♥ Niezwykle kochani Piotruś i Emilka proszą o głosy♥

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lip 21, 2013 13:16 Re: ♥ Niezwykle kochani Piotruś i Emilka poszukują dobrego D

Pewnie, że trzeba by już zacząć ją łapać (chyba na maluchy nie da już rady :roll: ). Jeśli tam biegają to pewnie i już same jedzą. A może by ją jednak spróbować na małe... W sumie nic nie ma do stracenia. Lepiej teraz jak są wakacje i pewnie wiara studencka się tam nie kręci. Lepiej od razu bo znowu będzie w ciąży.... Kotki dość szybko zachodzą w następną a wtedy znowu będą problemy, bo kocica będzie nieufna.
A więc są 2 czyli gdzie są te inne dwa? Może ktoś sobie je zabrał do domu, ale kto to wie.
Ważne że matka już przyszła to mozna zacząć działać.

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Nie lip 21, 2013 14:16 Re: ♥ Niezwykle kochani Piotruś i Emilka poszukują dobrego D

Te kotki są maluśkie jakieś takie nie jedzą same bo wczoraj widziałam że tylko starsze jedzą jedzenie tamte nie podchodzą tylko sobie biegają po parkingu i do basenu. One są takie jak te 6 czarnej z mojej okolicy w momencie gdy zaczęłam jej łapać jesienią albo mniejsze. Są tylko 2 bo resztę wykończyła pewnie matka natura jak to bywa w życiu...
Teraz już nic nie wiem bo one nie jedzą a biegają czy można je łapać i matkę na nie. Ona na mnie bardzo nerwowo patrzy.
Nikt ich nie wziął bo dzikie są bez sprzętu nie dali by rady.

piano

Od: Śro paź 26, 2011 11:15

Post » Pon lip 29, 2013 19:47 Re: ♥ Niezwykle kochani Piotruś i Emilka poszukują dobrego D

Kolejna tragedia na moim osiedlu:

viewtopic.php?f=1&t=155177

Nie daję już rady...

piano

Post » Pt sie 23, 2013 13:10 Re: ♥ Niezwykle kochani Piotruś i Emilka poszukują dobrego D

Niestety tricolorka wpadła po samochód na tej autostradzie :(.
Idę sobie tamtędy patrzę o jakiś kotek leży myślałam że może jeszcze da się pomóc.
A to była ta biedulka. Jelita na wierzchu. Tyle miesięcy łapania na nic i jakiś idiota kocinkę rozjechał.
Właśnie wróciłam spod Motoareny bo aż tam zaszła bidulka.
Gdzieś są jej dzieciaczki które zostały same nawet nie wiem co robić jak je znaleźć na takim obszarze.

piano

Post » Pt sie 23, 2013 17:40 Re: ♥ Niezwykle kochani Piotruś i Emilka poszukują dobrego D

Rety tak mi smutno wyć mi się chce tak się do tej kotki przywiązałam a ona już nie żyje i nic nie da się zrobić. Dlaczego tak musiało się stać przecież ona trzymała się swojego bezpiecznego terenu i nagle przejechana 1 km dalej... To jest straszne. I to co się stanie z jej dzieciaczkami one tam pewnie gdzieś zdezorientowane siedzą i na nią czekają a ona już nie wróci.
Musiała biedaczka jakoś tak przedwczoraj, lub wczoraj wpaść pod ten głupi cholerny samochód który chętnie wysadziłabym w powietrze.
Może rui dostała i szukała kocura. Albo pobiegła do ptaka który tam leżał może jeść jej się chciało.

piano

Post » Pt sie 23, 2013 21:02 Re: ♥ Niezwykle kochani Piotruś i Emilka poszukują dobrego D

