OTW4-Żuczku,Żuczku ...:( Nowe foty od 96

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sie 26, 2011 10:52 Re: OTW4- Domki,domki gdzie wy?Nowe foty od s.42

Patmol pisze:takie cumkanie jest OK?
moja Mała (4 miesiace) ciumka dorosłego kota i się zastanawiam czy powinnam protestować :?

Nie wiem czy jest ok.Ale to choroba sieroca jest wg mnie. Za wcześnie od mamy oderwane.U markowych Fuga ciumcia palec jak przychodzi w nocy.Jak smoczek.Wiem zawsze,ze to ona. A w ciągu dnai odważna dziewunia z niej.
Ot, kocie dzieci.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt sie 26, 2011 11:50 Re: OTW4- Domki,domki gdzie wy?Nowe foty od s.42

Moja Glusinia ma dwa lata a wciąż tak mnie memla, układa się tak żeby lizać, memlać ubranie przy szyi, ugniata przy tym łapkami :P to może być efekt zbyt wczesnego oderwania od matki ale kiedyś poruszyłam ten temat z lekarką to powiedziała,że niekoniecznie że po prostu niektóre koty tak mają :kotek:

Maria Szczyglińska

Od: Pt gru 03, 2010 14:58

Post » Pt sie 26, 2011 11:54 Re: OTW4- Domki,domki gdzie wy?Nowe foty od s.42

Ciumkacze są boskie :mrgreen:
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Pt sie 26, 2011 18:11 Re: OTW4-Nowe foty od s.42.Funia pojechała na swoje:)

Tak jak w tytule.
Funia pojechała na swoje wczoraj wieczorem. Do Dużych i energicznej dziewuni.Jest Warszawianką.
Rozmowy trwały jakiś czas. Była wizyta przed adopcyjna, gdzie kocia pokazała na ile ją stać. Państwo mimo to zdecydowali się. Funia jest najbardziej energiczną i wszędobylską z rodzeństwa.A przy tym uroczą i kochaną przytulaską.
Jak zwykle umieram z niepokoju.
Pierwsze wieści z domku.A właściwie drugie, bo wczoraj w nocy telefon był.
...Funia wczoraj wieczorem dostała swojej energii i zabawy trwały do
> północy. Wstała o 4:30 i zabiegała o pieszczoty,biegając nam po
> głowach.
> Pierwsze swoje potrzeby załatwia ładnie do kuwety. Rano o 5:30
> towarzyszyła mi przy robieniu śniadania...

Musze powiedzieć,ze oszczędziła swoich na wejście.Mnie budziła o 3-4.Duzi wzięli na zmianę wolne by kociak nie był sam.

W ogóle wizyta Dużych była miła a oni siedzieli ponad 2 godziny ze zdziwieniem nijakim patrząc na tyle głowin kocich.A nie wszystkie wyszły :mrgreen:

Proszę o kciuki dla mojej dziewuni.
Bądź szczęśliwa dzieciaku :1luvu:
Obrazek

ASK@

Post » Pt sie 26, 2011 18:51 Re: OTW4-NoweFoty s.43.Funia pojechała na swoje:)

Szczęścia koteczko :1luvu: Asiu pewnie Ci trochę smutno więc przytulam,będzie dobrze. :kotek:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pt sie 26, 2011 18:54 Re: OTW4-NoweFoty s.43.Funia pojechała na swoje:)

Bądż szczęśliwa Funiu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pt sie 26, 2011 18:59 Re: OTW4-NoweFoty s.43.Funia pojechała na swoje:)

Asiu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za dziewunię i za pozostałe tymczasiki!!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt sie 26, 2011 21:01 Re: OTW4-NoweFoty s.43.Funia pojechała na swoje:)

Oj, ciężko.Ciężko.mam nadzieję,ze dobrze wybrałam.
Dziś zaszczepilismy jagódkę.Dobrze dziewczynka reaguje na weta.Grzeczna, mruczy przy badaniu.Ona jest taka ufna.
W przyszłym tygodniu reszta idzie pod igłe.

Maksio dzis dostał znów zastrzyk. Wczoraj poiłam go na siłe i karmiłam .Nie chce sam jeść dalej. Ale efekt był. Trzecia powieka cofnęła sie znacznie.Ugotowałam kuraka i zobaczymy.Nawet gerberki muszę mu przecierać 2 x. Jest chudy i to nie tylko w mojej opinii.Wet też tak twierdzi. On tak garnie się do ludzi.Całe noce wyje by go przytulić.Wzięty na kolana garnie się do rąk,wtula,barankuje i mruczy.

Rafik lubi mleczko dla kociąt, gerberki i lubi po awanturzyć sie troszkę.Brzunio mu urósł. Desantowiec z niego. Bo atakuje z nienacka. Brakuje mu kolegi do zabawy.

