Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pt maja 08, 2015 10:58 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Dzieuję :1luvu: te dwa wystarczą :ok:
Obrazek
Lara [*] 28.03.2012 Fibi [*] 19.11.2012 Basia [*] 03.02.2013 TRUSIA [*] 24.07.2013 Miłek [*] 01.08.2013 Romisia [*] 24.04.2014 Lidzia [*] 06.05.2015 Gniewko [*] 03.09.2015r. Agat [*] 30.11.2015 Feliks [*] 27.03.2017r. RUDA ['] 07.03.2018r. Kocia ['] 11.07.2019r. LOLA ['] 24.03.2020r. MILKA ['] 03.04.2020r. za dużo Was tu

dilah

Od: Wto maja 10, 2011 7:39

Post » Pt maja 08, 2015 11:55 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

A ja chciałam przedstawić naszego nowego nie-kociego podopiecznego :D
http://kotylion.pl/wiwat-nasz-nowy-nie- ... porzucony/
Oto Wiwat - bardzo grzeczny i przyjacielski pies. Oczywiście szuka domu ;-)
Obrazek Obrazek
Obrazek

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Pt maja 08, 2015 12:18 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

U mnie plany pozmieniały się nagle i ... dzisiaj dotrę wraz z małżonką.
Żonka zajmie się kotami, ja pomogę w sprzątaniu. Od której będziecie ?

K.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Krystian C.

Od: Czw kwi 23, 2015 9:27
Post » Pt maja 08, 2015 14:34 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Krystian C. pisze:U mnie plany pozmieniały się nagle i ... dzisiaj dotrę wraz z małżonką.
Żonka zajmie się kotami, ja pomogę w sprzątaniu. Od której będziecie ?

K.

Już posprzątane :) dzięki wielkie dla Agi za pomoc :)! Koty nakarmione, podłogi umyte, zmienilam Ptysiowi i Balbinie oraz dzikusowi kuwetę (i od razu umyłam brudną).Teraz jedziemy do lecznicy i czekamy na Inge by pokłuć kogo trzeba:)
Ostatnio edytowano Pt maja 08, 2015 14:42 przez anima_a, łącznie edytowano 1 raz
"Obcując z kotem, człowiek ryzykuje jedynie to, że stanie się wewnętrznie bogatszy."
Colette

anima_a

Od: Wto gru 09, 2014 20:11

Post » Pt maja 08, 2015 14:38 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

atla pisze:chętnie Cię poznam :D
chociaż z tym zastrzykiem to chyba spróbuję - trzeba się rozwijać przecież, a domięśniowe już ćwiczyłam, ale na mojej Lidzi, nie na dzikusie. chociaż jak on tylko wystraszony, to może nie będzie tak źle. pewnie się boi znacznie bardziej niż ja...

Na pewno dasz sobie radę :)
Georg-inia pisze:poniedziałek poproszę

Ja przyjdę do pomocy:)
Ostatnio edytowano Pt maja 08, 2015 17:53 przez anima_a, łącznie edytowano 1 raz
"Obcując z kotem, człowiek ryzykuje jedynie to, że stanie się wewnętrznie bogatszy."
Colette

anima_a

Od: Wto gru 09, 2014 20:11

Post » Pt maja 08, 2015 21:28 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Lunka cały czas chce zdominować mojego kocura :( ale są momenty takie jak te, że myślę, że wszystko będzie ok :) :1luvu:
Obrazek
Obrazek

Lunka polubiła panterkowe posłanie:)
Obrazek
Obrazek

oraz moje spodnie :lol:
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
Czaruś [*] Porsche [*] Naktis [*] Burasek [*] Gaja [*] Karla [*]

kociarkowaaaa

Od: Czw cze 26, 2014 17:48

Post » Pt maja 08, 2015 23:03 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Kociarkowa spoko, dogadają się :) jak jedzą obok siebie, to już nie jest źle :)
Obrazek

JoannElle

Od: Pt wrz 21, 2012 20:00

Post » Sob maja 09, 2015 12:01 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Wczoraj już nie miałem siły ale dzisiaj zamieszczam fotosy z piątkowej wizyty ...

