli w Wa-wie, :wink:

Porozmawiałam - jutro zaczyna się "krótki tydzień" czyli już nie uda się nic załatwić.
Najbardziej prawdopodobn termin - między wtorkiem a czwartkiem (28-30 czerwca, jeśli nie pomyliłam dat), z nich najpewniej środa...
Jutro byłoby potwierdzenie.

Czy taki termin jest możliwy do akceptacji?
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Nie cze 19, 2011 18:56 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

Dzień dobry!

Pół dnia nie zaglądałem i tyle się dzieje :)

Meksykanka, to fantastycznie jakby Renifer by zabrał kociaki po drodze! Już się martwiłem że jakoś adopcje i transporty stanęły i zacząłem spamować inne wątki a tu taka miła niespodzianka :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Przy okazji, kociaki mają bardzo dużą oglądalność. Po 7 dniach ledwie mają 638 odsłon. Tyle to ostatnio widziałem na jesieni, jak była posucha na koty i te co były na Allegro osiągały po 800-1200 odsłon. Żeby jeszcze domy dzwoniły po nie... Jak przyjadą do Warszawy to zmodyfikuję ogłoszenie oczywiście.

Czyli, jeżeli się uda to będziemy szukać transportu z Warszawy do Poznania. A co z kotkiem do Wrocławia, który być może by w Poznaniu mógł być do odbioru?

Fajnie, że to wszystko posuwa się do przodu :piwa: :mrgreen: :ok:

Adam
aburacze

Post » Nie cze 19, 2011 19:36 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

Mi pasuje, tylko mam nadzieję, że domek z Poznania poczeka :roll: Bo już pisałam, że może w tym tygodniu uda się dowieźć małą, a tu znowu zmiana będzie :|
meksykanko, duże macie autko ? Bo ta budka dla kotów, to jednak jest w Warszawie, a nie w Trójmieście :| :roll:

Domek z Wrocławia chyba jednak zrezygnował z mojego Zozola... Spodobał się "wilczek" od dziewczyn z Koszalina.
Obrazek

kinia098

Post » Nie cze 19, 2011 19:43 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

To nie nasze autko tylko służbowe, aczkolwiek właściwie to w tym momencie nieistotne.
12 transporterków i 3 osoby się mieści -sprawdzone w praktyce :mrgreen: i to nie jest jednak żart.
Tak że jak słonia jeszcze nie doślesz chyba da radę. :wink:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pon cze 20, 2011 18:48 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

meksykanka pisze:To nie nasze autko tylko służbowe, aczkolwiek właściwie to w tym momencie nieistotne.
12 transporterków i 3 osoby się mieści -sprawdzone w praktyce :mrgreen: i to nie jest jednak żart.
Tak że jak słonia jeszcze nie doślesz chyba da radę. :wink:

Super :D
Wymiary budki to ok. 65x75x90.
Obrazek

kinia098

Post » Pon cze 20, 2011 19:14 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

Dobry wieczór!

Mam dwa pytania ;) a mianowicie czy
1. ogłaszamy Plamkę i Glutka skoro weekend już minął? Jakiegoś kotka jeszcze?
2. Internet już działa? :mrgreen:

Z ciekawostek to na Allegro maluchy mają już 780 odsłon i to BARDZO szybko rośnie. Aukcja dopiero w połowie :roll:

Pozdrawiam serdecznie!

Adam
aburacze

Post » Pon cze 20, 2011 21:20 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

Witam,
To Ja, kierowca tego wozu co to ma zabrać kociarnię z Darłowa do Warszawy.
Zalogowałem się, bo ta moja Zoha jest za bardzo zakręcona, aby koordynować takie poważne sparwy :mrgreen:
Na 90% będę w Świnoujściu w przyszłym tygodniu, kiedy dokładnie będę mógł zabrac koty, jeszcze dam znać, najlepiej na PW, aby nie "zaśmiecać" wątku. Zresztą zaraz wyślę Ci mój nr telelefonu to będziemy łatwiej się kontaktować.
Klatka o wymiarach jakie podałaś zmieści się bez problemu, ale może zabrać ze sobą też nasz duży transporterek, aby nie robić zamieszania ze zwrotem Twojej klatki?
Pozdrawlaju,

Renifer

Od: Pon cze 20, 2011 20:31

Post » Pon cze 20, 2011 22:59 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

kinia098 pisze:W końcu wyprosiłam fotki Aluni :mrgreen: Specjalnie dla jej fanów 8)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Chyba się jej troszkę przytyło :D :lol:

Jeśli to Alunia-Alsza to dziewczynka pięknie się ustawiła, trzymam za nią kciukole cały czas :D
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Wto cze 21, 2011 9:13 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

Dzień dobry!

Cisza tu jakaś :roll: Kinia, może ja jednak zrobię nowe ogłoszenia Plamce i Glutkowi. Pewnie zarobiona jesteś (koty, małe koty, więcej kotów i koniec roku szkolnego) - jasna sprawa. Wymyślisz nowy tekst jak będziesz miała chwilę, to po prostu podmienię.

