*SO-Dzieci i Młodzież.Płochliwe koty znowu na dwór??? :(*

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lut 02, 2010 10:27 Re: *Schr.Op.-Dzieci i Młodzież.Trza Kciuków za Abby i Robiego!*

Moc :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: z Katowic również :)
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Wto lut 02, 2010 10:51 Re: *Schr.Op.-Dzieci i Młodzież.Trza Kciuków za Abby i Robiego!*

zdrowiejcie kochane zwierzaki :ok: :ok:

Pati, jak się Fufek miewa?

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Wto lut 02, 2010 11:09 Re: *Schr.Op.-Dzieci i Młodzież.Trza Kciuków za Abby i Robiego!*

piccolo pisze:zdrowiejcie kochane zwierzaki :ok: :ok:

Pati, jak się Fufek miewa?

Czuje się dość dobrze :) Ale jest Bardzo Psestrasonym Koteckiem ;) Postaram się wieczorem coś więcej skrobnąć. W ogóle muszę założyć wątek moim tymczasom :oops:
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Wto lut 02, 2010 12:34 Re: *Schr.Op.-Dzieci i Młodzież.Trza Kciuków za Abby i Robiego!*

Pati nie przepraszaj do jasnej ciasnej :x bo bede krzyczeć :) ja bym pewnie nie pisała bo tu tyle innych kotów i ich problemów że po cio pisac o Robercie co kumpla połknął ( A może by tak sprawdzic stan liczebny :wink: ) ale miło że wspomniałaś i dziękuję za wszystkie kciuki
Obrazek

http://www.kociarnia.opole.pl
Bazylku,Roberciku[*]Pamiętamy

daga80

Od: Pon paź 05, 2009 19:21

Post » Wto lut 02, 2010 18:15 Re: *Schr.Op.-Dzieci i Młodzież.Trza Kciuków za Abby i Robiego!*

:ok: :ok: :ok: Za Abusię, co mnie na chwilę przeraziła niedobra kotecka. :kotek: Pati powiedz jej, że przebłagać mnie może wcinając cały pasztecik z Gourmeta :mrgreen: Inaczej się na Nią obrażę! :ryk:
:ok: :ok: :ok: Za kochanego Robiego, żeby ciapciuś zdrowiał. :ok: Wiesz daguś, Robi to taka cicha woda. A tak naprawdę to koci Rambo w ciapciakowej skórze. Po prostu się kocurek przyczaił, coby nie olśniewać kolegi :mrgreen: Jeszcze Pierworodny wpadłby w kompleksy i byłby stres :mrgreen: :ryk: :1luvu:

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Wto lut 02, 2010 19:20 Re: *Schr.Op.-Dzieci i Młodzież.Trza Kciuków za Abby i Robiego!*

DELLA

Przy Delli po prostu siedziałam...
Przez kompletny przypadek rankiem miziałam jej siostrzyczkę. Wesołą, radosną czarno białą koteczkę, która koniecznie musiała sprawdzić co pańcia przyniosła na śniadanie, czy piękna kotka zmieści się w wysokich butach nr.36, i jak smakuje żwierek z Tesco?? ((źle smakuje, brrr!!! :mrgreen: )) Zdumiałam się, gdy usłyszałam wiadomość, że to radosne, świrkowate stworzonko jest siostrą apatycznej Delli. Co więcej, Della, wg moich tajnych informatorów, miała być równie radosną kotką! 8O
Della przy sprzątaniu przytuliła się do grzejnika. Przycupnęła na podłożonym kocyku. I patrzyła... Biorąc to nieufne drobne stworzenie na ręce... Mała jest bardzo, aż za bardzo drobna :( Pogłaskałam ją na tych rękach. Początkowo chciała wiać, gdzie pieprz rośnie, ale szybko się uspokoiła (poddała?? :oops: :( ). Głaski, drapkanko, dosłownie chwilkę i z powrotem do kojca. Della nie podeszła na ciepły obiadek. Della nie jest z kotami, które by ją od tego obiadku przepędzały :oops:
Poszłam do niej. Przyszedł krejzol Sal. Ale nie odpuściłam Delli. Na okienku, głaskana, delikatnie drapkana, zaczęła jeść. Słoneczko grzało. Siedziałyśmy obie przy tym oknie. Mała coś od czasu do czasu jadła. Obie oglądałyśmy chasającego po konarze na śniegu Sala. Tak to powinno dla Delli wyglądać. Własny parapet, ciepłe, pyszne jedzonko. I kochający właściciel, który obdażałby, w zadumie, Dellę delikatnymi głaskami... :oops: :oops:

