persy i INNE...niebieska NaNa ...Schr.Łódź

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Sob lip 06, 2013 9:07 Re: persy i INNE w schr.Łódź-ogromnyPERS w Domu,Piotruś wróc

Casica, a czy Ty aby ni chcesz persa?
Tak wiesz, w celu naukowym, żeby się przekonać na własnej sobie.... :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob lip 06, 2013 9:20 Re: persy i INNE w schr.Łódź-ogromnyPERS w Domu,Piotruś wróc

kotkins pisze:Casica, a czy Ty aby ni chcesz persa?

zastanawiałam się kiedy padnie ta propozycja :mrgreen:
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Sob lip 06, 2013 9:38 Re: persy i INNE w schr.Łódź-ogromnyPERS w Domu,Piotruś wróc

ezzme pisze:
kotkins pisze:Casica, a czy Ty aby ni chcesz persa?

zastanawiałam się kiedy padnie ta propozycja :mrgreen:

Nie chcę :lol:
Tzn nawet zastanawiałam się nad tym nieszczęsnym skrajcowanym olbrzymem, bo bardzo mnie ujął, pewnie dlatego, że nie był taki bardzo persi :P Ale szczęśliwie znalazł dom.
Tak serio? Mam 4 koty i w obecnej sytuacji to maksimum, tak przez rozum :) Dla ich oraz naszego komfortu
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Sob lip 06, 2013 18:04 Re: persy i INNE w schr.Łódź-ogromnyPERS w Domu,Piotruś wróc

Piotruś dziś, w objęciach cioci AnCi
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Nie lip 07, 2013 8:55 Re: persy i INNE w schr.Łódź-ogromnyPERS w Domu,Piotruś wróc

słodki ten Piotruś i jak potrzebuję ciepła człowieka :( :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Nie lip 07, 2013 9:02 Re: persy i INNE w schr.Łódź-ogromnyPERS w Domu,Piotruś wróc

Tak, tak - najlepiej pochodzenie kosmiczne persów sprawdzać u siebie w domu:-) dobrze gadasz Kotkinsie. Kontakt z persem ( zwłaszcza jadowitym ) czyni cuda

Piotruś jest absolutnie w moim typie - czy mozna prosić troszkę wiecej info zebranych w kupę - bo doczytałam, ze kastrowany, ze wrocil, ze ugryzl własciciela, ze przytulak i ze kotow nie lubi innych. Co pominęłam?
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie lip 07, 2013 10:46 Re: persy i INNE w schr.Łódź-ogromnyPERS w Domu,Piotruś wróc

Piotruś trafił do schroniska po raz pierwszy 24 kwietnia tego roku - zgarnięty z Parku Poniatowskiego w Łodzi - gdzie błąkał się i podchodził do ludzi. Został określony na 7-letniego kocurka - był chyba wykastrowany ( choć tego nie jestem pewna ). Nikt go nie szukał, co wprawiło nas w prawdziwe osłupienie, bo to kot cudowny pod wzglęem charakteru i piękny do tego. Po ok. 2-3 tygodniach w schronisku został adoptowany - bez naszego w tym udziału niestety. 3 tygodnie temu usłyszałam od wetki w schronie, że wróci jakiś rudy kot, bo jest na osserwacji bo pogryzł włąściciela. Stawiałam na innego rudzielca - wrócił Piotruś.
Piotruś jest półdługowłosy, troszkę teraz "przy kości" - ale nie dramatycznie - włąściwie - mogłby taki zostać, ale przytyć już nie powinien, woli mokre jedzonko od suchego. Z kotami się dogaduje, ale bywa wobec nich apodyktyczny. Nie szuka z nimi kontaktu, nie wszczyna awantur, ale potrafi ustawić kocie towarzystwo.
Wygląda na zdrowego. To kotopies - wszędzie chodzi za człowiekiem, wciąż jest spragniony pieszczot, przytula się, barankuje - człowiek jest dla niego najważniejszy. Trudno mi zrozumieć, czemu dwukrotnie stracił dom, w schronisku nie wykazuje żadnych złych cech, które skłonićby mogły do jego porzucenia lub oddania. Czysta łagodność.
Jest wykastrowany, zaczipowany, zaszczepiony ( również przeciw wściekliźnie)
zdjęcia z wczoraj:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Nie lip 07, 2013 11:26 Re: persy i INNE w schr.Łódź-ogromnyPERS w Domu,Piotruś wróc

[quote="Duszek686" Czysta łagodność.

