Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Czw sty 17, 2013 23:53 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

mam właśnie tego orijena fish, ale za groma mój kochany alergik nie chce jej jeść, woli zdecydowanie purinę ha i tuńczyka z puchy
jo.anna

Post » Czw sty 17, 2013 23:54 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

koteczekanusi pisze:
jo.anna pisze:jeśli chodzi o chrupki to tylko te co wymieniłam, mam w domu alergika, który toleruje tylko rybę, pozostałym kotom wynagradzam to tak, że jak uczulony dostaje tuńczyka to one mięcho, inaczej nie mogę z chrupkami bo to a-wykonalne :(

A próbowałaś? Prawie sama ryba
http://animalia.pl/produkt,14776,orijen ... -400g.html
tu też (co prawda ma też trochę tłuszczu z kurczaka)
http://animalia.pl/produkt,14306,acana- ... -400g.html
Choć oczywiście z suchą nie ma co przesadzać, bo kot się nie nawadnia wystarczająco.

Ania w swoim żywiole:-). Ty weź napisz Poradnik Dietetyczny Kota.........
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw sty 17, 2013 23:55 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

jestem pewna, że wielu osobom by się taki wątek przydał, o karmach specyficznych dietetycznych, bez ulepszaczy i ściemy :)
jo.anna

Post » Pt sty 18, 2013 0:00 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Jest taki wątek na hodowcach kotów - ze 300 stron nastukali, można czytać do upojenia.
viewtopic.php?f=10&t=117399&start=870
Skrót pod kątem żywienia BARFem jest na www.barfnyswiat.org.
Nie, poradnika to ja bym nie napisała, bo wiem tylko tyle, co tu wyczytałam. Nie miałam nawet gdzie sprawdzić wiedzy, bo weterynarze się nie znają. Dla nich odpowiedzią na wszystko jest... ROYAL CANIN. (No, ewentualnie Purina albo Hill's, jeśli ktoś się upiera, że RC to nie chce :-)

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pt sty 18, 2013 0:03 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

przepraszam, oddalam się tanecznym krokiem ( muszę wyciągnąć płaską twarz z pod wanny )
jo.anna

Post » Pt sty 18, 2013 0:05 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

ludzie ludzie, płąska twarz sama wyszła :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
jo.anna

Post » Pt sty 18, 2013 0:07 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Neigh pisze:Ania w swoim żywiole:-). Ty weź napisz Poradnik Dietetyczny Kota.........

No wiesz, kiedy Kawusi brzuch zaczął zwisać prawie do ziemi, to się trochę zaczęłam zastanawiać.
A w zasadzie, to kiedy po śmierci malizny zrobiłam jej badania kontrolne z usg i wyszedł zbyt gęsty mocz i początki kryształów. Zaczęłam wtedy czytać wątek żywieniowy i mnie oświeciło. Jak już napisałam, nie miałam u kogo skonsultować, ale dla mnie to, co pisze dagnes brzmi całkiem sensownie.
Nawet dzwoniłam na Gagarina i Powstańców Śląskich (to takie duże kliniki*), bo na stronach się chwalili, że mają porady dietetyczne - ale okazało się, że żaden dietetyk, tylko zwykle puszki mogą doradzić z lecznicowego sklepiku.

* To info dla ludzi spoza Warszawy, nie dla Neigh.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pt sty 18, 2013 9:06 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Wielkie OLABOGA!!! za oczko maluszka :ok: :ok: :ok:
I tak miał biedaczek bardzo dużo szczęścia, że nie urodził się w tej melinie. To niech teraz wykorzystuje to szczęście i zdrowieje.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt sty 18, 2013 13:17 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Uwaga uwaga komunikat:

Bardzo prosimy o pomoc w ogłaszaniu następujących kotów:
Felicji
Baltazara
Leosi
Lukrecji

( jeden z kotów ma złożoną poważną ofertę, ale póki co ... )

tekst do ogłoszeń napiszemy - zdjecia sa zamówione - problem tylko w tym, zeby osoba super zdjęcia robiaca czas znalazła.
Bo przyznać muscie, ze zdjęcia Felicji i Michasi - nader udane.
Pomoc w ogłoszeniach równa się zamieszczaniu ich na rozmaitych portalach.