Przywitała nas Milagros ...
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

Ninka ...
Obrazek

Szakira ...
Obrazek

Mój przyjaciel Tajfun aka Hellboy ...
ObrazekObrazekObrazek

W pokoju seniorów przywitała mnie od drzwi Rózia ...
ObrazekObrazekObrazek

Marlenka ...
ObrazekObrazek

Kajtuś ...
ObrazekObrazek

Na wyjściu z pokoju Rózia koniecznie prosiła żebyśmy zostali ...
No zostań, pomiziaj choć trochę, a jak nie chcesz miziać to zabierz do domu ...
Obrazek

Odwiedziny w szpitaliku ...
Tereska, którą moja żona rozmiziała anielsko, chociaż tu na zdjęciu lewituje kuwetując ...
Obrazek

Słodka Dakotka ...
ObrazekObrazekObrazek

Babcia Balbinka ...
ObrazekObrazek

Dzikusek ...
Obrazek

Lady Funia ...
Obrazek

Po tych wszystkich emocjach ... dopiero się zaczęło ...
Tajfun najpierw zaczepiał moją żonę zaczepiał ...
ObrazekObrazekObrazek

Później okupował jej kolana ...
Obrazek

Mnie najpierw dopadła Ninka ...
Obrazek
Później Szakira ...
Obrazek

... i tak przed samym wyjściem kiedy słońce chyliło się za horyzontem ... towarzystwo się rozleniwiło ...

ObrazekObrazek

Serdecznie dziękujemy za kolejne miłe przyjęcie i cierpliwość do nas, poznaliśmy dwie przemiłe dziewczyny, pyma i paulina.
Pozdrawiamy Serdecznie :lol:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Krystian C.

Post » Sob maja 09, 2015 16:54 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Rosa jest strasznym miziakiem :) nie rozumiem jakim trzeba być człowiekiem żeby oddać swojego kota... bardzo lubi surowe mięsko :)
przywiozłam zwierzakom surową pierś kurczaka :) jedli aż miło :)
Kajtusiowi trzeba było wpychać na siłę tabletki w pyszczek bo ciągle je wypluwał :( trochę zjadł mięska.
Marlenka jak zawsze miała dobry apetyt :)
Shakira jak zwykle miała wilczy apetyt :P dziewczyna mogłaby jeść non stop :D
Tajfun też bardzo ładnie jadł :)
Nina ciągle kłóciła się z Milagros :( nie widziałam żeby Mila coś jadła nawet mięska nie chciała.
Dakota miała duży apetyt :)
Lady Funia zjadła przy mnie dość sporo suchej karmy :)
nie widziałam żeby Tereska ani Dzikusek coś jedli :(
jest przelom u mnie w domu :) puszka Kitekata z Makrelą bardzo smakuje więc wreszcie zmieniam z saszetek :p
ObrazekObrazek
Czaruś [*] Porsche [*] Naktis [*] Burasek [*] Gaja [*] Karla [*]

kociarkowaaaa

Od: Czw cze 26, 2014 17:48

Post » Sob maja 09, 2015 17:08 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Wieści z dyżuru:
Koty dostały swoje leki, a Kajtuś zastrzyk :)
Wszystkie ładnie jedzą (Teraska i Milargos również zjadły), oprócz dzikuska, który nie tknął wczoraj mokrego - całe wyrzuciłam, bo było zeschnięte, zjadł trochę chrupek. Funia zjadła chrupki i trochę mięska gotowanego, które przywiozła Julia.
Na ogólnym któreś zrobiło na łóżko wielką kupę, wymieniłam nakrycie, a brudne wyprałam i zdążyłam powiesić.
Wielkie dzięki Julii za pomoc :) i mizianki futer :201461

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Sob maja 09, 2015 18:46 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Krystian, jesteście z Anią nieocenieni :love: jak sami wiecie - dyżur dla 1 osoby to 2-3 godziny samego sprzątania, nie wystarcza już czasu na mizianie czy robienie fotek. Zwłaszcza na mizianie, bo koty tego potrzebują. Od czasu jak przyjeżdżacie zaczynam kilkukrotnie czytać Wasze relacje, z uwagą oglądam zdjęcia, bo one bardzo dużo mówią o samopoczuciu futrzaków :) I jestem pełna zachwytu :ok:

Julia, to dokocenie naprawdę nie wygląda źle, nawet z Twoich opisów. Oczywiście to Ty masz oba koty na co dzień i widzisz je cały czas, ale stan jak na drugim zdjęciu (na parapecie) to ja osiągnęłam po pół roku od dokocenia...

