POTRZEBNE DS 6płochliwych maluchów do adopcji+ 3nowe+2domowe

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon wrz 22, 2008 18:28

NIE ZAWSTYDZAĆ MNIE :oops:
robie co moge

kasia79

Od: Śro sty 02, 2008 21:44

Post » Wto wrz 23, 2008 8:25

Przypomonam że domku szuka kochana Miłka która okazała sie bardzo wesołym kotem uwielbia zabawy szczegulnie z innymi kotami
za jakiś czas domu będą potrzebowały dwa śliczne kocuki ,no i moze jakiś domek dla Poli kotki z fundacji

kasia79

Post » Śro wrz 24, 2008 14:00

Przez cały temat nie przebrne, więc zapytam.
Jestem z Brzegu. Jak moge pomóc, prócz wsparcia finansowego? (na to niestety nie moge sobie w chwili obecnej pozwolić)
"Świat należy do kotów. One tylko udają, że to my mamy nad nimi władzę."
Ze mną Mefisto, Mocca, Mia, Manga-Pukota, Bamboszek, Nyks-Kula, Hades, Gizmo. *Maura♥*
Nasz temat: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=160831

Nina_Brzeg

Od: Czw wrz 27, 2007 20:43

Post » Śro wrz 24, 2008 18:04

Witam nareszcie ktoś z brzegu Nina -brzeg każda pomoc sie przyda -np. dokarmianie kotów na dziłkach na cmentarzu itp pomoc w wyłapywaniu na sterylki czy leczenia kotów z terenu brzegu przydało by sie też jakieś miejsce na przedrzymanie jkociaków po zabiegach ale to tez mozna jakś zorganizowac ,potrzebna jest tez pomoc przy dowozach kotów do weta itp .Ale tagrze pomoc i wsparcie duchowe jest ,mile widziane
Napisz coś op sobie jakim czasem dysponujesz czy masz jakies miejsce na tymczas auto do dyspozycji itp
wiem że strasznie tego duzo ale kazda najmniejsza pomoc bedzie jak najbardziej na miejscu -mozemy spotkac sie w sobote i pogadac pozdrawiam

kasia79

Post » Śro wrz 24, 2008 18:22

Sama sie sobie dziwie, że trafiłam do tego tematu tak późno :roll:
Czas mam praktycznie codziennie po 16 no i w weekendy.
Mogłabym pomagać w wyłapywaniu kotów (przy okazji robić im zdjęcia, a nóż sie ktoś zakocha), swojego czasu często ganiałam po mojej okolicy łapiąc chore, dzikie koty, które trzeba zabrać do weta. Obecnie okoliczne koty mają już opieke (okolice Trzech Kotwic).
Z miejscem dla chorych kotów u mnie raczej marnie. Moje koty nie są szczepione (nie wychodzą) no i to dziadki, łatwo mogą coś załapać. Chyba, że chodziłoby o przetrzymanie kota po sterylizacji i późniejsze wypuszczenie, jak już dojdzie do siebie (myśle, że rodzicielka da sie namówić na taką opcje). Nie moge sobie pozwolić na dłuższy tymczas, bo już i tak mam kocie wojny domowe i izoluje od siebie dwie kotki.
Własnego samochodu nie mam, ale myśle, że czasami dałoby sie namówić znajomą (również zakocioną) na przewiezienie jakiegoś kota.
Do jakiego weta jeżdżą koty? Wiem, że jakiś czas temu dr. Banachowski miał podpisaną umowe z urzędem miasta na darmowe sterylki bezdomnych zwierząt.
Jest jakaś pomoc finansowa ze strony miasta/czegokolwiek innego? Osoba zajmująca sie okolicznymi kotami ma jakieś dotacje na karmienie ich. Moge spróbować się dowiedzieć skąd i jak sie o to ubiegać.
Ze mną Mefisto, Mocca, Mia, Manga-Pukota, Bamboszek, Nyks-Kula, Hades, Gizmo. *Maura♥*

Nina_Brzeg

Post » Śro wrz 24, 2008 21:53

leczy i sterylizuje nadal p. Banachowski co do karmy to mozna czasem dostac na urząd ale niestety koty jej nie jedzą [to taka karma ze lepiej nie gadac] pozatym ja mam darmowe sterylki załatwione więc trzeba by umówic sie na wizyte i złapac jakąś kocice niech sie nie mnozy .Co do zzałatwiania i dowIAdywania sie ja wszystko wiem tylko brak mi czasu i kogoś do pomocy [a bna margineśie to nawet ludzie z urzędu domnie dzwonią w sprawie kotów więc tak naprawde nie robią nic]
ale wrazie czego mozna napisac na prośbe o zgode na darmowe leczenie ale nie zawsze dają .

