Koty z Kielc czekają na pomoc przekaż im 1 % swojego podatku

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sie 20, 2009 16:41

No właśnie, co z Rudolfem i tym panem z Wwy co często bywa w Kielcach i chce od nas kotkę?
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Czw sie 20, 2009 19:35

Pani od Rudolfa jakas dziwna bo ja mówię o procedurach adopcyjnych a Ona prosi o podanie terminu, kiedy kot przyjechałby do niej i czy będzie musiała go w Rzeszowie gdzies odebrac czy do domu go przywioza :wink:
Pan z Warszawy. W zasadzie wszystko stoi bo nie wiadomo co z ludzmi, którzy byli zainteresowani adopcją Nutki i Nelly. Ludzie od Nutki mają problem z zabezpieczeniem balkonu a z ludzmi od Nelly nie możemy się skontaktować.

zorba juz pisze PW ;)
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Czw sie 20, 2009 19:56

To ten pan chce obie panny z kontenera? Ja zrozumiałam że chodzi mu o inne kotki-dorosłe. Jeśli jest sprawdzony i oferuje dobry domek, to może warto się zastanowić? Nutka zresztą miała sporo chętnych... Tamte domki spełnią warunki albo i nie...
A jak z Lidią? Mruczy w nowym domu?

Niteczka 1

Post » Czw sie 20, 2009 23:06

Odnowione Allegro cegiełkowe dla kotów z Kielc: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=720114759
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Pon sie 24, 2009 9:40

Tragedia u nas :(
Adopcje stoja a same trudne przypadki się trafiają.
Bezo siedzi w Theriosie i doprowadzaja go powoli do ładu.
Niestety bez pomocy kot zgniłby zywcem !!! Ma złamana miednice i kość krzyżowa w trzech miejscach i w dwóch miejscach zlamana noge. Znalazł sie i śrót. Jeśli Bezo nie zareaguje na antybiotyki to konieczna bedzie amputacja ogona.

Puśka zupełnie sbie nie radzi z fizjologią. Robie pod siebie, nie probuje nawet wstać.
Jast masakra, futro ogolone a i tak co chwile trzeba ja prac. Niestety nie ma możliwości, zeby ciągle przy niej siedziec i na bieżąco sprzatać.
Gips cały w kupie i nie mam pomysłu jak go wyczyścić.
Jeśli po kontroli okaże się, że Pu ska jeszcze usi w gipsie chodzić to sie załame chyba.
Niestety przy takich urazach gips od 3-5 tyg sie nosi.

Do tego jeszcze Staś :crying:

Mały w sobote zostal przyniesiony do lecznicy. dostałam telefon, ze jest kot i czym ogłabym przyjśc zrobić zdjęcia. Pojechalismy po południu z Gemem do lecznicy.
Okazało się, ze mamy do czynieniaz maleńkim ok 3 mies kocurkiem. Kociak ma bardzo duże problemy z poruszaniem się.
wygląda to tak :cry:
http://www.youtube.com/watch?v=pcU4PC0Mw2g
http://www.youtube.com/watch?v=anL2Cnv3tOY
Pomine juz opis jak wyglądała wizyta, jak kociak został przez wetów potraktowany i jak przyłozyli się do badania. Wyszliśmy z lecznicy z rtg (źle zrobionym), oczywiście z kotem, który miał obniżona temp, był blady ale za to odpchlony i drobaczony :roll:
Pojechalismy do nastepnej lecznicy.
Tam lekarka przyłozyła sie do badania, probowała pomóc na tyle na ile potrafiła. W efekcie kot dostał antybiotyk i steryd.
Byliśmy dzisiaj w odwiedzinach ale wg mnie nie ma żadnej poprawy.
Maluch ma bolesnośc ogona gdzie został wymacany ropień a do tego ogon jest połamany.
Jest bolesność lewej tylnej nogi. Zaburzenia równowagi sa lewostronne. Kociak ma błedny wzok i nienaturalnie wywija do tyłu przednia prawą łapę.
Szukamy pomocy w zdiagnozowaniu małego i zaordynowaniu leczenia.
Kot potzrebuje konsultacji ze specjalistą.
A może ktoś ma jakis pomysł ??

Weci szczerze mówiąc nie wiedzą co jest maluchowi.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Potrzebne bedzie wsparcie finansowe dla Stasia. Musimy jak najszybciej pokazac go komus mądremu !!
Pieniążki zbieramy na koncie AFN z dopiskiem "ogony u fiony-Staś"

78213000042001038801430001 VWBank

Nie mówiąc o mojej kochanej Szarlotce, która pochłania mase czasu :(
ale najwazniejsze, że się zdrowo rozwija ;)
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Wto sie 25, 2009 8:16

:cry: :cry: biedny Staś... to wygląda, jakby go ktoś nadepnął albo coś... Mocne kciuki za kocinkę :ok: :ok: :ok:

koko_

Od: Pt gru 19, 2008 16:15

Post » Wto sie 25, 2009 10:11

Staś jest najprawdopodobniej po wypadku. Podejrzenie strzaskania miednicy.