sygitka21

Post » Śro lut 03, 2010 9:23 Re: *Schr.Op.-Dzieci i Młodzież.Trza Kciuków za Abby i Robiego!*

Kasiu, pięknie piszesz! Czekam na pomysły i teksty 8)

Co do młodzieży. Różowo nie jest.

Robi - zwany w lecznicy Robinem Williamsem ;) - dziś będą wyniki krwi. Wczoraj na razie nastąpił dokładny obgląd kota. Oprócz brata/kolegi w brzuchu okazało się, że jest niepokojąco blady i mimo, że ładnie pije i je, jest odwodniony. Dziś powinno być więcej wieści. A ha, okazało się, że mimo wpisu do książeczki, Robert jest niekastrowanym wnętrem :? Sobie to wyjaśnię w schronie ofkors.

Abiś - tutaj klapa totalna :( Na razie mamy pełne wyniki krwi (oprócz rozmazu ręcznego, będzie dziś). Morfologia jest skopana totalnie jeśli chodzi o białko we krwi. Ogromne monocyty a nikłe neurofile, całkowite białko też ogromne. Bardzo dużo bazofili. Wszystko na opak :( Z ręcznego rozmazu czekamy na albuminy i globuliny (podejrzenie suchego FIPa). Ale głównym podejrzanym jest białaczka szpikowa lub nowotwór naciekający. Gdyby połączyć wynik badania z problemami z chodzeniem to albo oponiak albo glejak na rdzeniu kręgowym. Niestety przyszłość Abysi wygląda coraz gorzej :( Choć zawsze zostają opcje, mało prawdopodobne ale zawsze coś, błędu w badaniu albo "taka jej uroda". Nawet nei wiem co robić... :(
Obrazek

Boo

Post » Śro lut 03, 2010 18:43 Re: *Schr.Op.-Dzieci i Młodzież.Trza Kciuków za Abby i Robiego!*

Abi miała robione testy na FeLV?

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro lut 03, 2010 21:07 Re: *Schr.Op.-Dzieci i Młodzież.Trza Kciuków za Abby i Robiego!*

Cameo pisze:Abi miała robione testy na FeLV?

Nie. Nigdy nie chorowała jakoś bardzo a jeśli już to ładnie zdrowiała, żeby nie te oczko to nikt by nie wpadł na to, że kotu coś jest. Ale teraz na pewno będzie miała test zrobiony.

Powiem Wam, że jak zobaczyłam, że Abyś jest tak bardzo chudziutka, że chudnie, to pomyślałam o Otisku [*] naszym :cry:
Obrazek

Boo

Post » Śro lut 03, 2010 21:15 Re: *Schr.Op.-Dzieci i Młodzież.Trza Kciuków za Abby i Robiego!*

Nprawdę ogromnie mocne kciuki :ok: :ok: :ok: za oboje, a szczególnie za kochaną Abby. :oops: :( I jeśli potrzebujesz pomocy przy pielęgnacji lub po prostu jakiś odpoczynek od sytuacji, to bezwzględnie daj znać! 8O

sygitka21

Post » Śro lut 03, 2010 21:33 Re: *Schr.Op.-Dzieci i Młodzież.Trza Kciuków za Abby i Robiego!*

Dlaczego nie jesteśmy w stanie im pomóc?
Dlaczego chorują?
Dlaczego niektóre odchodzą?

