Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sie 31, 2010 8:10 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Misiu niestety się pochorował zaraz po przyjściu do nowego domu. KK przypomniał sobie; oczko bardzo łzawiło, spuchło. Misio dostał antybiotyk i krople do oczka. Teraz jest już dużo lepiej. Osłabienie Misia wpłynęło na jego mniejszą aktywność w domu, a co za tym idzie dorosły koty miały więcej spokoju i Misiu nie wyszedł na agresora ;). Miłości jeszcze nie ma, ale jest spokój bez wrogości. A charakter Misia jest wspaniały, taki przytulak.
Teraz niestety rozchorował się dorosły kolega Misia, więc taki tam mały szpitalik się zrobił.

U Tadzia wszystko dobrze, uszka czyściutkie, energii za dwóch :); trzech ??

alla7

Od: Pon mar 29, 2010 18:38

Post » Pt wrz 03, 2010 12:42 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Tak to z maluszkami z kk jest :( Oby z tego wyrósł! Nasz kocur do wieku 10 miesięcy prawie co miesiąc się przeziębiał, a teraz (odpukać) jest dobrze :)

Nie nazwę historii Misia i Tadzia happy endem, bo to happy początek! :)
:ok: za zdrówko i aklimatyzację!
Obrazek
"Nawet najmarniejszy kot jest arcydziełem stworzenia" L. Da Vinci

Jaś&Małgosia

Od: Czw lis 19, 2009 23:30

Post » Pt wrz 03, 2010 12:56 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Przy okazji pokarzę Furbusia w nowym domku:

Obrazek

Obrazek

Kochany, nieprawdaż? :1luvu:
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Pt wrz 03, 2010 12:58 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

I ponoć niezmordowany jeśli chodzi o zabawę piłeczkami ;) Uwielbia robić piłeczce kauczukowej testy uderzeniowe - zrzucając ją ze schodów, patrząc jak spada i robi hałas - po czym zabawa zaczyna się od nowa i bez końca :D I aportuje również pieknie!
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Pon wrz 06, 2010 21:55 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Jaś&Małgosia pisze:I ponoć niezmordowany jeśli chodzi o zabawę piłeczkami ;) Uwielbia robić piłeczce kauczukowej testy uderzeniowe - zrzucając ją ze schodów, patrząc jak spada i robi hałas - po czym zabawa zaczyna się od nowa i bez końca :D I aportuje również pieknie!

Teraz się wydało po kim Tiguś ma zamiłowanie do zabawy piłeczkami :D Nawet ma podobną technikę... wdrapuje się z piłeczką w mordce jak najwyżej (fotel, szafa), po czym zrzuca i obserwuje jak się odbija... Z aportowaniem też całkiem ładnie sobie radzi - widać, że jaki ojciec, taki syn :mrgreen: Ale najśmieszniejsze są ranki... Kiedy tylko otwieram oczy widzę przed sobą na poduszce Tigusia popiskującego z piłeczką w mordce. I nie ma to tamto... że 6 rano czy że oczka się jeszcze kleją... trzeba się brać do zabawy! Nie ma zmiłuj się! :)

larentia

Od: Śro lis 11, 2009 12:45

Post » Wto wrz 07, 2010 5:14 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Jaś&Małgosia pisze:Przy okazji pokarzę Furbusia w nowym domku:

Obrazek

Obrazek

Kochany, nieprawdaż? :1luvu:

Od początku kochałam tego kota i jak widać serce mnie nie zmyliło, co za chłopak :1luvu: a jakie fajowe ma towarzyszki do koszyka, tylko mi się wydaje, że towarzyszki z koszyka zajmuką jedną połówkę a Furbuś drugą :D
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Nie wrz 12, 2010 21:06 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Miałam wieści od Kasi (Kasia_czy), że Manio już po ciachnięciu. Jest teraz ponoć porażająco piękny :) Kita wielka - długa na drugie tyle co kot :) Będą fotki :)
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Nie wrz 12, 2010 21:14 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Maniuś zawsze był piękny :1luvu: jak wypiękniał to ciekawa jestem zdjęć.
Pixi jak jej brat aportuje zabawkę z piórkami-jakieś rodzinne upodobania :)
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Nie wrz 12, 2010 23:18 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

:D Fajnie, że oba kociaki wyrosły na takie "interaktywne" :) Chociaż wie się, że ma się w domu kota... czasem aż za nadto ;) Ale to taki wiek. Widać, że kotki szczęśliwe :) Tylko się cieszyć!