Efeczki rano zameldowały się na głaski.
Nawet nie zauważyły,że siostry nie ma.
Największe postępy czyni Igunia. Cud saszetka zakupiona bo warto. Iga otwiera sie powoli, nabiera zaufania i tylko modlę się by nic tego nie zakłóciło.Dziś znów mruczała na mój widok...z saszetka w ręku :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Sob sie 27, 2011 5:25 Re: OTW4-NoweFoty s.43.Funia pojechała na swoje:)

Maksio cały czas sam nie je.Kurakiem też wzgardził. Upaprana jestem od włosów po stopy.Ale zaczął sie myć. Do tej pory to my musieliśmy go wstępnie wylizywać :roll: :wink:
Za to Rafik ile mleka mi się nie rozrobi tyle zmęczy.Jedyna miska ,której nie zagrzebuje :mrgreen:
Ide do kuwet.Znaczy sie sprzątać :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Sob sie 27, 2011 5:29 Re: OTW4-NoweFoty s.43.Funia pojechała na swoje:)

Tia!-sprzątanie kuwet to jedyny aerobik jaki robię, bo nie ma odwołania-tu nie ma, że boli-trza i już! :twisted:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Sob sie 27, 2011 20:40 Re: OTW4-NoweFoty s.43.Funia pojechała na swoje:)

Maksio sam zjadł 8O
Brzunio wielgachny, twardy...Jutro ostatnia wizyta u weta.

Dziękujemy Meksykance i Reniferowi za przemiła wizytę. :1luvu:
I za prezenty dla kociastych. Saszetka felixa okazała się tym obiektem pożądania paszczowego :lol:
Obrazek

ASK@

Post » Nie sie 28, 2011 1:19 Re: OTW4-NoweFoty s.43.Funia pojechała na swoje:)

My też dziękujemy za styropianowy domek...
Na razie wwędrował do przedpokoju... Maurycy od razu go sprawdził organoleptycznie, to znaczy wszedł troszkę podrapał...
U nas straszna wichura, będzie burza...nie da się spać...

A koteczki u Asi wszystkie jak z obrazka... normalnie kolejki powinny stać jak stad do Krakowa :1luvu:

A jak podrosły :D
Jagódka już przypomina kotka... a reszta jak żywe sreberka
O jest w domu zabawa :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Nie sie 28, 2011 6:02 Re: OTW4-NoweFoty s.43.Funia pojechała na swoje:)

Oby dobrze służył :lol:

Dzień niedzielny zaczęłam niedzielnie od...łapania ciężarówki. Oczywiście, nici z tego. Załamka totalna bo brzuszek niestety mocno widoczny.Wcześniejsze mioty nie pokazały się, więc na pewno nie żyją. Kolejne kociaki na zatracenie :?: :!: Matka chora, muszę zacząć nosić antybiotyk.
Stara ,bardzo chora kotka olała po raz kolejny łapkę. Strasznie wygląda. A nie mogę jej złapać.Dzikunka okropna. Niestety, złapanie oznacza wg mnie skrócenie jej cierpienia.Może czuje?
Pokazała się dziś jakaś kicia/kot 8O Chudy, niewielki, lekko dymnawy. Zostawiłam jedzenie i zobaczymy.
Bez oczka nie pokazuje się na posesji juz od kilku dni. Boję sie myśleć czy kolejny kot nie odszedł tragicznie.
Za to bura okrągła sie robi i wybredna.

W domu dzionek też niedzielnie zaczęty .Koty olały co mogły wykazując kolejne fantazyjne zapędy.Już mi nie wystarcza gapić sie na rzeczy na wysokości oczu. Musze sięgnąć wyżej :mrgreen:

Koty teraz szaleją .ja też zaraz pójde poszaleć z myciem kuwet. Pobawie się w kopciuszka co to ziarna żwirku przebiera .
Obrazek

ASK@

Post » Nie sie 28, 2011 19:17 Re: OTW4-NoweFoty s.43.Funia pojechała na swoje:)

Młodziaki w domu, Skarbek/Gucio je tropi a ich Mama kipi emocjami i gdacze nad każdym z osobna - mają przewagę liczebną. Dziewuszka nawet bardziej ciekawska i odważna.
Foty od Asi i z pierwszych minut maluchów w nowym domu będą jutro. Dziś idę spać, jutro wracam do pracy po urlopie :roll: .

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie sie 28, 2011 19:32 Re: OTW4-NoweFoty s.43.Funia pojechała na swoje:)

No to już wiadomo.Jeden z DS alix76 dokocił się pozostałymi u mnie markeciakami.Dwupakiem burasiątek.
Pierwsze wieści z Domku mocno obiecujące, choć kipiące emocjami.Teraz Maniek (Fuksik) pokazał na co go stać. Opitolił myszkę rezydenta.
Kciuki bez względnie konieczne :ok:
Bądźcie szczęśliwe dzieciaki :1luvu:

Miło mi było gościć Magde i mamcię Agatę. :1luvu:
"Moje" koty a przynajmniej większość popisała się pozytywnie.Czytaj wdzięki zaprezentowała.
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]