OTW13- maluszki...Jokot prosi o głosy w Krakvecie!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw mar 12, 2015 19:35 Re: OTW13-f.33/34!Szczecin,wizyta PA potrzebna!

Melanie vel Ninja vel Fastryga pisze
Mała czuje się świetnie, jest animatorem kociego życia w domu, wszędzie chodzi za Tigerem, uwielbia sie bawic, nie sprawia problemów typu drapanie wszystkiego, dużo je, ale nie za dużo, oba koty byly ostatnio odrobaczane profilaktycznie.
Wszystko uklada sie super

ObrazekObrazek

Mniód na moje skołatane serducho :lol:

Mentosik też sie aklimatyzuje dobrze. Choć z piesem jeszcze nie dogaduje się jak należy. Ale wsio na dobrej drodze. Mały, co ważne, włazi na kolana, je i kuwetkuje. Ma serwowanego barfa ale i tak jego kubeczki smakowe przedkładają saszetki .Jeszcze nie pokazał się ze strony pogromcy garów. A bardziej jego zawartości. Ale może tylko u mnie tak robił.

Pinesi odnowił się grzybek. Rujka paluszki w tym na pewno maczała. Wygląda na to ,że Leonek go też załapał. :( Leosiek to tulacz wielki co każdego kota kocha. Za bardzo się widać miłowali oboje.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt mar 13, 2015 7:56 Re: OTW13-f.33/34!Szczecin,wizyta PA potrzebna!

Cieszymy się z dobrych wieści i trzymamy :ok: :ok: za zdrowie tymczasów i by znalazły się dla nich też takie fajne Domki :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt mar 13, 2015 14:27 Re: OTW13-f.33/34!Szczecin,wizyta PA potrzebna!

Przypomnę o Szczecinie!
Jakoś nikt się nie dobija:(
Mam zawalony dzionek różnymi sprawami w tym dziecka . Dorosłe ToTo jest ale różne sprawy to ...mama tylko wie:(
Obrazek

ASK@

Post » Pt mar 13, 2015 18:25 Re: OTW13-f.33/34!Szczecin,wizyta PA potrzebna!

Może napisz do "lula11" ona jest ze Szczecina.
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Pt mar 13, 2015 18:39 Re: OTW13-f.33/34!Szczecin,wizyta PA potrzebna!

Dzięki , napisałam.
TZ wybył do pracy na nockę i mam deczko czasu. Ale zero chęci by coś uklecić.
Na pewno na maile powinnam odpowiedzieć ale... boję się co znowu wyczytam. Coś mnie ta choroba strachliwą uczyniła. :oops:
Kociska śpią. Zaraz pakowanie kropli nastąpi i użeranie z drapiącą paskudą.Paskuda Pineska jak tylko widzi mnie dziarsko :wink: dygającą w jej kierunku radośnie smyra w dziurzyska. Wie ,że nie schylę się bystro , nie potuptam pospiesznie i jaja sobie robi uważając takie berkowanie za fajne.
Z chęcią się PP pozbędę.
Obrazek

ASK@

Post » Pt mar 13, 2015 18:53 Re: OTW13-f.33/34!Szczecin,wizyta PA potrzebna!

kody są mądre i wiedzą, że mniej szkodliwa jesteś
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob mar 14, 2015 15:17 Re: OTW13-f.33/34!Szczecin,wizyta PA potrzebna!

Żyjemy . Kompa nie otworzyłam jeszcze to zdawkowo będzie . Gość co miał nam zawitać rozchorował się . Gość fajny podwójnie bo z aparatem od fotek miał przyjść . Trudno .
Dzieci leczą się z grzybka . Grzybek poplątał plany bo domek się szykował . Co będzie, czy coś wyjdzie? to zobaczymy .Czasem tak bywa,że nic nie idzie"po kolei"
Grzybek nie przeszkadza w zabawach i ganiankach . Pinesia i Leosiek dojazują wyciągając w zabawę stadko . Lub przeszkadzając w drzemce
Sodomia:)
Obrazek

ASK@

Post » Sob mar 14, 2015 17:17 Re: OTW13-f.33/34!Szczecin,wizyta PA potrzebna!

