Koty z Hucianego Grodu cd.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw maja 11, 2023 9:07 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dziękuję :1luvu:
Piękny dzień dzisiaj :lol: U Kulek byłam, Sreberko czekała w parku, ale w sumie to zjadła cały pojemniczek serka bielucha. Poszła do dzieci, ale nakarmi je i pewno wróci. Dorota do niej zajrzy. Pod koci domek przybiegła Lila. Jadła ze smakiem, a w pewnym momencie uciekła w panice. Wiem dlaczego. Pojawił się buras 8O Był głodny. Wygłaskałam go i wyciągnęłam z szyi ogromnego kleszcza. Buras podjadł sobie i poszedł, a Lila wróciła i nawet sporo zjadła. Jedzenia zostało, ale Dorota dołoży, jeśli zabraknie.
Muszę teraz jechać na targ. Szkoda mi kotów, bo są na balkonie, ale nie zostawię ich bez opieki. Postaram się wrócić jak najszybciej. Muszę też powiesić dodatkowy leżaczek, bo... Zobaczycie dlaczego jak po powrocie wkleję zdjęcia :lol:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw maja 11, 2023 12:00 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Wklejam :mrgreen: Adaś i Frodo
Obrazek
ObrazekObrazek
I największy rozrabiaka, czyli Bratek
Obrazek
Obrazek
Dorota przed chwilą była u Kulek. Sreberko jadła, jakby od tygodnia głodowała. Dorota zawiozła jej serca i fileta z kurczaka. Mięso, które ja zawiozłam rano zniknęło. Lila też przyszła, ale pod domek i również zjadła sporo.
Mimek ma stan zapalny dziąseł :cry: Sama podjechałam do weta, bo tego strachulca nie chciałam stresować.Wetka dała mi leki, antybiotyk i coś przeciwzapalnego. Jakoś może Mimek i ja to przeżyjemy. Lżejsza jestem o 136 zł.

ewar

Post » Czw maja 11, 2023 14:23 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Adaś i Frodo
Obrazek

Co za CUDAKI :1luvu:

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Czw maja 11, 2023 14:56 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Prawda? :lol: Adaś odkrył, że można wejść do środka hamaczka i tak mu najbardziej pasuje.

ewar

Post » Czw maja 11, 2023 21:20 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Piekne foty, Adaska i Frodo bym gdzies podeslala konkursowo, chwila zlapana niesamowicie.

FuterNiemyty

Od: Pt gru 01, 2017 11:58

Post » Czw maja 11, 2023 21:29 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Cudne zdjęcia! To pierwsze mnie rozśmieszyło, ale wszystkie są super :)
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Pt maja 12, 2023 8:59 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Czasami uda się coś zabawnego uchwycić :lol:
Mimek w stresie, bo podaję mu leki. On nie jest agresywny, bez problemu podaję mu tabletki, tylko on się chowa, kiedy czuje, że się do niego zbliżam. Taki duży kot, a taki strachliwy.
U Kulek byłam, Sreberko czekała w parku, ale dzisiaj nie była bardzo głodna. Lila sobie podjadła, kocia mama również, burasa nie było. Dorota zajrzy do Kulek za jakiś czas.

ewar

Post » Sob maja 13, 2023 10:38 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Zaczynam wierzyć, że 13-go to niezbyt dobra wróżba :cry: Lucy wymiotuje, nie wiem dlaczego. Broni się już przed podawaniem tabletek i dzisiaj chyba niechcący uraziłam ją w rankę :cry: Trochę zaczęła krwawić. Opanowałam to, ale martwię się. Znowu weekend, masakra.
Dzień piękny, byłam u Kulek, Sreberko czekała w parku, a Lila przy domku. Sreberko zjadła tylko mięso, mokrą karmę zostawiła. Pewno poszła nakarmić kociaki. Dorota podjedzie później i nakarmi koty raz jeszcze. Wczoraj też była, ścisnęło jej się serce, kiedy przy niej Sreberko zasnęła. Jest na pewno bardzo zmęczona, musi dbać o siebie i dzieci.

ewar

Post » Sob maja 13, 2023 10:58 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