Do kotów wolnożyjących można się przyzwyczaić i rzeczywiście jest smutno kiedy się widzi albo ktoś ci mówi, że ten właśnie kot gdzieś leżał nieżywy.
Dzieciaki jej są w miarę duże, może znajdą gdzieś sobie jadłodajnię same.
Nie zdarzyło mi się akurat w mojej kociej karierze, że właśnie niewysterylizowana kotka gdzieś umarła, raczej te wysterylizowane wpadały pod samochody itd. Tam przy Archeologii jest okropnie niebezpieczna ulica. Kiedyś widziałam na własne oczy jak facet przyspieszył jak widział przebiegającego kota. Szkoda, że ręka mu się nie obsunęła i sam nie rąbnął w drzewo. Skur... nie ludzie. Nic się nie zrobi takim.
.... to już nie ma tam co łapać, chyba, że te maluchy za parę miesięcy. Dobrze, że tylko one się w tym roku tam urodziły. Dzięki Tobie i Twojej determinacji będzie i tak co roku o parę kocich zgonów mniej, .....może to cię pocieszy.

golla

Post » Sob sie 24, 2013 10:54 Re: ♥ Niezwykle kochani Piotruś i Emilka poszukują dobrego D

No tak ja się bardzo przyzwyczajam i mam taki instynkt do chronienia takich jakby słabszych osobników co np są ostanie do jedzenia itp.
A ta kicia właśnie taka była szkoda że za młodu nie została oswojona i zaadoptowna :(. Eteryczna królewna zbyt delikatna do takiego brutalnego świata. Kiedyś chciałam zrobić prawo jazdy ale jak mi kumpela powiedziała że czasami np nocą to nie sposób zauważyć zwierzę i że ona potrąciła sarenkę to zrezygnowałam. A kierowca nawet się nie zatrzymał i kotki nie przełożył na pobocze żeby inne samochody po niej nie jeździły ja to musiałam zrobić. Do weta też nie zawiózł - gnojek. I dlatego rzucam na niego klątwę.
Na szczęście większość kierowców zachowała się godnie i nie jeździli tam gdzie kruszynka leżała. Co za dziwny zbieg okoliczności że akurat tamtędy przechodziłam w życiu tam byłam ze dwa razy (obok Motoareny) i dlaczego ona tak daleko odeszła od miejsca swego bytowania tego już się nie dowiem - mam nadzieję że nie wpadła tam jako rezultat niefortunnych prób złapania jej (ta myśl najbardziej mnie dobija). Ona kompletnie nie była przyzwyczajona do czegoś takiego jak autostrada przecież tam gdzie sobie mieszkała był ład i spokój.
Tam są jeszcze kotki niewykastrowane 3 (2 napewno kocurki i jeden nie widaomo co bardziej kocurek)
Smutne że braciszek tej kotki zginął w piwnicy ona na autostradzie, a taka kicia z zamykającym się oczkiem też zaginęła pewnie nie żyje też biedaczka i 2 z 4 kociaków tricolorki też nie żyje zatem w 4 mieisące 5 kotów umarło :(.

Golla : czy na cmentarzu jest taki jeden kotek/kotka jak piotruś (czarno-biały) bo wczoraj widziałam z kotkiem/kotką szarą z grubym ogonkiem i takim białym pod szyją. Nie miały naciętych uszków chyba.

piano

Post » Sob sie 24, 2013 17:47 Re: ♥ Niezwykle kochani Piotruś i Emilka poszukują dobrego D

Kotka została przejechana na przejściu dla pieszych właśnie sobie uświadomiłam.
A przy pasach powinno się zwalniać czyż nie?
To musiał być jakiś kompletny kretyn :(.
Ohydny morderca. Bez tej kotki świat jest beznadziejniejszym miejscem. Ona powinna sobie teraz spokojnie gdzieś tak ślicznie biegać, a zamiast tego został po niej tylko proch i pył i dzieciaczki gdzieś niewiadomo gdzie.
I już prawie przeszła na drugą stronę, była tak bliziutko. :crying: :crying: :crying: :placz: :placz: :placz:
Dlaczego? Dlaczego? Dlaczego? :conf: :conf: :conf:
Kto mu dał prawo jazdy. Pewnie inny kretyn.

piano

Post » Nie sie 25, 2013 13:15 Re: ♥ Niezwykle kochani Piotruś i Emilka poszukują dobrego D

