Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw kwi 07, 2016 19:39 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

poproszę 11.04

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Czw kwi 07, 2016 20:02 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

dziś koty były obdzierane ze skóry, a przynajmniej takie dźwięki wydawały, bo były Iwonka i Marta (chyba) i - oprócz podania zastrzyków Bruni i psychotropa Fiołkowi i megace Titce - poobcinały kociastym pazury. Fiołek, Agatka i Brunia narobili rabanu tak, że sama aż się bałam, że i moimi paznokciami się ktoś zajmie ;) dziewczyny przywiozły też kocyki i kupiły jedną torbę :D lubimy takich gości :ryk:
poza tym kociaste nie wykazały apetytu zbytniego.
przy drzwiach wejściowych luźny stolec i Anetka mówi,że było narzygane na ogólnym.
Fiołek miał zwałę i zrobił przy mnie nieładną kupę o konsystencji placka, kolorze musztardy i z kroplą krwi po środku :(
Agatka miała rządzę sprzedania komuś wcirów za to obcinanie pazurów i goniła Ptysia
Ptyś wzgardził pasztecikiem z vetomune, ale ładnie się przechadzał, bez zbytniego lęku
Figa za to - cudowna odmiana! jeszcze warczy, jeszcze syczy, ale obciera się o nogi, daje wygłaskać, jest bardzo ciekawska, wszędzie zajrzy, wszędzie wskoczy - super jej wyszła ta zmiana zamieszkania :ok:
Tita przerażona, za to zjedzone miała dużo tej puszeczki z kurczakiem, które się niestety skończyły i które nie doszły jeszcze. zostawiłam jej dwie miski z jedzeniem mokrym i jedną z suchym
Boniek fajnie się wyluzował, niestety nie chciał nic zjeść mokrego, chyba go te zęby bolą, jutro już mu ulży
Brunia za to ładnie wcina, fajnie woła o głaski i jest bardzo przyjacielska, aż się wierzyć nie chce, że ma takie słabe wyniki - karma w ich pokoiku schowana w witrynce, pod całym workiem hepatilu suchego - proszę tam poszukać ;)
Alinka cud dziewczynka, mruczasta, miziasta, ugniatająca. też jej ząbki przeszkadzają - karma schowana
Mucia jak zwykle pluła encortolanem, ale w pasztecie jakoś połknęła, później musiałam przepraszać ją gourmetem ;)
Hania psychicznie ciut lepiej, za to skóra, mam wrażenie, że bez zmian, niestety :(
Daria bardzo przyjacielska, suche miała zjedzone do zera, mokre - nietknięte i zaschnięte, zostawiłam jej dosłownie odrobinę na misce
no i Dukacik - chodząca rozkosz. jeszcze mu oko zakropliłam, ale jak ustalamy, że jutro już nie, to jutro już nie trzeba :)

kupy na ogólnym brzydkie w tych kuwetach przy pokoiku BB, to pewnie Fiołeczek. u BB jedne w miarę, bruniowe - fatalne placki, poza tym - wszędzie komplety, u Tity ładnie uformowana kiełbasa :) zabrakło mi trochę do całej pralki, więc prania nie zrobiłam. i bardzo przepraszam, ale nie umyłam podłogi. bardzo bardzo przepraszam - nie dałam już rady :(
Obrazek

Pinezkowa

Od: Śro gru 17, 2014 20:53

Post » Czw kwi 07, 2016 20:31 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Uwaga!Uwaga!

Hania i Ptyś nadal dysponują bronią krótką, tnącą tzn. pazurami.
Ptyś się tak zabunkrował,że go nie widziałyśmy a Hania przemówiła nam do rozumu...

P.S.Marta ma na imię Monika :ryk:
ObrazekObrazek

isiaja

Od: Śro gru 28, 2011 13:36

Post » Czw kwi 07, 2016 21:17 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Dzięki Dziewczyny, że byłyście :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Bez Was - Brunia znów miałaby wycieczkę do lecznicy :twisted:
Przekochane to stworzenie - ale przy zabiegach wszelkich diabeł w nią wstępuje - albo i dwa diabły :twisted:
I dzięki za piękne wyczesanie Titki :201494
I Monice podziękowania za piękne kocyki i posłanka - superowe i cudne - kilka może na koci bazarek trafią ;) Zobaczymy ;)
Wielkie dzięki :201494

Na ogólnym był jeden duży paw - na krześle przy biurku - niestrawione chrupki
a przed drzwiami wejściowymi jedna nieduża, dość luźna kupa :twisted:
Poza tym - spoko.

Figa faktycznie fajnie - chodziła, zwiedziła szafki kuchenne z mokrą karmą ( nie wiem, jak tam wskoczyła )
, sprawdziła co jest na górnych półkach w witrynce w małym pokoiku ( chyba leki Brunhildy sprawdzała ), dawała się głaskać - naprawdę fajnie.

Ticie dałam dziś całą puszeczkę feline filets mamora - bardzo ładnie to jadła. I pół gourmeta.

