Szczytno - potrzebujemy DT, DS.. dużo kotów, 3 kolejne w DS!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob kwi 02, 2011 14:09 Re: Szczytno-bezradność-brak adopcji.. Bryś białaczka :( DT ???

meksykanka pisze:Jeden transporterek mam nieźle przez Mućkę zdezelowany, to trochę się wstydzę obcym ludziom pokazywać, bo będę robić zły przykład, szczególnie nowym rodzinom adopcyjnym, ale w razie czego od sąsiadów dopożyczę inny, ładniejszy, bo ich kotka leniwa, nie demoluje wszystkiego z prędkością światła...

Gibutkowa bardzo dziękuję, że włączyłaś się w pomoc. Rady od osób, które znają dobrze temat są bezcenne.
Ale rzeczywiście mało Was. Czy w Szczytnie nie znalazłby się jeszcze jakiś wolontariusz?
Może poszukać, ogłoszenia, FB - ja jestem zielona w tych sprawach, ale musi być jakiś sposób dotarcia do osób z sercem dla zwierząt, może lokalne radio? Jakby ktoś chciał się włączyć...

FB myślę że by duuużo dało. Tam się naprawdę osoby potrafią zorganizować. Niech ja sobie przypomnę kto umie FB robić :roll:

No a rady niewiele dadzą jak dziewczyn jest tylko dwie - nie wyrobią się z tym co trzeba załatwiać "na miejscu".
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob kwi 02, 2011 14:24 Re: Szczytno-bezradność-brak adopcji.. Bryś białaczka :( DT ???

widziałem schronisko, zabieralem dwie koteczki do wawy. I duze uznanie dla Basi i Asi, za to co tam robia, wizyta tam to bylo dla mnie duze przezycie, sam odglos szczekania przy zblizaniu sie do niego juz paralizowal smutkiem. Kociarna rzeczywiscie to skromny barak, malo miejsca, teren kwarantanny blisko wybiegu dla zdrowych kotow. No i koty siedzace w baraku, apatyczne, smutne, niektore ocierajace sie o nogi... ale szczesciem w nieszczesciu dla tych zwierzat jest Basia, naprawde jestem ciagle pod duzym wrazeniem tego co ona tam robi, jak swietnie pomaga zwierzakom, potrafi dogadac sie z personelem.
:ok: :ok: :ok: ja sluze pomoce, jesli bedzie potrzeba moze bede mogl tez pomoc transportowo w razie sytuacji awaryjnych.
Jesli Meksykanka nie bedzie miala na wekend transportera to ja sluze swoim, moge pozyczyc, prosze tylko o kontakt na PW - dogadamy sie szczegolowo.
Brysia widzialem na zywo, cudny wielki miziak, ktory na sam widok Basi zaczal miauczec i domagac sie pieszczot. Jesli tylko udalo mi sie przejsc, przezyc to zasluguje na dobry dom.
:ok:

sebow

Od: Pon kwi 26, 2010 12:35

Post » Sob kwi 02, 2011 14:46 Re: Szczytno-bezradność-brak adopcji.. Bryś białaczka :( DT ???

Dostałam takie FB (od pani, z którą wcześniej też pisałam, która chciała zamówić (i zamówiła) karmę.) Wstawię tutaj bo nie pamiętam z kim pisałam na pw :oops:

Kochana,
Już miałam wysłać zamówienie, ale nie mam numeru telefonu do Basi... Zamówiłam Royala choć innego ale tez dobrego na indoor i trochę mokrej....
Zapomniałam dodać, że dostarczą kurieriem, czy będzie ktos w domu u Basi pomiedzy 9-16 żeby odbrać przesyłkę?

Odpowiedź może być na pw ;)
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Sob kwi 02, 2011 15:01 Re: Szczytno-bezradność-brak adopcji.. Bryś białaczka :( DT ???

Może poszukać, ogłoszenia, FB - ja jestem zielona w tych sprawach, ale musi być jakiś sposób dotarcia do osób z sercem dla zwierząt, może lokalne radio? Jakby ktoś chciał się włączyć...[/quote]
FB myślę że by duuużo dało. Tam się naprawdę osoby potrafią zorganizować. Niech ja sobie przypomnę kto umie FB robić :roll:

Catangel i chyba Szalony Kot.Na pewno ktoś jeszcze, ale nie przypomnę sobie teraz.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob kwi 02, 2011 15:06 Re: Szczytno-bezradność-brak adopcji.. Bryś białaczka :( DT ???

Ja robiłam FB Szczytna, administratorem jest też sebow więc tam można dac info np o poszukiwaniu wolontariuszy/wolontariuszek. Dawałam link dużo stron wcześniej, może ktoś się dokopie a jak nie to poszukam :)
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Sob kwi 02, 2011 15:09 Re: Szczytno-bezradność-brak adopcji.. Bryś białaczka :( DT ???

Rozmawiałyśmy dzisiaj z kierowniczką schroniska i ona też nie jest za uśpieniem Brysia,sama powiedziała,że on wcale nie musi zarażać.O uśpieniu Brysia padła propozycja z ust znajomej,która bywa w schronisku i to w rozmowie przez telefon,dlatego dokładnie nie wiedziałm kto tak stwierdził.
Schronisko i tak nie jest miejscem dla Brysia,od czasu kiedy tam trafił jego jest dosłownie połowa,on potrzebuje kochającego domu i dobrej opieki.

Co do waszego pytania o wolontariuszy,to niestety jesteśmy tylko dwie,jeżeli chodzi o zajmowanie się adopcjami,leczeniem i ogłoszeniami.I nic nie wskazuje na to,żeby ktoś chciał dołączyć.Nie ma tu ani Fundacji ani Stowarzyszenia do którego mogłybyśmy zwrócić się o pomoc.