kasia79

Post » Sob wrz 27, 2008 11:53

Miejsce dla kotki po sterylce jest, czy mam próbować coś załatwić?
Jakby co, możemy sie umówić na jakiś dzień i spróbować złapać jakąś kicie. Transport po zabiegu myśle, że uda mi sie załatwić :)
Gdzie dokładniej koty są karmione? Nie kojarze tam miejsca, gdzie mogłyby mieszkać.
Dostają jakąś jedną konkretną karme?
No i jeszcze jedno, ile mniej-więcej kotów jest tam obecnie?

Nina_Brzeg

Post » Sob wrz 27, 2008 12:20

moje kociaki którymi sie szczegulnie zajmowałam to kociaki z cmentarza komunalnego przy drugim wejsciu za murkiem sa karmione a śpią wszędzie.
Na sterylke kotke mozna łapac jak bedzie umówiona sterylka itp. podaj mi kontakt do ciebie na pw jakieś gg i tel to sie dogadamy pozdrawiam
a jedzą wszystko co dostana

kasia79

Post » Nie wrz 28, 2008 21:11

Przypominam o maluszkach które jakiś czas temu ''otrzymałam'' zaczynają pomału same jeść gerberki i inne mięsko super wreszcie troszke odpoczne za jakiś tydzien od karmiena maluszków buteleczką
zaczeły biegać juz po całym mieszkaniu ganiają moje koty świetnie sie bawią na drapaczku
za jaki.ś czas zaczne je ogłaszać i szukać im dobrych domów
Poamiętajcie o miłce ona wciąz czeka na dom

kasia79

Post » Pon wrz 29, 2008 7:34

Pstryknij maluchom jakieś fotki, zrobię ogłoszenia :)

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Wto wrz 30, 2008 6:56

mALUSZKI CORAZ LEPIEJ RADZOM SOBIE Z JEDZONKIEM MYŚLE ZE JUZ NIE DŁUGO POROZGLĄDAMY SIE ZA DOMEM
Miłka nadla czeka na swojego właściciela

kasia79

Post » Wto wrz 30, 2008 7:58

O Miłkę i Polę nikt nie zapytuje Kasiu ?

violavi

Post » Śro paź 01, 2008 19:02

Z jednym maluszkiem bardzo zle rano było normalnie biegał skakał zjadł royala suchego i troche mokrej wischas przyszedł na kanape i zasnoł -spał przeniosłam go do koszyka i wyszłam gdy około 17 wróziłam nadal leżał nieruchomon bezwładny oczy zaszły trzecią powieką był nie przytomny,szybko do weta fundacyjnego badanie i wielka nie wiadoma temperatura ok kupa, ok ,wielki brzuch lekaż nic nie umiał stwierdzić podała nospe synergal jakiś sterydi coś ziołowego na wątrobe i powiedziała ze pierwszy raz widzi cos takiego .Więc cóz odrazu do innego weta wielkie zdziwienie usg które wykazało bardzo pełny pencherz ,odciągnięty mog kot nawodniony i troszke żywszy zaczoł ragować unosi głowe i wstaje
Nigdy czegoś takiego nie widziałam nie wieadomo co dalej jak będzie czy wyjdzie z tego moze ktoś wie co mogło sie stac ?
dodam jeszcze że drugi kotek wszystko ok

kasia79

Post » Czw paź 02, 2008 7:36

Ja się nie znam kompletnie, ale podniosę, może ktoś coś doradzi?
Szkoda maluszka :(

violavi

Post » Nie paź 05, 2008 10:16

z kotkiem dziwnie przez 2 dni był spokuj wczoraj wieczorem znów miał atak czyli tracił przytomnośc i bardzo zle wyglądał wykrencało go na boki nie mógł chodzić przewracał sie itp dodam tylkok ze wczesniej byłam u kontroli i było ok to u niego dzieje sie bardzo nagle odsikałam go sikała ale chyba mało [zresztą sam tez sika ]
wczoraj wet go odsikiwał prawie 30 minut i był bardzo zdziwiony jak taki mały kot zmiescił tyle moczu i jak on to szybko produkuje [znaczy ten mocz]
dostał nospe i jakis antybiotyk o przedłuzonym działaniu na zakazenie pęcheża
wdomu dałam mu pic mleko strzykawka odsikałam i połozyłam dziś rano znów kot biega bawi sie jak by nigdy nic? znacie odpowiedz na to co sie znim dzieje?

kasia79

[poprzednia][następna]