Cała czwórka szuka domów (co podkreślam ) stałych. Przy wyborze domu będzie brane pod uwagę dobro kota. Nawet jeśli by to miało oznaczać rozczarowanie dla człowieka.
Wychodząc z meliny obarczone transporterami obarczyłyśmy się dodatkowo odpowiedzialnością za dalsze życie tych zwierząt. W naszym mniemaniu oznacza to bardzo staranne wybranie nowych opiekunów. Jeśli ktoś się poczuje urazony ( dziś się pani śmiertelnie obraziła, bo kota do domu wychodzącego nie dostała........) cóż to jego problem. Naszym zadaniem w tej sprawie jest stanąć po stronie kota. Emocje ludzkie, w tej kwestii, są sprawą mocno drugorzędną. Informacje o np. płaczącym dziecku, które się nastawiło.......i inne takie nie bedą miały wpływu na decyzję.
Zabezpieczone okna i doswiadczenie - jak najbardziej:-).Drzwi w kolorze fioletowym też:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt sty 18, 2013 13:21 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Neigh pisze:Uwaga uwaga komunikat:

Bardzo prosimy o pomoc w ogłaszaniu następujących kotów:
Felicji
Baltazara
Leosi
Lukrecji

( jeden z kotów ma złożoną poważną ofertę, ale póki co ... )

tekst do ogłoszeń napiszemy - zdjecia sa zamówione - problem tylko w tym, zeby osoba super zdjęcia robiaca czas znalazła.
Bo przyznać muscie, ze zdjęcia Felicji i Michasi - nader udane.
Pomoc w ogłoszeniach równa się zamieszczaniu ich na rozmaitych portalach.

Cała czwórka szuka domów (co podkreślam ) stałych. Przy wyborze domu będzie brane pod uwagę dobro kota. Nawet jeśli by to miało oznaczać rozczarowanie dla człowieka.
Wychodząc z meliny obarczone transporterami obarczyłyśmy się dodatkowo odpowiedzialnością za dalsze życie tych zwierząt. W naszym mniemaniu oznacza to bardzo staranne wybranie nowych opiekunów. Jeśli ktoś się poczuje urazony ( dziś się pani śmiertelnie obraziła, bo kota do domu wychodzącego nie dostała........) cóż to jego problem. Naszym zadaniem w tej sprawie jest stanąć po stronie kota. Emocje ludzkie, w tej kwestii, są sprawą mocno drugorzędną. Informacje o np. płaczącym dziecku, które się nastawiło.......i inne takie nie bedą miały wpływu na decyzję.
Zabezpieczone okna i doswiadczenie - jak najbardziej:-).Drzwi w kolorze fioletowym też:-)

Amen.
Zawsze mówię, kto ma kota ten ma władzę :mrgreen:
Od jednej pani dostałam maila pouczającego mocno ,bym więcej pokory wykazała w szukaniu domów.Pokory nie życzę :mrgreen:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Pt sty 18, 2013 13:31 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Amen - ja się też zgadzam z powyższym.
:!: Tutaj link tzw. niezbędnik :
http://r.twenga.pl/g3.php?pg=VDsyODYyMz ... A%3D&dac=0
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pt sty 18, 2013 15:57 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

No to i ja swój amen dołożę!
Dobrze prawicie, Dziewczyny :ok:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pt sty 18, 2013 19:49 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

No to za sensowne propozycje domków :ok: :ok:
Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek

Miya2

Od: Sob paź 08, 2011 16:17

Post » Pt sty 18, 2013 21:16 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Kto ma kota ,ten ma władzę....!!!
PODOBA MI SIĘ!!! :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pt sty 18, 2013 21:29 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

dziewczyny--sorki, że tu, ale pamiętacie persiczkę z gumtree co koleś chciał oddać bo się z panną rozstaje ?

tu jest ogłoszenie, że ktoś szuka identycznego kota skradzionego w 2009 roku

http://poznan.olx.pl/zaginela-kotka-zag ... d-34838116

chyba nie zdarzają się identyczne persie klony ?

http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z444983328
jo.anna

[poprzednia][następna]