Przywiozłam dziś suchego greenwooda z rybą, smillę z rybą, gourmety i trochę finefooda. I małą bozitę - podobno Tita ją lubiła.
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pt kwi 08, 2016 5:57 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

isiaja pisze:

No wiedziałam, że nie zapamiętam dobrze, bo się przedstawiałyśmy w momencie łapania Agatki w kocyk i mnie rozpraszały dźwięki o wysokiej częstotliwości ;) przepraszam za pomyłkę i już pamiętam na całe życie :201427
Obrazek

Pinezkowa

Post » Pt kwi 08, 2016 6:05 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Pinezkowa pisze:
isiaja pisze:

No wiedziałam, że nie zapamiętam dobrze, bo się przedstawiałyśmy w momencie łapania Agatki w kocyk i mnie rozpraszały dźwięki o wysokiej częstotliwości ;) przepraszam za pomyłkę i już pamiętam na całe życie :201427

Bez stresu, jako naczelne czarownice mamy wiele imion :ryk:
ObrazekObrazek

isiaja

Od: Śro gru 28, 2011 13:36

Post » Pt kwi 08, 2016 6:23 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Poproszę wtorek 12.04 :kotek:

ganesa

Od: Pon mar 03, 2014 21:14

Post » Pt kwi 08, 2016 6:47 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

ganesa pisze:Poproszę wtorek 12.04 :kotek:

Maryna, a nie wzięłabyś innego dnia?
bo mnie tylko wtorek pasuje w przyszłym tygodniu.

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Pt kwi 08, 2016 11:39 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

dyżury:

piątek (08.04) - Krystian i Ania
sobota (09.04) - dilah
niedziela (10.04) - pyma
poniedziałek (11.04) - Pietraszka
wtorek (12.04) - ganesa
środa (13.04) -
czwartek (14.04) -
piątek (15.04) -
sobota (16.04) -
niedziela (17.04) -
poniedziałek (18.04) -
wtorek (19.04) -
środa (20.04) -
czwartek (21.04) -
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Pt kwi 08, 2016 19:50 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

sobotę 16-go poproszę

edit zmieniłam datę
Ostatnio edytowano Nie kwi 10, 2016 6:53 przez dilah, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Lara [*] 28.03.2012 Fibi [*] 19.11.2012 Basia [*] 03.02.2013 TRUSIA [*] 24.07.2013 Miłek [*] 01.08.2013 Romisia [*] 24.04.2014 Lidzia [*] 06.05.2015 Gniewko [*] 03.09.2015r. Agat [*] 30.11.2015 Feliks [*] 27.03.2017r. RUDA ['] 07.03.2018r. Kocia ['] 11.07.2019r. LOLA ['] 24.03.2020r. MILKA ['] 03.04.2020r. za dużo Was tu

dilah

Od: Wto maja 10, 2011 7:39

Post » Pt kwi 08, 2016 20:03 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Alinka, Brunia i Boniek wrócili do kociarni.

- Alinka - miała masakrę w pyszczku - bardzo ma tam wszystko poranione - dostała zastrzyki - matacam na 2 dni i linco na 7 dni. Koniecznie musi te zastrzyki dostawać, a za tydzień ma pojechać na kontrolę. Do jedzenia dawajcie jej bardzo mocno rozdrobnione jedzenie, można je podlać wodą - Alinkę naprawdę bardzo boli w tym pyszczku, więc przez jakiś cas trzeba jeszcze z jedzeniem dla niej uważać

- Boniek - porządek w pyszczku zrobiony bez większych problemów - ma na 2 dni zastrzyk z metacamu, on obejdzie się bez antybiotyku

- Brunia - tutaj są dobrew wieści - wątroba jest lekko stłuszczona, ale jej wygląd jest niewspółmierny do wyników krwi. W obrazie USG nie ma żadnego dramatu - i patrząc na wątrobę trudno byłoby podejrzewać, że wyniki mogą być takie złe. Żadnego guza ani innych dziwnych tworów Brunia nie ma - mamy więc ubrać się w optymizm i zawalczyć z begunką.
Ustalenia są takie, że Brunia dostaje jeszcze
- ornipural jutro i w poniedziałek
- za tydzień od poniedziałku - kontrolne badania krwi
od jutra codziennie:
- witamna B12 - 2 tabletki dziennie - najlepiej prosto do pyszczka. Koniecznie musi je dostawać, bo ma tej witaminy bardzo mało - i to też może mieć wpływ na biegunki
- do mokrego jedzenia dajemy koniecznie probiotyk i 1/4 tabletki DIA
- karma - HYPOALERGENIC - najlepiej wyłącznie - postaram się zamówić jakąś mokrą

Dopytam jeszcze jutro o leki na wątrobę - czy jeszcze jakieś dajemy czy najpierw badamy krew
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pt kwi 08, 2016 21:17 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

Anetka w zasadzie opisała co ważniejsze i chwała Tobie za to !
Jakież było nasze zdziwienie, wchodzimy do kociarni ... a tam prawie pustki 4 koty na ogólnym + szpitalik.
Uciekły, ukradli, adoptowali wszystkie ... ale oczywiście nie skojarzyliśmy, że dzisiaj kolejny dzień wizyt.

Tak kilka słów ogólne.
Kuwety pełne, w jednej nawet był GIGA paw z suchej półprzetrawionej karmy.
Figa okupowała domek drapak.
Ptyś wyluzowany jak guma od majtek chodził po całym terenie. Fijołek ... taki trochę zakręcony.
Zabezpieczenia okna w pokoiku Bońka nie założyłem. Nie wziąłem pod uwagę braku narzędzi ( kiedyś była w kociarni wkrętarka ) więc musimy to odłożyć na przyszły tydzień.
Anetka, a co z nogami do stołów w szpitaliku, mógłbym z nimi zrobić od razu porządek.
Na koniec, tuż przed wyjściem, Fijołek znalazł sobie idealne miejsce na wypucowanie i odpoczynek ...

Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Krystian C.

Od: Czw kwi 23, 2015 9:27
Post » Sob kwi 09, 2016 5:13 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

mam z przedwczoraj super zdjęcia do aktualizacji Bruni - Anetka, wysyłam Ci na maila większy format
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pinezkowa

Post » Sob kwi 09, 2016 5:32 Re: Kociarnia KOTYliona IV - dyżury, koty w lokalu

i jeszcze mam:
Bońka
Obrazek
Fiołka jak od fotografa