Witam :201494
Przychodzę jak zwykle z pytaniem.
-Jakie warunki (czy też dokumenty) trzeba spełnić aby otrzymać dotację do zabiegu kastracji?
-Czy kastracja ok 3-4letniego kocura, który zaczyna znaczyć dom go do tego zniechęci? (jest u mnie od niedawna). Do kuwety załatwia się bezproblemowo.
Ciągle jeszcze istnieją anioły. Nie mają wprawdzie ładnych skrzydeł, lecz ich serce jest bezpiecznym portem dla wszystkich, którzy są w potrzebie.
Phil Bosmans

nermal

Od: Wto sty 01, 2013 1:51

Post » Sob mar 14, 2015 21:02 Re: OTW13-f.33/34!Szczecin,wizyta PA potrzebna!

nermal pisze:Witam :201494
Przychodzę jak zwykle z pytaniem.
-Jakie warunki (czy też dokumenty) trzeba spełnić aby otrzymać dotację do zabiegu kastracji?
-Czy kastracja ok 3-4letniego kocura, który zaczyna znaczyć dom go do tego zniechęci? (jest u mnie od niedawna). Do kuwety załatwia się bezproblemowo.

Dokumenty? Myślisz o dotacji? Niestety nie wiem bo robię to we własnym zakresie. TOZ skutecznie mnie oduczył proszenia o talony bo dla moich podopiecznych ich nie było.
Ja umawiam się z wetem na dzień i godzinę.Na cenę , sposób płatności... I wiozę, znaczy się TZ wiezie, kota na zabieg.
Z doświadczenia wiem ,że koty przestają znaczyć. Choć capi moczem jeszcze 1-3 miesiące. U mnie znaczą nasze koty co kastrowane były w stosownym dla nich wieku.
Ale bywa i tak ,że kot znaczy nadal mimo zabiegu. Nie dlatego ,że będzie zawsze tak robił tylko nerwy, stres i obecnosć innych kotów strażaka w nim budzi. Uspokaja się to po pewnym czasie.
Obrazek

ASK@

Post » Nie mar 15, 2015 1:10 Re: OTW13-f.33/34!Szczecin,wizyta PA potrzebna!

Marzec jest akurat miesiącem kastracji, zabiegi sa naprawę tanie. Zajrzyj na poniższa stronę w zakładce Lista lecznic znajdziesz te z Twojej okolicy ktore biorą udział w akcji

http://akcjasterylizacji.pl/

Ps
Kot 3-4 letni chyba nie zaczął znaczyć tylko robi to pewnie od dawna :mrgreen: powinien byc wykastrowany jak skończył 6-7 miesięcy
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Nie mar 15, 2015 21:07 Re: OTW13-f.33/34!Szczecin,wizyta PA potrzebna!

Goyka pisze:Marzec jest akurat miesiącem kastracji, zabiegi sa naprawę tanie. Zajrzyj na poniższa stronę w zakładce Lista lecznic znajdziesz te z Twojej okolicy ktore biorą udział w akcji

http://akcjasterylizacji.pl/

Ps
Kot 3-4 letni chyba nie zaczął znaczyć tylko robi to pewnie od dawna :mrgreen: powinien byc wykastrowany jak skończył 6-7 miesięcy

Dzięki wielkie. Są dwie lecznice , w których za żadne skarby nie dałabym kota do kastracji. Miałam z nimi styczność i podziękuję .
Jak "tną nasi" wiem i nie zaryzykuję nowych doświadczeń.
Poza tym, nasi weci są na prawdę mocno pomocni. Wielki szacun dla nich za serce. U nas jest spory ruch. Samo zaszczepienie np. 11 kociąt jest mega wyzwaniem. Pomocni są zawsze i nie bagatelizują mych przeczuć i paniki . :wink: Do tego wiem ,że mają sprawną rękę i wielkie serce. Przejmują się każdym kotem. Żyją ich życiem i cieszą się z każdej adopcji i wieści z Domków.
Dziś zasmucili się.
Leonek, nasz śliczno-czarny Leonek, miał obiecany domek. Adopcja miała być łączona. Z kotem z innego DT. Państwo mocno zapracowani nie grzeszyli kontaktem i sprawnością w zabezpieczaniu mieszkania. Opieszałość na maksa. Może Leonek już by grzał swe ciałko na kolanach swego Dużego gdyby nie moje głupie obiekcje. Dla mnie dane słowo liczy się bardzo. Dla mnie.Ale nie dla drugiej strony. Dom , po kilku tygodniach milczącej huśtawki wreszcie zmaterializował się . Zrobiona wreszcie została przez naszą Gosię wizyta pa. :201494 Niby wsio ok. Ale... Ale Leonek załapał od Pineski grzybka i trzeba by było poczekać na niego coś z 10 dni. I co? I dziś dostaję sms-a , że rezygnuje Dom z adopcji bo... bo jest tyle przeszkód w adopcji 8O Jakich przeszkód? Leonek czekał na dom ze 3 tygodnie. A teraz dom ma na niego poczekać TYLKO 10 dni? I to jest tyle przeszkód? Spychologia pełną gębą .Zwalenie winy na nas i kota ,by usprawiedliwić swoje postępowanie. Strasznie mi przykro. Nie uleczę się z głupich zobowiązań i głupiej wiary w ludzi. Czuję się oszukana i wmanipulowana. Za diabła nie zrozumiem ludzi .Mam nadzieję ,że Słowni Państwo co to zwalają na mnie winę, zapamiętają co zrobili i jak ktoś ich oszuka to z pokorą spuszczą głowę.
Ludzie są paskudni. Sama nie jestem bez winy, mając głupie obiekcje i wiarę w dobre intencje. Ale krzywdzenie kota, robienie sobie z niego zabawki i danie kopniaka jak są jakieś przeszkody , zawsze mnie boli. Leonek grzał by tyłek już w swoim domku gdybym nie miała obiekcji . Gdybym olała deklaracje tzw domu ,co teraz bez skrupułów na mnie zwalił winę za "trudności".Chyba istnieje jakieś uczucie przyzwoitości? chyba :cry:
Smutne zakończenie tygodnia. Jednak wierzę,że dobrze się stało. Dom, nie słowny dom... nie jest wart miłości Leonka.
Janusz filozoficznie stwierdził... nie, nie napiszę co powiedział bo bana dostanę. :strach:
Obrazek

