Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pt sty 18, 2013 21:36 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

joanna to jest nawet to samo zdjęcie. Albo koleś oddający persa robi wszystkich w balona albo pożyczył sobie tamto zdjęcie...
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, widocznie jeszcze nie spotkali tego właściwego.
Deborah A. Edwards

Bedetka

Od: Pt wrz 21, 2012 6:51

Post » Pt sty 18, 2013 21:38 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

zdjęcie to samo tylko różne daty ogłoszeń
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Pt sty 18, 2013 21:39 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

napisałam do gościa sms-a ( tego co szuka) może akurat...

dostałam taką odp:

"Witam! Dzwoniłam wczoraj-pan odpowiedział, że nic nie wie na temat ogłoszenia i nie wie dlaczego KTOŚ podał jego nr telefonu. Był bb nieuprzejmy, odłożył słuchawkę "

świat schodzi na psy :evil:
jo.anna

Post » Pt sty 18, 2013 22:20 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Neigh pisze:Uwaga uwaga komunikat:

Bardzo prosimy o pomoc w ogłaszaniu następujących kotów:
Felicji
Baltazara
Leosi
Lukrecji

( jeden z kotów ma złożoną poważną ofertę, ale póki co ... )

tekst do ogłoszeń napiszemy - zdjecia sa zamówione - problem tylko w tym, zeby osoba super zdjęcia robiaca czas znalazła.
Bo przyznać muscie, ze zdjęcia Felicji i Michasi - nader udane.
Pomoc w ogłoszeniach równa się zamieszczaniu ich na rozmaitych portalach.

Cała czwórka szuka domów (co podkreślam ) stałych. Przy wyborze domu będzie brane pod uwagę dobro kota. Nawet jeśli by to miało oznaczać rozczarowanie dla człowieka.
Wychodząc z meliny obarczone transporterami obarczyłyśmy się dodatkowo odpowiedzialnością za dalsze życie tych zwierząt. W naszym mniemaniu oznacza to bardzo staranne wybranie nowych opiekunów. Jeśli ktoś się poczuje urazony ( dziś się pani śmiertelnie obraziła, bo kota do domu wychodzącego nie dostała........) cóż to jego problem. Naszym zadaniem w tej sprawie jest stanąć po stronie kota. Emocje ludzkie, w tej kwestii, są sprawą mocno drugorzędną. Informacje o np. płaczącym dziecku, które się nastawiło.......i inne takie nie bedą miały wpływu na decyzję.
Zabezpieczone okna i doswiadczenie - jak najbardziej:-).Drzwi w kolorze fioletowym też:-)

Witam
Jakie kryteria trzeba spełnić żeby móc wziąć takiego persa ? I gdzie by trzeba było się po niego wybrać ?

Eoina

Od: Pt sty 18, 2013 20:49

Post » Pt sty 18, 2013 23:37 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

dziewczyny, Wy macie jednak swieta cierpliwosc :roll:
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Pt sty 18, 2013 23:48 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Kryteria:
- dom niewychodzący
- zabezpieczone okna
- wiedza na temat odpowiedniego żywienia i wola jej stosowania
- chętnie doświadczenie z persami

- wyrażenie zgody na wizytę przedadopcyjną i pomyślny jej przebieg
- zakupienie wymaganego sprzętu ( kuweta, transporter )
- podpisanie Fundacyjnej Umowy Adopcyjnej.

Kota dostarczamy osobiście. Jeśli dom jest z daleka - dojezdza sam, po uprzednim odbyciu całej procedury.

- oczywistym jest że nie wydajemy kotów osobom trzecim "na prezent, dla kogoś " itp.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Sob sty 19, 2013 0:25 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Bardzo fajnie.
Proszę o PA dla Bazyla i nich On idzie.
Otworzył się, łazi wszedzie za mną, obcych też się nie boi.
Dzisiejszy wieczór przespał mi na kolanach, ew na męskiej klacie...
Zabierać go, bo na co takiemu kotu DT, zwłaszcza, że ma już DS :kotek:

Mam forumowego świadka tych przemian - wczoraj nawiedziła nas Ozymandias i widziała, jaki to z Niego teraz nieśmiały i wycofany kotecek.
Ostatnio edytowano Sob sty 19, 2013 6:40 przez magaaaa, łącznie edytowano 1 raz

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Sob sty 19, 2013 0:30 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

jo.anna pisze:dziewczyny--sorki, że tu, ale pamiętacie persiczkę z gumtree co koleś chciał oddać bo się z panną rozstaje ?

tu jest ogłoszenie, że ktoś szuka identycznego kota skradzionego w 2009 roku

http://poznan.olx.pl/zaginela-kotka-zag ... d-34838116

chyba nie zdarzają się identyczne persie klony ?

http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z444983328

Dopiero się dowiedziałam 8O nie wierzę to samo zdjęcie.Ludzie ostatnio jaja sobie robią.Co z nimi :?: :evil: Po co to.Mnie to ogłoszenie ruszyło do łez i ciągle jest na Gumtree.O co tu chodzi?
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Sob sty 19, 2013 9:53 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

No dooobra to Bazyli też szuka domu - czy go ma, to się jeszcze okaże. W każdym razie osoba na PA czeka w zwarciu.

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Sob sty 19, 2013 10:50 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Nadmienię po raz nie wiem który: kontakt w sprawie adopcji persów : adopcjepuchatych@gmail.com
Opis domu poprosimy na maila, skontaktujemy się:)

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob sty 19, 2013 11:33 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Bazyla trzeba poogłaszać od poniedziałku.
Ale mam nadzieję, że przy Jego urodzie nie będzie problemów.
Sesję miał profesjonalną...

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Sob sty 19, 2013 16:03 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Co do ogłoszenia tego kota, to już pisałam (na pw), że wg mnie to głupi żart. Myślałam, że to chłopak się wyżywa, ale może ktoś się mści na chłopaku - może owa była dziewczyna? Zauważcie, że wejść było ponad 1000, niechby do faceta zadzwoniło 300 - też nie byłabym miła.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Sob sty 19, 2013 18:20 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

koteczekanusi pisze:Co do ogłoszenia tego kota, to już pisałam (na pw), że wg mnie to głupi żart. Myślałam, że to chłopak się wyżywa, ale może ktoś się mści na chłopaku - może owa była dziewczyna? Zauważcie, że wejść było ponad 1000, niechby do faceta zadzwoniło 300 - też nie byłabym miła.

skoro to nie on, to już dawno powinien skontaktować się z gumtree i zaraz miałby spokój
jo.anna

Post » Sob sty 19, 2013 18:29 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Neigh pisze:Kryteria:
- dom niewychodzący
- zabezpieczone okna

Kota dostarczamy osobiście. Jeśli dom jest z daleka - dojezdza sam, po uprzednim odbyciu całej procedury.

- oczywistym jest że nie wydajemy kotów osobom trzecim "na prezent, dla kogoś " itp.

no i jeszcze jedno kryteryjum: fioletowe drzwiiiiiiiiiiiiii :ryk:
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Sob sty 19, 2013 21:21 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

wiesiaczek1 pisze:
Neigh pisze:Kryteria:
- dom niewychodzący
- zabezpieczone okna

no i jeszcze jedno kryteryjum: fioletowe drzwiiiiiiiiiiiiii :ryk:

Na pewno nie zaszkodzą:-)

Obrazek

Neigh

[poprzednia][następna]