Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sie 13, 2011 10:47 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Kinga - dziękuję za laurkę na forum :1luvu: Ja jestem teraz tak zakręcona wokół kotów, że nie mam czasu nawet usiąść i napisać. I wierz lub nie - pomagasz mi bardzo! Swoją wiedzą, poradami, wsparciem moralnym, nie mówiąc już, że mam u siebie połowę Twoich kocich akcesoriów :D

Wykluczyliśmy z Sujkowskim uczulenie na Imaverol. Wczoraj ich nie pryskałam, a mały i tak dostał wzdęcia i wiem po czym. One mają cały czas wystawione suche, ale mały jest tak żarty na kurczaka, że jak mu podam porcję to wsuwa błyskawicą jakby miało uciec z talerza :) Nawet malutką odgania od kurczaka. I właśnie momentalnie po kurczaku dostał takie wzdęcie. A wątroba mogła być powiększona faktycznie od Imaverolu, ale druga sprawa, że one się całe z tego powylizywały, bo nie sposób było je utrzymać w ręcznikach do wyschnięcia. Jedyna opcja to zrobić takie mini kołnierzyki na szyje i zamierzam je dzisiaj skonstruować, bo grzyb się na kotkach panoszy okrutnie. Trzeba je pryskać. Chcę jeszcze zaraz podjechać do Sujki po Imaverol, bo mi się kończy.

W poniedziałek mam podjechać na drugie odrobaczanie kociaków, może to rozwiąże problem dużych brzuszków i wzdęć. Bo po pierwszym razie żadnych robali w kupach nie widziałam. A swoją drogą po antybiotyku kupy się wreszcie unormowały :ok:

Harrusiowa

Od: Pon wrz 13, 2010 22:01

Post » Sob sie 13, 2011 10:48 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Ptyś mały brój, i Balbinka łobuziara :D
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Sob sie 13, 2011 10:58 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

echtom pisze:Mój dziki pingwin włączył dziś podzespół mruczący :) Jeszcze jest czujny i płochliwy, ale ogólnie zachowaniem coraz bardziej przypomina kota. Strasznie żałuję, że nie mogłam wziąć ich więcej, ale jutro wyjeżdżam (tu proszę o wsparcie moralne, bo ekstremalną wersją PKP), mama jest maksymalnie zestresowana perspektywą doglądania malucha przy czwórce naszych i na wzmiankę o drugim zareagowała dość nerwowo.

Rewelacja, już się martwiłam że zostanie dzikunem :) Wczoraj zawiozłam Monice K 2 maluchy, ja zabieram do siebie dziewczynke (najwiekszy dzik jakiego widziałam-atakuje), nikt sie nie zgłosił a koty muszą opuścić lecznice. Monika wzięła 2 czarno-białe i połączyła je z taką gromadą z nadzieją że Jej mąż nie skuma :)
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Sob sie 13, 2011 14:50 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Z tych strasznych rzeczy - to ja tez dzis slyszalam w aptece jak babka mowila, ze w Wejherowie na jej osiedlu ktos potrul koty :evil: Na Granicznej z tego co pamietam...
Do weta natomiast dzis zostal przyniesiony pies z lasu, ze sznurkiem werznietym w szyje. Rana wygladala okropnie :cry:
Zabic takiego co to zrobil, to malo! To trzeba cos rownie dotkliwego zastosowac.
W Stanach ponoc sa takie bojowki - nielegalna co prawda organizacja, ale skupia ludzi, ktorzy maskuja twarz i jada do delikwenta, spuszczaja mu łomot. Najczesciej stosuja to samo co zwyrodnialec zrobil zwierzeciu.

Kto chetny na takie akcje?? :wink: No ja bym sie chyba nie zawahala, zeby przyfandzolic!!
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820

Od: Sob lut 19, 2011 21:49

Post » Sob sie 13, 2011 15:03 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Same złe wiadomości ostatnio, dzwonił wczoraj pan Sławek z Kotwicy, że jedna kotka otruta - Mirella walczy o nią ale jest kiepsko, kilka innych kotów spod kotwicy ma straszną biegunkę, nie wiadomo czy ktoś nie truje tam kotów :cry: .
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Sob sie 13, 2011 15:13 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

menial pisze:Działamy jak firma - strona jest naszą wizytówką.

