Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pon gru 20, 2010 0:01 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Kurczę, to spory kawał ode mnie :( Przy mojej pracy nie dam rady... Przykro mi...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Pon gru 20, 2010 0:03 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Telefon do domu syjamki jest na stronce allegro, link do niej był parę stron temu.

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pon gru 20, 2010 0:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

KaleidoStar pisze:Kurczę, to spory kawał ode mnie :( Przy mojej pracy nie dam rady... Przykro mi...

ok rozumiem :( , dalej więc proszę o namiary:
KarolinaS pisze:
KarolinaS pisze:dziewczyny, kto z forum dokarmia koty na Dolnym?
ja cały czas w sprawie kotów stamtąd; mama mojego kolegi musi się wyprowadzić, bo jej blok już niedługo wyburzają, a ma tam niewielką gromadkę kotów do karmienia; chciałaby prosić kogoś kto bywa w pobliżu i dokarmia "swoje" stada, o podrzucanie jedzenia;
udało nam się z Marlon złapać i ciachnąć tamtejsze 2 koteczki, jedną na sterylkę + młodzika do mnie na tymczas złapała dzisiaj Aga; pozostałe 2 już są u mnie od dwóch tygodni; sytuacja w miarę opanowana, ale do karmienia pozostaje w sumie 5 kotów: 3 kotki i 2 wielkie kocury;

proszę o info

plisss, chodzi tylko o karmienie; znacie tam kogoś??????

edit: chodzi o Dolne Miasto w Gdańsku, po drugiej stronie ulicy (Reduta Żbik) od stadionu - czyli po drugiej stronie od miejsca gdzie Aga z Marleną stawiały budki, (m. in przy stacji benzynowej, stamtąd mam na tymczasie dwie koteczki: buraskę i szylkrecię); wejściem do jednego z miejsc jest dziura w płocie, miejsce do karmienia jest dokładnie na przeciwko tej dziury, tylko po drugiej stronie tej ruchliwej ulicy;
chodzi o regularne karmienie
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Pon gru 20, 2010 0:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

sabina skaza pisze:no i się pochwale, dziś z menial od 14.00-18.00 stawiałyśmy kocie budy z ciapkowa na skwerze i obłużu blok chyba sabiny- stolarska 18, zaraz za dużym śmietnikiem, sabina kontroluj budke oki? zajrzyj tez czasem do tych moich 3 kocich domków pod blokiem świętej pamięci pani halinki.

Jasne, nie ma sprawy! Codziennie chodzę tam z psami, a moja znajoma regularnie dokarmia tamte koty, tym bardziej że tak się przyzwyczaiły że codziennie przesiadują pod jej oknami.

A mój blok to wieżowiec 17 po drugiej stronie ulicy. Ahh żal mi d.. ściska jak widzę jacy tutaj mieszkają ludzie ... Tam pod 18 jest dziadek kociarz który sklecił budę z desek już jakieś dwa lata temu. Wiosną musiał przenieść lepiankę w krzaki bo się "ludziom nie podobała i śmierdziało kotami". Dziadka nie stać na sterylki ani środki antykoncepcyjne dla kotek, a tych jest teraz więcej bo ostatnio jedna się przyplątała z innego osiedla.
U mnie z kolei w jednym bloku koty mają stałe lokum w piwnicy i nikt im tego nie odbierze, a w innym z kolei (21 tam gdzie postawilysmy z Marlon budkę z UM) ktoś ostatnio otruł półrocznego kociaka .... :cry: :evil:

Pochwalić się jedynie chyba mogę tym że sąsiedzi moi udostępnili (wreszcie!!!) dwóm kotom z osiedla swój garaż. Kociaki mają ciepło, jedzonko i kuwetki. Od wiosny tak się oswoiły że teraz nie odchodzą człowiekowi spod nóg, szczególnie kocurek Kuba który wręcz uwielbia głaskanie i mruczy jak wielki traktorek!!!! :1luvu: Notabene jest to rodzeństwo moich dwóch kocic Józi i Piki. Szkoda że nie mogłabym jeszcze złapać i zamknąć gdzieś w piwnicy baby z tamtej okolicy, która jest przeciwna sterylizacji kotów i wzywa na widok Marlon policję :evil:
Obrazek

BinaDina85

Od: Śro kwi 14, 2010 21:38

Post » Pon gru 20, 2010 9:03 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

mały, szybki bazarek,
dziękuje za przekazane fanty ;-)
viewtopic.php?f=20&t=121739
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pon gru 20, 2010 10:49 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Sabina, kicia już pojechała do DS...oby dobrego...

seja

Post » Pon gru 20, 2010 10:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

sabina skaza pisze:a kto nie był w kontraście niech żałuje, była na 6 z plusem, tyle ze ja gościłam zespół i poszłam spać dopiero przed 7.00 a o 10.00 trzeba było wstać do dzieci i kotów..oj życie wczoraj bolało :lol:
marlenkę, mpacz78 i marię chyba nadal życie boli sądząc po braku postów na forum :wink:

Wcale, że nie :ryk: Jak mało kiedy udało mi się nawet dotrzeć do domu w jako takiej formie, postów nie piszę, bo czasu braknie, 14 kotów w domu, roboty mam po pachy, czas przedświąteczny, spotkania ze znajomymi i rodziną ...
Po imprezce poszłam spać po 3 wstałam o 8.30 bo już futrzaste sępy warowały na łóżku i domagały się żarcia, a naprawdę trudno ignorować taką liczną grupę...

