Tragedia u nas
Adopcje stoja a same trudne przypadki się trafiają.
Bezo siedzi w Theriosie i doprowadzaja go powoli do ładu.
Niestety bez pomocy kot zgniłby zywcem !!! Ma złamana miednice i kość krzyżowa w trzech miejscach i w dwóch miejscach zlamana noge. Znalazł sie i śrót. Jeśli Bezo nie zareaguje na antybiotyki to konieczna bedzie amputacja ogona.
Puśka zupełnie sbie nie radzi z fizjologią. Robie pod siebie, nie probuje nawet wstać.
Jast masakra, futro ogolone a i tak co chwile trzeba ja prac. Niestety nie ma możliwości, zeby ciągle przy niej siedziec i na bieżąco sprzatać.
Gips cały w kupie i nie mam pomysłu jak go wyczyścić.
Jeśli po kontroli okaże się, że Pu ska jeszcze usi w gipsie chodzić to sie załame chyba.
Niestety przy takich urazach gips od 3-5 tyg sie nosi.
Do tego jeszcze Staś
Mały w sobote zostal przyniesiony do lecznicy. dostałam telefon, ze jest kot i czym ogłabym przyjśc zrobić zdjęcia. Pojechalismy po południu z Gemem do lecznicy.
Okazało się, ze mamy do czynieniaz maleńkim ok 3 mies kocurkiem. Kociak ma bardzo duże problemy z poruszaniem się.
wygląda to tak
http://www.youtube.com/watch?v=pcU4PC0Mw2g
http://www.youtube.com/watch?v=anL2Cnv3tOY
Pomine juz opis jak wyglądała wizyta, jak kociak został przez wetów potraktowany i jak przyłozyli się do badania. Wyszliśmy z lecznicy z rtg (źle zrobionym), oczywiście z kotem, który miał obniżona temp, był blady ale za to odpchlony i drobaczony
Pojechalismy do nastepnej lecznicy.
Tam lekarka przyłozyła sie do badania, probowała pomóc na tyle na ile potrafiła. W efekcie kot dostał antybiotyk i steryd.
Byliśmy dzisiaj w odwiedzinach ale wg mnie nie ma żadnej poprawy.
Maluch ma bolesnośc ogona gdzie został wymacany ropień a do tego ogon jest połamany.
Jest bolesność lewej tylnej nogi. Zaburzenia równowagi sa lewostronne. Kociak ma błedny wzok i nienaturalnie wywija do tyłu przednia prawą łapę.
Szukamy pomocy w zdiagnozowaniu małego i zaordynowaniu leczenia.
Kot potzrebuje konsultacji ze specjalistą.
A może ktoś ma jakis pomysł ??
Weci szczerze mówiąc nie wiedzą co jest maluchowi.
Potrzebne bedzie wsparcie finansowe dla Stasia. Musimy jak najszybciej pokazac go komus mądremu !!
Pieniążki zbieramy na koncie AFN z dopiskiem "ogony u fiony-Staś"
78213000042001038801430001 VWBank
Nie mówiąc o mojej kochanej Szarlotce, która pochłania mase czasu
ale najwazniejsze, że się zdrowo rozwija