ASK@

Post » Nie mar 15, 2015 21:22 Re: OTW13-f.33/34!Szczecin,wizyta PA potrzebna!

Asiu :201481
ludzie :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie mar 15, 2015 21:30 Re: OTW13-f.33/34!Szczecin,wizyta PA potrzebna!

MalgWroclaw pisze:Asiu :201481
ludzie :(

Msłgoś najgorsze jest zwalanie winy na nas, na Leonka. Ja wiem ,że to usprawiedliwienie swojej paskudnej postawy, ale i tak boli. Co kot jest winny ? ,że na głupieloków trafił.I nie mówię tu o nieuczciwych Dużych ale o mnie.

Ale wsio wraca. Kiedyś tam wróci.

Ale teraz z innej beczki.Mam sentyment do głuchołców i do tego białych. Pytam TZ-ta brać? W swym przecenianiu swej osoby :wink: uważam,że ... Ale zajrzyjcie proszę, podbijcie...
viewtopic.php?f=1&t=168072&p=11029840#p11029840
Obrazek

ASK@

Post » Nie mar 15, 2015 21:55 Re: OTW13-f.33/34!Szczecin,wizyta PA potrzebna!

a wiesz, że jak przeczytałam wcześniej tamten wątek i Twój wpis, to mi coś takiego przyszło do głowy :mrgreen: i, dla jasności, nie myślałam o sobie :lol:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Pon mar 16, 2015 6:23 Re: OTW13-f.33/34!Szczecin,wizyta PA potrzebna!

Hania66 pisze:a wiesz, że jak przeczytałam wcześniej tamten wątek i Twój wpis, to mi coś takiego przyszło do głowy :mrgreen: i, dla jasności, nie myślałam o sobie :lol:

Piękny jest i biedny . Mało kiedy kot z forum łapie za serce . A mały chyba przez sentyment do Salemka tak mnie wzruszył .
Może znajdzie coś bliżej . Bogatszego,nie zakoconego,lepszego jednym słowem .
Nie jestem za ściąganiem kotów z Polski bo moja okolica wystarcza aż nad to .Dopiero co troszkę się rozładowaliśmy a już los nam dwa nowe wtrynił . Poza tym są i inne okoliczności związane z pospolitym bytowaniem . Jedziemy na bandzie i to mocno chwiejnej .A moja wielo miesięczna choroba całkiem nas rozłożyła .
Piszę to chyba gwoli usprawiedliwienia samej siebie .

Boli mnie dziś wyjątkowo kręgosłup . To, że boli to normalne . Ale dziś rozbrykały się kręgi .Dobić się?!
A do tego koty postanowiły mnie podleczyć hurtowo okupując tors . Pineska, Leonek, Kefirek ... No i Migdał co dla chwili glaskania dałby się pokroić . Migdaś nauczył się wskakiwać na ramię by tylko w ramiona trafić . Jest godnym nosicielem imienia .
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]