tia, i wysyłasz mi coś takiego:
[............] Rzepka została zmieżdżona. Do końca życia jej noga nie będzie sprawna; będzie przykurczona. Mimo tego Goldina świetnie sobie radzi jako trójnózek, co widać na zdjęciach. Najprawdopodobniej noga Goldiny została zmaiżdżona przez jakiś sprzęt pracujący na stoczni lub wpadła gdzieś pomiędzy skaładowane rury lub odpady żelazne. Napewno starsznie cierpiała z takim urazem. Goldina dzielnie znosi wszelkie operacje weterynaryjne, kolejne rentgeny i zmaiany gipsów. Zbieramy środki na jej leczenie i szukamy dla niej nowego domu. Na stocznię z pewnością nie wróci!!!!
Po raz pierwszy w życiu mam do czynienie z kotem tak zsocjalizowanym, miłym, kontaktowym. Goldina jest pełna zaufania. Wie, żę się jej pomaga i kompletnie się temu poddaje - zakładsaniu kołnieża, [...........]

chyba raczej wizytufka ;) to zresztą jest lajtowe, dostaję lepsze kawałki.

Przechodząc do meritum -- jeśli masz jak to mogła byś się do mnie zgłosić po backupy oraz pliki które utworzyłem w ciągu ostatnich miesięcy. Ogłoszenia, akcje, sprawozdania w większości są posegregowane (np. koty są w katalogach: koty.agam, koty.alendas, koty.awojcik, koty.doro27, koty.echtom, koty.grzecz, koty.k89, koty.lisiarnia, koty.magradz, koty.marea, koty.marlon, koty.menial, koty.mpacz, koty.mzieml, koty.poker, koty.reszta, koty.sabina, koty.seja, koty.soso, koty.wera, koty.zguby ; akcje w akcja.eplater, akcja.lisiarnia, akcja.meksyk, akcja.nauta, akcja.rumia, akcja.sabina_i_monika, akcja.stocznia, akcja.ul.grunwaldzka ; i tak dalej...) przy okazji dostała byś hasła ;)

ps, pisałem już wczoraj: viewtopic.php?p=7827900#p7827900

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Sob sie 13, 2011 16:17 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

chyba raczej wizytufka ;) to zresztą jest lajtowe, dostaję lepsze kawałki.

Przechodząc do meritum -- jeśli masz jak to mogła byś się do mnie zgłosić po backupy oraz pliki które utworzyłem w ciągu ostatnich miesięcy. Ogłoszenia, akcje, sprawozdania w większości są posegregowane (np. koty są w katalogach: koty.agam, koty.alendas, koty.awojcik, koty.doro27, koty.echtom, koty.grzecz, koty.k89, koty.lisiarnia, koty.magradz, koty.marea, koty.marlon, koty.menial, koty.mpacz, koty.mzieml, koty.poker, koty.reszta, koty.sabina, koty.seja, koty.soso, koty.wera, koty.zguby ; akcje w akcja.eplater, akcja.lisiarnia, akcja.meksyk, akcja.nauta, akcja.rumia, akcja.sabina_i_monika, akcja.stocznia, akcja.ul.grunwaldzka ; i tak dalej...) przy okazji dostała byś hasła ;)

ps, pisałem już wczoraj: viewtopic.php?p=7827900#p7827900[/quote]

co ma piernik do wiatraka? wystarczy zrobić korektę tekstu. poprawię osobiście, po otrzymaniu 'kluczy' do skarbu (czytaj. strony). ;)
Przypominam ci Szymonie, że to Ty ogłosiłeś rezygnację. Wylewanie jakiejś nieuzasadnionej złości poprzez odgrywanie purysty językowego - o co Ci chodzi?!? Nie bardzo rozumiem skąd ten uraz i traktowanie mnie jak osobistego wroga. Nikt Ci niczego nie odbiera, sam z tego zrezygnowałeś. Chyba, że rezygnacja nie była rezygnacją? Ale kto się wyzna na głębokiej męskiej wrażliwości? Tak czy owak, nie życzę sobie osobistych wycieczek. Nie zależy mi na obsłudze strony, bo nie mam w tym zakresie zadnych ambicji. Zalezy mi zeby strona działała. Kropka.
Spotkanie jest w poniedziałek, zatem wszelkie kwestie możemy omówić.
Jeśli nie bedziesz - możemy ustalić inny termin. Jestem po operacji, nie zawsze pozwala mi kondycja na długie wyjazdy. Gdańsk z perspektywy Kosakowa to daleko.
......
Tyle słowem uzupełnienia. POZDRAWIAM SERDECZNIE!
.....
Dalej proponuję s...pokój.