Pietraszka, gratuluję Kajtusiowego zastrzyku :) nawet myślałam, żeby podjechać, ale skoro nie dzwoniłaś... ;) a ja nie mam Twojego numeru, bo po zmianie telefonu coś mi się rozjechało - muszę pouzupełniać.
Zrozumiałam, że wczoraj Dziki Tofik nie zjadł nic? niedobrze, ale rozumiem - wczoraj go z anima_a wyciągałyśmy, żeby obejrzeć ogonek, oczywiście chłopak dostał schizy totalnej. Tak czy inaczej - w czwartek MUSIMY go wypuścić. Nie wiem, co z nim będzie, ale dalej to, co robimy zaczyna mijać się z celem - on panicznie się boi, robi kupę pod siebie, czasem w tym leży, a nawet jak zdobędzie się na odwagę załatwienia do kuwetki, to i tak do kikutka ogonka nie dochodzi powietrze w ogóle, bo on się prawie nie rusza... błędne koło...

WAŻNE:
informacja dla wszystkich, którzy regularnie chcieliby dyżurować w naszej kociarni i pytają o umowę. Takie sytuacje zdarzają się coraz częściej, więc:
powstał projekt takiej umowy, wszyscy chętni dostaną go do przeczytania i zaopiniowania. Umowa określa tylko i wyłącznie działanie w kociarni, nie zobowiązuje nikogo (ale też i nie daje prawa) do bycia wolontariuszem Kotyliona. Cieszy nas bardzo, że jest tyle chętnych osób do pracy w naszym lokalu, nie spodziewaliśmy się, naprawdę. :love:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Sob maja 09, 2015 21:27 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Georg-inia pisze:Krystian, jesteście z Anią nieocenieni :love: ...

Aj tam, aj tam ... to Wy jesteście nieocenieni w swojej pomocy dla futrzaków !!
Dla nas to sama przyjemność.

P.s.
Nie potrzebujecie wieczorno-nocnej zmiany z środy na czwartek i z czwartku na piątek ?? Chyba nie będę miał co ze sobą zrobić w te wieczory jak Ania będzie w szpitalu.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Krystian C.

Post » Nie maja 10, 2015 9:58 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Krystian C. pisze:
Serdecznie dziękujemy za kolejne miłe przyjęcie i cierpliwość do nas, poznaliśmy dwie przemiłe dziewczyny, pyma i paulina.
Pozdrawiamy Serdecznie :lol:

Mnie też było bardzo miło poznać i dziękuję bardzo za złożenie lamp :D

A te wieczorno nocne zmiany, to chciałbyś spać w kociarni ?

Ta kupa to pewnie Milagros, bo Nina nie pozwala jej zejść na podłogę i dziewczyna koczuje na biurku albo na parapecie :evil:
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Nie maja 10, 2015 10:13 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

Stan kotów na 10/05

1 Nina - ogólny
2 Tajfun -ogólny
3 Szakira - ogólny
4 Milagros - ogólny
5 Dakota - szpitalik klatka
6 Marlena - p. seniora
7 Lady Funia - szpitalik klatka
8 Balbinka - szpitalik luzem
9 Ptyś - szpitalik luzem
10 Tereska - szpitalik klatka
11 Dzikusek bez ogonka - szpitalik klatka
12 Kajtuś - p.seniora
13 Rosa - p seniora
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Nie maja 10, 2015 10:37 Re: Kociarnia KOTyliona II - dyżury - koty szukają domków

pyma pisze:A te wieczorno nocne zmiany, to chciałbyś spać w kociarni ?

Jeżeli jest taka możliwość to chętnie :201461
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Krystian C.

[poprzednia][następna]