Dzwonił dziś rano do mnie p. Sławek z Kotwicy, że jednak jego zwierzchnik ma jakieś obiekcje co do tych kocich budek jak je zobaczył, że takie duże i tyle i w ogóle ... będę dziś rozmawiać z nim, mam nadzieję, że budki będą mogły gdzieś stać na ich terenie, najwyżej panowie je gdzieś przeniosą...
Dam znać co ustaliłam.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon gru 20, 2010 11:01 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

seja pisze:Sabina, kicia już pojechała do DS...oby dobrego...

Oby.

Seja, jeśli chodzi o koteczkę ze Skweru, to p. Sławek jest na miejscu już (pracuje w Kotwicy i on opiekuje się częścią z tych kotów), jak wolisz: czy ma Ci przywieźć kotkę jeszcze przed świętami - nie wiem czy dasz radę z tyloma wybrać się do Władysławowa i czy Mam nie będzie zła, czy po świetach np. 27.12. Kiedy wracasz od Mamy? Po świetach czy dopiero po sylwestrze.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon gru 20, 2010 11:05 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

mpacz78 pisze:
seja pisze:Sabina, kicia już pojechała do DS...oby dobrego...

Oby.

Seja, jeśli chodzi o koteczkę ze Skweru, to p. Sławek jest na miejscu już (pracuje w Kotwicy i on opiekuje się częścią z tych kotów), jak wolisz: czy ma Ci przywieźć kotkę jeszcze przed świętami - nie wiem czy dasz radę z tyloma wybrać się do Władysławowa i czy Mam nie będzie zła, czy po świetach np. 27.12. Kiedy wracasz od Mamy? Po świetach czy dopiero po sylwestrze.

Na sylwka wracam tu.
Czeka mnie sprzątanie piwnicy - muszę jakieś fanty na bazarki wygrzebać :D
Jeżeli by mógł to po świętach - myślę , że 28 powinnam być już w gdańskim domu.
Jeszcze dam znać :)

Wiesz, planowo na święta miało być 6+1 kot :) a będzie jeszcze +3 :ryk:
Kuwety często i gęsto będę musiała sprzątać :D

seja

Post » Pon gru 20, 2010 11:08 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Ok, to wstępnie ustawiamy się na 28.12.
Koteczka jest naprawdę milutka, ładna pingwinka, ma koło 6-7 mies., po sterylizacji, na uszku ma taki mini, mini trójkącik - nie kazałam wetowi za bardzo uszka naznaczać - liczyłam, że będzie do adopcji. Ona będzie na pewno, czy jakaś druga to nie wiem jeszcze.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon gru 20, 2010 11:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

mpacz78 pisze:Ok, to wstępnie ustawiamy się na 28.12.
Koteczka jest naprawdę milutka, ładna pingwinka, ma koło 6-7 mies., po sterylizacji, na uszku ma taki mini, mini trójkącik - nie kazałam wetowi za bardzo uszka naznaczać - liczyłam, że będzie do adopcji. Ona będzie na pewno, czy jakaś druga to nie wiem jeszcze.

Póki co miejsce jest :) i czekamy :)
Kala będzie miała rówieśnicę :wink:
Też Kalunię będę sterylizować...po świętach...bo ona chyba i jeszcze trochę ruję będzie miała - Odi jakoś tak dziwnie się nią interesuje...

seja

Post » Pon gru 20, 2010 11:26 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

sabina skaza pisze:a kto nie był w kontraście niech żałuje, była na 6 z plusem, tyle ze ja gościłam zespół i poszłam spać dopiero przed 7.00 a o 10.00 trzeba było wstać do dzieci i kotów..oj życie wczoraj bolało :lol:
marlenkę, mpacz78 i marię chyba nadal życie boli sądząc po braku postów na forum :wink:

potwierdzam ze w Kontrascie, było super, wybawiliśmy sie bardzo ;-)
Kto nie był niech żałuje...
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pon gru 20, 2010 11:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Ok, domki kocie na terenie "Kotwicy" mogą stać :D
Panowie je tylko trochę poprzenoszą, ale jest OK :ok:

Pan Sławek mówi, ze byłoby super i jego zwierzchnicy poczuliby się docenieni gdyby dostali jakiś dyplom od PKDT z podpisem kogoś z UM Gynia, w podziękowaniu za możliwość ustawienia kocich budek na ich terenie. Może wydrukujmy taki dyplom, może p. Basia Strzelczyńska by podpisała się również.
Dane dla kogo ten dyplom:
http://www.jkmw-kotwica.pl/index.php?op ... e&Itemid=1
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon gru 20, 2010 12:31 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Monika ja dziś zrobię takie podziękowanie :) tylko ja będę miała problem z dowiezieniem go do nich. może wyślę ci gotowy projekt mailem, ty byś wydrukowała a łapiąc koty dla seji zawieziesz im :)

gorzej będzie z podpisami z UM hmmmmmmmm....nie wiem jak to rozwiązać, ja nie dam rady się wyrwać obecnie na 2 godz do miasta, codziennie mam dowozy kotów do hotelu, rychu robi poprawki boksów a ja musze siedzić z dziećmi.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon gru 20, 2010 12:53 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

sabina skaza pisze:Monika ja dziś zrobię takie podziękowanie :) tylko ja będę miała problem z dowiezieniem go do nich. może wyślę ci gotowy projekt mailem, ty byś wydrukowała a łapiąc koty dla seji zawieziesz im :)

Tak, wyślij mi tylko w formie elektronicznej - taki przykładowy jak były dla lecznic robione - ja to sobie poprzerabiam i wydrukuję, spróbuję umówić się z p. Basią Strzelczyńską - myślę, że się zgodzi. I dostarczę to do Kotwicy.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

[poprzednia][następna]