[quote="ewar"]Wklejam :mrgreen: Adaś i Frodo
Obrazek
ObrazekObrazek
I największy rozrabiaka, czyli Bratek
Obrazek
Obrazek
śliczne łobuziaki :201461 :201461 :201461
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob maja 13, 2023 13:23 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

To są bardzo miłe koty, proludzkie bardzo. Niestety, nie ma między nimi przyjaźni, no i są bardzo, ale to bardzo rozbrykane. Muszę kochać, wyjścia nie ma :mrgreen:
Na balkonie pojawił się drugi hamaczek, już go zajął Frodo, a Adaś leży w tym starym, w środku :ryk: Tak mu się podoba i już. Fajna w sumie pogoda, bo jest ciepło, ale nie upalnie. Wieje wprawdzie wiatr, nawet dość silny, ale balkon jest osłonięty.
Dorota była u Kulek, kiciała, dzwoniła dzwonkiem, ale żaden kot nie przyszedł. Posiedziała też chwilę na peronie, miała nadzieję, że Sreberko przyjdzie, ale nic z tego. Trudno. Rano ja podjadę.
Biedna Lucy leży w koszyku, trochę podsypia, zjadła niewiele i na razie nie wymiotuje ( odpukać!!!!!).

ewar

Post » Sob maja 13, 2023 13:57 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:To są bardzo miłe koty, proludzkie bardzo. Niestety, nie ma między nimi przyjaźni, no i są bardzo, ale to bardzo rozbrykane. Muszę kochać, wyjścia nie ma :mrgreen:
Na balkonie pojawił się drugi hamaczek, już go zajął Frodo, a Adaś leży w tym starym, w środku :ryk: Tak mu się podoba i już. Fajna w sumie pogoda, bo jest ciepło, ale nie upalnie. Wieje wprawdzie wiatr, nawet dość silny, ale balkon jest osłonięty.
Dorota była u Kulek, kiciała, dzwoniła dzwonkiem, ale żaden kot nie przyszedł. Posiedziała też chwilę na peronie, miała nadzieję, że Sreberko przyjdzie, ale nic z tego. Trudno. Rano ja podjadę.
Biedna Lucy leży w koszyku, trochę podsypia, zjadła niewiele i na razie nie wymiotuje ( odpukać!!!!!).

i niech tak zostanie :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Sob maja 13, 2023 15:23 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Oj, Lucy, coż to? I dlaczego w weekend?

Biedne Sreberko… Gdyby wiedziała, że wystarczy dać się złapać…
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Sob maja 13, 2023 15:49 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Na razie ( odpukać!!!) Lucy ma się dobrze.
Nul pisze:Biedne Sreberko… Gdyby wiedziała, że wystarczy dać się złapać…

Dokładnie. I jej i nam byłoby lepiej. Teraz nie mogę łapać, bo są kocięta, których na razie nie widziałam.
Hamaczki na balkonie cieszą się wzięciem
Mimek lubi na nim leżeć
Obrazek
Nie wiem, czy to już wklejałam
Obrazek
Powiesiłam drugi, ale chyba też za mało :mrgreen:
Bratek i Frodo, a pod Frodo schowany Adaś :wink:
Obrazek

ewar

Post » Sob maja 13, 2023 16:10 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Na razie ( odpukać!!!) Lucy ma się dobrze.
Nul pisze:Biedne Sreberko… Gdyby wiedziała, że wystarczy dać się złapać…

Dokładnie. I jej i nam byłoby lepiej. Teraz nie mogę łapać, bo są kocięta, których na razie nie widziałam.
Hamaczki na balkonie cieszą się wzięciem
Mimek lubi na nim leżeć
Obrazek
Nie wiem, czy to już wklejałam
Obrazek
Powiesiłam drugi, ale chyba też za mało :mrgreen:
Bratek i Frodo, a pod Frodo schowany Adaś :wink:
Obrazek

i go nie widać :mrgreen:
Obrazek

mir.ka

Post » Sob maja 13, 2023 16:19 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Adaś we wszystkim naśladuje Bratka. Od niego nauczył się być alpinistą :evil: Bratek lubi spać przykryty czymkolwiek, narzutą, kocykiem, byle się schować. Adaś ostatnio robi dokładnie to samo, na zasadzie co pan, to i małpa :mrgreen:

ewar

[poprzednia][następna]