Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw maja 05, 2011 0:18 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Marlon pisze:Mi też pasuje spotkanie w niedzielę.

to wkleilam od moniki bo klawiatura mi nie dziala od 2 dni, w koncu wpadlam na to aby napisac z komorki. Dzis bylo oddanie faktur wiec niech nikt nie ma za zle ze do niego nie zadz. Zrobmy spotkanie w niedziele.niech przyjdzie kazdy i wymyslimy co dalej z PKDT! Ja tez jestem bardzo zmeczona i przytloczona tym co sie dzieje. Denerwuje mnie to ze mam nienormowany czas pracy bo nie moge sie odciac tak jak niektore z Was... Pogadamy w n
iedziele! Tylko gdzie? Kolejny problem,nie mamy gdzie sie spotykac!jakies propozycje?
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Czw maja 05, 2011 0:37 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

maria_kania pisze:nie miałam pojecia ze je dziś jest zebranie fakturowe!nikt mnie nie powiadomił a wpisu o nim nigdzie nie widziałam...
(...)
pomyslałam sobie że widac nie jestem Wam potrzebna,,,przeżyje bez tego... mimo że fv dostarczyłam wczesniej to i tak chciałam uczestniczyć... no cóż innym razem najwidoczniej...

Napisałam coś, ale po namyśle wykasowałam. Mogę tylko napisać, ze podpisuję się pod tym, co napisałam Maria.

Informacji o spotkaniu nie znalazłam nigdzie. Jeśli to jakieś spotkanie tajne/poufne, to nie należy mieć pretensji o to, że nikt nie przyszedł. Myślę, że jeszcze parę osób otworzyło szeroko oczy ze zdumienia, czytając o tym.
Gdybym wiedziała, to bym przyszła, choć na chwile. Chciałam poruszyć dwie kwestie, moim skromnym zdaniem istotne, przynajmniej dla mnie. Chodzi mi o dalsze funkcjonowanie biura mailowego, jak sobie wyobrażacie pomoc z mojej strony. Oraz kwestię allegro (Marlena, co z dokumentami koniecznymi do założenia konta? Załatwiłaś?).

W niedzielę przyjdę.

Dzisiaj moja 15-letnia Czesterka miała operację. Bandura wyciął ogromny guz i drugi mały, który dopiero zaczął się rozwijać. przy okazji zrobił RTG i okazało się, ze płuca są czyste. Poszło nadspodziewanie dobrze :D Chociaż Czester nie była by sobą, gdyby nie zafundowała nam dodatkowych atrakcji. Jakąś godzinę po operacji zajrzałam do transportera, a tu ręcznik i cały kubraczek we krwi. Na sygnale prawie jazda ze Wzgórza na Chylonię. Okazało się, że zrobił się skrzep. Przy okazji Czestera pokazała swoje możliwości, jej wrzask słychać było chyba na pół osiedla (darła się ze strachu, nie z bólu, biedactwo).
Chyba właśnie po raz kolejny podarowano jej kila dodatkowych lat życia.
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Czw maja 05, 2011 6:14 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

magradz,
trzymam kciuki za powrót do zdrowia Czesterki,
wiem jakie to sa nerwy i niepokój...
pozdrawiam

nowy bazarek
viewtopic.php?f=20&t=127374
Ostatnio edytowano Czw maja 05, 2011 9:19 przez maria_kania, łącznie edytowano 1 raz
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Czw maja 05, 2011 9:18 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

W niedzielę będę, tylko faktur nie mam żadnych więc ja tam bardziej do towarzystwa...
A gdzie się spotykamy ?

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Czw maja 05, 2011 9:22 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Ja też się chętnie pojawię, z tym, że preferuję godziny niezbyt wieczorne.. Bo pewnie gdzieś w Gdyni będzie spotkanie. A ja wczoraj zebrałam opr od lekarki, bo okazuje się, że nadal powinnam leżeć w łóżku (dobrze, że przyznałam się tylko do odkurzania,a pozostałe rewolucje porządkowe pominęłam, bo by mnie chyba znowu do szpitala wpakowała ;) )
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Czw maja 05, 2011 11:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

BinaDina85 pisze:
XAgaX pisze:
...............
służę materiałami przekonującymi - a jak się nie uda pana przekonać, zainwestowałabym w zastrzyki, to lepsze niż kolejne porody...

