[WAW]Kocięta z Nowolipia.POMOCY! Szukamy DS! foto s 93

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sie 24, 2012 11:41 Re: [WAW]Chłopcy... Dziewuszka s34 HELP! I Cholernamarmura s

Marmura ma już potencjany domek, czy nadal trwają poszukiwania?
Właśnie - była rozmowa z ostatnim właścicielem? Bom ciekawa co za bajkę ma do przedstawiania..
Ostatnio edytowano Pt sie 24, 2012 11:43 przez Wyga, łącznie edytowano 1 raz

Wyga

Od: Sob lip 28, 2012 11:41

Post » Pt sie 24, 2012 11:42 Re: [WAW]Chłopcy... Dziewuszka s34 HELP! I Cholernamarmura s

OKI pisze:
piotr568 pisze:
OKI pisze:Noooo... ja jeszcze kredyt mam :roll:

No proszę, pensję ma .... przez dwa dni, kredyt ma .... no ale kto bogatemu zabroni :mrgreen: :ryk: :ryk:

I futra... jeszcze futra ma :mrgreen:

No właśnie, i to prawdziwe, nie żadne tam sztuczne :mrgreen:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Pt sie 24, 2012 11:44 Re: [WAW]Chłopcy... Dziewuszka s34 HELP! I Cholernamarmura s

Wyga pisze:Marmura ma już poencjany domek, czy nadal trwają poszukiwania?
Właśnie - była rozmowa z ostatnim właścicielem? Bom ciekawa co za bajkę ma do przedstawiania..

Na razie się nie dodzwoniłam :roll:
Poszukiwania domu trwają, ale przeprowadzić się będzie mogła za jakieś 3 tygodnie - trzeba wyjaśnić sprawę sterylizacji i ew. ciachnąć, jeśli nie ciachnięta.
Takiego kota nie oddam bez 100% pewności, że się nie rozmnoży.

piotr568 pisze:
OKI pisze:
piotr568 pisze:
OKI pisze:Noooo... ja jeszcze kredyt mam :roll:

No proszę, pensję ma .... przez dwa dni, kredyt ma .... no ale kto bogatemu zabroni :mrgreen: :ryk: :ryk:

I futra... jeszcze futra ma :mrgreen:

No właśnie, i to prawdziwe, nie żadne tam sztuczne :mrgreen:

Nie lubię syntetyków :roll: Są takie... nieekologiczne :twisted:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt sie 24, 2012 11:49 Re: [WAW]Chłopcy... Dziewuszka s34 HELP! I Cholernamarmura s

OKI pisze:

Poszukiwania domu trwają, ale przeprowadzić się będzie mogła za jakieś 3 tygodnie - trzeba wyjaśnić sprawę sterylizacji i ew. ciachnąć, jeśli nie ciachnięta.

Się nie dziwę z tą sterylką...

3 tygodnie hymmm... A gdyby była taka potrzeba to mogłaby pannica zostać troszkę dłużej u Ciebie?

W ogóle jakie masz oczekiwania? Ja mało wiem o adopcjach kotów...

Wyga

Post » Pt sie 24, 2012 11:57 Re: [WAW]Chłopcy... Dziewuszka s34 HELP! I Cholernamarmura s

Wyga pisze:
OKI pisze:

Się nie dziwę z tą sterylką...

3 tygodnie hymmm... A gdyby była taka potrzeba to mogłaby pannica zostać troszkę dłużej u Ciebie?

W ogóle jakie masz oczekiwania? Ja mało wiem o adopcjach kotów...

Oczekiwania ogólnowojskowe 8)
Kot niewychodzący, zabezpieczone okna, dobry wet, dobre papu, łapy do głaskania i takie tam ;)
Wizyta pa, umowa - zobowiązanie do składania meldunków :twisted:
Zasadniczo staram się moim tymczasom szukać domów w Warszawie i okolicach, ale zasady są po to, żeby je łamać czasami ;)
Zresztą Marmura dziś zmienia DT - moje histeryczki nie zniosą na dłużej kolejnego dorosłego kota, w dodatku baby :roll:
Ale to raczej nie będzie problem, bo się przeprowadza parę ulic dalej.
A jesteś zainteresowana adopcją Cholernejmarmury?

OKI

Post » Pt sie 24, 2012 12:02 Re: [WAW]Chłopcy... Dziewuszka s34 HELP! I Cholernamarmura s

Nie tylko ja ale mój TŻ także. Sobie ją podglądamy odkąd się pojawiła :wink:

Z tym, że u nas kastrat to na ta chwilę tylko Maks, Albert dopiero co skończył leczenia farmakologiczne na SUK i po kolejnych wynikach będziemy mogli myśleć o jego kastracji. Tymbardziej, że przechodził to dość ciężko.
Stąd moje pytanie czy baba mogłaby na DT posiedzieć troszkę dłużej.. Bo nawet jeśli będzie jej sterylka to wolałabym uniknąć agresji Alberta i nie narażać kotów na takie sytuacje.