Masz rację co za durnoctwo chodzi po ulicach, niektórzy jeżdżą jak oszalali, po piwie albo czymś mocniejszym, nie przejmują się niczym. Niech ich szlak.
A na cmentarzu są takie 2 kocurki jak Twój Piotruś. Jeden niewykastrowany a drugi wykastrowany, ale żaden nie ma naciętego uszka. Jeden jest bardzo miły i powinnam znaleźć dla niego dom, ale ja ostatnio za nic nie mogę się zabrać.
Przy cmentarzu jest też jakaś kotka - ktoś mi mówił, że urodziła 2 małe, ale jeszcze jej nie widziałam albo skądś przyszła albo została wyrzucona, muszę zobaczyć, bo na tym terenie staram się aby nie było żadnej niewykastrowanej kotki, bo szlak trafi całe wcześniejsze łapanki i moje starania i Fundacji KOT. Chociaż jeden teren jest przeze mnie sowicie strzeżony. :mrgreen:

golla

Post » Nie wrz 08, 2013 12:04 Re: ♥ Niezwykle kochani Piotruś i Emilka poszukują dobrego D

Ja widziałam kotkę z 3 maluchami przy cmentarzu w pobliżu tego wielkiego dołu tam gdzie kiedyś były garaże.

Dzieci tricolorki się oba odnalazły i sobie jakoś żyją sierotki.

piano

Post » Śro wrz 11, 2013 12:20 Re: ♥ Niezwykle kochani Piotruś i Emilka poszukują dobrego D

piano pisze:Ja widziałam kotkę z 3 maluchami przy cmentarzu w pobliżu tego wielkiego dołu tam gdzie kiedyś były garaże.

Dzieci tricolorki się oba odnalazły i sobie jakoś żyją sierotki.

W niedzielę jechałam w stronę Bydgoszczy i widziałam rozjechanego kota na drodze, pomyslałam o twojej tri. Nam wyskoczył pies na tej drodze właśnie i ledwo się zatrzymalismy a jechaliśmy najwolniej ze wszystkich na drodze. Czasem trudno się zatrzymać, bo to są ułamki sekund a droga szybkiego ruchu.

Nie widziałam tych kotków jeszcze. Nawet jakbym stanęła na głowie to i tak co roku przybywają nowe kocice z maluchami. Co robić? Następny problem, bo zima blisko.

golla

Post » Śro wrz 11, 2013 14:08 Re: ♥ Niezwykle kochani Piotruś i Emilka poszukują dobrego D

Obok tej archeologii widziałaś kolejnego rozjechanego o boshhhhh :(?

piano

Post » Czw wrz 12, 2013 11:08 Re: ♥ Niezwykle kochani Piotruś i Emilka poszukują dobrego D

To właśnie na tej drodze, ciut dalej, a jak tam motory się ścigają - szok. W niektórych miejscach ograniczenie jest a wszyscy zasuwają i nas mijają a my jedziemy zgodnie z przepisami, przydałaby się gdzieś policja to kasowałaby wszystkich po kolei. Jak kot wybiegnie to nie ma szans, chyba, że jest noc i mało jeździ. Niech lepiej te z archeologii siedzą na miejscu, ale kota się raczej nie przytrzyma w jednym miejscu szczególnie niewykastrowanego kocura.

golla

Post » Czw wrz 12, 2013 15:34 Re: ♥ Niezwykle kochani Piotruś i Emilka poszukują dobrego D

golla pisze:To właśnie na tej drodze, ciut dalej, a jak tam motory się ścigają - szok. W niektórych miejscach ograniczenie jest a wszyscy zasuwają i nas mijają a my jedziemy zgodnie z przepisami, przydałaby się gdzieś policja to kasowałaby wszystkich po kolei. Jak kot wybiegnie to nie ma szans, chyba, że jest noc i mało jeździ. Niech lepiej te z archeologii siedzą na miejscu, ale kota się raczej nie przytrzyma w jednym miejscu szczególnie niewykastrowanego kocura.

Ta tricolorka tez tam leżała :( obok motoareny...
Oj biedny koteczek :( mam nadzieję że tam już nie leży.

piano

Post » Pon wrz 23, 2013 16:32 Re: ♥ Niezwykle kochani Piotruś i Emilka poszukują dobrego D

Nie wiem jak to możliwe mieszkam w samym centrum dużego miasta i dziś pod domem latał mi lis!!!
A jak mi koty pozjada co zrobić co zrobić jak go stąd wywalić tego lisa?
Jestem załamana.

piano

[poprzednia][następna]