Na szczęście nie musiałam Pana wcale przekonywać do sterylki Agatki, bo zgodził się od razu i jeszcze dziękował że zoperujemy sukę za darmo. :ok: Dwa szczeniaki już oddane do adopcji, został jeszcze trzeci - najmniejszy bo ostatni z miotu.

bardzo się cieszę :)

XAgaX jeśli mogłabyś uzbierać jakąkolwiek kasę na Kubusia i inne koty z Gdyni Obłuża to byłoby super! Ja nawet nie mam odwagi poprosić kogoś o kasę lub dofinansowanie bo wiem że jest ciężko z finansami .. :cry: A kotek do sterylizacji w mojej okolicy jest pewnie ponad 20 i nie damy rady wyciachać wszystkich za darmo (tym bardziej że większość to dzikusy, pewnie potrzeba klatki bo nie wiem czy skuszą się na samo jedzonko w transporterze).

Spróbuj na razie tu: viewtopic.php?f=1&t=108023

zachęcam też do założenia wątku na Kotach (bądź przeniesienia już istniejącego) z wyrażną prośbą, najlepiej w temacie, o wsparcie na kastracje. Podejrzewam, że przyda Wam się wsparcie nie tylko finansowe i moralne :) poproście też o bannerek w odpowiednim wątku.

fantów na bazarki szukam :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw maja 05, 2011 17:21 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

maria, małgosia jeszcze raz napiszę. nie wchodziłam na forum, sądzę że weronika i agnieszka l. też nie zaglądały. byłysmy przekonane że info o zebraniu pojawiło się na cito na forum. dlatego było nasze wielkie zdziwienie jak do moich drzwi zapukały tylko agnieszka z weroniką. jak maria zadzwoniłaś, to powiedziałam ci o zebraniu- sądząc ze o nim wiedziałas, tyle że nie przyszłaś, bo wczesniej złozyłaś u mnie faktury. także wielkie nieporozumienie. bo marlena o prostu wysłała info smsem tylko do osób od faktur, z myślą że i tak na cito pewnie nikt nie przyjdzie- to zrobi się w weekend walne, duże spotkanie. także nikt nikogo rozmyslnie nie pominął.
małgosiu porozmawiamy o biurze pkdt na zebranku :) ja co jakiś czas tam zaglądam i w razie czego tez dorzuce kilka swoich groszy :)

u mnie nowa kitka- dziewczyna od agi marczak i drugiej agnieszki z gdańska. nie było co z nią zrobić, fajna, zadbana burasia.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Czw maja 05, 2011 23:47 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Ja bardzo chętnie przyszłabym na zebranie po to by się z Wami zobaczyć, mimo że nie jestem w PKDT, ale niestety w najbliższy weekend będę na południu Polski ... Innym razem chętnie przyjdę, mam nadzieję że jeszcze nie jedna okazja się trafi! :D
Obrazek

BinaDina85

Od: Śro kwi 14, 2010 21:38

Post » Czw maja 05, 2011 23:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

KaleidoStar dziękuję za pomoc w znalezieniu domku dla jednego szczeniaka! :1luvu: Twoi znajomi to fajni ludzie, cieszę się że pies trafił w dobre ręce i ma cieplutki i kochający dom.

maria_kania jeśli mogę zapisać się do kolejki po klatkę łapkę to zapisz mnie, proszę! W najbliższym czasie i tak nie bardzo mogę łapać bo mam kłopoty na Uczelni i czas mnie strasznie goni, muszę na cito zaległości nadrobić bo bardzo źle się to skończy .... No ale cóż, sama jestem sobie winna. Trudno.
Obrazek

BinaDina85

Od: Śro kwi 14, 2010 21:38

Post » Pt maja 06, 2011 6:58 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

BinaDina85 pisze:KaleidoStar dziękuję za pomoc w znalezieniu domku dla jednego szczeniaka! :1luvu: Twoi znajomi to fajni ludzie, cieszę się że pies trafił w dobre ręce i ma cieplutki i kochający dom.

maria_kania jeśli mogę zapisać się do kolejki po klatkę łapkę to zapisz mnie, proszę! W najbliższym czasie i tak nie bardzo mogę łapać bo mam kłopoty na Uczelni i czas mnie strasznie goni, muszę na cito zaległości nadrobić bo bardzo źle się to skończy .... No ale cóż, sama jestem sobie winna. Trudno.

ok. z lapką
Sabina z tym zebraniem wyszło zamerdanie i tyle, dobrze że sie wyjaśniło.
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pt maja 06, 2011 7:16 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Może kogoś to zainteresuje?

===============
Szanowni Państwo!