A co do adopcji kotów czy psów,to nasze schronisko pęka w szwach,co roku w wakacje jest masa wyrzuconych zwierząt po trasie na wakacje,nasze miasto jest małe ma około 25 tyś mieszkańców i limit adopcji się wyczerpuje,jedyne duże miasto obok nas to Olsztyn,które ma swoje schronisko.

Wiele kotów i psów nigdy nie znalazłaby domów,gdybysmy nie szukały w całej Polsce.Nawet nie wiecie jak dużo fantastycznych psów i kotów siedziało latami w boksach,a dzięki ogłoszeniom grzeją dupki w dobrych domach w Warszawie, Łodzi czy Bielsku Białej a w Szczytnie nikt ich nie chciał,bo większość ludzi ma już swoje zwierzęta.
Tak jak moja mama ma 3 psy,każdego zabierała z ulicy,każdy wyrzucony jak śmieć w wakacje.

Problemem jest też to,że nikt z UM nie prowadzi strony schroniska,nie wkleja informacji,zdjęć a wydaje mi się,że z UM lub TOZ-u powinna być taka osoba,która pomogłaby chociaż w ten sposób.

ACHA13

Od: Pon maja 31, 2010 11:23

Post » Sob kwi 02, 2011 15:10 Re: Szczytno-bezradność-brak adopcji.. Bryś białaczka :( DT ???

O - to może jakiś chwytliwy tekścik dopiszesz - ja nie mam konta na FB to nie widziałam Waszego ogłoszenia.

Ktoś się musi odezwać, przecież w Szczytnie też musi być trochę ciepłych serc dysponujących choć odrobiną czasu.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Sob kwi 02, 2011 15:42 Re: Szczytno-bezradność-brak adopcji.. Bryś białaczka :( DT ???

http://www.facebook.com/event.php?eid=207077765972967
może byc foto Brysia dać na FB jako tytułowe, Mela już od dawna w swoim domku, jej foto poruszylo tyle osób, może zdjęcie Brysia, z jego ślicznymi oczętami wzruszy kogoś:)

sebow

Post » Sob kwi 02, 2011 16:05 Re: Szczytno-bezradność-brak adopcji.. Bryś białaczka :( DT ???

ACHA - jest takie coś na adopcje.org, że jak dodasz min. 10 poprawnych ogłoszeń, to w ramach nagrody dostajesz własną stronę w ramach tego portalu. Załóżcie tam konto które w nazwie (użytkownik) będzie miało "szczytno" i "koty" - jak dostaniecie stronę to adres będzie zawierał właśnie nazwę użytkownika - dlatego ważne żeby tam były te dwa słowa, bo potem w wyszukiwarce będą wyskakiwały. Tam możecie prowadzić stronę Waszych kotów, możecie robić podstrony np.: koty do adopcji, psy do adopcji, koty w domach, psy w domach, potrzebna pomoc itd.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Sob kwi 02, 2011 16:11 Re: Szczytno-bezradność-brak adopcji.. Bryś białaczka :( DT ???

sebow pisze:http://www.facebook.com/event.php?eid=207077765972967
może byc foto Brysia dać na FB jako tytułowe, Mela już od dawna w swoim domku, jej foto poruszylo tyle osób, może zdjęcie Brysia, z jego ślicznymi oczętami wzruszy kogoś:)

pokopiuję na inne wątki żeby inni mogli udostępniać (czy jak to się tam nazywa - kurcze muszę w końcu obadać tego całego fejsbuka ;) )

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Sob kwi 02, 2011 16:28 Re: Szczytno-bezradność-brak adopcji.. Bryś białaczka :( DT ???

ja mam coś problemy z FB, trudno mi edytować i często nie mogę wejść w ogóle na nie, spróbuję z pracy, może to wina mojego kompa.
a za Brysia duże :ok: uda mu się!!

sebow

Post » Sob kwi 02, 2011 19:18 Re: Szczytno-bezradność-brak adopcji.. Bryś białaczka :( DT ???

Kasiu przesłałam zdjęcia rachunków od weta i dzisiaj jeszcze zakupiłam dla Brysia 4 saszetki mokrego i mały żwirek za 15zł.Razem wet.405zł +50zł paliwo +15zł=470zł.Przesłałam też zdjęcia chorych kotów.Bryś to cudowny kot ,akceptuje psy nawet na nie nie syknie,patrzy obojętnie.Najważniejszy człowiek i głaski,obecnie jest u mojej koleżanki jak załapie kuwetę i pies go zaakceptuje to być może będzie miał dt na kilka dni tylko ja kupuję karmę i żwirek.Trzymajcie kciuki chociaż za te kilka dni jak się nie uda jutro wraca do piwnicy ,ale on tam marnieje w oczach bez człowieka obok to drugi Maciek .Mam jego dwa zdjęcia robione komórką prześlę Ci Kasiu później ,może będziesz mogła je wstawić. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Ostatnio edytowano Sob kwi 02, 2011 19:23 przez horacy 7, łącznie edytowano 1 raz
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Sob kwi 02, 2011 19:21 Re: Szczytno-bezradność-brak adopcji.. Bryś białaczka :( DT ???

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Sob kwi 02, 2011 19:37 Re: Szczytno-bezradność-brak adopcji.. Bryś białaczka :( DT ???

Już postaram się szybko wstawić zdjęcia :) To żaden problem. Spokojnie prześlij też zdjęcia Brynia. I kciuki chociaż za ten DT :ok:
po_prostu_kaska

Post » Sob kwi 02, 2011 19:44 Re: Szczytno-bezradność-brak adopcji.. Bryś białaczka :( DT ???

Poniżej zdjęcia :(

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
po_prostu_kaska

[poprzednia][następna]