OTW21- czas Sorrunia :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sie 17, 2020 8:46 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

MalgWroclaw pisze:Pewnie, że kocha Tolusia.

Toluś jest kochany i to bardzo. Coś nie za bardzo mi się widzi jego zdrówko. Niby nic się nie dzieje ale jednak coś niepokoi. Fluczy się. Zwymiotował wczoraj i dziś. Mniej je i mniej bawi się. Choć one wszystkie nie gramotne w taki gorąc. Winien być odrobaczony ale boję się w taki upał truciznę mu walić.
To okrutny rozkoszniaczek się zrobił. Wali się w ramionach na plecki wywalając brzuszek. Można po nim go smyrać i całować a on mruczy zadowolony. Pajączkowatymi łaputkami przebiera. Przednimi dotyka delikatnie twarzy i łapie zębolkami za nos czy policzki. Nie robi rys. Na początku. Potem rozochaca się i już trzeba uważać. Lubi spać wtulony. Pozycje ma różniste. Bardzo podrósł w ostatnich dniach. Robi się przecinek z kuleczki.

Rudej dziś na śniadaniu nie było. Martwię się o nią. Tęskni za Krówką to pewne ale jej nie szuka. Gdy "zaginęła" jedna lub druga wcześniej to ta obecna płacze uskuteczniała. A teraz kocia spokojna choć smutna jest. Mniej je. Wydaje się mi ,że schudła. Ma porcję zostawioną u p.Teresy więc dostaje katering. Oby z Króweńką było dobrze. Oby szybko wróciła.

Przez weekend tak mi migrena dała popalić ,że nic mądrego nie zrobiłam. Prócz zdychania w upale. Miałam ogłoszenie kolejne Tolusiowi dać. Spełzłam na kibelek z wymiotami miast przy kompie siedzieć. Dobrze ,że Janusz z Danką wybyli na niedzielę to spokój był. Nawet nie wiem kiedy mi wolne minęło. Te opary snu...
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Pon sie 17, 2020 9:09 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

Bardzo osy przeszkadzają w jedzeniu wolnym kotom.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon sie 17, 2020 9:35 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

MalgWroclaw pisze:Bardzo osy przeszkadzają w jedzeniu wolnym kotom.

U nas w tym roku, teraz znaczy się, jakby ich mniej było. Początki były tragiczne. Może to ,że jest ciemniej i zimniej już rankiem odstrasza je.
Za to jakby mniej jeży było. Tak nie dewastują stanowisk kocich.
Za to muszki nie odpuszczają. I muchy wielgachne.
Obrazek

ASK@

Post » Pon sie 17, 2020 20:30 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

Asiu porządzę się troszkę u Ciebie :mrgreen:

https://www.petsupplies.pl/pl/konkursy/ ... louis.html

Dziewczyny Fejsbukowe polubcie piesełka-jest karma do wygrania dla potrzebujących zwierzaków

Panowie też oczywiście mile widziani. :mrgreen:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Wto sie 18, 2020 4:50 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

meg11 pisze:Asiu porządzę się troszkę u Ciebie :mrgreen:

https://www.petsupplies.pl/pl/konkursy/ ... louis.html

Dziewczyny Fejsbukowe polubcie piesełka-jest karma do wygrania dla potrzebujących zwierzaków

Panowie też oczywiście mile widziani. :mrgreen:

Proszę bardzo.
Klikamy!!!

Cała noc spitolona. Lało. A mnie Gabryśka i jej dzieci w głowie siedziały. Gdzie ona się skryła?! Oby w suchym i bezpiecznym miejscu!
Toluś jednak przeziębiony jest.
Obrazek

ASK@

Post » Wto sie 18, 2020 5:20 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

Zdrowia Wam wszystkim.
I choc troche spokoju, bez atrakcji specjalnych.
Teraz przed deszczem da sie gdzies ukryc, late troche latwiej. A przy suszy szybciej ziemia wciagnie wilgoc, przynajmniej mam nadzieje.

FuterNiemyty

Od: Pt gru 01, 2017 11:58

Post » Wto sie 18, 2020 5:36 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

Tak, deszcz potrzebny. Spokojnego dnia.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto sie 18, 2020 7:42 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

Ranek, jeszcze ciemnawy, przywitał mnie wilgocią. Lekka mgła unosiła się nad ziemią. I wszędzie czuć było ... no właśnie co czuć można o poranku? Jak określić aromat spalonej słońcem trawy co deszczu dostała? Bo taki się unosi. Ożywczy. Jak określić woń opadłych, skręconych liści , które okrasił deszcz? Zważone ciągłym upałem krzewy, drzewa i kwiaty odżywają i całymi swoimi jestestwem wydzielają najpiękniejszy w świecie zapach. Można stać i oddychać. Zwróciliście uwagę na to jak pachnie świat po deszczu? Bardzo lubię ten moment gdy aromat mnie zaczyna otaczać. Gdy widzę jak rośliny dumnie prostują się. A opadłe liście nabierają blasku. Lubię gdy nie skażony jest świat po nocnym deszczu dymem papierosa czy spalinami aut. Wszystko błyszczy i świeci. Delikatna wilgoć odbija jeszcze palące się latarnie. Czarowna kraina, która za chwilkę, gdy ludzie ruszą tłumnie, przestanie być bajkowym światem. W tym biegu zatracamy wrażliwość i widzenie tego co piękne. Wyczujemy zapach perfum przechodzącej obok kobiety ale nie uchwycimy woni rosnących lilii.
Obrazek

