Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sie 19, 2010 12:35 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Uff... co to była za noc 8O . Misiek i Tadzio zachowywali się jakby zupełnie się nie znali. Takich odgłosów to ja nawet chyba od moich "starych" nie słyszałam. W którymś momencie przypomniałam sobie, że jeszcze mam klatkę :roll: , ale chłopaki toczyli walkę przez kraty. Musiałam rozgonić towarzystwo po pokojach, pozamykać. Jest to o tyle trudne, bo mój pies sprawdza mnie w nocy kilka razy czy jestem, więc ja za zamkniętymi drzwiami to już tragedia (jest przecież głucha). Misio spał ze mną, przytulony. Rano ślicznie mruczał. Ranek - po 2 koty z każdej strony drzwi. Maluchy od razu przystąpiły do sprawdzania swojej siły. Zamknięcie w osobnych pokojach nic nie daje, bo zamknięty tak krzyczy, że nie sposób tego zignorować. Dałam za wygraną, albo sobie przypomną co nieco, albo zostanie jeden :evil: . Po 4 godzinach śpią jak aniołki. Dziwna taka cisza ;)
Jutro przegląd u weta, a potem trzeba będzie poszukać domku.

http://www.garnek.pl/alapd

alla7

Od: Pon mar 29, 2010 18:38

Post » Czw sie 19, 2010 18:12 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

chłopcy to mają przygody :D od maleńkości same problemy
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Czw sie 19, 2010 21:14 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Jak minął wieczór chłopakom? W dalszym ciągu łobuzują czy coś się uspokoiło?

larentia

Od: Śro lis 11, 2009 12:45

Post » Czw sie 19, 2010 22:35 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Że też w mordeczkę dorośli ludzie nie wiedzieli o alergii... Większość ludzi podczas życia jakoś wykrywa takową. Choć co innego mieć alergen na stałe. Nie chciał się pan leczyć - jego strata.

No nic, zrobimy znów ogłoszenia... Tak mi przyszło do głowy, żeby ich osobno ogłosić. Sama nie wiem...

A zdjęcia mają cudowne! Jacy oni już duzi. Ja ich pamiętam jak byli wielkości chomiczków :)

Mam nadzieję, że im się coś jednak przypomni... My raz zrobiliśmy błąd, jak zawieźliśmy do weta 2 z 3 małych siostrzyczek - po powrocie, ta co została - atakowała okropnie tamte, do miski nie dopuszczała ( a mieszkały jeszcze wtedy w klatce, bo były dziczkami). Inny zapach i niespełna godzina - stały się dla siebie obce. Jest to dość niesamowite...
U nas skończyło się na permanentnym rozdzieleniu (szczęśliwie ta jedna szybko znalazła domek).

Życzę więc spokojnej nocy! Jeden Misiu i dom stanął na głowie (ciekawe jak pozostałe koty na niego zareagowały).
Mam nadzieję, że kotek wrócił w dobrej kondycji.. ?
Obrazek
"Nawet najmarniejszy kot jest arcydziełem stworzenia" L. Da Vinci

Jaś&Małgosia

Od: Czw lis 19, 2009 23:30

Post » Pt sie 20, 2010 8:48 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Jest już dobrze. Obudzili się jako bracia. Ale spali chyba z 5 godzin i nic ich nie ruszało. Oczywiście jak nie śpią to broją, ale to już cała przyjemność. Dorosłe koty zajęły loże honorowe i jak w kinie przyglądały, co się dzieje. Blue (pies) kilka razy pogoniła wczoraj Misia, ale on się jej wcale nie bał. Dzisiaj jest już spokój.
Za chwilę jedziemy do weta z Tadziowym uszkiem; jak będzie wszystko dobrze to drugi raz będą szczepieni. Wczoraj już kombinowałam, jak ja ich razem w jeden transporter wsadzę :roll:
Zważyłam chłopaków; Misio dalej jest większy (prawie 1700g; Tadzio- 1600). Wyglądają jak szczupaki. Misio jest w bardzo dobrej formie.
Wieczorem napiszę jak po wizycie.

alla7

Post » Sob sie 21, 2010 9:26 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Koteczki zostały zaszczepione. Mają więc komplet szczepień. Uszka czyste. I ... na razie nie robimy ogłoszeń :) Trzymamy mocno kciuki by Misio został zaakceptowany. Na razie jest dobrze :)

alla7

Post » Sob sie 21, 2010 9:57 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

będzie dobrze!
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Nie sie 22, 2010 10:26 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Wygląda na to, że Misiu zostanie w nowym domu :). A Tadzio w starym :oops: Oby nowi współtowarzysze zaakceptowali Misia. Na razie jest dobrze, bez agresji. Koty się obserwują, a właściwie obserwują Misia, bo on nic sobie z tego nie robi. Czyli jeszcze trzymamy :ok:

alla7

Post » Nie sie 22, 2010 11:06 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

chyba najlepsze są stare domy :smokin:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie sie 22, 2010 23:00 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Czy ja dobrze zrozumiałam z tym "starym" i "nowym" domem... ? :D
Dużo zdrówka i dobrych wzajemnych kocich nastrojów życzymy!
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Nie sie 22, 2010 23:20 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

To dopiero niespodzianka :D Widocznie tak musiało być. Głaski dla maleńtasów!

larentia

Od: Śro lis 11, 2009 12:45

Post » Pon sie 23, 2010 7:32 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Tadzio zostaje u mnie a Misiu jest w domu, który cały czas kibicował, wspierał (również czynnie) odchowywanie maluchów. Misio ma do dyspozycji dwa swoje koty. No i będzie blisko :)

alla7

Post » Pon sie 23, 2010 14:37 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

To już wiem chyba co to za domek Misia :) :ok:

A my się bardzo cieszymy z Tadzio-Misiowych domków - chyba wszyscy będą tak szczęśliwi :P
Aż się buzia uśmiecha :)
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Pon sie 23, 2010 16:17 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

chłopaki to farciarze :1luvu:
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Nie sie 29, 2010 12:21 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

I jak się ma Misiu w nowym domku? Przekonał do siebie kociaste?
Tadziu to nie wątpię, że ma się świetnie :)
Obrazek

Jaś&Małgosia

[poprzednia][następna]