Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
kropkaXL pisze:Mogę pokazać biedactwa do adopcji????
Nie wiem co robić,jak pomóc,bo za daleko jestem,a czas ucieka![]()
![]()
![]()
Właściwie to nie wiem jak zacząć , bo serce się ściska na samą myśl![]()
![]()
![]()
Tam gdzie jeżdżę na bursztyny mieszka koteczka,znam ją od kociaka-ma 5 lat i jest ruda.Co roku rodzi kocięta,czasem nawet dwa mioty![]()
Dopóki była kociakiem,mieszkała w domu,jak dojrzała i zaszła w ciążę,poszła na dwór.Kocięta były oddawane,nikt ich nie zabijał,koty są karmione-byle czym,ale karmione.
Niestety w tym roku kamping,w którym mieszkała kotka został rozebrany,na jego miejscu ma powstać budynek z warsztatem,na górze pokoje.Gdy zapytałam gospodynię ,gdie teraz kotka będzie mieszkać,nie odpowiedziała mi,więc domyślam sie ,że na dworze![]()
![]()
![]()
Gospodyni sama powiedziała,że nie lubi zwierząt,mąż jej ,który koty lubi i koteczka była jego kotką,przebywa za granicą,więc jak przyjeżdża na parę dni,to i tak to niczego nie zmienia.
Kocina jest smutna,tak bardzo smutna, lgnie do człowieka,przytula się,chce na ręce![]()
![]()
![]()
Jest chuda, bo kocięta ją jeszcze doją,a ona jest takim byle czym karmiona![]()
Przez tych kilka dni dokarmiałam ją kk,bo nic lepszego tam kupić sie nie da-codziennie zjadała z dzieciakami 1,5 puszki,do tego suche i mleko(koty nie mają nietolerancji-kupale wzorcowe,więc spokojnie mogłam dawać-piły tak chętnie mleko 3,5%
Odjeżdżając kupiłam jeszcze puszki i 3 litry mleka-tyle mogłam zrobić
Gospodyni chetnie odda kotkę i kocięta-3 rudaski-tri jest zarezerwowana-na szczęście weźmie ją osoba,która koty sterylizuje i kocha je bardzo-pójdzie do domu,nie na podwórko!
Tak więc domu szuka mateńka i jej trzech synków:
dwaj bracia są identyczni i jeden marmurek:
Koteczka nawet nie ma swojego imienia-mówią o niej po prostu ta ruda![]()
Nie wiem co robić,jak im pomóc,nawet dojazd mam bardzo utrudniony,bo poza sezonem nie mam jak sie tam dostać,a nie mam auta-jeżdżę tam tylko na parę dni w końcu sierpnia i to dwoma autobusami i pociągirm.Gospodyni pracuje w Nowym Dworze Gdańskim i powiedziała,że w razie gdyby znalazł sie dom,to do N.D.G. dowiezie.
Tylko jak znaleźć te domy![]()
![]()
![]()
Kotka jest chuda,wycieńczona-Boże mój-ona nie przezyje zimy bez dachu nad głową!!
Błagam o pomoc,o domy dla mateńki i jej 3 synków!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości