OTW12-f.17,67 - Magicznych Świąt życzymy !

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Śro wrz 10, 2014 20:04 Re: OTW12-f.17-...

Alienor pisze::ok: Tak, zimno w nocy szybko pożera kalorie. Cena stałocieplności.
Wczoraj byłam zakręcona, ale jakby co , to dziś grosik pójdzie. I :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za wszystkie, zwłaszcza za Kefirka :ok: :ok: :ok: . Swoją drogą nie dziwota że marudzi i domaga się rozpieszczania - wszak to chory chłop :smokin: .

Marzenko, dziękuję.
Wszystkim Wam dziękuję za bycie.

Musiałam przekazać znajomym wieści o śmierci Pikusia.
Rozkleiłam się totalnie.
Już 10 dni minęło.
Będzie ich jeszcze setki.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Czw wrz 11, 2014 7:49 Re: OTW12-f.17-...

Dzień jak co dzień. Trzeba wstać. No, trzeba choć się nie chce. Oporządzić domowe stadko. Michy, kuwety i Kefirkowa klatka. Potem dziki .Potem siebie do bóstwa upodobnić należy zanim w świat szeroki ruszę. Choć to nie jest trudne bom bliska ideału .Dzień jak co dzień. Tylko jeszcze ogarnęłam ślady po sikawkowych, bo coś się znów zastęp uaktywnił. Jak już ległam na umęczonych kolanach z garem mydlin to poleciałam po całości chaty ku uciesze dziecisk. Starsznie lubią ganiać po mokrym, polować na ścierę , rozbełtywać każdy paproszek i wydostany chrupek.
Lesiu bardzo duży urósł. O rzymskim profilu i dużych stopkach wydaje się śmiesznym gnomikiem. Pozowliłam mu dziś wejść do Kefirkowej klatki by się chłopcy poszturchali troszkę. Kefirek chyba nawet się nie nudzi .Boli go i już. Leży, nie próbuje wymusić wychodzenia. Serce mi się kraje ale co robić. Nie bardzo chce jeść. Dziś miał zdrowie jednak zagrzebać michę mokrego. Dokładnie, żwirkiem zasypał i znów całą klatkę i kocyki musiałam sprzątać. Mały wtedy wyszedł na pokój. Boję się go sama z małej klatki wyciągać by nie urazić. Nóżki wtedy mu wiszą i zahaczają o "próg". Ledwo łapinkami ciągnie i wreszcie z sykiem zaległ na dywanie. W pierwszych dniach po operacji był w lepszej kondycji.

Figunia przespała nockę spokojnie.Już tak nie warkoli starsznie. Ale taka widać jej warkotliwa uroda. Prawdziwa burczymucha z niej. Wygląda jak prawdziwa, dojrzewająca figa. Bura z rudymi refleksami. Pięknie będzie komponować się z Teosiem rudo-białym.Ot, kolorowe akcenty w pospolitym dzieciejstwie . Jak sobie kuretczkę młodymi skórkami podbiję to one pójdą na kołnierz i kapturek. W tych kolorach moja cera wygląda wyjątkowo uroczo :mrgreen: No chyba, że wyadoptują się. Bo jak nie :mrgreen:

Spodnie kocie mam już na prawdę na wykończeniu. Aż mi oponek udowy kwilił w przeciągu :mrgreen: Koniec życia jednej nogawki definitywnie nastąpił. Takie byle jakie życie mają te moje ciuszki dzikunowe.
Obrazek

ASK@

Post » Czw wrz 11, 2014 8:47 Re: OTW12-f.17-...

Ciekawe jak Figa z Teosiem sobie poradzi. Bo z tego faceta wychodzi potwór. :smokin: Biega, skacze, wchodzi w kapcie albo coś w nich zagrzebuje, niby przytula się do mnie i kołderki, ale tak żeby sobie powalczyć, popodgryzać, poświrować.
Chyba wreszcie najadł się, to go energia roznosi. :lol:
Będziecie mieli wesoło. :mrgreen:

A ranki faktycznie ciemne. Musiałam dziś wstać o 5, to jeszcze ciemna noc była. Dopiero przed 6 dzień nadchodzi. Jesień, ech... :roll:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Czw wrz 11, 2014 8:50 Re: OTW12-f.17-...

Agneska pisze:Ciekawe jak Figa z Teosiem sobie poradzi. Bo z tego faceta wychodzi potwór. :smokin: Biega, skacze, wchodzi w kapcie albo coś w nich zagrzebuje, niby przytula się do mnie i kołderki, ale tak żeby sobie powalczyć, popodgryzać, poświrować.
Chyba wreszcie najadł się, to go energia roznosi. :lol:
Będziecie mieli wesoło. :mrgreen:

A ranki faktycznie ciemne. Musiałam dziś wstać o 5, to jeszcze ciemna noc była. Dopiero przed 6 dzień nadchodzi. Jesień, ech... :roll:

Agnieszka, burasie to takie potwory kapciowe. Figa warczy i gania. Wszystkie polują nam na nogi , włażą w każdą dziurę, demolują każdy drapak, skaczą, wiszą, wpadają na nas i na siebie, denerwują ciocie i wujków...Wesoło to już jest. A nawet za bardzo.
Obrazek

ASK@

Post » Czw wrz 11, 2014 8:52 Re: OTW12-f.17-...

No tak, odzwyczaiłam się od maluchów.
Ale cieszę się, że tego zbója Wam podrzucę. :P
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Czw wrz 11, 2014 8:56 Re: OTW12-f.17-...

ASK@ pisze:Wygląda jak prawdziwa, dojrzewająca figa. Bura z rudymi refleksami. Pięknie będzie komponować się z Teosiem rudo-białym.Ot, kolorowe akcenty w pospolitym dzieciejstwie . Jak sobie kuretczkę młodymi skórkami podbiję to one pójdą na kołnierz i kapturek. W tych kolorach moja cera wygląda wyjątkowo uroczo :mrgreen: No chyba, że wyadoptują się. Bo jak nie :mrgreen:

Jakby co Asiu to służę pomocą, całkiem niezła jestem w szyciu. :lol:

Mam zdjęcia od Beaty z Płocka.
Z serii jak się kochają Tosia i Rodi. :love:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Widać, że Tosia może trochę przytłoczona miłością. :mrgreen:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Czw wrz 11, 2014 9:05 Re: OTW12-f.17-...

Też dostałam Małgosiu. I od Rodeńkowej Beatki też.
Fajne domki mają dzieciaki.
Obrazek

ASK@

Post » Czw wrz 11, 2014 9:23 Re: OTW12-f.17-...

W Netto jest od dziś bardzo fajny drapak za 139 zł, ale biorąc pod uwagę bogactwo w kotki a nie w wygrane w totka... :oops: . Ale na wszelki wypadek informuję.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw wrz 11, 2014 9:32 Re: OTW12-f.17-...

Alienor pisze:W Netto jest od dziś bardzo fajny drapak za 139 zł, ale biorąc pod uwagę bogactwo w kotki a nie w wygrane w totka... :oops: . Ale na wszelki wypadek informuję.

Dzięki ale nawet opcji nie ma. Kupiłam malunie dwa drapaczki bo musiałam wyrzucić zdechłe co do Drapaczkowego Nieba biegusiem podyrdały. Tam na nich grzeczne koteczki siedzą. Tylko takie.
Szczepienia przed nami, odrobaczanie, żwirek nam się znów kończy... Drapaczki nie w głowie teraz nam.
Obrazek

ASK@

Post » Pt wrz 12, 2014 7:04 Re: OTW12-f.17-...plącze się u nas...oj, plącze ;(

Pusto u nas mocno.
Znaczy sie na watku.
Wczoraj wycieczkę zrobiliśmy do lecznicy. Ku uciesze wetki. I kolejki. Maluszków siódemka pojechała szczepić się. Nie pojechała Lunka - bierze antybiotyk i Leosiek - dopiero co skończył.
Pojechała i Figa. Figunia ma lekko czerwone gardło ale i tak kuj był. Oj, jak się darła. Jak darła. :roll: Szylka prawdziwa. Wyceniono jej wiek na urodzenie ok 19 czerwca. Czyli jak nasza reszta kociejstwa. Mało co mnie nie użarła na śmierć.

Stażystka trzymała się z dala od tego bajzlu. Tak jak Janusz. Tyle ,że tamta milczała słuchając opowieści o każdym kocie. A Janusz, jak zwykle, wymądrzał się i dyrektywy wydawał. Na siedząco. Historia znalezienia Figuni została szczegółowo opowiedziana i skwitowana stwierdzeniem takim jak zwykle "pani to ma szczęście". :roll:

Reszta kociejstwa też pokuta została. Mała Amelka ma lekko czrwone gardło ale trudno. Co ma być to będzie. Agatka i Leoś są najwięksi bo ważą po 1750 i 1700. Reszta mieści się w przedziale 1400-1500. Tylko mała Lunka waży 1200.

Wetka z dumą oznajmiła stażystce, że wsie dzieci były karmione butlą , chorowały i co niektóre były mocno słabe ale przeżyły. Choć trudno było .Choć jeszcze troszkę przed nami jest niepewności.

Powiedzicie, jak mamy oddać takie malunie wycyckane futerka, debilom co kota tylko chcom. Bez zobowiązań. Wiem , skrzywdzę ogół, ale ostatnie telefony i maile przyprawiają mnie o dreszcze. Beztroska ludzi powala.
Choć dla tych "inaczej myślących" my jesteśmy debilkami i to przez duże D :mrgreen:

O tym ile żarcia idzie nie wspomnę. O ilości żwiru także. O kipiszu jakie dzieci robią zmilczę. Powiem tylko ,że co dzień rolka papieru jest wyrzucana tak sobie tyłki podcierają. Najlepsza zabawka. Udaję ,że nie słyszę ich warków, pyskówek i jazgotów jak się tym dziełem zniszczenia zajmuję. Potem nie słyszę Januszkowych utyskiwań na rozwłóczony papier, który jest wszędzie. Cieszę się,że mam chwilkę spokoju i nie demolują kolejnego drapak czy mebla , firanki. Wiem, gdzie są. A papier to rzecz nabyta. Można wszak jakoś uprostować, złożyć i to co nie zostało w żwirze upecane ... zużyć :wink: Dostało mi się za takie stwierdzenie :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Pt wrz 12, 2014 7:28 Re: OTW12-f.17-...plącze się u nas...oj, plącze ;(

Można też wyprasować - będzie jak nowy :mrgreen:
Nie cisza na watku , tylko wszystkim słów brak na taki nadmiar obowiązków. No, nie wszystkim - mnie :?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt wrz 12, 2014 7:31 Re: OTW12-f.17-...plącze się u nas...oj, plącze ;(

Bo my też zalatane wetowsko i nie tylko, więc pisać nie bardzo kiedy jest, a i sił i inwencji by dociągnąć do Twojego poziomu brak :oops: .

Za zdrowie maluchów i tych większych też :ok: :ok: :ok: :ok: I za Domy dla tymczasów, które zrozumieją, że nie biorą gratisowej zabawki dla dzieci, tylko Wasze dzieciaki. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt wrz 12, 2014 8:37 Re: OTW12-f.17-...plącze się u nas...oj, plącze ;(

ASK@ pisze:Pusto u nas mocno.
Znaczy sie na watku.

Przeczytałam pierwsze zdanie i się zdziwiłam. Czyżby Ci kotów brakowało? :roll:
Dopiero drugie zdanie wszystko wyjaśniło. :ryk:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt wrz 12, 2014 8:45 Re: OTW12-f.17-...plącze się u nas...oj, plącze ;(

Pusto pewnie nie jest tylko raczej się czyta niż pisze :oops:
Ja tam co rano zaglądam co u Was nowego jest :201461
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt wrz 12, 2014 9:28 Re: OTW12-f.17-...plącze się u nas...oj, plącze ;(

Bojówki odeszły

Nogawka rzecze do nogawki
mam dosyć tej kociej huśtawki
nocą wychodzić ciągle musimy
jej grube nożyska chronimy
upał, deszcz czy zimnica
wdziewa nas ta diablica
pora zakończyć naszą mękę
nich sobie narzuci sukienkę.

Może zrobimy sobie dziurzysko?
niech jej przewietrzy doopisko
niech zamarznie tkanka tłuszczowa
to się pożegnać będzie gotowa
jak przez płot będzie dygała
to się jej zrobi dziura doskonała
tam taki pręcik super wystaje
co się do tego wspaniale nadaje.

Nie płacz nogawko siostrzana
nie boli wcale materiał przerwania
zlegniemy potem na dnie kontenera
zacznie się dla nas świetlana era
trafimy bowiem do Nieba Kociego
spotkamy buty co trafiły do Niego
zacerują nas niciami złotymi
i obok Butków się położymy.
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]