Adopcje...młode persiaki nadchodzą!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie kwi 28, 2013 8:17 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

Jeśli chodzi o ogłoszenia, to jak już wcześniej mówiłam, warto robić na tablicy.pl, wyróżnienie kosztuje 19,90 za miesiąc (warto zainwestować), wszystkie zgłoszenia miałam stamtąd. Na inne raczej szkoda czasu.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Nie kwi 28, 2013 9:26 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

A Gumtree? Też jest bardzo popularne. Nie wiem jak z kotami, bo na co dzień działam w innej branży, ale ja z Gumtree mam duży odzew i sama często korzystam.
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Nie kwi 28, 2013 9:48 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

zajrzę wieczorem, dajcie znać którym kiciom/kici mam zrobić wydarzenie na facebooku
Obrazek
Jej Kocia Wysokość Królewna Psotka ;-)

NataliaJas

Od: Wto sty 08, 2013 14:52

Post » Nie kwi 28, 2013 16:37 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

Obrazek

Dziewczyny, musimy to ogłaszanie jakoś uporządkować.
Kotkins prosimy Ciebie lub Neigh o wpisanie tu listy kotów, które
teraz możemy ogłaszać.

Podzielimy się puchaczami, wśród chętnych do tej roboty.

Ja chciałam tylko od razu powiedzieć , że chcę ogłaszać Angelinę - zanim mi ktoś
ją drapnie. :mrgreen: :!:
Moja Ci jest, chusteczką ją nakryłam.
Nie wiem po ile kotów wypadnie na głowę, poczekajmy na listę i zaczniemy grabież
futer do ogłoszeń.

Obrazek

PS
Mam pytanie do Cypiska czy Angelina posiada jeszcze jakoweś zdjęcia ?
Czy można dziś bądź jutro liczyć na e-mail z opisem tego co ona lubi
( bo, że czytać gazety to już wiem :mrgreen: ) ale np. czy lubi siadać na kolanach
i takie różne jej słabostki. Uważam, że dobrze jest napisać parę takich szczegółów.
To "przybliża" osobowość kota. :D
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Nie kwi 28, 2013 18:57 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

Dodam też :
http://www.koty.pl/baza-ogloszen/
http://petsy.pl/
http://www.lento.pl/dodaj-ogloszenie.html

Obrazek

jak ktoś ma jeszcze jakiś niech dorzuci :ok:

Edit :

jest jeszcze wątek Szalonego Kota - "Ogłoszenia - jak robić, gdzie umieszczać, za co płacić?"
viewtopic.php?f=1&t=120970
:mrgreen: :D
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Nie kwi 28, 2013 20:55 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

Prosimy o ogłoszenie dla Messiego, Angeliny i Tomasza.
Potem poprosimy o Balbinę, dwupak Maagi oraz dzieciaki.
Ale na razie te trzy.
Mają opisy na Tablica.pl

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie kwi 28, 2013 20:57 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

To ja mogę zająć się Tomaszem - ogłoszenia + wydarzenie na Facebooku :)

Prosiłabym tylko o parę fajnych foto, opis kocurka (jaki jest), warunki adopcji - i jutro biorę się za robotę :)
Obrazek
Jej Kocia Wysokość Królewna Psotka ;-)

NataliaJas

Od: Wto sty 08, 2013 14:52

Post » Nie kwi 28, 2013 21:39 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

NatalioJas to weź i Angelinę na FB co ?
Ja nie mam konta na FB - zrobię jej jutro opis i zdjęcia to Co prześlę jeśli się zgodzisz ?
Ona już długo czeka na dom. :(

A Tomasza to najdokładniej opisze Ci pewnie Neigh . :wink:
Z tego co pamiętam , to kot już pozwala się czesać, ale kąpiel pewnie groziłaby śmiercią. :mrgreen:
Twardziel i macho - choć bez jaj. Zdjęcie tu na pierwszej stronie.

Link do Tomasza na tablicy.pl :
http://tablica.pl/oferta/tomasz-w-typie ... 9b09;r:2;s:
Ostatnio edytowano Pon kwi 29, 2013 11:20 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 1 raz

Monika_Krk

Post » Nie kwi 28, 2013 21:59 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

