*SO-Dzieci i Młodzież.Płochliwe koty znowu na dwór??? :(*

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lut 01, 2010 11:12 Re: *Schronisko Opole-Dzieci i Młodzież. Z Abby źle! ;(*

Niestety jest gorzej :(

Wczoraj wieczorem jeszcze była w stanie wykonać skok. W prawdzie jeden i lądowała już na pupie ale potrafiła się wybić. Dziś wcześnie rano wchodziła na łóżko już wciągając się na łapkach :( Rano, jak wstałam, pierwszy raz od ponad miesiąca jak u nas jest, nie przyszła do do mnie do kuchni kręcić się i prosić o jedzenie :( Schowała się pod łóżkiem i nie chciała wyjść. Później znalazłam qpkę Małej w przedpokoju i pokoju. Najprawdopodobniej jelita też "wiotczeją" :( Choroba postępuję bardzo szybko :( Ona teraz tak bardzo zaczyna przypominać mi Matyldę ;( Dzwoniłam właśnie do schronu, poprosiłam o umowę adopcyjną. Gdyby miało się "to" stać, niech będzie czyjaś...
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Pon lut 01, 2010 13:47 Re: *Schronisko Opole-Dzieci i Młodzież. Z Abby źle! ;(*

I gdzie tu sprawiedliwość? :evil: :evil: :evil: :evil:
Obrazek

http://www.kociarnia.opole.pl
Bazylku,Roberciku[*]Pamiętamy

daga80

Od: Pon paź 05, 2009 19:21

Post » Pon lut 01, 2010 13:50 Re: *Schronisko Opole-Dzieci i Młodzież. Z Abby źle! ;(*

:cry: Wszystkie te koty nasze są. Abby też. Nawet nie wiesz jak mi przykro dzisiajw nocy miałam koszmary w związku z naszą dzisiejsza wizytą :(
Obrazek

http://www.kociarnia.opole.pl
Bazylku,Roberciku[*]Pamiętamy

daga80

Od: Pon paź 05, 2009 19:21

Post » Pon lut 01, 2010 14:15 Re: *Schronisko Opole-Dzieci i Młodzież. Z Abby źle! ;(*

Boo77 pisze:Niestety jest gorzej :(

Wczoraj wieczorem jeszcze była w stanie wykonać skok. W prawdzie jeden i lądowała już na pupie ale potrafiła się wybić. Dziś wcześnie rano wchodziła na łóżko już wciągając się na łapkach :( Rano, jak wstałam, pierwszy raz od ponad miesiąca jak u nas jest, nie przyszła do do mnie do kuchni kręcić się i prosić o jedzenie :( Schowała się pod łóżkiem i nie chciała wyjść. Później znalazłam qpkę Małej w przedpokoju i pokoju. Najprawdopodobniej jelita też "wiotczeją" :( Choroba postępuję bardzo szybko :( Ona teraz tak bardzo zaczyna przypominać mi Matyldę ;( Dzwoniłam właśnie do schronu, poprosiłam o umowę adopcyjną. Gdyby miało się "to" stać, niech będzie czyjaś...

ojej biedna kicia :(
Patrycjo, czy masz jakieś przypuszczenia co do choroby która trapi Abisię?

A jak się ma Fufek?
ściskam mocno

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Pon lut 01, 2010 20:16 Re: *Schronisko Opole-Dzieci i Młodzież. Z Abby źle! ;(*

Jestem i tulę mocno.

Oby wszystko było dobrze.

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Pon lut 01, 2010 20:35 Re: *Schronisko Opole-Dzieci i Młodzież. Z Abby źle! ;(*

Przemiziaste Chłopaki.

Filemon.

Obrazek

-Buffy-

Post » Pon lut 01, 2010 20:36 Re: *Schronisko Opole-Dzieci i Młodzież. Z Abby źle! ;(*

Kamionek

Obrazek

-Buffy-

Post » Pon lut 01, 2010 20:37 Re: *Schronisko Opole-Dzieci i Młodzież. Z Abby źle! ;(*

Kevin

Obrazek

-Buffy-

Post » Pon lut 01, 2010 20:38 Re: *Schronisko Opole-Dzieci i Młodzież. Z Abby źle! ;(*

Ryan

Obrazek

-Buffy-

Post » Pon lut 01, 2010 20:40 Re: *Schronisko Opole-Dzieci i Młodzież. Z Abby źle! ;(*

Troj

Obrazek

-Buffy-

Post » Pon lut 01, 2010 20:40 Re: *Schronisko Opole-Dzieci i Młodzież. Z Abby źle! ;(*

Brian

Obrazek

-Buffy-

Post » Pon lut 01, 2010 20:42 Re: *Schronisko Opole-Dzieci i Młodzież. Z Abby źle! ;(*

Strachulec Ryjek.

Obrazek

-Buffy-

Post » Pon lut 01, 2010 20:47 Re: *Schronisko Opole-Dzieci i Młodzież. Z Abby źle! ;(*

Boo77 pisze:Niestety jest gorzej :(

Już nic nie można zrobić? :( :( :( może jest jakaś Iskierka nadziei, nie poddawajcie się dziewczyny!

Dobrze że wyciągnełaś ją ze schronu, napewno Matyldzia maczała w tym łapki...

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto lut 02, 2010 9:12 Re: *Schronisko Opole-Dzieci i Młodzież. Z Abby źle! ;(*

daga80 pisze::cry: Wszystkie te koty nasze są. Abby też. Nawet nie wiesz jak mi przykro dzisiajw nocy miałam koszmary w związku z naszą dzisiejsza wizytą :(

Mam nadzieję, że sama wizyta choć trochę uspokoiła Twoje nerwy :) Ja, jak tam jadę, dosłownie odpoczywam psychicznie.

Co do wizyty. Młodzież została na kilka dni w lecznicy na wszelkiej maści badania. Jeśli chodzi o Roberta, to opcja FIPa jest już nikle prawdopodobna. Wodobrzusze jest raczej wątrobowe albo ma związek ze śledzioną. Będzie miał robione profesjonalne usg, wszystkie badania. Kciuki bardzo potrzebne.

Co do Abyś, to zamajaczył promyczek nadziei. Odruchy neurologiczne Abyś są bardzo prawidłowe. Wstępne oględziny podpowiadają problemy raczej natury ortopedycznej niż neurologicznej. Prawie niewystępującą u kotów dysplazję bioder, może złamaną miednicę. Przy tego typu schorzeniach kondycja kota jest bardzo zmienna, dlatego obserwowaliśmy tak diametralne zmiany w jej chodzeniu, skakaniu, zachowaniu. Abyś będzie miała robione rtg. Wetka bardzo się zmartwiła, i uznała to za gorszy problem, jej chudością :( Mimo, że Abby jako-tako je, schudła nam :( Niepokojące są luźne qpy. Weci będą szukać przyczyny i w kośćcu i w samym kocie.

Bardzo, bardzo wielkie kciuki potrzebne!

Daga, przepraszam, ze tak się wcięłam z komentarzem co do zdrowia Roberta :oops:
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Wto lut 02, 2010 9:29 Re: *Schr.Op.-Dzieci i Młodzież.Trza Kciuków za Abby i Robiego!*

Moc kciuków dla kociastych :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Kochane stworzonka: nie poddawajcie się!!!
Obrazek Obrazek
http://kociarnia.opole.pl
Ryan vel. Ptyś [*] - 16.09.2011r.
Koci wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=94811

DJ

Od: Śro lip 08, 2009 14:20

[poprzednia][następna]