W dniach 24-25 maja w Gdyni odbędą się Międzynarodowe Warsztaty Edukacyjne organizowane przez największą brytyjską organizację działającą na rzecz psów DOGS TRUST. Organizatorem po stronie Polskiej jest Fundacja Dobrych Zwierząt.

Tematem warsztatów będzie przygotowanie do prowadzenia edukacji humanitarnej dla dzieci.

Udział w warsztatach jest bezpłatny.

20 osób będzie mało także pokryte koszty noclegu i wyżywienia.

Zapaszmy do udziału w tym niezwykłym wydarzeniu!

Formularze aplikacyjne:
Ed Workshop Applicant Questionnaire - Poland 2011

Uwaga cały warsztat prowadzony jest w języku angielskim, nie przewidujemy udziału tłumacza.

Pozdrawiam!

Marta Lichnerowicz

Fundacja Dobrych Zwierząt

www.dobrezwierzeta.pl

Obrazek

magradz

Post » Pt maja 06, 2011 19:16 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Przekazuję informację od Marleny:
Spotkanie w niedzielę, godzina 17.00
Caffe Anioł w Gdyni, ul. Kilińskiego 6
http://www.caffeaniol.pl

link do mapki:
http://mapa.trojmiasto.pl/?id_ob=18685&x=-200.76&y=-230.77&zoom=1#q:Gdynia,%20Kili%C5%84skiego-6|cl:1

Mamy stolik na 15 osób.

Obrazek

magradz

Post » Nie maja 08, 2011 19:24 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

dziewczyny, HEEEELP!!!! Starogard Gdański- do oddania jest ciężarna kotka, która już co najmniej raz rodziła, szkoda, żeby trafiła do kolejnej rozmnażalni...

http://tablica.pl/oferta/oddam-dorosla- ... D6oGb.html

tel. z ogłoszenia 500377535

w razie potrzeby dołożę się do zabiegu. Z góry dziękuję za wszelką pomoc :(
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon maja 09, 2011 10:18 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Czy ktoś ma pokój do wynajęcia lub wie coś w tym temacie, znajoma z Torunia przenosi się na jakiś czas do Trójmiasta razem z 2 kotami.

"Witaj, Moniko
[...]
Tak się składa, że dostałam płatny staż w firmie badawczej w Sopocie. W związku z tym z Torunia przeprowadzam się do Trójmiasta - podobno najlepiej do Gdyni.
Chciałam Cię prosić o pomoc w znalezieniu pokoju (lub miejsca w pokoju). Nie bez powodu zwracam się do Ciebie. Otóż oprócz mojej kochanej kotki przygarnęłam drugiego kota- czarnego kocura. I chcę się przeprowadzić razem z moimi kociakami. Wiem, że ciężko w takiej sytuacji znaleźć pokój. Kotki są kuwetkujące i wysterylizowane. Kochają cały świat, uwielbiają poznawać nowe osoby.
Czy mogłabyś popytać wśród swoich znajomych, czy ktoś nie wynająłby mi czegoś? Szukam pokoju na przynajmniej 3 miesiące (od początku czerwca)? Raczej skromnego, gdyż odpłatność za staż nie jest wysoka. Zależy mi na znalezieniu miejsca u osoby, która lubi koty;)

Byłabym gorąco wdzięczna!

Pozdrawiam i moje kociaki też pozdrawiają:)

Beata"

Jak ktoś ma jakiś namiar na pokój z możliwością trzymania 2 kotów? Info poproszę do mnie na priv.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon maja 09, 2011 12:03 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

XAgaX pisze:dziewczyny, HEEEELP!!!! Starogard Gdański- do oddania jest ciężarna kotka, która już co najmniej raz rodziła, szkoda, żeby trafiła do kolejnej rozmnażalni...

http://tablica.pl/oferta/oddam-dorosla- ... D6oGb.html

tel. z ogłoszenia 500377535

w razie potrzeby dołożę się do zabiegu. Z góry dziękuję za wszelką pomoc :(

jeżeli ktoś z was ma ochotę dzwonić do tej debilki- wezmę kotkę do siebie do hotelu i wysterylizuje aborcyjnie- (ale o tym nie ma chyba co gadać tej babie), wydam ją do fajnego nowego domku. mogę zabrać tez jej synka. mi się włos jeży, co za tupet, ściągnęła sobie kota do nieswojego mieszkania, rozmnaża go, a teraz chce oddać w ciąży 8O już widzę ten las rąk po kota w tej sytuacji :x kto mógłby mi dowieźć kota od tej idiotki? oczywiście baba musiała by zwrócić za paliwo.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

[poprzednia][następna]