Pozdrawiam serdecznie!

Adam
aburacze

Post » Wto cze 21, 2011 13:51 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

aburacze pisze:Mam dwa pytania ;) a mianowicie czy
1. ogłaszamy Plamkę i Glutka skoro weekend już minął? Jakiegoś kotka jeszcze?
2. Internet już działa? :mrgreen:

Net działa, ale strasznie zamula :roll:

Już mam tekst dla Glucia. Jak jest za długi albo masz jakieś poprawki, to śmiało zmieniaj. Tylko przy tym tekście wydaje mi się, że chyba trzeba będzie pominąć formę: tekst->zdjęcie->tekst->zdjęcie. Najlepiej na początek wrzuć jakieś ładne i potem na koniec resztę :)

Hej !

Chciałbym bardzo, aby moja historia poruszyła Twoje serduszko, ponieważ moim największym marzeniem jest teraz mieć kochający dom.

Na imię mam Guzik i jestem około rocznym kotem. Nie pamiętam dokładnie, kiedy się urodziłem.. ale wiem, że wychowałem się na działkach.
Moje życie nie było kolorowe. Już od małego chorowałem, ale nikt nie chciał się mną zaopiekować. Często też brakowało mi jedzenia. A kiedy padał deszcz, wtulałem swoje małe ciałko w mamusię i tak czekaliśmy, leżąc pod barakiem, na ciepły promyk słońca.
Mijały miesiące, a ja rosłem i coraz bardziej chorowałem. W końcu nadeszła zima. Nie dawałem sobie rady. Byłem już tak strasznie wycieńczony, zmarznięty, wygłodniały, wiotki i chudy, że przelewałem się w rękach. Miałem przeokropny katar. Wszystko wypływało mi na zewnątrz i od mrozu natychmiast zamarzało. Mój malutki nosek był cały zaklejony. Przez to nie mogłem normalnie oddychać i jeść. Gdyby nie leki, jakie wtedy dostałem, już dawno biegałbym za tęczowym mostem.
Aż w końcu na wiosnę szczęście się do mnie uśmiechnęło. Duża, która podratowała mnie w zimę, zabrała mnie do swojego domu ! Teraz w końcu mam ciepło, pełną miskę, jestem leczony ! Wiem jednak, że nie mogę zostać tutaj na zawsze. Moja Duża prowadzi dom tymczasowy i jeszcze wiele innych kotów czeka na pomoc ! Np. moja mamusia, która ma chore oczko i niestety została na działkach :(
Dlatego bardzo Cię proszę, weź mnie pod uwagę. Wiem, że wokół jest teraz dużo słodkich maluszków. Ale ja też potrafię kochać, tak jak one. Za podarowany dom odwdzięczę Ci się masą mizianek, baranków i mruczanek. Wiem, że jestem mega pieszczochem, bo moja Duża cały czas mi to powtarza !
Pokochasz mnie ?

Guzik jest wykastrowany i odrobaczony. Będzie też odpchlony.
Obecnie jest leczony, ponieważ katar miał już w stanie zaawansowanym. Nie przenosi się to jednak na inne koty. Możliwe, że po prostu ma jeszcze tak zapchane zatoki ( jeśli antybiotyki nie pomogą, zostanie poddany zabiegowi czyszczenia zatok ).
Jest MEGA pieszczochem. Nadaje się do domu z psami i kotami. Potrafi chodzić na szelkach.

Obecnie przebywa w Darłowie, ale pomogę w transporcie do innych miejscowości !
Obowiązuje wizyta przed adopcyjna i umowa adopcyjna. To nic strasznego; to zobowiązanie się do zapewnienia kotu należytej opieki.

Tel: 510 538 560 ( po 16 )
Mail: kinia_098@interia.pl

Z chęcią dałabym Ci do ogłoszenia jeszcze Zozola, ale nie mam jego fajnych zdjęć :( Bo jak pisałam, on jest troszkę inny niż typowy burasek, a na moich zdjęciach z telefonu tego nie widać :|

Zaraz odezwę się do kierowcy na PW :D
Doszło do nas wczoraj 48 puszek Felixa i 12 Whiskasa :1luvu: Będą kicie miały raz suche, a raz mokre :D :dance: :dance2: :1luvu:

Mam też trochę niefajną wiadomość, bo... Czarny zaginął. :| Pan ma jeszcze dać dziś znać, czy się pojawił. Mam nadzieję, że jak to Czarny, poszedł tylko zwiedzić wieś i nową okolicę. :roll: :| :cry:
Obrazek

kinia098

Post » Wto cze 21, 2011 14:03 Re: 50kotów Darłowo- Czarny w DS ! :) Fuxi przegrała :( [*]

Może mam paranoje, a może domek jest super :) ale mnie od początku nie podobało się że już teraz kot "ma być" ale siedziałam cicho. Nie lubie jak koty trafiają na wieś czy do wychodzących domów poza ogród :roll:

Liczę na to że gdzieś poszedł :roll:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

[poprzednia][następna]