ASK@

Post » Wto sie 18, 2020 8:51 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

ASK@ pisze:Ranek, [...]

pięknie piszesz, Joasiu
---
:smokin:
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Wto sie 18, 2020 8:58 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

Wspaniały opis :1luvu:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Śro sie 19, 2020 7:30 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

Niedzielne popołudnie. Poszłam nakarmić koty. Sklep zamknięty więc Szylunia pilnie nasłuchiwała kiedy ją zawołam. Zjawiła się natychmiast. Nawet się wyłożyła by ją pogłaskać. Ma ostatnio takie zapędy. Udało mi się kilka dredów wyjąć. Nawet brzuś wyłożyła mrucząc zawzięcie. Ale mnie zabrakło odwagi na ciumcianie kałdunka. Wreszcie zainteresowała się miską zostawiając mnie bez skrupułów. Skryłam ją za autem "mego wielbiciela" by w oczy ludzi nie kuła. Wracające mamunie z lodziarni nasyłają dzieci by kotecka ugłaskały a kotecek spiernicza i nie je. Wiem ,dziecko też człowiek ale nie musi mi bezdomniaka straszyć. Więc stołówka jest zakamuflowana autami.
Idę dalej. Zabrałam manele i polazłam na kotłownię Gabryśkę poszukać. I żarcie jej zostawić. To drugie bez problemów załatwione zostało. Uwidzieć ją nie uwidziłam mimo ,że przelazłam wzdłuż i w górę obiekt. Ciciając , nawołując, słuchając. Bo czasem pojawia się znikąd gapiąc się na mnie. Wiem, gdy ona nie zechce nie zobaczę jej. Wątróbka znika więc to ona je. mam taką nadzieję. Strasznie mnie dołuje sytuacja z nią.Swoje zrobiłam. Zrezygnowana od telepałam się na powrót przez dziurę i poszłam miski Szyluni pozbierać. Z dala zobaczyłam coś dziwnego. Aż stanęłam by dobrze się przyjrzeć. To, że sroki zaraz po odejściu futra robią w jasyr żarcie , to normalne. Ale to co zobaczyłam normalne nie było. Młode sroczydło sie kręciło. Dziób wielki, chudy kadłubek, ogon długaśny. Spora wielkością i skacząca jak napakowany gangster. Ale nie skacząca do miski tylko do ... rozwalonej na trawie Szyluni. Nie, nie atakowała jej. One się ... bawiły!!! Autentycznie harce na wesoło wyczyniały. Ptak podskakiwał do wywalonego futra. Rozwartym dziobem straszył, machał skrzydłami, dźwięki wydawał. Ona podnosiła się, robiła kilka szybkich kroków powodując odlot sroczki. Potem odwracała się i uciekała sprawdzając czy jest goniona. Skrzydlak z furkotem dreptał za nią. Ona padała na trawę robiąc fikołek przez głowę i czekała aż ten zbliży się. Sroczak dodreptywał. Robił swoje czary dźwiękowe. Udawał, że dziabie w ogon. Ona podskakiwała niby groźnie i ruszała za nim. Wszystko bez agresji. Na spokojnie. Młoda sroczka wyglądała z tym otwartym dziobem świecącym na czerwono jak młody kociak co zadowolony z ubawu aż dyszy. Moje pojawienie się nie skończyło ich igraszek. To była prawdziwa zabawa. Siedziałam na murku i śmiałam się w głos. Wreszcie Szylunia poszła na teren sklepu zostawiając sroczka zaskoczonego przy aucie. Usiadł na parkanie i ze skrzekiem patrzył za nią. Sypnęłam mu garść suchego.
Zwierzęta są cudnie nie przewidywalne. Potrafią zaskoczyć swoim postępowaniem. Pierwszy raz widziałam taką sytuację. I do tej chwili trudno mi uwierzyć w to co miałam przyjemność zaobserwować. Myśle, że to nie był jedyny raz. Tylko ja nie miałam okazji zobaczyć ich harców.
Obrazek

ASK@

Post » Śro sie 19, 2020 7:43 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

Dziecko też człowiek, czyli powinno myśleć. Ale kto ma go tego nauczyć, przecież nie głupi dorosły.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro sie 19, 2020 8:35 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

MalgWroclaw pisze:Dziecko też człowiek, czyli powinno myśleć. Ale kto ma go tego nauczyć, przecież nie głupi dorosły.

o myśleniu rodziców to ja zmilczę. Nie raz miałam agresywny wykład za to ,że prosiłam o wzięcie dziecka. Bo kot musi zjeść a dziecko miast skakać mu nad głową (bo chce mu dać z rączki to co w misce jest na przykład) może spokojnie postać i przyglądać się. Chętnie pogadam, opowiem o kotach.
Obrazek

ASK@

Post » Śro sie 19, 2020 12:06 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

Zabawa kota i sroki świetna :lol:
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Śro sie 19, 2020 12:09 Re: OTW21- mamy oczko ;)... jeszcze trwamy !

Super że Szylcia tak się oswaja, łatwiej będzie przy niej cokolwiek zrobić. A opis zabawy cudowny - przypomina mi pewne niedzielne dopołudnie, gdy 2,5 letnia wówczas Alicja w ten sposób bawiła się z parą szczeniaków - też się tak ganiali :D
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]