A, w ogłoszeniu warto napisać, dlaczego kota się "oddaje", bo ludzie często podejrzewają, że wybrakowany, Już nie pamiętam, skąd się wzięła Angelina. Ja przy Lukrecji pisałam, że chętnie bym ją zatrzymała, gdybym nie mała swoich kotów. Możecie też napisać, np. że nazywa się Angelina, ale w sumie powinna Gina, bo ma naburmuszoną urodę Giny Lollobrigidy (nie chce mi się sprawdzać pisowni nazwiska) - ludziom się to podobało. Wg mnie tworzy związek z kotem i wyróżnia od innych.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Nie kwi 28, 2013 22:05 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

spojrzałam sobie na ogłoszenie Tomaszka i mam uwagi (do rozważenia)
- nie w typie norwega tylko w typie mco będzie lepiej
- nie pisałabym że dom bez dzieci bo to ogranicza dość mocno pulę zainteresowanych, a sądzę że paruletnie lub parunastoletnie dzieci przy mądrych rodzicach mogły by być
- wizerunek Tomaszka warto byłoby ocieplić, bo dominujący to jedno ale to kot i z tego co czytałam bywa fajny
- nie pisałabym ze z pseudo tylko że z interwencji, mieszkał w złych warunkach, nie miał wystarczającej opieki i właściwego żywienia itd, ale teraz daje/ nie daje się czesać, obcinać pazurki, jada to i tamto, badał go weterynarz i jego stan zdrowia jest taki i taki, został odrobaczony,zaszczepiony itd
- no i jest kastratem
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Nie kwi 28, 2013 22:17 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

Ja dopiero redaguję Angelinę - jutro ją " wygładzę " i fiuuu zacznę ogłaszać.
Będzie dooobrze , tekst nie może być zbyt długi i zbyt krótki - wiem.
Już wiem, że Angelina bawi się myszką i odkryła jak fajnie jest rozwijać rolki
papieru toaletowego ;-) i takie tam inne.
Ogłoszenie na tablicy już ma - ale nie moje.

A Messiego weźmie ktoś - czy ja mam brać :?:
No i FB nie mam. :roll:

Cypisek do Angeliny mówi Gelina . :wink:

Monika_Krk

Post » Nie kwi 28, 2013 22:31 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

Słuchajcie a wstrzymajcie się ze dwa dni z tym Tomaszkiem, bo (nie chcę zapeszać!!!) mam chyba fajny dom...
On albo Messi.

Dla mnie najpilniejsza jest Angelina.

Doooobra coś Wam opowiem:
Otóż wczoraj odbyłam telekonferencję z moją ulubioną Kasią z Kociego Świata:)
Po tradycyjnej u nas wymianie wieści z frontu synka Leonka (obie przyznajemy się do macierzyństwa tegoż...) Kasia opowiedziała mi następującą historię.
Otóż jacyś mili Państwo wybrali się pod Warszawą na spacer w mało uczęszczaną okolicę. Szli sobie jakąś taką szutrową drogą donikąd , na drzewka świeżo zazielenione patrzyli...kiedy z naprzeciwka zobaczyli COŚ ogniście różowego, lekko połyskującego.
W pobliżu ani domu, ani osady a COŚ się do niech zbliża ruchem jednostajnym tuptającym.
Po chwili zobaczyli...i zaniemówili: COŚ było psem marki Ratlerek UBRANYM W RÓŻOWĄ SUKIENKĘ Z TIULU I SATYNY!!!!
Typu "Barbie na balu"!
Pies zawołany podbiegł do Państwa, którzy go złapali i zawieźli do Warszawy.
Trafił do KŚ, gdzie po zdjęciu sukienki okazał się uroczą sunią.
Na tyle uroczą, że Kasia dała ją do DT u własnej Mamy, która nie tak dawno temu psa straciła (odszedł zdaje się na nowotwór).
Psina i Mama bardzo sobie przypadły do gustu- kiedy Kasia po kilku dniach pojechała je odwiedzić psina się na nią rzuciła w celu obronnym:)
Wydaje się ,że DT zostanie DS.

Zagadka różowej sukienki nie ma wyjaśnienia.
Macie jakieś pomysły?
Ja obstawiam stadko dziewczynek, który przerażony pies uciekł...

kotkins

Post » Nie kwi 28, 2013 22:41 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

Różowa sukienka i ratlerek w lesie... hmmm
Czerwony Kapturek to rozumiem.
Różowa sukienka musiała być z dorosłymi raczej, dzieci samopas chyba do lasu nie idą na spacer.
Chociaż... w dzisiejszych czasach...

Dziewczyny mam tekst dla Angeliny .
Krótki ale niezbyt - esencja Angeliny - jutro będę wklejać do serwisów .
Ciapnąć go tu ?

Monika_Krk

Post » Nie kwi 28, 2013 23:01 Re: Skrajnie zaniedbane persy cudem odzyskane w super DT u C

Tak, Cypisek napisze (mam nadzieję?) do Ciebie, więc się jeszcze wstrzymaj chwilkę.

kotkins

[poprzednia][następna]