menial

Od: Czw lis 12, 2009 22:15

Post » Sob sie 13, 2011 16:46 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

menial pisze:co ma piernik do wiatraka? wystarczy zrobić korektę tekstu. poprawię osobiście, po otrzymaniu 'kluczy' do skarbu (czytaj. strony). ;)
jasne, oczywiście jak zwykle ją tzn. korektę zrobiłem. Po wstawieniu paruset ogłoszeń poprawianie literówek, ortografii, dzielenie na akapity, domyślanie się tytułu i/lub nazwy konta przy wirtualkach staje się męczące, przekonasz się o tym w swoim czasie ;)
menial pisze:Przypominam ci Szymonie, że to Ty ogłosiłeś rezygnację. Wylewanie jakiejś nieuzasadnionej złości poprzez odgrywanie purysty językowego - o co Ci chodzi?!?
nie jestem zły. A to tak przy okazji bo nie raz i nie dwa prosiłem o porządne ogłoszenia. Tutaj na forum, w szczegółach. Jak pisałem do ludzi że mam dość wstawiania polskich liter to w końcu dostałem odpowiedź żebym wstawiał jak jest... chodziło mi o to że skoro strona jest dla Was ważna to moglibyście zachować pewną dbałość o to co wysyłacie.
menial pisze:Nie bardzo rozumiem skąd ten uraz i traktowanie mnie jak osobistego wroga. Nikt Ci niczego nie odbiera, sam z tego zrezygnowałeś. Chyba, że rezygnacja nie była rezygnacją? Ale kto się wyzna na głębokiej męskiej wrażliwości? Tak czy owak, nie życzę sobie osobistych wycieczek.
e.. gdzie Ty tu widzisz osobistą wycieczkę, że akurat wyciąłem kawałek akurat z maila od Ciebie ?
menial pisze:Spotkanie jest w poniedziałek, zatem wszelkie kwestie możemy omówić. Jeśli nie bedziesz - możemy ustalić inny termin. Jestem po operacji, nie zawsze pozwala mi kondycja na długie wyjazdy. Gdańsk z perspektywy Kosakowa to daleko.
nie wiem gdzie jest spotkanie, jeśli nie blisko mojego miejsca zamieszkania to nie będę bo poruszam się o kulach.

Jak mam Ci przekazać hasła ? mogę wysłać mailem jeśli uważasz że masz niezagrzybiony kąputer.

ssb

Post » Sob sie 13, 2011 17:07 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Spotkanie w Cafe Anioł, w poniedziałek, nie wiem o której.
..............
W Gdańsku będę pewnie gdzieś w połowie przyszłego tygodnia (to będzie zalezało od samopoczucia mojego pokrojonego brzucha i kierowcy). Nie wcześniej. Możemy się umawiać. Odbiorę kopie bezp. i hasła.

menial

Od: Czw lis 12, 2009 22:15

Post » Sob sie 13, 2011 17:21 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Cafe anioł 17.00
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Sob sie 13, 2011 18:28 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 48196.html
Nie o kota chodzi ale warto tam zadzwonić, ja powiedziałam kobiecie, że mam suke do oddania :) ona szuka suki bzykania dla swojego psa, wytłumaczyłam babie co i jak ale im więcej telefonów tym lepiej.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Sob sie 13, 2011 18:46 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Możemy się umawiać,
albo wcześniej jeśli przypadkiem ktoś zmotoryzowany z pkdt będzie w pobliżu to może ode mnie wziąć i przekazać...

ssb

Post » Sob sie 13, 2011 19:23 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=131645][img]http://miau5.republika.pl/stel.gif[/img][/url]

Banerek dla Stelli.
Obrazek

lalka999

Od: Pon paź 25, 2010 1:02

Post » Sob sie 13, 2011 22:47 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

jarekm pisze:Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dzisiaj to widać ze 13, na szczęście nie piątek.
Ale i tak mam "farta" od rana
A powrót do domu to mi się mocno wydłuzył.
Spotkałem to cudo na zdjęciach
Przysiadłem na chwilę na ławkę a ten maluch zaraz umościł mi się na kolanach
Zwinął w kłebuszek i mrucząc i udeptując złozył sie do snu
Byliśmy już u Bandury, właśnie wrócilismy
Kotek ma już książeczkę zdrowia
Dostał na odrobaczenie i preparat na pchełki
Ogólnie zdrowy
Jak nic się nie będzie działo to za 3 do 5 dni szczepienie
Maluch oceniony że urodzony 01.06
No i najważniejsze - to kocurek

RATUNKU
Najpierw coś robię nie myślac co dalej
No i właśnie....
CO DALEJ

PS
Cały czas burczy, istny traktor
Nawet jak Bandura dawał jemu pastę na odrobaczenie
Kuwetę już zaliczył
Kupka jak na takiego malucha olbrzymia
Teraz leży obok klawiatury i burczy

No i tyle
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Sob sie 13, 2011 23:24 Re: PKDT vol.9.- 20 ZŁ miesiecznie wpłaty na KOCIARNIE strona10

jarekm pisze:Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I co można napisać?
Nic
Sama słodycz
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

[poprzednia][następna]