Duszku, ach Duszku - co ty godosz!!! Toć widać "po oczach" że on tylko marzy o tym, żeby się rzucić na ludzia i go ZAMORDOWAĆ 8O 8O 8O
Swoją drogą, jeszcze jeden przyczynek do weryfikowania adoptujących - szkoda, że poszedł do adopcji za waszymi plecami.
Będzie dobrze - piękny jest :ok:

Ja-smina

Od: Nie maja 19, 2013 3:39

Post » Nie lip 07, 2013 11:52 Re: persy i INNE w schr.Łódź-ogromnyPERS w Domu,Piotruś wróc

Cudo :D aż nie mogę się napatrzeć ....
Musi mu się w końcu udać trafić do dobrego domu i za to trzymam :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Nie lip 07, 2013 12:03 Re: persy i INNE w schr.Łódź-ogromnyPERS w Domu,Piotruś wróc

Duszek686 pisze:Piotruś trafił do schroniska po raz pierwszy 24 kwietnia tego roku - zgarnięty z Parku Poniatowskiego w Łodzi - gdzie błąkał się i podchodził do ludzi. Został określony na 7-letniego kocurka - był chyba wykastrowany ( choć tego nie jestem pewna ). Nikt go nie szukał, co wprawiło nas w prawdziwe osłupienie, bo to kot cudowny pod wzglęem charakteru i piękny do tego. Po ok. 2-3 tygodniach w schronisku został adoptowany - bez naszego w tym udziału niestety. 3 tygodnie temu usłyszałam od wetki w schronie, że wróci jakiś rudy kot, bo jest na osserwacji bo pogryzł włąściciela. Stawiałam na innego rudzielca - wrócił Piotruś.
Piotruś jest półdługowłosy, troszkę teraz "przy kości" - ale nie dramatycznie - włąściwie - mogłby taki zostać, ale przytyć już nie powinien, woli mokre jedzonko od suchego. Z kotami się dogaduje, ale bywa wobec nich apodyktyczny. Nie szuka z nimi kontaktu, nie wszczyna awantur, ale potrafi ustawić kocie towarzystwo.
Wygląda na zdrowego. To kotopies - wszędzie chodzi za człowiekiem, wciąż jest spragniony pieszczot, przytula się, barankuje - człowiek jest dla niego najważniejszy. Trudno mi zrozumieć, czemu dwukrotnie stracił dom, w schronisku nie wykazuje żadnych złych cech, które skłonićby mogły do jego porzucenia lub oddania. Czysta łagodność.
Jest wykastrowany, zaczipowany, zaszczepiony ( również przeciw wściekliźnie)

Neigh ja bardzo przepraszam, ale czy Ty sobie wyobrażasz kota "bardzo apodyktycznego" wobec takiej np.MELI???
Że o Personie nie wspomnę, tak przez grzeczność.

Też o TYM myślę...

kotkins

Post » Nie lip 07, 2013 12:56 Re: persy i INNE w schr.Łódź-ogromnyPERS w Domu,Piotruś wróc

Rozumiem, że chłopak jest kuwetowy?

Meli się nie da zdominowac - no way:-)

A Persony nikt jak do tej pory nie próbował..........nie miał odwagi:-)

U mnie nikt nikogo nie dominuje, bo poza histeryczką Andzią - każdy jest NAJWAŻNIEJSZY. Ze mna na absolutnym czele.......

Mnie to go szkoda tego Piotrusia z jednego powodu - jak go znowu weźmie jakiś kretyn ( co najmniej 2 już go miało ) to w końcu to kotu zaszkodzi. Najstablilniejszy nie wytrzyma.

cały czas myśle usilnie - gdzie by go tu.........
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie lip 07, 2013 13:09 Re: persy i INNE w schr.Łódź-ogromnyPERS w Domu,Piotruś wróc

Niestety sąsiadka się nie zdecydowała chociaż usiłowałam ją przekonać. Ale będzie pytać. Wśród sąsiadów mamy jeszcze jeden bardzo dobry koci dom, może? Ale nie wiem ile maja teraz kotów, dopytam, zareklamuję Piotrusia, może się uda
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Nie lip 07, 2013 13:10 Re: persy i INNE w schr.Łódź-ogromnyPERS w Domu,Piotruś wróc

Nooo...myśl.
Myślę też .

Śliczny kot.

kotkins

Post » Nie lip 07, 2013 18:32 Re: persy i INNE w schr.Łódź-ogromnyPERS w Domu,Piotruś wróc

Zabierzemy go do nas.
Dyziek i Frania pojechali to miejsca trochę jest.
On nie może już iść do niesprawdzonego domu.

Jutro lub we wtorek go zabiorę, wcześniej poproszę o testy.
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Nie lip 07, 2013 18:42 Re: persy i INNE w schr.Łódź-ogromnyPERS w Domu,Piotruś wróc

:ok: :ok: :ok: :ok:
dzisiaj coś był smutny...
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

[poprzednia][następna]