Smutno, przykro, bardzo boli.

To takie niesprawiedliwe. :(

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Śro lut 03, 2010 21:42 Re: *Schr.Op.-Dzieci i Młodzież.Trza Kciuków za Abby i Robiego!*

Piękność, o której wyżej pisze Sygitka21 - Della.

Obrazek

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Śro lut 03, 2010 22:40 Re: *Schr.Op.-Dzieci i Młodzież.Trza Kciuków za Abby i Robiego!*

Jestem po rozmowie z lecznicą.
W związku ze spora ilością zabiegów, nie udało się dziś pojechać na usg i rtg.

Co do Abby, to na razie w sumie nic nowego. Nie ma wciąż ręcznego rozmazu, czekamy. Jeśli chodzi o zachowanie to chodzi i skacze w miarę sprawnie. Ustały też luźne qpki. Niestety wciąż nie chce jeść, pogniewała się na naszą Wetkę za zastrzyki z kompletem vit. B. Jest trochę bardziej "widoczna" w domu, już nie chowa się tak bardzo jak wczoraj.

Robin Williams natomiast ma jeden tryb działania - Jem Mode On - zjadł pół dużej piersi z kuraka, dwie saszetki, zagryza suchym i jak Wetka idzie do kuchni od razu rzuca się jej do stóp - "Będziesz coś jeść????" Także zachowanie wzorowe. Widokowo żadnych zmian. Co do zdrówka, to są na razie wyniki krwi, ale także bez proteinogramu.

- bardzo ładnie spadły leukocyty - było 32 tyś, jest 24tyś.
- białko w normie
- mocznik nieco podwyższony 184 przy normie 75
- na szczęście kreatynina ok i cały jonogram też ok - czyli nery w porządku
- duże różnice między parametrami wątrobowymi względem tych robionych w Opolu
- ALT 62 - przy normie 44 - podwyższony
- ASP 116 - przy normie 107 - nieco podwyższony
- GGT i fosfataza są ok więc z tą wątrobą też nie powinno być totalnej tragedii
- ma lekką anemię - niska hemoglobina
- ale krwinki czerwone są ok
- wszystkie inne parametry krwi są ok
- nie ma żółtaczki

Wnioski są takie, że Robert ma jakieś lekkie krwawienie z przewodu pokarmowego (mocznik), jest to bardziej malutkie podsączanie ponieważ nie jest to widoczne na zewnątrz kota. Jak na razie wskazuje to na problem z wątrobą i/lub tasiemczycę. Problem z anemią też może być wywołany przez tasiemca. Dużo wyjaśni usg. Najprawdopodobniej będą robić punkcję brzuszka by ściągnąć trochę tego płynu, ulżą kotu a i usg wyjdzie jeszcze lepiej.

To chyba na tyle co zrozumiałam, zapamiętałam i zapisałam. Kciuki wciąż potrzebne za oba Kociaki, jutrzejsze badania odbędą się już na pewno.
Obrazek

Boo

Post » Śro lut 03, 2010 23:07 Re: *Schr.Op.-Dzieci i Młodzież.Trza Kciuków za Abby i Robiego!*

Nieustające, mocne!! :ok: :ok: :ok:

sygitka21

Post » Czw lut 04, 2010 8:01 Re: *Schr.Op.-Dzieci i Młodzież.Trza Kciuków za Abby i Robiego!*

Cały czas o nich myslę w domu jakos smutno bez Roberta nic sie nie toczy jak ide do kuchni...
Obrazek

http://www.kociarnia.opole.pl
Bazylku,Roberciku[*]Pamiętamy

daga80

Od: Pon paź 05, 2009 19:21

[poprzednia][następna]