Puśka już bez gipsu i w końcu normalnie kuwetkuje ;)
Chociaż ten problem odpada ;)

Maluchrośnie, kupy robi, spi i zaczyna sobie gadać ;)

Będawizytyw do mkach dla Samby, Shili i Arniki. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Szansę na domek ma Nelly ale Pani ma dzwonić do mnie w czwartek.

Były też jakies telefony o Itona, Falę ale srednio sensowne.

W piatek wreszcie wyjeżdżają do domku Kleks z Ulą.

Oprócz tegokotów ciagle przybywa a to co ubywa to jest kropla w morzu :(
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Wto sie 25, 2009 10:18

Puśka - super :ok: :ok: będzie znowu pięknym, pachnącym kotkiem.
:ok: :ok: :ok: za wszystkie domki i za nowe życie zaprzyjaźnionych Uli i Kleksika :D A Ula po zabiegu już w porządku, tak?

koko_

Post » Wto sie 25, 2009 11:47

Uleńkatrzydnipo zabiegu juz zaczęła skakać a jako, ze zabieg polegał na resekcji główki kości udowej to na prawde kicia szybko sie pozbierała.

Bardzo przydałyby się też domki dla Idril i dzieciaków bo u Gema sytuacja nieciekawa.

Bylo zapytanie o Pamira ale nic z tego nie wyszło :(

Jest tez szansa na domek dla tzykropki ;) w Opolu ale musimy jeszcze sprawdzic domek. Pani przeprowadza się w okolicach wrzesnie i wizyta będzie po przeorowadzce ;)

Jedna z kotek, która urodziła pod Castorama schowala maluchy w kanałach podziemnych i z tego co się domyslamy ukryła maluchy w kanale pod ulicą.

Kotka, która chciałyśmy łapać do sterylki ale wypuściłyśmy w efekcie bo miała mleko w cyckach od trzech dni nie przychodzi więc najprawdopodobniej tez urodziła :(

Nie możemy sie pozbierac z tymi kotkami :(

Sa tam tez dwa 5 mies podrostki jedna tygrysica i jedno sreberko też przydałoby się gdzieś na dt je zabrać...

Koniec swiata normalnie...nie wyrabiamy z tym wszytskim :(
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Wto sie 25, 2009 16:31

Fiona, a jak z tymi mailami o myszątka? A Rudolf?

Niteczka 1

Post » Śro sie 26, 2009 23:57

Myszata dziewczynka chyba pójdzie do domku o Rudolfa na razie cisza. Były dwa domki ale zadem się nie odezwał więcej.

Jest szansa na domek dla Fali ale jutro wszystko sie wyjaśni.

Niestety mamy tez kolejnego kota. Dzisiaj ktoś zostawił w lecznicy na poczekalni kotke. Kicia była zamknięta w skrzynce na narzedzia. Dołączona była do niej reklamówka z jedzeniem i miskami. Ewidentne porzucenie. Kotka miziasta i ruczaca ale na razie w dość ciężkim szoku :cry:
Kitka ma ok 2 lata i jest rasową tygrysicą ;)
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Czw sie 27, 2009 16:01

Domek dla Fali z adopcji.org? A nowej pannicy zrób ładne fotki i wrzucimy je gdzie trzeba :lol:

Aha, jeszcze chcę zapytać co z Nelly. Skończyło się jej Allegro i nie wiem czy przedłużyć. Falce na razie nie przedłużam :lol:

Odezwał się ktoś o Lunę i Arielkę? Miały obserwujących...

Niteczka 1

Post » Czw sie 27, 2009 23:01

Fiono, chciałam zapytac o Chrupke, gdzie sie teraz znajduje? Czy została odebrana na dobre temu pijakowi? Ma DT? I czy coś sie zmieniło u kotków dla, których nie ma DT, tych które są na ulicy jak Negro ?

kalina m.

Od: Czw sie 06, 2009 20:26

Post » Pt sie 28, 2009 7:36

Mamy zapytanie o kotomyszę :D Przesłałam Fionie.

koko_

Post » Wto wrz 01, 2009 21:00 Re: Koty z Kielc-na juz potrzebna mamka dla 1 dniowego malca !!

Z kotów które mieszkały na ulicy Bezo jest u mnie na dt i wypuszczę go jedynie do nowego domku ;)
Chrupka tez w dt. Była sterylkowana ale wsszy puściły i kicia w poniedziałek miała kolejna operację.

W nowych domkach sa Nutka, Fala, Ula, Lidka a Lagos przeprowadził się na dt do domku w którym zamieszkała Lidka. do domków wyjechały tez Ula z Kleksikiem i niestety Kleksik wczoraj wieczoem nawiał z domu...uciekł przez drzwi miedzy nogami. Nie wiadomo gdzie jest, nie udaje się go odnaleźc :(

Szanse na domek ma ciągle Trzykropka, Pamir, Gala, Alder, Samba i Orso.

W sobote umarła moja Szarlotka...

Jest też masa nowych kotow, ktore zaraz pokaże.
O poczatku
1. Kociaki, których mama zgineła pod samochodem. Kocinki mieszkaa na wsi i nie ma ich kto nawet nakarmić :(
Kociczka nr 1
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Kociczka nr 2
Obrazek
Kociczka nr 2 i kocuek
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22