Wyga

Post » Pt sie 24, 2012 12:05 Re: [WAW]Chłopcy... Dziewuszka s34 HELP! I Cholernamarmura s

Na dobry dom zawsze warto poczekać :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt sie 24, 2012 12:08 Re: [WAW]Chłopcy... Dziewuszka s34 HELP! I Cholernamarmura s

alix76 pisze:Na dobry dom zawsze warto poczekać :ok:

Otóż to! 8)

Wyga, na spokojnie - mamy chwilę czasu. Zobaczymy jak się Cholerna będzie zachowywać w stosunku do innych kotów, czy nic (tfu-tfu) nie wylizie itd.
Na razie mało o niej wiadomo, poza tym, że jest wyjątkowo piękna ;)
Choć nie sądzę, żeby z kotami miała problemy :lol:

OKI

Post » Pt sie 24, 2012 12:14 Re: [WAW]Chłopcy... Dziewuszka s34 HELP! I Cholernamarmura s

Wiadomo ;)

Jesli tylko będziesz mieć jakieś pytania itp to pisz. Ja tu będzę zaglądać i się o Cholernąmamrumrę dopytywać :D

A jej relacje z innymi kotami mnie bardzo interesują 8)

Wyga

Post » Pt sie 24, 2012 12:16 Re: [WAW]Chłopcy... Dziewuszka s34 HELP! I Cholernamarmura s

To już wiem, że mogę zdradzić - Marmura jedzie dziś po południu do alix76 na DT, więc to pewnie ona będzie Cię dalej maltretować i donosić o relacjach z kotami ;)
A ja będę robić za Radę Nadzorczą, o! :twisted:

OKI

Post » Pt sie 24, 2012 12:19 Re: [WAW]Chłopcy... Dziewuszka s34 HELP! I Cholernamarmura s

Malutka jest ślicznościowa wprost :1luvu: kocham takie buranie, ale mam dwa i wystarczy na mój metraż :wink:
Marmura też piękna :1luvu:
Czego ciekawego dowiedziałaś się u pani Wiesi?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pt sie 24, 2012 12:23 Re: [WAW]Chłopcy... Dziewuszka s34 HELP! I Cholernamarmura s

OKI pisze:To już wiem, że mogę zdradzić - Marmura jedzie dziś po południu do alix76 na DT, więc to pewnie ona będzie Cię dalej maltretować i donosić o relacjach z kotami ;)

Gdyby każdy kot miał za sobą taka ekipe ludzi troszczących się o jego dobro...

Alix! Szykuj się na maglowanie tysiącem pytań! 8)

Wyga

Post » Pt sie 24, 2012 12:25 Re: [WAW]Chłopcy... Dziewuszka s34 HELP! I Cholernamarmura s

JolaJ pisze:Malutka jest ślicznościowa wprost :1luvu: kocham takie buranie, ale mam dwa i wystarczy na mój metraż :wink:
Marmura też piękna :1luvu:
Czego ciekawego dowiedziałaś się u pani Wiesi?

Nic specjalnego - p. Wiesia nic nie słyszała o truciu kotów u Was 8O
I obstaje przy tym, że w związku z tym, to niemożliwe, bo ploty by doniosły na pewno :twisted:
Ale będzie zwracać uwagę na to, co się dzieje...
I bardzo chciała mi wcisnąć 20 zł 'na koty' - nie wzięłam, przecież kobiecina żyje z kiepściutkiej emerytury i żywi się w MOPSie :?
Z kociaków została tam już tylko bura dziewczynka, czarne - pewnie chłopiec - poszło w świat :roll:

Wyga pisze:
OKI pisze:To już wiem, że mogę zdradzić - Marmura jedzie dziś po południu do alix76 na DT, więc to pewnie ona będzie Cię dalej maltretować i donosić o relacjach z kotami ;)

Gdyby każdy kot miał za sobą taka ekipe ludzi troszczących się o jego dobro...

Alix! Szykuj się na maglowanie tysiącem pytań! 8)

:ok:

OKI

Post » Pt sie 24, 2012 12:29 Re: [WAW]Chłopcy... Dziewuszka s34 HELP! I Cholernamarmura s

Hm, to dziwne. Ja nie widziałam tylko mówiła mi sąsiadka z parteru :(
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pt sie 24, 2012 12:31 Re: [WAW]Chłopcy... Dziewuszka s34 HELP! I Cholernamarmura s

Jak coś się działo to już teraz na pewno p. Wiesia wypyta okolicę.
Tak czy inaczej, żeby coś z tym zrobić, to trzeba zrobić sekcję jakiemuś kotu.
Bo bez tego, to wiemy tylko, że 2 koty nie żyją - podobno :(

OKI

[poprzednia][następna]