Przy okazji "zareklamuję" nasz nowy wątek:
viewtopic.php?f=13&t=117080
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Nie wrz 12, 2010 23:20 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

A apropos piórek - dostaliśmy zabawkę, która ma takie prawdziwe (prawie prawdziwe?) ptasie piórka - to dopiero jest wariactwo! Niesamowite, że koty mają tak genetycznie zakodowane informacje na co trzeba polować ;)
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Pon wrz 13, 2010 7:24 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Pixi ma już trzecią zabawkę z piórkami,wszystkie ogołocone z piórek :) trzeba kupować jak dziecku zabaweczki,a piórka fruwają po mieszkaniu :)
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Wto wrz 14, 2010 9:20 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Dostałam link do tego wątku - kociarstwo przepiękne fakt:-)

Ale ja tu nie po to by chwalić - otóż dostałam informacje od znajomej ( kociej ) ze kilka dni temu została odłowiona dorosła długowłosa kotka ( ponoć w typie Norwega) - odłowiono ją w okolicach Bartyckiej ( Wasiutyńskiego jeśli to cokolwiek komuś mówi).
Kotka ma już dom - należy mieć nadzieję, ze dobry.

Na "wolności" pozostały jej dzieci - rudo- białe + tricolor. Obie sztuki ponoć puchate.

Pytania sa następujace - czy możliwym jest by był to jakiś odprysk Waszej gromadki? I czy ewentualnie moglibyście mi pomóc w zorientowaniu się w sytuacji i odłowieniu smarkaterii? Nie mam niestety klatki łapki....

Dzieciaki przychodzą na taras pewnej pani - są tam regularnie karmione. Pani nie robi problemu z odłowieniem - przeciwnie jest gotowa pomóc/nie karmić jeśli będzie potrzeba.....

Kilkudniowy dt dla nich mam - szukam czegoś na dłużej....
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro wrz 15, 2010 22:12 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Neigh - nie, to nie ta gromada...

Nie mamy klatki-łapki:( także póki co nie możemy wziąć małych na dt - mamy świeżutko zaszczepione kociaki. Chyba, że za tydzień jakoś... (jeśli nie byłyby bardzo chore bo nie chcę przenieść ew. grzybka na te, które mam). Nie chcę się deklarować z dt w tej chwili.

To są dziczki zupełne?

Do końca miesiąca mogę mieć problem z poświęcaniem czasu na oswajanie - potem będę mieć luźniej.

Jeśli będzie trzeba pomocy w wyłapaniu - mogę podjechać na Bartycką - nie mam daleko...

Jakby co - na pw! :)
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Czw wrz 16, 2010 7:23 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

:ryk: tak myślałam ,że Jaś&Małgosia nie zostawi kociaków bez pomocy
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Czw wrz 16, 2010 7:50 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Kociaki przychodzą na taras - tam są karmione, podchodzą, ale nie bardzo dają sie głaskać. Odważniejszy próbował ponoć wejść do domu, ale dał dyla.

Mam zdjęcia robione z odległości - długowłose są, jedno biało -rude, drugie hmm tricolor z burym:-) Naprawdę ładne.
Pan domniemanego tatusia dzieci - orzekł, ze nie po to sobie kupował rasowego kota, zeby go kastrować i pozbawiać przyjemności.....Tiaaa

A jak przyjemnie się żyje dzieciakom na ulicy to już go guzik obchodzi.

Jak chcecie, to wkleję zdjęcia dzieciaków.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

[poprzednia][następna]